Jump to content

bureaucrator

Medlemmer
 • Content Count

  1364
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. På tide! Pinlig å ha den vulgære TV-en i stua. Man føler seg som en idiot.
 2. Ja, og et drapsvåpen, som et gevær, kan jo brukes til å peke med og som stokk...
 3. Det er noe med klassifikasjonen her som er feil. Det gir mening å beskytte barn mot representasjoner av vold, særlig der denne er brutal. Hvorvidt denne volden er seksuell eller ikke, er klinkende likegyldig. Å ha et filter som retter seg spesifikt mot vold forbundet med nakenhet og seksualitet, men som tillater tortur og annen grotesk behandling av individer, viser at vi lever i en kultur som har et problematisk forhold til sex.
 4. "Jeg tror folk konsentrerer seg på en annen måte når de ser på TV, fordi man gjerne gjør andre ting samtidig." - Sitt ned og vær stille, nå ser vi på TV!
 5. NRK er et fellesskapsprosjekt som har en rekke sentrale funksjoner for den politiske entiteten Norge, herunder å kringkaste kvalitet og bredde, samt så objektive fakta som mulig (uavhengig av kommersielle hensyn og særinteresser). NRK er slik sett et demokratisk prosjekt, som alle nordmenn skal ha mulighet til å nyte godt av. NRK konkurerer i prinsippet ikke med kommersielle kanaler, og jeg tror vi er tjent med begge deler. (Kommersielle kanaler er uavhengige, og det er bra, men ikke interesseløse.) Selv ser jeg praktisk talt ikke på TV, men betaler avgiften med glede, aelv om jeg synes jeg dette er en tungvint måte å gjøre det på.
 6. Kan dere lage en innpakningsartikkel også?
 7. Det har blitt mer og mer vanlig at ukrainere stepper inn når folk har spilt Stairway til Heaven et par minutter på fest. Tror dette problemet har kommet for å bli; man skal nok bare lære seg å leve med det.
 8. Ganske tåpelig vinkling, vil jeg si. Er man veldig interessert i noe, gir det mening at man kan finne på å bruke både lovlige og ulovlige midler for å få tak i dette. Er man ikke interessert, er lovlige og ulovlige midler like uinteressante. Hadde de som stjeler ikke stjålet, hadde de sannsynligvis brukt mer penger på å kjøpe. At det skulle være noen annen signifikant relasjon mellom kjøp og tyveri hos de som stjeler, ser jeg ikke noe grunnlag for.
 9. Problemet er vel ikke bare at våpenet man nå kan lage med 3D-printer er urimelig kostbart og ineffektivt, men at denne teknologien kan bli ekstremt mye bedre og mye billigere i overkommelig framtid. Må innrømme at jeg får endetidsgys når jeg tenker på det. Teknologien har kanskje kommet lenger enn vi primater er moden for.
 10. Når en arbeidsgiver konakter nye, unge og lovende potensielle arbeidstakere, er vel ikke "dating" det rette ordet. Hvis man absolutt skal ha en seksualisert vinkling på det, er det strengt tatt mer nærliggende å tenke på verdens eldste yrke.
 11. Satte veldig stor pris på å lese dette. All ære til forfatteren. Morsomt å bli geleidet gjennom denne historien, som vekker til live den nesten kontinuerlige følelsen av begeistring jeg hadde sånn fra 1999 og til midten av 00-åra. Må legge til, i dette perspektivet at jeg sliter med å begeistres av det som råder grunnen for tida. Særlig de nye skytespillene, hvor man bare lunter omkring, kanskje med en haug bråkete amerikanske soldater på slep som skyter for deg og instruerer hva du skal gjøre? (Hvor kommer denne sanseløse ideen fra?) Det er for tregt, og for klaustrofobisk og for skriptet. Og når kommer det et multiplayerspill som kan konkurrere med Q3 eller UT? Når kommer det et klassisk spill igjen?
 12. Enig i at det er meningsløst at prisen inkluderes som grunnlag for karaktergivning. Det lesere vil vite er hvor bra en ting er. Om de har råd til tingen, er noe man må vurdere selv. Hvis prisen inngår i karaktergivningen risikerer man å underminere muligheten for en slik vurdering: Hvorfor kjøpe den dyre tingen, når den billige tingen er "like bra"...
 13. Enig. For å reflektere videre, for egen regning: For at det skal gi mening at "seksualisering av jenter" skal være noe negativt (og hvis vi utelukker mindreårige), tror jeg man trenger forestillinger av denne typen: 1. Den på en måte riktige oppfatning at det er mannen (biologisk eller evolusjonært) som seksualserer, som ser jenter som seksuelle vesen. 2. Den logiske men absurde idé at uten menn vile ikke kvinner vært seksuelle vesen. 3. Hvis kvinner skal definere seg selv, uavhengig av menn, må de se bort ifra det seksuelle, som er en slags mannlig projeksjon... Det som er dumt, et at mange kvinner ikke ser at "det å bli seksualisert" bare er én side av relasjonen. Hvis jeg trollbinder et publikum er det tilsvarende en projeksjon fra publikum til meg, men knapt noe negativt. Jenters sesualitet er faktisk makt. Hvis de skal kontrollere sin egen seksualitet, bekrefter de bare og jobber for patriarkatet. Resultatet er feks at den ekstremt kvinnekontrollerende religion islam og mange feminister, som har motsatte agendaer, jobber for samme mål angående prostitusjon, hvor disse spørsmålene krystalleres.
 14. Fin artikkel. Blir veldig feil hvis anonymitet skal forbindes med noe tvilsomt i en sitasjon der muligheten for overvåkning er så ekstrem som i dag. Tanken om at telefonen skulle være avlyttet var en gang noe uhørt...
×
×
 • Create New...