Gå til innhold

Noen på Jernbaneskolen her?


Rex_Rodney

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For min del så tok det 2 og en halv uke før jeg fikk svar. Mulig dette var fordi de ventet på at alle hadde vært igjennom testingen.

Så smør dere med tålmodighet ;)

 

Før du fikk svar på om du hadde bestått testen, eller før du fikk skoleplass?

 

har på følelsen at dette kan bli noen lange uker fremover ;)

Lenke til kommentar

Jeg fikk et uformelt hint av psykologen at jeg hadde bestått selv, men tar ingen ting for gitt før jeg får det skriftlig ;)

Men svaret jeg fikk var fra skolen, i form av en e-post, og der sto det at jeg hadde passert testingen og at jeg med det ble tilbudt skoleplass.

Fikk vel skriftlig informasjon i posten og, men den sier deg jo lite om en får skole eller ikke. Bare at en har bestått testen eller ikke.

Lenke til kommentar

Jeg fikk også et uformelt hint av psykologen, men er enig med Norlyset om at man skal ikke ta noe for gitt før man har det skriftlig! Må si jeg er lettet over at jeg er ferdig med det, men er alikevel litt nervøs for resultatet. Jeg gikk inn til testing med under 4 timer nattesøvn pga min 8mnd gamle sønn, og har ikke sovet en hel natt igjennom på 8 måneder. Når jeg leste i innkallelsen at den beste forberedelsen man kan gjøre for testingen var å møte uthvvilt, lo jeg høyt! Søvn er noe som skjer mennesker som ikke har småbarn :-) Man kan bare gjøre sitt beste!

 

Hvordan gikk det med deg, Frink, som var inne den 22.05?

Lenke til kommentar

Hepp! Jeg føler selve testene gikk greit, og både legene og psykologen var veldig hyggelige. Man skal dog som dere sier ikke rope hurra ennå, så jeg krysser alt jeg har av fingre og tær noen uker fremover. Tror man kan forvente seg svar på e-post i første omgang, gitt at mailadressen vår er registrert i Jernbaneskolens systemer.

 

Jeg mener på noen nevnte at det har vært i overkant av 300 søkere denne runden. Vi var jo kun seks stykker inne på torsdagen (først ute?), så avhengig av hvor mange som blir innkalt til testing snakker man ganske mange uker testkjøring.

Endret av Frink
Lenke til kommentar

Samme system kjørte dem når jeg var på tester, 6 om gangen, men de tar også flere runder i løpet av uka. Jeg var ferdig med testene 6 februar, og fikk vite formelt at jeg hadde kommet inn 14 februar. Dette var til søknadsfrist i november vel og merke, så det var nok en del mindre søkere.

Endret av nominell
Lenke til kommentar

"Enkelte mindre lokomotiver og arbeidsmaskiner kategoriseres som skinnetraktor – disse kan framføres av personer med opplæring og godkjenning som "fører av skinnetraktor" (tidl. UR-23), som er en kortere føreropplæring enn full lokomotivføreropplæring."

Er rimelig usikker på hvordan utdanningsforløpet er på disse, men jeg ville begynt med å høre med Jernbaneverket. Det er vel i hovedsak de som har med disse skinnetraktorene å gjøre.

Lenke til kommentar

Da mottok jeg nettopp mail-bekreftelse fra BHT om at "føreren oppfyller kravene i henhold til førerforskriften § 9", og etter litt mysing i førerforskriften har jeg tolket dette som at attesten omfatter både den medisinske og yrkespsykologiske delen av undersøkelsen.

 

I så fall er det vel bare å håpe at skolen konkluderer med det samme når opptaksrunden er gjennomført. Jeg antar de får tilsendt et mer detaljert resultat mtp. eventuell rangering? :shrug:

 

*dobbeltsjekker push notification på mail*

Endret av Frink
Lenke til kommentar

Hei, noen som har søkt på Jernbaneskolen sitt mai inntak i år?

Noen som har fått noe mail enda? Positivt, negativt?

 

Selv går jeg spent og venter! :)

 

vi er i allefall tre her som har fått innkallelse, frink og sleipnir har vært på tester. jeg skal på testing i slutten av juni :D

 

Frink: Grattis, er spent på dine vegne. blir spennende å se om de venter med å gi ut plasser til alle har vært igjennom testene eller om de tildeles i puljer e.l.

Lenke til kommentar

Dere får nok ikke høre noe om plasstildeling før alle har vært igjennom testene. Det er da poengrangeringen foregår og de plukker ut folk. :)

 

mener jeg har lest et sted at de ikke tar inn så veldig mange flere til tester enn det de har plasser til, men at de har en liten buffer med tanke på at en del ikke består.

Slik at mer eller mindre alle som har bestått vil få skoleplass.. eller har jeg missforstått?? det må jo være ganske ressurskrevende å drive med testingen også.

Lenke til kommentar

Mener å huske det sto skrevet et sted at ca + - 36% faller ut i testene.

Av ca 300 pers som noen hintet til tidligere her så utgjør det 108 pers, så en del som ikke klarer første hinderet.

 

De får vel bare tatt inn 100-120 elever i året.

Behovet virker uansett større enn hva skolen har kapasitet til nå.

 

Når det er sagt, så har skolen rimelig god kontroll på behovet i markedet, sin egen kapasitet og tidligere statistikker. Så de har nok en plan for alt de gjør :)

Endret av norlyset
Lenke til kommentar

Vet ikke om jeg forsto deg riktig norlyset, men alle 300 blir vel ikke kalt inn til tester... de har vel allerede sortert en del før de kaller inn til intervju. slik at det er bare et fåtall som lukes ut etter testing, altså vet man ikke 100% prosent sikkert før man har fått brev fra skolen, men det er god sjangse for plass. ca 90-95%??

 

Tiden vil vise, er klar over det, men tiden går da så utrolig sakte.. :wee:

Lenke til kommentar

Det e sånn at 1 av 5 består ikke testene. Det ca. Rundt 20%. Det er 325 søkere fikk jeg høre. 120 skoleplasser + en buffer prosent på 30% = 156 innkallelser.

 

Det er tallene jeg har fått høre og lest om hos skolen.

 

kan se ut som vi har lest samme sted :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...