Gå til innhold

Canon 40D eller Nikon D80 til jentehender?


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å gi kamera til konen min til jul og har brukt hver kveld de siste månedene her inne på forumet, dpreview osv.

Hadde tenkt at dette skulle være en stor overraskelse for henne siden jeg vet at hun har veldig lyst på digitalt speilrefleks og har drevet litt med foto og egen fremkalling tidligere. Etter å ha sett hvor mange som sier at ergonomien og følelsen med håndtering av kameraet er det viktigste, bestemte jeg meg imidlertid for å røpe meg slik at hun kan tafse litt på de ulike kameraene og finne ut hva hun liker best. Veldig bittert å røpe det som hadde blitt tidenes overraskelse. Jeg hadde gjemt vekk 15k i overtidspenger og lagt ut om hvor dårlig råd vi hadde, satt opp sparsomt budsjett frem til jul og fått henne til å tro at jeg syns speilrefleks er store og klumpete og at jeg heller ville ha kompakt. Men jeg ofret den gode overraskelsen slik at hun får et kamera hun trives med.

 

Nok om det, og over til saken; Hun har vært på Stavanger Foto og kjent på Pentax K10, Nikon D40 og D80, D300 og Canon 40D og 400D. Jeg ble litt overrasket, men kameraet hun syns lå best i hendene var Canon 40D. Når vi tok på en Tamron 17-50 2.8 syns hun imidlertid det ble litt tungt, men at hun kanskje venner seg til det.

 

Det jeg lurer på er om det er noen jenter her inne som har erfaring med henholdsvis D80 og 40D, samt meninger om godt grep er viktigere enn noe lavere vekt.

 

Det er disse to kameraene det har kokt ned til nå, så det er fint om vi kan holde oss til de (har også vurdert Oly 510 og SonyA700 men gått bort fra disse).

 

Objektiv blir i første omgang Tamron 17-50 og 50mm 1.4, og senere Sigma 50-150 2.8 (må spare litt først). Dette uavhengig av kamera. Trenger derfor et kamera som kan "bære vekten" av disse på en god måte (50mm burde vel gå greit:)).

 

Bruken blir hovedsaklig portrett og landskap (mest portrett), og en hel del bilder inne og ute av barna våre.

 

 

Er det noen jenter her inne som kan hjelpe, evt gutter som kjenner jenter som bruker D80/40D?

Setter pris på innspill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ingen jente - men hvis dama di mener at 40D ligger godt i hånden; så er du i mål. De andre kameraene er også gode - men denne gangen var det 40D det smakte fugl av ;) At Tamron 17-50mm er tyngre enn ventet, er vel et resultat av man har blitt utsatt for mye pingle-objektiver.

 

Så jeg vil påstå at ditt forslag til julegave er det rette - men det er mulig jeg ville byttet 50mm med en 430EX blitz i grunnpakka. Og kjøpt 50mm senere.

 

Tom

 

edit: tykke fingre og sent

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Først og fremst må jeg si : Flott julegave :thumbup:

 

40D er et meget godt valg - min kone bruker både min 5D og 40D med div. optikk og det går helt fint, til tross for mindre hender enn det jeg har.

 

Stavanger Foto er en kjempeplass å handle, men formoder at de har satt ned prisen fra 11.500,- som de opprinnelig tok. Husk også at det er cashback for tiden både på huset og div. optikk

Har ikke brukt Tamronen, men 50 1,4 er glimrende på 40D. Det kan jo bli litt trangt innendørs, da..

 

Lykke til!

Endret av olar0701
Lenke til kommentar

Jeg er heller ingen jente, men litt innspill. :)

 

40D og 30D (forgjengeren som jeg har) er glimrende kamerahus som ligger godt i de fleste hender. Jeg valgte bort 400D til fordel for 30D grunnet at 400D ble veldig lite og kronglete for mine hender. Min samboer har fått ett 350D som ligger veldig bra i hennes hender (350D er noen få mm større enn 400D). Alle nevnte hus tar veldig gode bilder og største forskjellen på 40D og 400D er huset størrelse og ergonomi, 40D(30D) større buffer og flere bilder i sekundet etc), noe mer Megapixler, og 40D har kommet med Liveview som gir en god fordel ved å kunne bruke skjermen som søker istedenfor kun selve søkeren.

 

50mm f/1.4 er glimrende til portrett fotografering og til mørke steder f.eks konserter etc. Kan bli litt "trangt" innendørs og når man står nærme objektet. Men til portrett så er det en fordel å ikke kjøre kameraobjektivet rett opp i nesa til den man skal ta portrett av. ;)

 

Men med Tamron 17-50 f/2.8 (har selv ingen egen erfaring med den, kun lest mye skryt av diverse folk). Så vil man jo få 50mm og f/2.8 som også vil fungere ganske så bra til portretter.

