Gå til innhold

Blinker du på folk med lysfeil?


Ditech

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
oppfordrer alle til å skru på fjernlys når de møter noen med tåke og nærlys tent samtidig på kveldstid.. jeg har holdt på å kjøre på folk langs veien før, fordi jeg ikke har sett dem, pga folk med tåke og nærlys har blendet meg

Jeg har til dags dato ikke klart å bli blendet av slike lys. Eneste som jeg opplevde som ekkelt var en bil med 8000K ettermontert xenon i tåkelysene.

 

Jeg blinker av og til på folk som kjører uten lys i det hele tatt. Og så blinker jeg på alle drosjekusker som kjører med bare parklys. De er det mange av, da de glemmer å skru på lys når de kjører fra holdeplassene. Dette er dog mest for å irritere, ikke for å opplyse om at de kjører uten lys...

 

Etter jeg fikk på et par hella rally 3000 med 100w pære ble det morsomt å blinke på folk.. De fleste skjønner hintet når det plutselig blir dagslys ute :D

Endret av Erik Braseth
Lenke til kommentar

Jeg blinker alltid mot folk som kjører uten lys.

 

Særlig SUV og Mercedes kjører uten lys.

SUV slår dem alltid på når jeg blinker, mens Mercedes gjør det ekstremt sjelden.

 

Vet ikke om det skyldes at SUV-eiere sitter høyere, og ser blinkingen bedre, eller om det er fordi Mercedes-eiere er totalt ignorante. Muligens en kombinasjon.

 

Ascubal: Du kommer ikke senere fram om du blinker. Med mindre du har en sær bil som må stoppes før du kan endre belysning, da :-)

Endret av Kerrigan
Lenke til kommentar

Neida, bilen min er ikke sær den.. Bare jeg som ikke gidder å fomle meg til å blinke på disse andre folkene, såvidt jeg gidder og tute på totalt idioter i trafikken :p

 

Edit, blinker med tåkebaklyset hvis noen rett bak meg har på fjernlysa sine..

 

Blinka engang på en kar som lå helt oppi rævva på bilen min, han ble mildt sagt forbannet og kjørte enda lengre oppi rævva på meg satt på 2 stk 1000 metere :thumbdown:

Endret av Ascubal
Lenke til kommentar

Møter jeg på biler med langlys, får de langlys tilbake. Man skal samarbeide for at beggge skal se best mulig, og når motgående trafikk har fullt lys, er fullt lys tilbake den situasjonen som gir lik sikt.

 

Når jeg møter på biler med tåkelys og nærlys i mørke, dimmer jeg ned, og blinker med tåkelysene.

 

Kommer jeg bak noen med tåkebaklys, kjører jeg med langlys bak dem og blinker litt med tåkelysene, kjører forbi og blinker noen ganger med både bremselys og tåkebaklys, og fortsetter videre.

Endret av Yngvejos
Lenke til kommentar
Møter jeg noen med langlysene på, setter jeg bare på mine.

er det noen annen lysfeil, som hvis lysene er av, blinker jeg bare med lysene, hvis det bare er ett lys som fungerer på motgående bil, gidder jeg ikke bry meg, de fleste vet jo om det.

 

Jeg gjør vel det samme som denne personen.

Lenke til kommentar
Blinka engang på en kar som lå helt oppi rævva på bilen min, han ble mildt sagt forbannet og kjørte enda lengre oppi rævva på meg satt på 2 stk 1000 metere :thumbdown:

 

Da skulle du bare stått på bremsa så hadda han kjørt i deg å knust lysene, bilen og betalt for skader etc

 

Gidder ikke blinke på folk med nærlys og tåkelys samtidig, med mindre de har ettermontert xenon (gjerne i begge deler).

 

En dag tar jeg meg en runde med ishakke og ødelegger de jævla xenonlyktene...

er med på den :D

Lenke til kommentar

Jeg bruker å "ta" en og annen :p

 

Dersom jeg treffer på noen på en relativt lang strekning med tåkelys+nærlys, så skjer det iblandt at jeg gir noen blink med mine tåkelys, for så å slå på fjernlys, og jeg slår dem ikke av før rett før jeg har passert (ved gatelys), men ikke så tidlig at det er mulig å lese skiltene mine, eller ikke i det hele tatt ellers. Jeg unngår å gjøre det mer enn en gang i blandt.

 

På ettermontert xenonlys bruker jeg alltid når det er mørkt fullt fjernlys mot når det ikke er noen andre som blir plaget av det. (f.eks unngår jeg det i køkjøring, eller ved annen trafikk imot).

 

Jeg unngår å bare blinke med fjernlys, da dette kan feiltolkes til "varsel om fare". Jeg unngår å "hisse meg opp" på folk som tydelig bare glemmer å slå av fjernlys, siden det hender jo faktisk at jeg også gjør det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...