Gå til innhold

Billig Lenovo og dritt-Vista


aaad

Anbefalte innlegg

Har nettopp kjøpt meg en Lenovo 200N til min bedre halvdel, satt opp med Vista Home Basic. Jeg bestemte meg raskt for at Vista suger, iallfall på denne maskinen...treeeeeg oppstart og dårlig responstid på menyer og programoppstarter (1,5 GHz RAM) ...dessuten var det litt klatt med min gamle Office-pakke (XP-pro)

 

Uansett....jeg ville i frustrasjon legge inn min gamle XP-Pro, rett nok uten lisensene helt i orden, men den har alltid virket perfekt. Jeg laget en recovery av Vista-systemet, just in case, lastet ned og la alle xp-drivere til maskinen på en CD, og startet installasjonen.

 

Men, XP-installasjonsprogrammet finner ingen harddisk! Hva jør jeg med det? Er det Vista som kamuflerer disken???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har nettopp kjøpt meg en Lenovo 200N til min bedre halvdel, satt opp med Vista Home Basic. Jeg bestemte meg raskt for at Vista suger, iallfall på denne maskinen...treeeeeg oppstart og dårlig responstid på menyer og programoppstarter (1,5 GHz RAM)

 

Hei, syntes absolutt det minnet om min første erfaring med Vista; treg respons, konstant harddiskaktivitet, etc., så jeg installerte kjapt Ubuntu. Men jeg konverterte tilbake da jeg fant ut hva som gjorde (min) maskin treg: SuperFetch.

Du kan se hvordan du skrur det av på bloggen min her. Jeg startet med å skru av det meste av oppstartsprogrammer, uten noe særlig effekt, men etter ha skrudd av SuperFetch så kunne skru på stort sett alt uten å merke noe tregere maskin.

 

Var litt usikker på om maskinen din var på 1.5 Ghz eller hadde 1.5 GB RAM, men siden det er langt mellom 1.5 GHz notebookene regner jeg med det siste, og det bør holde lenge. Vista står nesten konstant på mellom 900MB og 1.2GB minnebruk, og bare skjelden kommer jeg opp i 1.4 GB, så det bør ha lite å si (om din bedre halvdel ikke spiller).

Lenke til kommentar

Er oppe og går med XP-pro...og billigmaskina går så det suser...noe helt annet enn vista-sirupen. Hadde EN DEL arbeid med å få alle drivere på plass, men det gikk greit å installere XP etter å ha disablet S-ATA valget i BIOS. Etterpå gikk det ikke fullt så godt, då jeg satte S-ATA instillengen tilbake(?)...får en kjapp "bluescreen" etter at Windows begynner å laste, og så starter maskina på nytt...men pytt! Den virker helt greit med IDE-innstilling...

 

Har kastet bort noen timer på dette, kan en si. Kjøpte NESTEN en bærbar til et par tusen mer hos Multicom før jeg kjøpte Lenova'en, med valgfritt OS...eller uten OS...angret en stund på at jeg ikke gjorde det....men en blir iallfall et par erfaringer rikere av slikt....

Lenke til kommentar

Bare for å understreke et lite poeng som står i retningslinjene:

 

#8: Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet. Det er også forbudt å stille spørsmål som vil føre til informasjon som kan føre til piratvirksomhet, som f.eks. spørsmål etter CD-keys, no-CD-cracks og hvor man kan laste ned warez. Dette omfatter også spørsmål om hvordan bruke warez du har lastet ned fra nettet, samt diskusjoner om piratkopier og dets innhold.

 

Hjelpen gitt her inne er brudd på denne retningslinje.

 

Tråden stenges for videre diskusjon.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...