Gå til innhold

Tråden for Medisinstudenter


Vaio

Anbefalte innlegg

 

Tiden i forvaret blir det du gjør den til. Jeg skjønner godt ditt grunnlag som humanitær i en noe frynsete begrunnelse i et "invasjonsforsvar", for som du er inne på brukes forsvaret også i skittent politisk spill, men du brukes i like stor grad av LMI. Forsvaret er en grei erfaring å ha uansett, da du vokser litt på det som menneske og det er alltid bra å ha på CV'en senere. Det å bevise å kunne være en lagspiller selv om man er en god individualist teller alltid positivt.

 

 

 

 

Gode medstudenter!

 

Jeg har, til min store fortvilelse, fått innkalling til VAB (vernepliktig akademisk befal).

 

Jeg er i slutten av 20-åra, og startet seint på utdanningen, går 1. år mao. Dette innebærer at jeg vil være nermere 35 år ved endt turnustjeneste. For meg er det uaktuelt å bli militær av flere grunner, og for å være ærlig, så misliker jeg militæret. Jeg har ingen ønsker om det å være en del av en organisasjon som invaderer og krenker andre lands suverenitet (Afghanistan, invadert på falske premisser).

 

Men nok om mitt politiske standpunkt. Lønna er skikkelig dårlig. Som lege i forsvaret har man lønnstrinn 36, som utgjør en årslønn på 351 200 kr, og en timelønn på 179.90 kr. Min grunnlønn som assistent på sykehus er høyere enn dette. Dessuten er dette 12-19 mnd der man ikke får muligheten til å spesialisere seg. 

 

 

Er det noen her som har erfaring fra det å komme seg unna VAB? På sesjon funker det å si at "jeg røyker hasj". Da vil de ikke ha deg enten du pisser pos eller neg. Men noe sier meg at dette ikke vil fungere når du har 7.5 år deilig medisinsk utdannelse forsvaret ønsker å sette klørne sine i.

 

Så, noen erfaringer/tanker rundt dette?

   

 

Kan du ikke bare ha skikkelig bad attitude, samt gjøre det dritt på testene ?

 

 

Grunnen til at jeg spør er jo at jeg er en skikkelig og hyggelig person. Jeg har det ikke i meg å "være en annen" på opptak. Jeg vil bare på en saklig måte kunne argumentere for at de ikke skal ta meg inn. 

 

Da får du bare være deg selv og håpe på det beste. Synes personlig at det blir litt rart å gi max/prestere på testene når du egentlig ikke vil ut i militæret... Du skal ha creds for at du er ærlig altså - herlighet  :wee:

Endret av Shopaholic
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skulle jeg være mindre berettiget midlene til utdanningen fordi jeg ikke ønsker å tjenestegjøre i militæret? Alle kvinner født før 97 slipper verneplikt, og kan dermed fortsette fra turnus og ut i spesialisering. Det er likt for alle gutta, men det blir ikke rett av den grunn.

 

Ellers har jeg betalt godt med skatt siden jeg var 16 og deltidsjobb ved siden av studier, og skal sannsynligvis jobbe til jeg er 80  jamfør de nye arbeidslivsreglene.

 

Militærtjeneste gjør deg ikke mer fortjent til goder. Om du som lege dømmer mennesker etter slike prinsipper, så forstår jeg at du også kommer slike uttalelser.

 

Red. Ser nå at du er jurist. Bitene faller på plass... 

 

Ja, du er mindre moralsk berettiget til å motta av de midler samfunnet investerer i ungdommen når du ikke ønsker å ta del i de plikter samfunnet pålegger samme. Wow. Du har betalt skatt. Gratulerer, du har utført noen av samfunnets plikter, nå fortjener du å slappe av slik at du kan få slippe resten av dem. 

 

Militærtjeneste gjør ingen mer fortjent til noe. I disse dager hvor få innkalles gjør mangel på militærtjeneste heller ingen mindre fortjent til noe. Men militærnekt som ikke faller inn under militærnekterloven gjør deg definitivt mindre moralsk berettiget til samfunnets dyrere og mer høythengende goder. 

