Gå til innhold

Master-IT er konkurs


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
12 millioner i omsetning ja. I så måte høres ikke 860,000 kroner så enormt mye ut. Ikke noe som kan true firmaets eksistens i alle fall.

9196232[/snapback]

 

Hvor mange prosent avanse tror du det er på de 12 mill? Stygt redd det ikke blir mange kronene av det om man driver på normalt lovlig vis.

Lenke til kommentar

5% kanskje? Regner med i alle fall noen hundretusener i overskudd som kan dekke dette:

 

La oss is at Lygren selger disse TV`ene for 20K gjennom AVShop og han har en margin på 12,5%!?

Innkjøpsprisen blir da: 20K/1,25 = 16K (eks mva) * (1-0,125) = 14K

 

Når Lygren så skal selge disse TV`ene videre til de involverte må han selvfølgelig legge til MVA, så ”prisen” til sluttkunde blir 17,5K. Her dekker kunden 5K, så Lygren sitter igjen med 12,5K. Trekker vi ifra MVA igjen sitter Lygren igjen med en kostnad på 10K. Dette er da veldig likt kontant tilbudet han har gitt!! Hvis Lygren har planer om å gå med overskudd i overskuelig fremtid kan han også få dette trukket fra skatten og han sitter igjen med en kostnad på 7,2K per TV.

 

Lygren sitter da igjen med et estimert tap på rundt 331K (46 TV`er?).

Lenke til kommentar
Ikke helt umulig. Jeg ville hatt 3% men så har jeg ikke noe volumer å snakke om heller.

9196354[/snapback]

Dersom du virkelig har 3 prosent margin på produktene dine, fatter jeg ikke helt at du får det til å gå rundt. De tre prosentene skal altså betale lønn, administrasjon, arbeidsgiveravgift, rekvisita, forsikringer, kontorleie, etc. og i tillegg ønsker man vel i utgangspunktet og gå med et overskudd?

Lenke til kommentar
Hyggelig men jeg selger ikke noe særlig lenger og utelukkende til firmaer. Var bare interessert i om man trodde at man har mye penger igjen på 12 mills omsetning. Håper virkelig det blir en løsning på dette som alle kan leve med.

9196484[/snapback]

 

 

Selvsagt et godt poeng du har der. En løsning som alle parter kan leve med. Det vil jo være flott. Men nå tenker jo bare jeg utifra meg selv og jeg ville vel vært litt skeptisk til å overføre nye 5.000 etter å ha sett hva som skjedde med de forrige 20.

Men denne gangen så bør det vel være muligheter til å betale først ved levering?

 

Håper alt løser seg for allesammen.

Lenke til kommentar

Virker som om det løste seg ganske greit for de fleste. Alle fikk seg en saftig lærepenge, og for Lygren er det nok en lærepenge lommeboka kommer til å huske lenge.

 

Det er som sagt flott at det har løst seg for de fleste, men jeg håper også at en del av oss som har fulgt med på tråden har lært noe.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Merkelig, ikke et eneste ord i rapporten om PowerBuy-saken? :hmm:

 

Skulle nesten tro at en angivelig innbetaling/bankoverføring på 840 000 kroner fra Lygren/PowerBuy'et, rett før Mastermind innmeldte oppbud til skifteretten, ville få Bobestyrer til å nevne det blandt detaljene i rapporten, siden det var en veldig spesiell hendelse.

Lenke til kommentar

Virker litt galt å ikke automatisk sette både Lindgreen & Hjelmen i karantene for å kunne stifte nye selskap mens etterforskningen pågår.

 

Selv om de kan være uskyldige har dem full anledning til å starte andre selskap imens denne saken ruller.

Endret av Largie
Lenke til kommentar
Virker litt galt å ikke automatisk sette både Lindgreen & Hjelmen i karantene for å kunne stifte nye selskap mens etterforskningen pågår.

 

Selv om de kan være uskyldige har dem full anledning til å starte andre selskap imens denne saken ruller.

9296761[/snapback]

Denne saken er vel et ganske tydelig eksempel på at man ikke trenger å starte et selskap for å dra penger ut av det før det går dukken. Dersom de nevnte er skyldige vel og merke.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...