Gå til innhold

Tok "piruetter" ved kjøpesenter og ble stoppet av politiet, politirapporten overdriver.


MicroS

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg og to venninder skulle sta å handle ved et kjøpesenter ca i 21 tiden en kveld det var 0 føre og svært glatt, så når jeg skulle svinge inn til kjøpesenteret fekk jeg sladd på bilen, i forstaden å stoppe bilen så tok jeg en piruett å så kjørte jeg videre å parkerte. Der va få biler å ingen personer i nærheten.

Så når jeg hadde parkert og låst bilen så kom det en politibil kjørende bort til meg å ba meg ta med førerkortet å måtte sette meg inn i bilen deres.

Det virket som om de var usikre situasjonen på hva som sjedde og de viste ikke hva de skulle gjøre med meg. Så de ringte til en jurist, og at jeg hadde tatt flere "burnouts" rett uttafor inngangspartiet til kjøpesenteret og der va folk i bevegelse. Det reagerte jeg på for ingen av de tinga stemte, så politiet rettet det opp til juristen, men juristen mente jeg burde mistet lappen men det synst politifolka vart litt for strengt, så de sa til meg at jeg kom til å få en anmeldelse å ei bot.

 

3 veke senere får jeg forelegget. Rapporten innholder: Han var ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet han under kjøringen foretok flere "burnouts". Det var folk i bevegelse og at det var nær inngangsdøren til kjøpesenteret. Det var hard snø og glatt på parkeringsplassen.

 

Dommen lyder, 5000kr bot og 3 måneder uten førerkort.

 

Det jeg reagerer på er at rapporten ikke stemmer i henhold til situasjonen:

1. Flere "burnouts" (var en piruett)

2. Nær inngangsdøren (40-50 meter i fra)

3. Folk i bevegelse (var ingen folk i nærheten)

4. Det var hard snø og glatt ( det var 0 føre og veldig glatt, men ingen snø)

 

Så jeg lurer på hvordan jeg skal gå fram å klage for å rette situasjonen. Noen som har noen tips og eller vil kommentere teksten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At Politiet lyver ang. forløpet og detaljer under forholdet du blir anmeldt for, er ingen overraskelse.

 

Hvis du ikke har noen vitner som kan bakke opp din historie, så er du i praksis rettsløs.

 

Det du kan er vel å påpekede åpenbare motsetningene i rapporten. Er f.eks. mulig å ta burnouts på hard snø?

 

P.S det du også kan gjøre er å ikke vedta det forenklede forelegget, hente førerkortet etter 4 uker hvis saken ikke er oversent, og ta dette forholdet til retten.

 

Går du til retten, ligger bevisbyrden hos anklager. Men dessverre så legges det stor vekt på forklaringene til politiet, så kan du på noen måte få sådd tvil om deres forklaring holder vann så er det en fordel.

 

Det du ikke må gjøre er å lyve til retten, selv om du ikke kan bli straffet for det, dommere lukter løgn lang vei. Prøv også å ungå å bli sint og provosert, raseriutbrudd viser at du ikke gir retten den respekt den forventer.

Lenke til kommentar

Jaa, då har jeg vert hos politiet og prøvd å fått litt hjelp med dem om det var lurt å gå til retten eller hva jeg skulle gjøre. Men det var til ingen nytte.

 

Politibetjente jeg snakket med var veldi aggresiv å ville ikke høre noe om at det var lagt feil fram på rapporten. Eneste han var opptatt av var at jeg hadde tatt flere "burnouts", å at det var ulovlig, og han sa at jeg måtte gjerne prøve å gå til retten, men han sa jeg kom til å tape og måtte betale enda mer.

 

Men så printet han ut rapporten som de politifolka som hadde sett meg hadde skrevet, og der sto det at jeg kun hadde tatt en "burnout" og at det var for strengt å ta fra meg førerkortet.

Så då spurte jeg han om hvorfor jeg skulle miste førerkorte når de politifolka mente det vart for strengt, det kunne ikke han svare på sa han. Så jeg fekk tlf nr. til juristen som har skrevet brevet til meg. Så nå skal jeg ringe til han å spør hvorfor han har skrevet så masse feil på rapporten jeg fikk. I håp om å få noe ut av det.

Lenke til kommentar

Innlegg som går på reaksjon på moderering er fjernet. Dette for å unngå at tilbakemeldinger blir spredd rundt på hele forumet, da det gjør det særdeles uoversiktlig for moderatorteamet og forumstyret å oppdage tilbakemeldingen. I tillegg er ikke moderering emnet for denne tråden. Er man uenig i moderering så kan man sende en pm til den aktuelle moderator. Eventuelt p_report.gif moderatoren eller klag moderator inn for forumstyret på e-post [email protected]. Da vil en administrator behandle saken og gi deg en tilbakemelding.

 

Tilbkameldinger som går på det generelle (eksempelvis retningslinjer) kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet. Vi oppfordrer alle til å komme med innspill og tilbakemeldinger, men det må gjøres på riktig måte.

 

Bevisst forsøk på å undergrave en moderators autoritet vil bli slått hardt ned på og brukere frarådes sterkt å gjøre det. Vi håper dere viser forståelse for dette.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres, da det er off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet

Lenke til kommentar
Mener å huske at video- og bildeopptak etter lov må slettes etter en uke.