 

Standardklagen over at jenter slipper har dukket opp på forumet siden tidenes morgen (dette var for øvrig litt av den bakenforliggende årsaken til kvinnelig verneplikt - for mange kvinnelige leger slapp på grunn av kjønn, og for mange mannlige leger sørget for å ha avtjent verneplikten først eller blitt tjenesteudyktige). 

 

Dette er ikke et medisinsk eller juridisk spørsmål, dette er et spørsmål om etikk og moral - in casu, skal du avtjene verneplikt selv om du ikke har lyst? Som medisiner må du lære deg litt om dette, for en dag kan det være du som skal uttale deg om det er grunnlag for tvang etter de lovene vi i dag har som hjemler tvang i medisinsk øyemed. Kanskje hadde du da hatt godt av å være utsatt for tvang selv. 

 

Ta det som læring, ta det som en utfordring, eller ikke ta det i det hele tatt. Jeg vil ikke forskjellsbehandle deg basert på hva du velger, ut over at jeg forbeholder meg retten til å dømme deg for dem, men det er ikke forskjellsbehandling. Hvis du synes jeg dømmer deg ille, så kan du jo tenke over hvorfor jeg samtidig forteller deg hvilke reelle muligheter du har hvis du ønsker å slippe. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vet ikke om dette er riktig tråd. Forsøker likevel.

 

Snart ferdig med VGS. Har relativt bra karakterer, men siden kullet i år er det største noensinne tviler jeg litt på at jeg kommer inn. Jeg kan lande alt fra 5.6-5.75 i snitt. Hadde 7 eksamener nå, 3 av de var privatisteksamener, så resultatet kan avhenge mye av de. Jeg kan ikke se for meg at jeg tar opp fag i 3 år. Drit lei VGS-fagene, og jeg tror jeg aldri får høyere enn 3 i nynorsk f. eks hehe. 

 

Sikkert ofte stilt spørsmål, men er Polen virkelig verdt det? Har noen noen tall på hvor mange som dropper ut i løpet av første året eller annen relevant statistikk? Man er selvfølgelig student for seg selv, men å gå i en klasse der få har motivasjon ødelegger litt for resten av klassen også, tror jeg. Burde jeg med fullført VGS med 5.7 snitt (med realfagspoeng altså) bare gå for Polen hvis jeg ikke kommer inn i Norge? Skal søke Tyskland i tillegg, men er ganske sikker på at jeg ikke kommer gjennom der heller.

Lenke til kommentar

^antall søkere til medisin gikk ned i år, så det er nærliggende å anta at opptakskravet vil være tilnærmet uendret fra fjoråret. Med 5.6-5.75 i snitt har du jo gode muligheter for å komme inn! Jeg synes i allefall ikke at du skal la det hindre deg fra å studere i Norge hvis det er det du aller helst vil. Om du ikke kommer inn i år, så vil du med letthet komme inn innen du er 23. Ta deg noen friår, jobb, reis, studer noe annet.

 

http://www.samordnaopptak.no/tall/2015/mai/forstevalgsokere/utdomrtype

Endret av Marcus Halberstram
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

Ved siste turnusrunde var det 40 søkere (utdannet i Norge) som ikke fikk plass
Har det skjedd at leger nyutdannede leger fra utlandet (tenker på Polen spesielt) venter flere år (gjerne 2-5) før de endelig får turnusplass?
Den nye søknadsbaserte turnusordningen er jo relativt ny, så ingen kan ha "rukket" å vente i 5 år enda. Den ble innført i februar 2013, men jeg har hørt om leger utdannet i utlandet som har ventet på å bli ansatt siden da. Med den nye ordningen kan man jo i teorien måtte vente ubegrenset lenge/aldri bli ansatt. Med gamle løsning rykket man jo "frem i køen" og måtte vente max et år eller noe slikt

Hvis de har ventet i to år må man nesten spørre seg om de har gjort noen aktiv innsats om å få en turnusplass. Får man ikke turnus, bør man se på det som en mulighet å jobbe som ass.lege eller noe lignende for å skaffe seg mer erfaring. Arbeidsgivere veier arbeidserfaring veldig høyt, slik at det da i teorien ikke bør være veldig vanskelig å få turnus i neste omgang.

Ser du virkelig ikke din egen catch 22 i "arbeidsgivere veier arbeidserfaring veldig høyt"?

