Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lenge siden jeg har tittet innom nå, folkens. Tenkte bare dere skulle få noe å le av. Denne er nettopp postet under maskinvvare->skjerm:

 

Netsen hele historien:

En venn av meg var uheldig å søle cola oppi laptopen sin, og det kom også noe inni skjermen. Dette skulle fikses, må vite - det var jo bare touchpaden, tastaturet og skjermen som var skadet. Tastaturet ble grundig renset i isopropanol, men det var ikke lett å komme til elektronikken på det, så det ble ikke helt bra. A-tasten fungerer fortsatt ikke, og s-tasten fungerer av en eller annen grunn som space-tast nummer to. Det er jo alltid kjekt å kunne lage mellomrom, men det hadde jo vært kjekt å kunne skrive en s uten eksternt tastatur også, synes kompisen. Tastaturet koster heldigvis "bare" en 500-lapp, touchpaden har vi ikke funnet noe pris på enda. Den er ikke forsøkt fikset enda heller. Den eneste feilen med den er forøvrig at høyre museknapp ikke funger, oig det er jo nesten levelig uansett.

 

Skjermen, derimot - den er det nok verre med. Colasølet nede til høyre burde nok heller fått være i fred. (Det fikk det jo i og for seg, men vi prøvde nå å gjøre noe med det). Demonteringen gikk fint, og det var heller ikke noe problem å ta av det øverste laget på skjermen heller. Det var jo tross alt bare gloss-laget som gir den irriterende skinnende refleksen. Eller, var det det? Nei! Glossylaget ligger tydeligvis under det kameraten så kjekt dro av og kastet for det "hadde han ikke bruk for". Bare synd dette laget faktisk var nødvendig. Uten dette laget er skjermen nemlig kun gråhvitt lys. Først når man holder noe av den "ubrukelige" filmen foran skjermen, dukker skjermbildet opp, som ved ren magi. Og selv om det riktignok er überkult og skikkelig hardc0re å måtte ha "film-briller" teipet fast i pannen for å se hva som befinner seg på skjermen (og ikke minst et under for privatlivet - hvem andre kan vel "åpenlyst" stirre på sider man ellers ikke kikker på i nærheten av andre, midt i et fullsatt auditorium?) så er det jo unektelig en smule upraktisk..

 

Så spørsmålet, kort og greit: Hvor får man kjøpt et sånt belegg som gjør skjermen synlig, helst med rask levering? En 15,4" skjerm med XWGA+-opploøsning hvis det har noe å si.

 

Det hører med til historien at colasølet fortsatt er der det var i utgangspunktet, og akkurat der vi trodde det var også , nemlig mellom clear bright-delen og selve lcd-skjermen. Men det virker unødvendig å utsette den stakkkars maskinen for flere grusommere (og totalt mislykkede) forsøk på hjelp. Det hører også med til historien at han fikk maskinen på lørdag. x

Lenke til kommentar
Olum: hahaha! Hva sa han?

 

*bank, bank, bank*

 

Han hører masse romstering inne fra rommet og et par Cola-flasker som går i gulvet. Når han kommer inn sitter jeg med hardingen som butter opp mot undersiden av pulten, et livredd blikk i ansiktet og museknappen som spammer [X] i alle pop-upsa. "Hadde ikke du så masse mattelekser?" sa han og gikk ut igjen.

 

Det er en egen tråd for sånt....

 

Jeg veit at det er en egen tråd for det. Har postet der et par ganger før. Det var bare det at jeg allerede hadde DNFK oppe. Håper ingen får problemer med nattesøvnen fordi jeg postet her.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...