Gå til innhold

Nettskatt i Frankrike?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Skattlegge internett for å finansiere Statlig TV ?

Hva med å legge ned statlig TV for å finansiere Statlig fiber til alle isteden ?

 

Du snakker om å blande korta, med politikere er jo generelt sett ganske flinke til sånt.

Lenke til kommentar
Statlig TV i Frankrike er noe dritt. Er to-tre OK programmer i løpet av en dag, resten er dårlig reklame og tv-"show" alle Mess-TV.

 

Det er jo ikke så ulikt en del av de norske TV-kanalene.

 

Heldigvis betaler ikke vi skatt for internett aksess, men det hadde ikke gjort meg noe å betale 100-200 kroner i året hvis man hadde blitt kvitt søppel-TV (virkelighets-tv, Mess-TV / Svisj, osv.). Men siden det aldri kommer til å skje så er jeg også i mot å bli skattelagt for et at de viktigste mediumene i den frie verden.

Lenke til kommentar

Jepp, jeg ser ikke helt problemet så lenge de skattlegger nettlinjer på samme måte som alt annet: via lik moms.

 

Momsen går selvsagt rett i statskassa for å komme oss til gode gjennom fordeling av skattepengene til fornuftige samfunnsoppgaver. Om franskmennene mener statlig TV er en fornuftig ting å bruke litt av statskassa så må de vel bare få lov til det.

 

Jeg synes det er pretensiøst å vinkle dette som en spesiell "nettskatt" som om man aldri betaler skatt på noe som helst.

 

For å unngå at ett medie får dårligere konkurransevilkår enn et annet så bør selvsagt alle mediene ha den samme moms-satsen. I den sammenhengen mener jeg det er veldig urettferdig at enkelte norske media må betale 25% mer moms enn andre.

Lenke til kommentar
Den franske livsstilen funker dessverre ikke i dagens verden, i hvert fall ikke i et høyt utviklet land. Franskmenn er ikke produktive nok, og landet er per i dag på vei mot avgrunnen. Det prøver Sarkozy å gjøre noe med. Sarkozy er akkurat hva Frankrike trengte!

Så økt skattlegging er et middel for å øke produksjonen?

 

Frankrike er et av verdens mest industrialiserte og teknologisk fremstående land, og befinner seg langt unna "avgrunnen". Et av landets mest fremstående trekk er evnen til å motstå stormannsgale sentraliseringstiltak, som oftest lansert fra "Ile de France" (Paris-regionen). Sarkozky blir nok en ny parantes i historieboken, med mindre det bryter ut krig mens han fungerer.

Lenke til kommentar

er ingen tvil om at folk blir utdannet av tv, bare se på discovery channel og liknende, er jo massivt mye kunnskap å dra ut av de.

 

Se så på tv programmer ala mess tv. intelligensen bare raser mens du ser på- folk trenger bra underholdning.

 

men å skatte internettbrukere for å få dustene som ser på tv mere smarte, ingen god ide. skattlegg tv istedenfor.

Lenke til kommentar
I den sammenhengen mener jeg det er veldig urettferdig at enkelte norske media må betale 25% mer moms enn andre.

25% mer moms enn andre? Mener du 25% moms mens andre ikke betaler moms i det hele tatt, eller mener du at noen betaler 25% mens andre slipper unna med 20% (25% er 25% mer enn 20%)? Du pleier alltid å være så nøye med tall, så her må jeg arrestere deg litt. :tease:

Lenke til kommentar

Ettersom staten i Norge er søkkrik i motsetning til den franske, tror jeg neppe vi får noen internettskatt med det første. Vi har istedet en rekke andre merkelige skatter og avgifter som gjør Norge til et land hvor det lønner seg å kreve sin rett i stede for å gjøre sin plikt.

 

Jeg betaler pokker meg nok for en tv jeg knapt bruker til annet enn å se på DVD eller film fra PCen. Hvor mye er den NRK lisensen på nå da? Kr. 2200 pr. år? Synes det er mer enn nok. De må gjerne få reklame på NRK mot å fjerne den der lisensen. Jeg ser ikke på uansett. Ettersom jeg også er påtvunget kabelTV med så masse dritt og reklame at det burde vært gratis, så må jeg punge ut med ca. kr. 4000,- pr. år for noe jeg egentlig ikke er intresert i. Det er jo ikke det at det er så dyrt som plager meg, men at en må betale for noe en ikke bruker. Hadde heller brukt de 4000 på bedre nettlinje.

 

Forslag:

Nå som det gamle analoge singnalet omsider skal stenges, kunne vi ikke da fåttt en ordning med dekoderkort for statskanalene også? så kan de som ønsker å ha dem betale, og de som ikke ønsker det slippe?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...