Jump to content

v3g4rd

Medlemmer
 • Content Count

  700
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7081 profile views
 1. Som nevnt over så er sandkasse løsningen for å finne ut hva disse trojanerne egentlig gjør. Har du ikke vært borte i begrepet før, så kan en sandkasse for eksempel være en virtuell maskin som du bruker for å kartlegge hva trojaneren egentlig gjør, og hvor du har lett mulighet for å "nullstille" maskinen og gjenta eksperimentet ditt. Verktøy som du kan bruke for å finne ut hva som skjer er: SysInternals TCPview (https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/tcpview). Her kan du se hvilke IP-adresser prosessen (trojaneren) kommuniserer med. WIreshark (https://www.wireshark.org/) og/eller Fiddler (https://www.telerik.com/fiddler). Her kan du se hva som faktisk sendes ut fra maskinen din over nettverket. Hvis trafikken krypteres med SSL, kan du bruke Fiddler for å dekode trafikken og se i klartekst hva som sendes. GHidra (https://ghidra-sre.org/). En avansert debugger som du kan bruke for å se hva slags informasjon trojaneren henter fra datamaskinen din, og hvor det hentes fra. Du trenger en del innsikt i assembly og Windows sitt API for å skjønne sammenhengen her, men øvelse gjør mester! Navnet på trojaneren du fant er også ganske generisk (Trojan.Gen.2). Det er ikke en spesifikk trojaner antivirusen har trigget på, men et program som utfører instruksjoner som minner om hvordan en trojaner virker. Det kan også være en falsk positiv alarm. I slike tilfeller kan du bruke tjenester som Virustotal (https://www.virustotal.com/gui/home/upload). Der kan du laste opp EXE-filer som du mistenker for å være en trojaner, også blir filen scannet av flere titalls ulike antivirusapplikasjoner. Du får da en rapport tilbake, så kan du se hvor mange som rapporter positivt treff på denne og om den har blitt scannet før av noen andre tidligere.
 2. Akkurat som biler, så må serverhardwaren vedlikeholdes. Harddisker ryker og må byttes. Servere må byttes ut hvis kapasitetsgrensene nås. Noen må overvåke temperatur/fukt/strøm i datahallene og kjølesystemene og på hver enkelt server, og ta en aksjon. Enten proaktivt eller reaktivt (såkallt brannslukking), og dette må overvåkes 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Vaktmestere/renholdere må passe på anleggene. Jeg går da ut i fra at selve softwaren som kjører på servere blir nok håndtert remote via dem som kjøper tjenester fra datasenteret - så det er ikke der arbeidsplassene kommer.
 3. Jeg bruker dette USB-lydkortet her for røret. https://www.deltaco.no/produkter/datamaskinkomponenter/lydkort/UAC-03 Står dessverre lite om impedans på produsentens nettsider. Skal sjekke om det står noe på mikrofonkapselen når jeg kommer hjem. Den innebygde lydutgangen på Raspberry PI tenkte jeg å bruke til alarm/varsling.
 4. Da var jackene loddet på lederne til røret, og bakgrunnstøyen er fremdeles tilstede - men merkbart mindre. Skal sjekke videre om ALSA kan hjelpe meg med å filtrere bort resten..
 5. Her er litt oppdateringer. Jeg har klart å få lyd i headsettet. Det var faktisk ganske lett. Hvit og blå leder på speaker og hvit/rød leder på mic. Da fikk jeg spilt av lyd veldig rent (faktisk overraskende rent), men jeg fikk en del støy på mic'en. Nå er det riktignok koblet opp med krokodillekabler. Det kan jo være med å påvirke støyen tenker jeg. Tenker å lodde dette sammen i morgen og se om jeg får bedre resultat. Det er jo en Raspberry PI jeg skal ta lyden inn og behandle digitalt. Kanskje jeg også kan konfigurere ALSA til å legge på noe filter for å fjerne støyen mer eller har dere noen andre triks?