 

Så jeg anbefaler også for å gå for 40D + Tamrom 17-50mm f/2.8 og en 430EX blits. (Evt 580EX II om man får ett knalltilbud og velger å legge i de kronene). PS, 580EX kan brukes som Master med 430 som slave, ergo man kan bruke f.eks 1 stk 580EX på selve huset og 1-2 stk 430EX for side/bakbelysning under portretter. Men D80 er ikke noe dårlig hus det heller, vil da også anbefale ett godt objektiv + ekstern blitz.

 

Jeg selv gikk for 30D + Canon 17-85mm IS f/3.5-5.6 + 580EX når jeg handlet i fjor høst. :) Aldri angret ett sekund på det. Har supplert med 50mm f/1.4 og endel annet underveis.

Lenke til kommentar
Jeg er ingen jente - men hvis dama di mener at 40D ligger godt i hånden; så er du i mål. De andre kameraene er også gode - men denne gangen var det 40D det smakte fugl av ;) At Tamron 17-50mm er tyngre enn ventet, er vel et resultat av man har blitt utsatt for mye pingle-objektiver.

 

Så jeg vil påstå at ditt forslag til julegave er det rette - men det er mulig jeg ville byttet 50mm med en 430EX blitz i grunnpakka. Og kjøpt 50mm senere.

Støttes :o)
Lenke til kommentar
Forøvrig er muligens Sigma 30mm f/1.4, Canon 28mm f/2 eller 35mm f/2 mer anvendlige brennvidder enn 50mm. Blitz er et godt forslag.
Canon 28mm leveres vel bare i f/1.8 og f/2.8 så vidt jeg vet... Forøvrig også et godt tips. Ville heller kjøpt Sigma 30mm f/1.4 enn Canon 50mm f/1.4 i kombinasjon med Tamronen, og er faktisk litt usikker på om jeg ville kjøpt blits før eller etter...
Lenke til kommentar

Takk for alle svar folkens,

Det ser ut som det går mot 40D. Vurderer å ta henne med på en ny tur på fotobutikken for å bli helt sikker.

Frister å be henne prøve Canon 40D med Canon 17-55 2.8 IS objektivet på. Fikk akkurat vite at en kamerat av meg skal til New York i morgen, og da kan han jo plukke opp en slik en. Men jeg er nok redd den bli for tung uansett hvis hun syns Tamron er tung.

 

Takker for gode tips mht Blits. Tenker litt på å slenge på en 430EX, men uten å ta bort noe fra pakken. Vil gjerne ha 50mm for up close and personal portrett bilder, spesielt innendørs. Vet hun liker å ta nære bilder, og må innrømme at jeg nok har latt meg påvirke av Bokeh jaget til Øyvind på forumet her. Tipper hun kommer til å like "kremen" den gir.

Har allerede bestilt det siste av overtidspengene fra lønningskontoret...

 

Når det gjelder prisen på Stavanger Foto tror jeg den er nede i 10k. Kan få 40D på nettet for 9 ser jeg, men siden vi har fått god service er jeg villig til å gi litt ekstra i butikken.

 

Kom gjerne med flere innspill. Spesielt dersom noen har erfaring med jenter+40D+17-55 2.8 IS... :)

Lenke til kommentar

Greit nok, jeg har spøkefullt referert til EOS 400D for å være laget for folk med småpikehender, men realiteten er at folk uavhengig av kjønn har svært forskjellig grep. Jeg kjenner menn som føler 400D passer perfekt, og jeg har venninner som synes D80en min er litt liten. Så jeg tviler på at det er noen vits i å lete etter spesifikke erfaringer fra jenter. Det er egentlig bare opp til henne å finne noe hun liker å bruke.

 

Når det gjelder vekt, så tror jeg du skal lete lenge etter noe som er signifikant lettere i samme klasse. Skal du få ned vekten på kamerahuset er det stort sett 400D og D40 (x) som er aktuelle alternativer. Skal du få ned vekten på optikken så går det fort ut over lysstyrken. Et alternativ er jo Olympus, som har mindre sensor og derfor lettere hus og optikk. Men da får du igjen andre egenskaper mtp. skarphetsdybde etc.

Lenke til kommentar
Høres ut som 40D er det rette ja.

Angående blitz. Hopp over Canon sine og gå rett på Sigma. Bedre blitzer, som tåler mer og koster mindre, men som kjennes LITT mer plastikk ut.

 

Hmmm, er de egentlig det. Husk at Sigma har måttet drive reverse enginering på blitz systemer og dermed gjette seg til mye. En blitz vil utføre en god del to-veis kommunikasjon mellom kamera for å kjøre korrekt lys-setting etc. Eller kan du henvise til tester og dokumentasjon som beviser påstanden din? :)

 

Ja Sigma blitzer er billigere og litt mer plastik, og ja de gjør jobben greit nok. Men bedre enn orginal vare?

 

På objektiver så er det ikke så mye forskjell for da at det fokus hastighet og støy som er de største forskjellene, og slik kan gå begge veier i hver sin favør.

