Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

- Én joint kan være nok.


Jarmo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
haha jaha  ja. på TV sa de at en sigarett var nok til å ødelegge deg å gi deg kreft.

9159848[/snapback]

"Yeah, Bill, I've got some cigarettes.. HOLY SHIT! These things are bad for you! Shit, I thought they were good for you! I thought they had Vitamin C in them and stuff!" :love::love:

 

Tok kontakt med hun som skrev artikkelen:

Hei.

Henviser til artikkelen du har skrevet her: http://www.aftenposten.no/helse/article1908799.ece

Hvem er det som har gjort denne undersøkelsen og har du ev. noen linker til denne undersøkelsen så en kan få lest om den og ikke bare omtolkningen som du har skrevet?

Mvh ......

Hei,

 

Takk for tilbakemelding.

 

Undersøkelsen ligger publisert på the Lancet, og jeg linket til siden. Man trenger imidlertid et brukernavn og passord for å komme inn på siden hvor studien er presentert, derfor har jeg kun linket til forsiden. Alle kan registrere seg, så da er det mulig å lese den der. Var inne på siden nå, og den er nede pga oppdatering. Men den skal være oppe igjen på mandag.

Mailen ble sendt 09:28 og svaret fra henne kom 12:14...

Merkelig nok så ble artikkelen "Oppdatert: 28.07.07 kl. 12:24"

Merkelig merkelig :whistle:

Endret av b-real
Lenke til kommentar
jaja bra hun oppga kilder, det var vel det som var poenget med mailen? ser liten grunn i å anklage henne for løgn

9159934[/snapback]

 

når ingen kilder ble oppitt så kunne det ha vært løgn. alt det der kunne være noe dritt hun hadde dikta opp fordi at hun tror at sønnen hennes er fristet til å prøve.

Endret av ecko
Lenke til kommentar

Den undersøkelsen er bestilt av den nye statsministeren i england, som på forhånd ville øke straffene for besittelse...så merkelig :roll:

 

..anyhow...slike undersøkelser er fremstillinger av fakta som ikke er gale, men utelater å nevne den statistiske sannsynligheten ved at det ikke er "mors beste barn" som smaker hasj i utgangspunktet og tallgrunnlaget er også basert på at alle med psykiske lidelser er spurt om de har røykt, de som blir så gale at de havner på psykiatrisk avdeling er i utgangspunktet ofte folk som drev med litt rock n roll fra før av i en eller annen form.

Disse tingene tatt i betraktning, er det rart at ikke undersøkelsen gav verre resultater enn den gjorde.

Går man i sømmene på alt som forårsaker psykoser i den store sammenhengen, kan man like gjerne forby alkohol, omgang med det motsatte kjønn og alle andre stressfaktorer i samfunnet

Det er velkjent at hasj kan utløse latent schizofreni, men da må den være latent - det vil si at hasjen da utløser det uungåelige. Folk som er så skrudd kunne like gjerne blitt schizofren av avviselse hos et kvinnfolk men felles for alle slike undersøkelser er uansett det eldgamle problemet i erkjennelsesteorien...

 

Lett oversatt:

DU leser aldri i avisen at hr. hansen hadde en vellykket hasjrus i går kveld hr. hansen er avskjært fra både media og forskere

 

Når alt dette er sagt skal det likevel tilføyes at hasj ikke er et rent leketøy.. om man ikke har et bevisst forhold til mengdene, havner man fort utfor den obligatoriske lærepengen alle hasjrøykere har hatt

Lenke til kommentar
Skulle gjerne lest denne rapporten de henviser til. Jeg vet fra før at hasjrøyking øker faren for at latente psykiske lidelser skal slå ut i blomst men stiller meg skeptisk til at det er så ille som det legges frem som

9164474[/snapback]

 

Men kan vite på forhånd om man har latente lidelser? Og om man kan, hvor mange sjekker dette før man tar sin første joint? Jeg velger selv å holde meg unna det, men det er bare min mening. Jeg gidder ikke korsfeste noen.

Lenke til kommentar

Jeg fant faktisk en test på nettet i dag som var relativt grundig der man fikk vurdering hvor utsatt man var for forskjellige psykiske lidelser. Jeg fikk "mild/moderat" på to av de og jeg kjenner meg godt igjen. Samtidig kjente jeg igjen flere symptomer fra kamerater og det er ingen tvil om at de har det. Trenger ikke være alvorlige lidelser, men det forklarer sære oppførselsesmønstre.

 

her var den gitt!

 

 

edit: manglet en tag

Endret av Steffenm
Lenke til kommentar

Det er sant. Hvor troverdig den er har jeg ikke sjekket opp i, men jeg tror psykiske lidelser (i mildt format selvfølgelig) er mye mer utbredt enn man vanligvis tenker over. Tankemønstre og øyeblikkelige reaksjoner er vidt forskjellig fra person til person. Er man helt ærlig på denne testen kan man kanskje få satt litt lys på det.

Lenke til kommentar

kl 6 på morgenen og jobbet i 7 timer på Bar kan jeg si jeg fikk alt utenat Narisistisk og en schitzofreni lignende sykdom på middels, alt annet på low.

 

Ta deg en tur på skolen, ta deg en tur til en gruppe kompiser og ha forskjellige personlighetssykdommer i tankene, og se, utrolig hva man finner ut - Har da prøvd det selv med kamerater, og man finner ut kjapt det man ikke ser til vanlig.

Lenke til kommentar
Det er sant. Hvor troverdig den er har jeg ikke sjekket opp i, men jeg tror psykiske lidelser (i mildt format selvfølgelig) er mye mer utbredt enn man vanligvis tenker over. Tankemønstre og øyeblikkelige reaksjoner er vidt forskjellig fra person til person. Er man helt ærlig på denne testen kan man kanskje få satt litt lys på det.

9164546[/snapback]

Nåja, jeg tror den kanskje prøver skremme en litt.

 

 

Men som biril nevnte (tror jeg), tenker de på -hvem- det er som tar narkotiske stoffer i første omgang? Godt mulig de tar det av en grunn (og ikke bare lol, det er så kult, lizm), og at de allerede har anlegg for psykiske sykdommer. :shrug:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...