Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Bli blodgiver nå!


Simen1

Gir du blod?  

670 stemmer

  1. 1. Gir du blod?

    • Ja!
      96
    • Nei, men jeg kunne tenke meg å gjøre det
      283
    • Nei, jeg vil men får ikke lov på grunn av reglene
      123
    • Nei, og jeg vil ikke gjøre det heller
      171


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Idag har jeg vært å tatt blodprøve for å sjekke om jeg kan gi blod :) Hadde veldig lavt blodtrykk, så hvis det ble lavere fikk jeg ikke gi når jeg kom inn. Får håpe det holder seg stabilt.

Gruer meg litt hehe, synes blodprøva var vond. Dama som tok den lo av meg pga det, vi bare fjasa og tulla. :p

Hun hang seg veldig opp i arrene mine selv om det er år siden sist, skulle tro at fler som har skadet seg før har vært der og gitt blod.

Lenke til kommentar

Tror det er mange som ikke gjør det, inkludert meg selv, fordi de hater blodprøver. Det er den verste følelsen som finnes, men kanskje jeg skal vurdere det hvis jeg får en sånn fiffig krem som bedøver. Da er det bare sykt å se på uten å merke noe..

Lenke til kommentar

Joda, det er veldig vondt, i 1,5sekund... og det får man bare tåle. Vondere å stå opp om morgenen.... I Oslo har de nå (dvs ~1år siden) sluttet å ta stikk i fingeren for å måle blodprosent, tapper bare litt ekstra når nåla er i armen. Synes at det stikket i fingeren faktisk var verre enn nåla i armen. Uansett, her kan man hjelpe andre, får gratis brus og kjeks, 18 flotte vinglass, 1 paraply, 1 sekk, og vanvittig god følelse etterpå... hvis ikke det er verdt 1,5x20sek=30sek smerte så vet ikke jeg ;)

Endret av fleric
Lenke til kommentar
funker det dårlig dersom man har vært i malaria område? tror jeg ble stikki av en malariamygg men ble aldri syk. er over et år siden nå.

 

Blodbanken sier:

"Personer som har hatt malaria utelukkes som blodgivere. Personer som har hatt en udiagnostisert febersykdom forenlig med malaria under, eller inntil 6 måneder etter utreise fra område der malaria er endemisk, har karantene i 3 år. Alle andre personer som har besøkt et område der malaria er endemisk, utelukkes for ett år etter utreise fra området. UNNTAK: Dersom en test for malaria er tilgjengelig, kan man aksepteres som blodgiver dersom testen er negativ, og man har bodd minst 6 måneder i Norge.

 

Etter at du har hatt en 6 måneders karantene etter hjemkomst fra malariastrøk, kan du ved noen blodbanker gi blod og ta en malariatest samtidig. Blodet vil kunne benyttes dersom det er levert en negativ malariatest."

 

Du får teste deg og se. :)

Lenke til kommentar
Gjest bruker-45896

Skulle gjerne gitt blod jeg... Haha! "Gjerne"

 

Hadde ikke gjort meg noe egentlig tror jeg, annet enn dette:

 

Sist jeg var hos legen og tok en blodprøve besvimte jeg. De tok ikke en 1desiliter engang.

 

Sitter der i stolen da og tenker helt klart, så ble jeg plutselig dårlig, kvalm, svimmel, desorientert. Blir alltid dårlig, er vant til det altså. Også drømmer jeg noe også våkner jeg ristende på bakken på legekontoret. Heftig. Var egentlig jævlig gøy, men skummelt og ganske slitsomt. Hadde vondt i nakken pga anfallet. Vel, jeg kjente jeg rista når jeg våkna, men om det så ille ut som et epilepsi anfall vet jeg ikke. Har ikke epilepsi eller noe annet som forårsaker sånne anfall.

 

Før jeg tok prøven spurte jeg om reaksjonene jeg hadde fått tidligere når jeg tok prøve. Svimmel dårlig syn og balanse, blå under neglene. Han sa det rett og slett var en "feilkobling" i kroppen. Kroppen min trodde jeg mista blod, så den samlet blodet til de vitale organene og vekk fra f.eks. hender, føtter øyne osv.

 

Hvis man er i en ulykke så vil jo kroppen gjøre det den kan for å overleve, hvis det betyr å besvime for å gi nok blod til de viktige organene så velger den jo det. Tingen er at kroppen min reagerer på at jeg bare tar en liten blodprøve. Om det er psykisk eller fysisk vet jeg ikke, tipper egentlig det er psykisk. Gjør meg ingenting å sitte å se på at blodet bare squirter inn i de små glassene de bruker. Det har jeg testa. :)

Lenke til kommentar

Å, men kjenner du det, da? Jeg har aldri tenkt over at jeg kjenner de tapper blodet. Det som er verst, er når de ikke treffer åren og må lete med nåla inni armen. Det er ganske så ubehagelig, men skjer heldigvis sjelden. Jeg har i tillegg årer som ligger langt ned, så jeg kan jo takke meg selv. :p

Lenke til kommentar

Ja, det er litt ekkelt. Men det kunne vært verre, de kunne jo hentet blod fra halsen, for eksempel, hehe.

 

Du kjenner jo ikke noe til nåla når det første er inne, og folka i blodbanken er drevne som fy på akkurat dét. Synes du skal prøve, jeg. Så får du heller bestemme deg etter du har tappet deg en gang. ;)

Lenke til kommentar

Jeg har tatt steget videre fra blodgiving, og donerer nå trombocytter (eller blodplater). Dette tar riktignok rett i overkant av en time å utføre, men du blir vartet opp ekstra godt. Sist fikk jeg gratis lunsj (i form av baguett, vestlandslefse og småkaker) samt en svært fluffy pute til å støtte opp ryggen med. Gjør meg ingenting å sitte der og småprate med hyggelige mennesker i en times tid når jeg blir tatt godt vare på. Dessuten får jeg jo også velge to "premier" fra gaveskapet i stedet for én :)

Lenke til kommentar
Fått blodgivertime neste uke, så da passer det bra å spørre om akkurat det ;)

 

Jeg fikk også blodgivertime, men fikk også en flått dagen etter jeg hadde fått parkeringskort, så da blir det 4 ukers karantene :(.

 

Bryr meg ikke noe om flåtten, men når den ødelegger for blodgivingen, så er det litt kjedelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...