Gå til innhold

E-papir med høy oppløsning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er fullt mulig å få inn nok penger med royalties for elektroniske bøker.

Neppe i det omfanget bokforfattere tjener penger idag. En skal ikke selge mange tusen (fullpris)bøker før en vasser i penger.

 

Bøker er jo ekstremt overpriset og får 'den grådige film- og musikkbransen' til å virke som uskyldige smågutter. Normalpris for en ny bok i dag (som hovedsaklig *en* person har jobbet med) er jo opp mot 400,- kroner. Noe som er helt sinnsykt.

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Har du noen tall for hvor mye av disse pengene som går rett tilbake til forfatter?

 

Etter som jeg vet, så koster produksjon og distrubusjon av bøker ganske mye. Derfor er det ikke mulig å sette: (pris på bok * antall solgte) - et lite beløp i kostnader = inntekt til forfatter.

 

Samtidig vil dette faktisk kunne være en FORDEL for de som bare har en forfatter i magen (liten eller stor), men som ikke har fått en avtale med et forlag. Sjansen for å "bryte igjennom" med dagens "nye medier" uten plateselskap, filmselskap eller nå kanskje forlag i ryggen er betraktelig enklere. Nå forutsetter dette selvsagt endel brukervennlige løsninger som vil gjøre denne saken til et reelt alternativ til dagens bøker/tidsskrifter. Dette er nok dessverre langt frem i tid (amazon sin løsning i USA ser jeg IKKE på som brukervennlig).

Endret av hardkjerne
Lenke til kommentar
Etter som jeg vet, så koster produksjon og distrubusjon av bøker ganske mye.

For ikke å snakke om de grådige forlagene som håver inn penger. Selvfølgelig går ikke hoveddelen av inntekten fra et boksalg til forfatteren, men en betaling i størrelsesorden 35-45 kroner pr. solgte bok i butikk er neppe uvanlig.

 

Ikke for å spore av tråden, men jeg synes personlig at bøker (sammenlignet med andre underholdningsmedier som CD-er og DVDer) er helt hinsides priset og fatter ikke at folk kan klage på CD/DVD-priser for så å kjøpe en bok til over 350,- neste dag :)

Lenke til kommentar

Kunne være kjekt i skolesamenheng også det e-papiret. En enkel løsning med hele skolebøker, protokoller og planer på en liten minnebrikke med et eknelt brukerkrensesnitt og vips har man enkle systemer selv for lærere med datavegring.

 

Men, slike e-bøker. Når skal man opprette e-biblioteker? Og hvordan vil disse fungere? Etter hva jeg fortstå så er grunden til at vi må levere tilbake bøkene til biblioteket at andre også skal kunne lese den boka, men hvis alt blir elektronsik kan vi jo lage tilnærmet uendelig mange kopier. Men det blir kansje stoppet av advokatene til diversje interesse organisasjoner.

Lenke til kommentar

Elektronisk papir ser lovende ut. Dette blir vel neppe like billig som DVD-R plater, men en kan jo håpe at det sniker seg under 50-lappen en gang i framtiden.

 

Hva er levetiden for en slik "skjerm/slikt papir"?

 

Er det muligheter for en standardisering, slik at en kan få ett hav av styringenheter til papiret sitt? ;)

Lenke til kommentar

Hvis du skal snakke om at forfattere tjener penger, bør du ikke tenke på JK Rowling, Robert Jordan, Tolkien osv. De tjener/tjente ekstremt ja, men de fleste forfattere tjener uansett lusedårlig. Men hvis en virkelig skriver bøker som blir solgt til 150 land, milliarder av kopier, så joda - de tjener nok bedre enn de fleste. :)

 

Ingen skikkelige forfattere skriver for penger anyways.

Lenke til kommentar
Joanne Murray, (født Rowling) kjent under pseudonymet «J. K. Rowling» (født 31. juli 1965 i Chipping Sodbury i South Gloucestershire i England) er en britisk forfatter. Hun har skrevet Harry Potter-bøkene, en serie fantasybøker hovedsakelig for voksne og ungdom, som har gjort henne rikere enn den britiske dronningen.
Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...