Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Huke tak i IP...


Anbefalte innlegg

Under et "normalt" hacker angrep uten noe extra enn win XP's firewall, hvordan fanger man opp hackerens IP? Det er jo somregel knyttet IP catcher til f.eks Norton internet security og Zonealerm og sånnt...

 

Jeg har ikke noen planer om å legge inn andre brannmur programmer for å fange IP, enn det jeg allerede har i XP, for det er rett og slett for knøvlete å sitte å plages med innstillinger...så tryner nettverket eller internett eller alt og til slutt har man sperra så ijenn at ingenting kommer inn eller ut av data.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo overhode ingen vanskelige innstillinger i ZoneAlarm f.eks. Det at XP sin egen brannmur ikke har noen innstillinger betyr jo bare at den er satt opp med minimalt med sikkerhet som standard. Selv synes jeg den er fullstendig unyttig (den slipper ut alt og slipper inn nesten alt)

 

Hvis vi tar ZoneAlarm som eksempel, vil den spørre deg hver gang et nytt program forsøker å koble til internett. Alt du trenger gjøre er å tillate eller ikke. Det er overhode ikke vanskelig eller knot og det gjør at du har rimelig kontroll med hvilke programmer som bruker internettforbindelsen din.

 

PS! Ikke klag over at andre kommer med gode forslag til andre programmer. Hvorfor skal du på død og liv bare bruke WinXP sin brannmur?

Lenke til kommentar

Har testa XP's firewall og den kom faktisk jævli godt ut i flere tester jeg kjørte on-line, ikke skryt alt annet så himmelhøyt...har aldri sagt Zonealarm var dårlig/vanskelig eller no men synes det er for knotete, må ha veldig god peil på hva man holder på med når man setter det opp og det kan jeg godt si at jeg ikke har.

Lenke til kommentar

Norton og Zonealarm er lett på LAN. Legg IPene i LANet inn i trusted zone, voila, no problem.

 

En brannmur som sperre inngående, men ikke sjekke utgående er ubrukelig. De farligste truslene er de som kommer seg inn på maskinen (Trojaner etc)

 

Syntes Norton og ZoneAlarms sine rutiner for å fange IPer er helt topp jeg.

Lenke til kommentar

Sånn det er hos meg nå så funker ikke engang irc hehe, menmen...da er det lite som går jennom.

 

Jeg skal lese mere ZoneAlarm stuff om settings og sånnt, har feeling om at de er litt sensitive og reagerer å alt, så jeg får ta meg tid til å lese litt til...

 

Prøvd Tiny Professional firewall? hehe, Den er tricky.

Lenke til kommentar

Firewall er igrunn ganske enkelt! Det er en mur som kontrollerer trafikken som går forbi! Har du en fysisk firewall, så filtrerer den på adresser eller porter. De personlige som man har på PC'en filtrerer oftest på programmer ut, og inn stoler den ikke på noe med mindre det er bestilt innenfra!

 

Som standard på de fleste inkludert XP's, står den som totalblock inn og kunn gitte programmer ut. XP's er dynamisk og legger ofte inn entryer selv. Det er også mulig å legge inn selv om man ønsker det!

[my network places]<-- høgreklikk

[properties] <-- klikk

["connection to the WAN"] <-- høgreklikk

[properties] <-- klikk

[advanced] <-- klikk

Internet Connection Firewall

aktiver firewall

[settings] <-- klikk

SÅ er det bare å legge inn ip adresser og portnummer til de som skal slippe gjennom.

 

-Chief- :woot:

Lenke til kommentar

Jeg bruker Zone Alarm, og den er ikke vanskelig i det hele tatt. Når et program prøver å koble seg til nettet så får du opp ett lite vindu der du får spørsmål om du vil tillate dette programmet å koble seg på nett eller ikke, samt at du kan velge om Zone Alarm vil huske om du svarte ja eller nei (kjekt for programmer som blir brukt ofte).

Instillinger består derfor stort sett i å svare ja eller nei på spørsmål og ikke noe mer. Jeg har prøvd Tiny og den her 100 ganger mer knotete enn Zone Alarm..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...