Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lurte litt på hvordan dere andre har det når dere barberer dere?

 

Jeg må "varme" opp skjegget lenge under en Glovarm dusj/bad. Når jeg dusjer/bader så må jeg passe på at jeg får meget varmt vann i skjegget i en lengre tid for å varme dette opp.

 

Hvis jeg ikke gjør dette er det umulig å barbere seg. Det som skjer er at høvelen stopper med en gang den treffer skjegget.

Er dette vanlig ?

De jeg har sett tar enkelt bare skum i ansiktet og barberer seg uten noe form for "oppvarming" ?

Lenke til kommentar
Jeg har samme problemet. Må gjerne stå i dusjen i godt varmt vann i en halvtime for å få mykt opp sjegget nok til at barberhøvelen glir godt uten motstand.Men jeg har funnet ut balsam i sjegget funker fint, så når jeg tar balsam i håret så gnir jeg det godt inn i sjegget også. Da slipper jeg unna å dusje i en evighet.

 

Det skal testes !

Lenke til kommentar
Får frysninger av tanken på at gillette sitt skum kan havne i mitt ansikt igjen. En ting er at det lukter dårlig. Så er det dyrt og i tillegg tørker huden ut på grunn av det. Får også bedre glid med ordentlig skum.

 

Jeg må bare slenge meg på denne tråden.

 

Det er snart en måned siden jeg bestilte min første pakke fra BarberShop.no Jeg bestilte en pakke med Feather barberblader, en Col. Conk barbersåpe, en kost i svinebust og noe pre-shave olje. Høvel hadde jeg fra før av, en gammel Gillette med butterfly-hode som jeg kjøpte i en bod på Youngstorget for noen år siden.

 

Jeg burde nok ha sett på noen av Youtube's barberguru Mantic59's videoer før jeg ga meg i kast med høvel og såpe. For det første var mitt første skum bare noe tynt skvip som rett og slett rant av trynet med en gang, og for det andre brukte jeg trykk på høvelen, noe man jo IKKE skal gjøre. Resultatet var masse hakk og kutt.

 

Men jeg ga ikke opp... Neste gang jeg barberte meg var det ikke så ille.

 

Jeg fant etterhvert ut at jeg ville ha en annen høvel. Gillette-høvelen var ikke helt god, og strammeskruen til butterfly-hodet åpnet seg i tide og utide under barberingen. Valget falt på en Merkur 11C. Jeg bestilte denne sammen med noe Proraso barbersåpe, og denne kombinasjonen ga en veldig behagelig barbering, med bare etpar kutt.

 

Etterhvert som jeg lærte å ikke legge trykk på høvelen, og ble flinkere til å skumme opp såpa, sluttet jeg helt å kutte meg, men ble en del plaget med inngrodde hår. Men disse plagene forsvant etter hvert som teknikken min ble bedre.

 

Kjøpte en Merkur Futur på eBay, men denne brukte jeg ikke mer enn tre-fire ganger før jeg fant ut at jeg egentlig likte Merkur 11C'en best. Har også investert i diverse pure badger koster, fra bl.a. Vulfix og Kent.

 

Går nå og venter på et par såper fra Fitjar Såpekokeri. De har fått veldig mye positiv omtale rundt om i forskjellige forum.

 

Konklusjon:

 

Jeg savner slettes ikke min Fusion-høvel, eller Gillette sin Shaving Gel. Jeg har aldri fått til en så tett og god barbering med hverken Mach3 eller Fusion, som jeg får med double edge blader og skikkelige barbersåper fra Proraso og Col. Conk.

 

Ønsker man å prøve seg på tradisjonell barbering, så må man ha litt tålmodighet. Man må tåle å blø litt i begynnelsen, til teknikken sitter. Men når den først sitter, ja, så blir hver barbering en fryd, noe man faktisk gleder seg til. Og resultatet blir så mye, mye bedre enn med Fusion eller Mach3. Og til en brøkdel av prisen! For i lengden er det mange penger å spare på å barbere seg på gamlemåten!

 

Werner

Lenke til kommentar

Det høres ikke så ille ut, jeg betalte £12 for 50 feather blader for et halv års tid siden. Men jeg ville ikke kjøpt så mange blader hvis du ikke har prøvd de fra før. De fleste av oss liker feather best, men det er personer som liker andre merker bedre så jeg ville kjøpt i mindre kvanta og prøvd litt forskjellig først.

Lenke til kommentar

Har brukt feather i en måneds tid nå og de fungere bra :) Skulle jeg bli misfornøyd så er det ingen problem å selge disse regner jeg med. Men det er sikkert at jeg har barber blader i noen år fremover nå :)

Nå skal ikke gillette bli rik på meg ihvertfall :) Utrolig dyre disse mach3 o.l bladene er i forhold til for.eks feather, en sparer mye på noen år .

Lenke til kommentar

Jada, det er ganske vanlig det. Funker bra..