 

Stemmer det at det er hovedreglen.

 

Om trådstarter ikke godkjenner forelegget/ straffen er beste måten å først klage il juristen, ellr event. kjøre saken for retten.

 

Uansett så er piruett, burnout, sladding osv. klart i strid med § 3.

 

Siden du tydeligvis har en politirapport der det står at du ikke trengte å miste førerkortet, har du muligens en bedre sak med tanke på førerkortbeslaget.

Lenke til kommentar

Veta faen hva jeg skal skrive på emnetittelen jeg...

 

Det var på hjørnet av kjøpesenteret, å så vidt jeg vet så er der ingen overvåknings kamera der.

Og ja der sto i den politirapporten at det vart for strengt å ta fra meg førerkortet og at jeg tok kun en "360".

Så jeg skal ringe til juristen på onsdag.

 

 

Robocoop: Sorry for at jeg ikke skriver bra nok for deg.

Endret av MicroS
Lenke til kommentar

Du kan sikkert få endret tiltalegrunnlaget fra "burning" til "piruett", men hvilken rolle spiller det? 5000 kr i forelegg og 3 måneder inndraging er faktisk en veldig mild straff for umoden oppførsel i trafikken. Hvis du virkelig hadde tatt en burnout ved en butikkutgang med folk i nærheten, hadde du trolig fått mye strengere straff.

 

En ting til. Det er ikke politimennene som bestemmer straffen. De blir vitner i en rettsak, så vil dommerne bestemme straffen ut fra det politiet og du forklarer.

Endret av KVTL
Kommentar på moderering fjernet.
Lenke til kommentar

Ja men hvorfor skriver juristen om rapporten og gjør den verre enn den er?

I rapporten som de politimennene som tok meg sto der at jeg hadde tatt en "360" og at de synst det vart for strengt å ta fra meg førerkortet. Og i rapporten til juristen sto der at jeg hadde tatt flere "burnouts".

 

Grei nok at jeg tok en 360 og fortener straff og alt det der, men jeg synst det er rart at juristen ikke holder seg til rapporten til de som virkelig såg meg. Det synst forøvrig en lokal politibetjent og, så han gav meg tlf nr. til juristen og bad meg ringe han på onsdag.

 

Så vi får se hva som sjer..

Lenke til kommentar

Om du skrenser, tar piruetter eller gjør en burnout spiller ingen trille, da alle de tingene går under samme punkt i Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv.

 

10. Skrensing, burnout eller annen hensynsløs kjøring

Er person med førerett ilagt straff for skrensing og andre former for hensynsløs kjøring eller bruk av motorvogn jf. vegtrafikkloven § 3 første ledd, som for eksempel «burnout» på vei eller på områder som torv, plasser mv. hvor kjøringen har ført til trafikkuhell med personskade eller omfattende materielle skader, eller ført til situasjoner der slike skader lett kunne ha oppstått, bør tap av førerett fastsettes til minst 3 måneder.

 

Hvis du ikke hadde fullført piruetten så ville du nok sluppet unna uten noe mer styr.

Lenke til kommentar

Dette blir kanskje noe annet, men nevner det likevel. Så fort snøen kom var det vanlig at vi møttes på et av de største kjøpesentrene i Drammensomr(etter stengetid), og holdt i grunn mye på der. Men en kveld sto plutselig poletiet på plassen, så vi ble nok ganske bekymret for hva som ville skje. Men to politifolk kom ut og begynte å prate med oss. De syntes det var flott at vi lekte som vi gjorde(de hadde nok tittet på oss en stund), da de mente at det også kunne komme til nytte i forskjellige situasjoner på glatt føre så vi vist hvordan bilen oppførte seg. De sa også at et slikt sted er privat grunn, så de hadde ikke lov til å gjøre noe uten at det forelå en anmeldelse eller at det var opplagt konkuranse kjøring vi drev med. Så maken til koselige politi-folk har jeg aldri møtt igjen. Enden på visa var at når de dro så fliset de på så snøføyka sto på plassen, med oss måpende på sidelinja.

Lenke til kommentar

Ja det er noen politifolk som er snillere enn andre. :)

 

I går ringte jeg til han ene som stoppet meg og spurte han hvorfor det står så feil i rapportene, og då beklagde han seg og la seg helt flat og bad meg ringe til juristen å fortelle hva som egentlig sjedde.

 

Så nå ser det egentlig ganske lyst ut. ;)

Lenke til kommentar

I mitt/vårt tilfelle vet jeg ikke om det var snillhet som gjorde det, men loven som ikke tillot de å gripe inn når det var på privat grunn og det ikke forelå noen form for anmeldelse fra gårdeier. Dersom noboer klaget så ble vi evt bare jaget uten noen flere følger. Vi forhøte oss godt siden de gikk ann å prate med.

Men er et av de få positive møtene jeg har hatt med disse folka, de gør oftest som de vil dessverre.

Lenke til kommentar
Rune-B; Det er ikke korrekt, da en slik parkeringsplass er åpen for allminnelig ferdsel og da gjelder §3 i vegtrafikkloven. Politiet kan ta lappen din selv om du kjører på en parkeringsplass som er eid av Firma1 A/S

Da ble vi feilinformert, så da får vi være glad vi ikke fikk problemer.

Bra du har en § å vise til

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...