 6. Prøver det! Da kan jeg også se hvilke ledere som det er direkteforbindelse på! Edit: Her er en skisse over hvor lederne går. Antar det da er hvit og blå som skal gi lyd hvis jeg kobler denne inn i minijack-utgangen på Raspberry PIen? Takk for tips. De gamle delene er dessverre allerede skrudd ut og kablene er kuttet. Elektronikkunnskapene mine er også begrenset, så tror jeg at jeg holder meg til det jeg kan for nå. Iallefall i v1. Hvis jeg får dette til, så blir kanskje det neste telefon jeg bygger om :-) Det fant jeg!
 7. Koblet på et multimeter og sjekket resistans (eller heter det impedans i denne sammenhengen?) Sjekker jeg på rød og hvit leder, så får jeg mellom 300 og 800 ohm. Sjekker jeg på rød og blå leder, så får jeg mellom 300 og 600 ohm. Hvit og blå leder gir ca 100 ohm. Når jeg har blå leder koblet til multimeteret med enten hvit eller rød leder, merker jeg også at det kommer lyd i høyttaleren i rører hvis jeg skraper kontaktflatene mot hverandre.
 8. Heisann. Har et lite hobbyprosjekt på gang hvor jeg skal ta en gammel skivetelefon og oppdatere til dagens teknologi. Ikke bestemt meg enda for om jeg skal bygge inn GSM-modem eller gjøre livet mitt litt enklere med SIP. * Steg 1: Konvertere mekanisk input på skive til digitalt * Steg 2: Få høyttaler og mic i røret til å virke * Steg 3: SIP eller GSM-modem For øyeblikket er steg 1 fullført. Her er en demonstrasjonsvideo for de som er interessert. Skiven er i bunn og grunn en mekanisk bryter som også sender pulser, så det lot seg lett dekode på GPIO-pinnene til Raspberry PIen jeg har kobla til. Jeg sliter litt med steg 2 da jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Jeg trodde det var fire ledere på denne, og at jeg kunne konvertere direkte til minijack på begge (edit: høyttaler og mic) - men det viser seg at det bare er tre ledere, som vist på dette bildet. Kan dette gjøres om til minijack, eller er det lettere å bare bytte ut innmaten i røret med noe mer moderne? Da må jeg nok isåfall bytte telefonkabelen også, da det går kun tre ledere gjennom den..
 9. Helt klart. Enkelt og greit. Da hører jeg med de i Firma B.
 10. Veldig godt poeng. Det er faktisk tilfelle. Vet du hvilken del av åndsverkloven dette går inn under? Vil "problemet" løse seg selv om jeg retusjerer vekk logoer - eller kan design av de industrielle delene jeg har tatt bilde av også påvirke?
 11. Ja, jeg tenkte at det kunne ha noe å si. Hvilke faktorer er det da som utelukker om firma B har noe med dette å gjøre? Tenker på typisk: Bildene ble tatt med et kamera medbrakt i privat regi. Bildene ble tatt utenfor arbeidstid (dog hadde jeg aldri vært på dette industriområdet hvis ikke det hadde vært for firma B. Hvis ikke det finnes noen faktorer som nevnt over som kan tale til min fordel. Holder det å få en skriftlig bekreftelse fra markedsavdelingen i (eller en som kan tale på vegne av) firma B om at jeg har det fulle åndsverket til bildene? edit: Jeg vil veldig gjerne at firma B bruker bildene jeg har tatt - men jeg ønsker å få en bit av kaka som de ellers ville brukt på å ansette en profesjonell fotograf til å ta samme bildene.
 12. Jeg var nylig på et industriområde tilhørende firma A i forbindelse med dagjobben min hos firma B hvor jeg skulle gjøre noe helt annet enn å fotografere. Det ble allikevel litt ekstra tid og jeg hadde med kameraet mitt for å fotografere noen av produktene som firma B leverte til firma A (kun i privat regi). For å være på den sikre siden forhørte jeg meg med sentrale folk på dette området tilhørende firma A (riktignok ingen fra markedsavdelingen) om det var greit at jeg tok bilder - og det var OK. Jeg har det ikke skriftlig. Jeg nevnte derimot aldri noe om at dette var bilder som jeg kanskje kunne bruke i en eller annen forbindelse senere for fotografvirksomheten jeg driver på si - så for alt jeg vet antok de at jeg tok bilder til privat bruk. Noen av bildene viser personer som er tydelig identifiserbare, så de vet jeg at jeg ikke kan bruke uten tillatelse (åndsverkloven §45c-a) - og det er greit. Det jeg ikke klarer å tyde ut i fra åndsverkloven er om hvorvidt bildene som ikke er i strid med §45c-a (identifiserbare personer) er mitt fulle og ene åndsverk som jeg kan publisere og selge uten tillatelse - og om jeg kan få trøbbel av firma A hvis firma B ønsker å bruke disse i reklamesammenheng uten at jeg har skriftlig tillatelse fra firma A. Som dere kanskje forstår er jeg veldig ny i det juridiske rundt fotografering i profesjonell sammenheng. :-) Noen som har råd eller erfaringer å gi?