Lenke til kommentar

Da har jeg handlet, og det ble følgende:

 

Canon EOS 40D

Canon 17-55 f/2.8 IS

Canon 50 mm 1.4 (

Canon speedlight 430EX

Sandisk Extreme IV 4GB

Lovepro Rezo 170 AW bag

 

Litt flotteri med 50 mm i tillegg i grunnpakken, men en kompis kjøpte den til meg på BHPhoto for ca 1900, og da måtte jeg bare. Kunne faktisk fått 580 EX blits til ca 2100 der også, men valgte å gå for 430 på grunn av størrelse og antatt behov.

 

Er ikke dette julegave så vet ikke jeg, men jeg begynner å lure litt på om dette egentlig mest er en gave til meg selv?

Gleder meg ihvertfall som en unge til julaften, men det spørs om det blir noe penger til pinnekjøtt..

 

Takker for gode innspill her. Jeg tror jeg hang meg litt for mye opp i det der med jentehender, og som det poengteres over; Det at hun syns huset satt best i hendene er det som teller. Hun har også prøvd hus+objektiv og tror hun kommer til å venne seg til at det er litt tungt. Har hørt mye bra om dette objektivet, selv om Fotografi sin test var noe avmålt.

 

Skal oppdatere her etter jul når hun har brukt kamera en del, i tilfelle andre har hengt seg opp i dette med jentehender og har lyst på litt input.

Lenke til kommentar
Da har jeg handlet, og det ble følgende:

 

Canon EOS 40D

Canon 17-55 f/2.8 IS

Canon 50 mm 1.4 (

Canon speedlight 430EX

Sandisk Extreme IV 4GB

Lovepro Rezo 170 AW bag

 

Litt flotteri med 50 mm i tillegg i grunnpakken, men en kompis kjøpte den til meg på BHPhoto for ca 1900, og da måtte jeg bare. Kunne faktisk fått 580 EX blits til ca 2100 der også, men valgte å gå for 430 på grunn av størrelse og antatt behov.

 

Er ikke dette julegave så vet ikke jeg, men jeg begynner å lure litt på om dette egentlig mest er en gave til meg selv?

 

Uten tvil dette er en julegave av de sjeldne!!! :D

 

PS, senere ville jeg supplert med ett minnekort til, 1GB og oppover til en billig penge. Plutselig står man ute i naturen og det oppstår ett feil på kortet. Eller så slettet man ett bilde fra kameraet og for å redde det bildet fra brikken så ut med det asap før flere bilder tas, deretter kan man fortsette på backup brikke. Extreme serien til Sandisk følger det med RescuePro som er ett slikt program for å redde data på minnebrikken, men det fordrer at de data ikke er overskrevet i mellomtiden.

 

Ang blitz, 580 serien kan fungere som Master mot 430 serien. Så om hun føler at hun vil leke med blitzoppsett med blitz foran + fra siden f.eks så kan man til en senere anledning (f.eks bursdag) kjøpe 580 også. Ergo bygge på vidrere.

Lenke til kommentar
Da har jeg handlet, og det ble følgende:

 

Canon EOS 40D

Canon 17-55 f/2.8 IS

Canon 50 mm 1.4 (

Canon speedlight 430EX

Sandisk Extreme IV 4GB

Lovepro Rezo 170 AW bag

 

Litt flotteri med 50 mm i tillegg i grunnpakken, men en kompis kjøpte den til meg på BHPhoto for ca 1900, og da måtte jeg bare. Kunne faktisk fått 580 EX blits til ca 2100 der også, men valgte å gå for 430 på grunn av størrelse og antatt behov.

 

Er ikke dette julegave så vet ikke jeg, men jeg begynner å lure litt på om dette egentlig mest er en gave til meg selv?

Gleder meg ihvertfall som en unge til julaften, men det spørs om det blir noe penger til pinnekjøtt..

 

Takker for gode innspill her. Jeg tror jeg hang meg litt for mye opp i det der med jentehender, og som det poengteres over; Det at hun syns huset satt best i hendene er det som teller. Hun har også prøvd hus+objektiv og tror hun kommer til å venne seg til at det er litt tungt. Har hørt mye bra om dette objektivet, selv om Fotografi sin test var noe avmålt.

 

Skal oppdatere her etter jul når hun har brukt kamera en del, i tilfelle andre har hengt seg opp i dette med jentehender og har lyst på litt input.

 

Bør bli en bra julekveld for deg når hun får det pakken der ;)

Lenke til kommentar
Takker for gode innspill her. Jeg tror jeg hang meg litt for mye opp i det der med jentehender, og som det poengteres over; Det at hun syns huset satt best i hendene er det som teller. Hun har også prøvd hus+objektiv og tror hun kommer til å venne seg til at det er litt tungt. Har hørt mye bra om dette objektivet, selv om Fotografi sin test var noe avmålt.
Det er mange jenter som bruker kameraer som 1D og D2Xs... Så det har faktisk lite å si - selv om det aboslutt er et poeng at ergonomien skal være på plass.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...