 

Det er en teknikk (som jeg ikke husker hva heter), hvor du først legger på et lag skum, for så å legge et varmt håndkle over ansiktet. Man lar det ligge i tre (?) minutter, og så tørker man forsiktig av restene av skummet. Så barberer du deg som vanlig, og så dusjer du etterpå.

 

Nå er det en stund siden jeg har lest "oppskriften", og jeg har endret rutinen litt til det som fungerer best for meg, så det kan hende jeg ikke forteller helt etter boka nå, men det er sikkert noen som kan rette på meg :p Min erfaring er at det fungerer mye bedre enn å dusje først. Tar litt ekstra tid da..

Lenke til kommentar
Bare et lite tips fra meg, hvis en har lyst til å prøve litt forskjellige barberblad så har et http://connaughtshaving.com/ et bra utvalg til en billig penge, fikk akkurat 100 blader der ifra nå, kosta bare 1.5£ i frakt.

 

betrayer, hvor lang tid tok det?

Jeg bestilte et par tuber Proraso der for over 3 uker siden, som jeg fremdeles venter på.

Disse er ment som julegaver, så jeg begynner å lure på om de rekker frem.

 

Det virker som en bra selger, men man får vel den postgangen man betaler for antar jeg.

 

Bestilte også to Men-ü-koster samme dag (fra en annen selger i UK), som jeg har mottatt for en stund siden.

Endret av kvtvk
Lenke til kommentar
betrayer, hvor lang tid tok det?

 

Tok ca 12 dager fra den blei sendt, synes 3 uker høres litt lang tid ut, men postgangen fra England er litt rar om dagen siden Royal Mail streiker.

Okey, det var jeg ikke klar over. Takk for informasjonen.

Fremdeles en uke igjen, så jeg får vel tro den er like rundt hjørnet.

Irriterende med desember-streik, men de får vel størst effekt da.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Eg tok meg tid til å lesa gjennom dei seks fyrste sidene i dette tråden før eg innsåg at eg hadde 61 igjen, haha.. Så eg hoppa til slutten!

 

Eg har brukt nokre dagar til å lesa om tradisjonell våtbarbering, og har funne ut at eg skal investera i dette. Sjølv er eg 18, snart 19, år, og har ikkje noko særleg skjeggvekst anna enn i bartområdet og i kinnskjeddområda. Burde eg byrja med denne gjennomtenkte barberingsmetoden sjølv om eg eigentleg ikkje barberer noko særleg? Eg tenker slik: Dette er meir enn kun barbering. Det er vedlikehald av hud, og personleg hygiene i toppskiftet. Eg mistenker at eg vil ha ei finfin kjensle i andletet etter endt "barbering" sjølv om eg ikkje har så mykje skjegg?

 

Uansett, så har eg sett på denne pakken på barbershop:

 

http://www.barbershop.no/forsiden-2/barber...6912a39ebc1740d

 

Denne pakka har fått særs gode tilbakemeldingar. Det er ein svinekost, som sikkert er litt stivare enn badgerkostane, men som sikkert fungerer fint for ein nybyrjar? Barberkremen har eg sett omtalar om på produktskildinga, og den ser ut til å vera ganske god. Ellers så har eg lest at Merkur 34C som kjem i settet er god for nybyrjarar. Etterbarberingskremen skal også vera god, i alle fall følgje omtalane.

 

Er dette settet noko å satsa på? Har også vurdert å leggja til ei pre-barberingsolje, for å gjera sjølve barberinga litt lettare (høvelen glir visst betre?). Har nokon nokre gode pre-barberingsoljer?

 

Håpar på svar:)

 

-Ivar Aasen:)

 

haha, eg ser at kodinga mi funka som den skulle, så det var jo bra:)

Endret av Ivar_Aasen
Lenke til kommentar

Den pakken er knallgod. Men, se også på andre høvler; bedre å finne det ut nå om det frister med noe mer fancy. F.eks er Müle R89 helt herlig.

 

God barbering merkes også på hud som er tilnærmet skjeggfri. Litt hår er det på huden overalt; og DE-barbering gir en grei exfoliering, samtidig som produktene også gjør godt for huden.

 

Selv med lite skjeggvekst er det ingen grunn til å vente; Over tid lønner det seg både i form av av DE-barbering er billig, og at resultatet blir bedre.

Lenke til kommentar

Føler jeg lurer folk litt hvis jeg påstår at det er billlig. Det var intensjonen min i begynnelsen også, men har nok etter hvert brukt såpass at jeg kunne fått ganske mange gillette blader og skumbokser for samme pris. Er litt lett å bli revet med, så selv om man _kan_ få det billigere, er det nok det færreste det er tilfellet for.

 

Når det er sagt, så det absolutt værdt investeringen. Får en betydelig bedre start på dagen. Når det gjelder pre-barberingsolje, så føler jeg ikke at det er nødvendig med proraso sin krem, da den allerede gir ganske god glid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...