 13. Hei dere! Jeg driver og innreder garasjen min til et deltids fotostudio. Garasjen er 5.3m x 3.5m og jeg har gått til innkjøp av et lerret i vinyl (Lastolite 2.75x6m) Det jeg derimot mangler er opphenget til dette. De fleste som bruker slike i proffe studio pleier å ha stativ som står på bakken, men jeg har planer om å henge lerretet fra taket for å spare plass (siden det er et deltids-studio som skal rigges opp og ned ved behov). Noen tips til hva jeg kan bruke som oppheng? Jeg trenger ikke å ha noe elektroniske fancy greier med motor (selv om det hadde vært veldig kult med en markisemotor eller lignende), men det må iallefall kunne rulles opp og ned ganske enkelt. Jeg er veldig åpen for å ta dette på budsjett, men jeg må vel investere i noe fotoutstyr, som en expander á la denne, Foba DAPAO, for å ha noe enkelt og greit for å rulle den opp og ned? Noen tips og idéer? Det jeg er mest ute etter er hva jeg kan bruke for å holde selve rullen oppe, som er rullet rundt et aluminiumsrør , selv om jeg bruker expanderen jeg nevner over. Har tatt noen runder innom både Biltema og Jula for å se om jeg kan finne noe som passer - men jeg er kanskje blind? Edit: Vinyl-lerretet er montert på et alurør som ser omtrent slikt ut: edit 2: Løsninger så langt: Den enkleste og billigste: Bruke en rundstokk (gardinstang) i tre (Byggmax, ca 150 kroner) og montere opp på to vinkelbeslag (Biltema, 2x10 kroner). Et par universalklemmer fra Biltema for å holde alt på plass (2x15 kroner). Minuset med denne er at jeg ikke har noen enkel måte å rulle den opp igjen på. Det ser heller ikke veldig profesjonelt ut til når jeg skal ha kunder inn her - men på den andre siden så er dette ment som et "hjemmestudio" for amatøren som gjør litt mer. Forslag?
 14. Beklager den dårlige presiseringen og mitt dårlige eksempel. De fleste butikker opererer med bytterett, men er ikke pålagt etter loven å gjøre dette som du sier. Jeg burde heller sammenlignet med en nettbutikk hvor det går an å gjøre impulskjøp, og det er da angrefristen gjelder. Tilsvarende med Playstation Store så er dette også et fjernsalg hvor salget kan være unnagjort på et blunk. Jeg tror ikke min 11 måneder gamle datter hadde klart å kjøpe et spill med 18 års aldersgrense i en vanlig butikk ;-)
 15. Spartapus På PS4 er det så enkelt som at du må trykke "X" gjentatte ganger dersom passordbeskyttelse ikke er skrudd på. Om ikke Playstation Store-appen ikke er default valg når PS4en starter opp, så er det bare å trykke opp en gang, etterfulgt av "X", og du er inne. Dette kan skje dersom noen sitter på en kontroller (eller et barn får tak i den) og PS4en står på en annen HDMI-port enn den som er aktiv på TVen. Spartapus Sony har garantert statistikk på hvilke spill som er kjøpt, hvilke som er nedlastet og hvor mange ganger spillet har blitt startet. Dersom det ikke har blitt lastet ned, så har den som kjøpte spillet heller ikke fått noen utbytte av det. Det blir det samme som om du kjøper en vare i en norsk butikk som er innpakket, og velger å returnere denne ettersom du kjøpte feil vare (angrefrist). Spartapus Jeg er helt enig med deg, men jeg synes Sony kan vise skjønn i tilfeller som helt klart er uhell.
×
×
 • Create New...