Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er mye info om enkeltpersonsforetak, men ufattelig lite for de som skal bruke dette til småbeløp ved siden av å være vanlig lønnstaker. Kjipt å hoppe på dette for å plutselig oppdage at skattesatsen hopper 10% f.eks. Da går vinninga opp i spinninge og vel så det :)

 

edit; kafèkiller?

Lenke til kommentar

@enden:

 

Den hopper da ikke 10 % på alt. Jeg begynte med enkeltmannsforetak ved siden av lønnsinntekt (dvs. jeg hadde 2 1/2 år statlig betalt skolegang, omstilling heter det vist). På "lønnsintekta" ble jeg skattet som vanlig, mens på de ca 100' jeg hadde i næringsinntekt brukte man reglene for næringsdrivende.

 

Så på lønnsinntekta hadde jeg helt vanlige fradrag (minstefradrag) - etc, og 49,7 (50%) marginalskatt, mens på næringsinntakta hadde jeg 53,8 %.

 

Men det er klart at så fort jeg endte ut med ren næringsinntekt ble faktisk skatten høyere pga bortfall av minstefradraget.

 

Så jeg ser ingen skattemessige problem med å drive enkeltmannsforetak ved siden av en jobb (dersom det er OK for arbeidsgiver). Man må bare holde tunga beint i munnen og sjekke opp med noen som kan faget. Har man økonomi til aksjekapitalen anbefaler jeg uansett å lage et selskap.

 

Er inntektsnivået under mva-grensa, kan man bruke reglene for "hobbyvirksomhet". Da må man eventuelt bruke faktiske fradrag i stedet for minstefradrag dersom utgiftene er større en minstefradraget.

Lenke til kommentar

Det blir under 50' ja, men utgifter eksisterer ikke med mindre jeg finner på de for å begrense overskudd/spare skatt (relevante utgifter selvfølgelig) :)

Dette med hobby er ganske så uspesifikt på de offentlige sidene, men jeg kan ikke se noen fordeler med det i mitt tilfelle. Det blir ren fakturering av tjenester og null gjeld, ansvar og utgifter. Det er sånn livet skal være :p

Lenke til kommentar

Jeg kan bare si én ting jeg, altså. Wow. Hvis ungen min kommer og spør om jeg kan lage en hjemmeside for han/henne, lurer jeg på om jeg ville tenkt det samme.

 

Edit ang. Comic Sans. Jeg har i hvertfall Comic Sans installert i OSX her, så selv om det er en MS-font, tror jeg den er bundlet med OSX uansett, på grunn av at den er så mye brukt rundt om kring. Linux kommer vel mye an på distro, er jo noen distroer som har standardfontene til MS inne, mens andre har andre font-pakker.. Men man skal jo uansett spesifisere en generisk font-familie, slik at standardfont i nettleser i den font-familien blir brukt hvis de andre fontene ikke finnes.

 

Stating the obvious, men det finnes sikkert noen som ikke visste det :)

Endret av Jesper Karsrud
Lenke til kommentar
Driver å redesigner siden min (igjen) og ser ikke poenget i å lage en ny tråd for et par kjappe tilbakemeldinger. Vil bare ha et enkelt og greit svar på om det er pent eller ei.

 

utkastjp0.th.jpg

Pent dette, selv om det blir litt tomt på sidene... også begynner det og komme en del design som ligner...

Litt rart med pilene som peker på begynnelsen av tesksten, isteden for midten. tror jeg ville flyttet de ørlite til høyre slik at de peker på første bosktaven isteden.

Lenke til kommentar
Kjapt spørsmål; takler ikke IE6 dette?
#blabla a:hover span { bla: bladdi; }

Er litt overraska, trodde faktisk det var støtta?

Jeg er rimelig sikker på at jeg har gjort det før, så forstår ikke gitt.

 

Validert css'n din mann?

 

Evt kan du vel legge bakgrundsbildet på a?

Kan ikke sette bakgrunnsbilde på a, png-fixen skalerer opp til elementets proporsjoner, vettu. 10px av bildets nedre kant skal være synlig på regular state, mens hele bildet skal nudges ned på hover.

 

Tror CSS-en er validert. Uansett er dette en ikke-kritisk ting som IE6-brukerne får klare seg uten, tror jeg.

 

 

Litt sånne juleaktig, koselig, men interessant innlegg. Tror også han har en lysende fremtid, når han legger fram så seriøse planer. Også kos å se at Andy tar sønnen så seriøst. :wee: Endret av Haraldson
Lenke til kommentar
Det blir under 50' ja, men utgifter eksisterer ikke med mindre jeg finner på de for å begrense overskudd/spare skatt (relevante utgifter selvfølgelig) :)

Dette med hobby er ganske så uspesifikt på de offentlige sidene, men jeg kan ikke se noen fordeler med det i mitt tilfelle. Det blir ren fakturering av tjenester og null gjeld, ansvar og utgifter. Det er sånn livet skal være :p

 

Om det er utgifter eller ikke spiller ingen rolle.

 

Synes du skal sjekke brosjyren Arbeidstaker eller næringsdrivende. Synes frilansbegrepet passer godt i denne sammenheng, dvs ikke "ikke ansatt arbeidstaker".

 

Jeg vil ikke ha brukt regler for næringsdrivende uten at du i løpet av noen år har tenkt å gå fullt over til selvstendig virksomhet.

 

Det er svært mange fordeler å gjøre det på denne måten når omsetning er under 50 000,-.

  • Du slipper å føre regnskap
  • Enklere selvangivelse
  • Lavere marginalskatt

Omsetning (bruttoinntekt) - materialkostnader (direkte kostnader) føres i post 2.1.5 i selvangivelsen. Du gjør denne endringen på den forenkla selvangivelsen.

Lenke til kommentar

Fy fader å syk kveld jeg må ha hatt igår.

Husker jeg drakk store mengder rødvin, og mener å huske å prøvd å spille biljard. Thats it.

 

Har brennt et stort hull i ryggen på jakken min, brannsår på hånden, visa kortet er borte, kjempevondt i hodet, og husker ingenting!

 

Får vel stikke tilbake på puben og finne visakortet mitt og sikkert gjøre opp en fin regning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...