Lenke til kommentar

Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

Forholdene er obviously ikke "umulige", da det er rundt 450 stykker som får jobb hvert halvår. At man ikke liker utviklingen, er ikke det samme som at det er umulige forhold. Om man ikke får turnus, kan man prøve å få et vikariat i mellomtiden. Og ja, det eksisterer en risiko for at man ikke kommer inn på arbeidsmarkedet. Foreløpig en teoretisk risiko. Samme som i alle andre yrker, med andre ord.

Lenke til kommentar

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Lenke til kommentar

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.

Lenke til kommentar

 

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.

 

Ja, men jeg får alle 4 poengene uansett. Har tenkt å ta fys 1, kjemi 1, r1 og bio/engelsk. I tredje kan jeg ta kjemi 2 og to fag som gir ett poeng hver.

Lenke til kommentar

 

 

 

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.

Ja, men jeg får alle 4 poengene uansett. Har tenkt å ta fys 1, kjemi 1, r1 og bio/engelsk. I tredje kan jeg ta kjemi 2 og to fag som gir ett poeng hver.

Jeg er ikke medisinstudent selv (enda) men om du vurderer å studere medisin vil jeg anbefale deg å ta biologi. Nå har ikke jeg tatt engelsk, men jeg fikk veldig mye ut av biologien. I tillegg til masse plantegreier lærer man om forskjellige fordøyelsessystemer og menneskekroppen generelt, noe som i hvertfall gjorde at jeg ble mer interessert i medisin. I tillegg er det et veldig enkelt fag, så du sikrer deg en god karakter :)

 

Dersom du vurderer å studere i utlandet, om det så er danmark, så er engelsk et krav. Da vil jeg anbefale engelsk.

Lenke til kommentar

 

 

 

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.
Ja, men jeg får alle 4 poengene uansett. Har tenkt å ta fys 1, kjemi 1, r1 og bio/engelsk. I tredje kan jeg ta kjemi 2 og to fag som gir ett poeng hver.

Jeg er ikke medisinstudent selv (enda) men om du vurderer å studere medisin vil jeg anbefale deg å ta biologi. Nå har ikke jeg tatt engelsk, men jeg fikk veldig mye ut av biologien. I tillegg til masse plantegreier lærer man om forskjellige fordøyelsessystemer og menneskekroppen generelt, noe som i hvertfall gjorde at jeg ble mer interessert i medisin. I tillegg er det et veldig enkelt fag, så du sikrer deg en god karakter :)

 

Dersom du vurderer å studere i utlandet, om det så er danmark, så er engelsk et krav. Da vil jeg anbefale engelsk.

Takk for tips og info :) Nei, har tenkt å studere her, så engelsk må jeg ikke ha. Biologi har jeg alltid hatt lyst til å ta, og har også valgt det, men det er arbeidsmengden som bekymrer meg litt(siden jeg skal ha alle realfagene). Tror engelsk vil være mindre krevende sånn sett, men på en annen side kan jo det bli lettere på medisinstudiet hvis man har hatt bio.

Lenke til kommentar

 

Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

Forholdene er obviously ikke "umulige", da det er rundt 450 stykker som får jobb hvert halvår. At man ikke liker utviklingen, er ikke det samme som at det er umulige forhold. Om man ikke får turnus, kan man prøve å få et vikariat i mellomtiden. Og ja, det eksisterer en risiko for at man ikke kommer inn på arbeidsmarkedet. Foreløpig en teoretisk risiko. Samme som i alle andre yrker, med andre ord.

 

1200 leger blir utdannet i utlandet, vi utdanner 50% av legene våres fra utlandet, det gir oss 2400 nye leger hvert år, 450*2=900 turnusplasser pr år, med andre ord får vi en kø av leger som har ventet i 10 år på turnusplass uten å få seg jobb om ca. 5 år.

Lenke til kommentar

Skal søke medisin om 1 år. Kunne noen ha delt erfaringer ved de ulike skolene i Norge? Vurderer Oslo høst, Bergen eller NTNU - er så usikker på hvilken av disse jeg primært ønsker :)

 

Edit: Hva skiller skolene egentlig - undervisning osv?

