Gå til innhold

Hvilket rippeprogram ?


Gordon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

sorry min feil... seff mener jeg det... men er det noen som faktisk først ripper det også encoder det etterpå med to forskjellige programmer?.... høres ut som fryktelig mye arbeid... men jeg trekker tilbake det jeg sa hvis personen kun var ute etter ripping... men *kun* rippe kan du da heller ikke gjøre med musicmatch... så jeg regnet med at han var ute etter et mp3 lage program... men min feil hvis dette var feil

Lenke til kommentar

Nei, ikke to forskjellige. Enkoderen er som oftest integrert eller har brukergrensesnitt mot programmet.

MusicMatch, CDex, EAC, PlayCenter etc har alle kopiering til harddisk og enkoding til mp3-funksjonalitet, så du er bare litt upresis, du tar ikke fullstendig feil. ;)

Lenke til kommentar
Jeg syns faktisk ikke at EAC har så spessielt god lyd at deg gjør noe.

quote]

 

Det kommer selvfølgelig an på hvilken codec du bruker. Skal greie å lage møkkalyd med EAC jeg også, men codec`en er veldig viktig uansett hvilket program du bruker. Bruker man et som kan benytte eksterne codec`er, har man jo mulighetene.

 

Den EAC-versjonen jeg bruker er ganske gammel, og det er masse valg som må settes riktig for å oppnå optimalt resultat. Fant en guide på nettet om dette. I tillegg må jeg gå etter og forandre filendelsene fra .raw til .mp3.

Lenke til kommentar

Audiograbber med nyeste Lam3 encoder. Litt mere avansert enn de forferdelige fockings musicmatch programmene, men gir mye bedre resultat! Ripp for all del i 192kbs eller høyere i joint stereo. Skal du på liv og død rippe med lavere bitrate kan det noen ganger lønne seg å rippe i vanlig stereo. :google:

Lenke til kommentar
Ripp for all del i 192kbs eller høyere i joint stereo. Skal du på liv og død rippe med lavere bitrate kan det noen ganger lønne seg å rippe i vanlig stereo. :google:

 

Hvorfor skal man bruke joint stereo når man har tilstrekkelig høy båndbredde tilgjengelig til å kjøre ren stereo? Og hvorfor skal man kjøre ren stereo når man har lav bitrate? Poenget med joint stereo er jo å overføre båndbredden til den av kanalene som trenger det mest, dvs. at når det er mindre å gjengi i en kanal enn den andre overføres bånbredde til den som skal gjengi mer. Altså gi bedre lydkvalitet ved lav bitrate. Ved å kjøre ren stereo i lav bitrate, vil man med andre ord kunne få dårligere resultat - om man da ikke bruker encoder som gir bivirkninger av joint modus. DET kan også oppstå ved høyere bitrates.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...