Endret av Shopaholic
Lenke til kommentar

 

 

 

 

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.
Ja, men jeg får alle 4 poengene uansett. Har tenkt å ta fys 1, kjemi 1, r1 og bio/engelsk. I tredje kan jeg ta kjemi 2 og to fag som gir ett poeng hver.

Jeg er ikke medisinstudent selv (enda) men om du vurderer å studere medisin vil jeg anbefale deg å ta biologi. Nå har ikke jeg tatt engelsk, men jeg fikk veldig mye ut av biologien. I tillegg til masse plantegreier lærer man om forskjellige fordøyelsessystemer og menneskekroppen generelt, noe som i hvertfall gjorde at jeg ble mer interessert i medisin. I tillegg er det et veldig enkelt fag, så du sikrer deg en god karakter :)

 

Dersom du vurderer å studere i utlandet, om det så er danmark, så er engelsk et krav. Da vil jeg anbefale engelsk.

Takk for tips og info :) Nei, har tenkt å studere her, så engelsk må jeg ikke ha. Biologi har jeg alltid hatt lyst til å ta, og har også valgt det, men det er arbeidsmengden som bekymrer meg litt(siden jeg skal ha alle realfagene). Tror engelsk vil være mindre krevende sånn sett, men på en annen side kan jo det bli lettere på medisinstudiet hvis man har hatt bio.

 

 

Jeg hadde alle realfagene + R-matte i 2 klasse (ferdig med VG3 nå neste uke) og det var såklart tøft, men det går fint. Bio er stort sett et puggefag, så om du er disiplinert er det ikke så veldig krevende. Det eneste var at jeg ble utrolig lei av planter og dyreanatomi, så det ble et ork for meg. Veide definitivt opp i kapitlene om menneskekroppen, ulike organsystemer og immunforsvar, samt cellenes oppbygging og funksjon. Fikk også dra på en supertrivelig ekskursjon i mai :-)

Lenke til kommentar

 

 

Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

Forholdene er obviously ikke "umulige", da det er rundt 450 stykker som får jobb hvert halvår. At man ikke liker utviklingen, er ikke det samme som at det er umulige forhold. Om man ikke får turnus, kan man prøve å få et vikariat i mellomtiden. Og ja, det eksisterer en risiko for at man ikke kommer inn på arbeidsmarkedet. Foreløpig en teoretisk risiko. Samme som i alle andre yrker, med andre ord.

 

1200 leger blir utdannet i utlandet, vi utdanner 50% av legene våres fra utlandet, det gir oss 2400 nye leger hvert år, 450*2=900 turnusplasser pr år, med andre ord får vi en kø av leger som har ventet i 10 år på turnusplass uten å få seg jobb om ca. 5 år.

 

Jeg har ikke sagt at man er garantert jobb heller, langt derifra, men å kalle forholdene "umulige" er misvisende og skremselspropaganda. Det uteksamineres for øvrig ikke 1200 leger fra norske universiteter per år.

Lenke til kommentar

Det har vært en del snakk på den psykiske helsen til medisinstudenter. Vel, shit, jeg har havnet der selv nå.

 

Depresjonen har kommet snikende i løpet av lang tid, og hogger til ekstra ille i perioder. Selvsagt har det truffet meg så hardt det aldri har gjort før nå, i eksamenstiden. Jeg får ikke gjort noen ting, de få gangene jeg har klart å konsentrere meg nok til å lese går det 2 min før konsentrasjonen er borte. Nå er det sjuende dagen på rad jeg ikke gjør noen ting, har diger eksamen på onsdag. Døgnrytmen er borte, sult- og metthetsfølelsen er borte. I dag har det vært noe som likner på sommer her i Bergen for første gang siden i fjor, og jeg har sittet inne og kikket inn i naboblokka. I går kom jeg meg ut for første gang i mange dager og løpte langt i regnet.

 

Da jeg bestemte meg for å drite i den kommende eksamen i fysiologi ble alt litt lettere. Men så til poenget: Hvordan fungerer dette? Jeg har planer om å møte på eksamen, men vet jeg mest sannsynligvis kommer til å stryke så det synger. Altså satser jeg på konten, som jeg ser vanligvis er i starten av oktober. Jeg starter i klinikken til høsten, noen som vet hvordan det er å ta konten i fysiologi samtidig med alt det obligatoriske på Haraldsplass?

 

Har bestilt time hos sib-psykologen, men det blir 2-3 uker til jeg kommer til der. Vil ikke snakke med fastlegevikaren min.

Lenke til kommentar

Så det var invitert til et foredrag av en lege ang. at empatien gikk ut vinduet p.g.a studiepresset. Hun følte hun ikke hadde nok til å møte pasienter på en skikkelig måte som nyutdannet. Vet ikke helt hvordan dette burde løses, men jeg synes det er en litt bekymringsverdig utvikling, både for leger og pasienter om dette er noe som de fleste føler. Det virker som den eldre generasjonen hadde det litt greiere sånn sett, men det var neppe noe walk in the park da heller. Det virker som det framelskes type a mennesker i studiesituasjonen, mens det folk vil ha når de oppsøker lege er empatiske type b mennesker. Det skal ikke være enkelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

Hei! Går VG1 og har tenkt å studere medisin. Er imidlertid usikker på om jeg bør velge biologi eller engelsk til neste år. Tenkte derfor å spørre dere medisinstudener hvilket fag dere tenker er mest nyttig å ha hatt i medisinstudiet. Vet at undervisningsspråk fra 9. semester er engelsk, men også at du ved å ha biologi kan "tjuvstarte" på studiet, spesielt den første delen hvor man har humanbiologi.Tror forresten jeg vil få samme karakter i biologi og engelsk, så det har ikke noe å si.

 

Noen råd? :)

Biologi 1 gir i alle fall 0,5 realfagspoeng dersom du har tenkt å studere i Norge.
Ja, men jeg får alle 4 poengene uansett. Har tenkt å ta fys 1, kjemi 1, r1 og bio/engelsk. I tredje kan jeg ta kjemi 2 og to fag som gir ett poeng hver.

Jeg er ikke medisinstudent selv (enda) men om du vurderer å studere medisin vil jeg anbefale deg å ta biologi. Nå har ikke jeg tatt engelsk, men jeg fikk veldig mye ut av biologien. I tillegg til masse plantegreier lærer man om forskjellige fordøyelsessystemer og menneskekroppen generelt, noe som i hvertfall gjorde at jeg ble mer interessert i medisin. I tillegg er det et veldig enkelt fag, så du sikrer deg en god karakter :)

 

Dersom du vurderer å studere i utlandet, om det så er danmark, så er engelsk et krav. Da vil jeg anbefale engelsk.

Takk for tips og info :) Nei, har tenkt å studere her, så engelsk må jeg ikke ha. Biologi har jeg alltid hatt lyst til å ta, og har også valgt det, men det er arbeidsmengden som bekymrer meg litt(siden jeg skal ha alle realfagene). Tror engelsk vil være mindre krevende sånn sett, men på en annen side kan jo det bli lettere på medisinstudiet hvis man har hatt bio.

 

 

Jeg hadde alle realfagene + R-matte i 2 klasse (ferdig med VG3 nå neste uke) og det var såklart tøft, men det går fint. Bio er stort sett et puggefag, så om du er disiplinert er det ikke så veldig krevende. Det eneste var at jeg ble utrolig lei av planter og dyreanatomi, så det ble et ork for meg. Veide definitivt opp i kapitlene om menneskekroppen, ulike organsystemer og immunforsvar, samt cellenes oppbygging og funksjon. Fikk også dra på en supertrivelig ekskursjon i mai :-)

 

Takk! Har tenkt det samme om planter, men gleder meg til kapitlene om menneskekroppen :) Da tror jeg nok at jeg skal klare det.

Lenke til kommentar

Noen her som har tatt opptaksprøven til medisin i Slovakia, Martin? 

Vis ja, så lurer jeg på om det var jevnt med oppgaver fordelt på alle emnene, eller om det var større fokus på noen emner enn andre? Jeg har bare såvidt toucha innom organisk kjemi, hydrokarboner, karboksyl syrer og derivater. Har heller ikke vært særlig innom strukturene til karbohydrater, protein og fett. Var det mange spørsmål om dette på prøven? Har begrenset tid igjen, så vil lese på de som er viktigst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...