Gå til innhold

Hvor ble det av Ericsson?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angående ny teknologi så har jo Sony Ericsson utvikla "TrackID" - noe som får mye skryt her på forumet i allefall. Bruker det ikke mye selv.

 

At det er fjortismobiler som satser på mp3 og kamera er jeg ikke med på. De aller aller fleste mobiler kommer med disse funksjonene i dag, og det er ikke bare fjortisser som bruker det :p Den gemene hop bryr seg mer om mp3 og kamera enn av bluetooth og edge.

Endret av starks
Lenke til kommentar
Angående ny teknologi så har jo Sony Ericsson utvikla "TrackID" - noe som får mye skryt her på forumet i allefall. Bruker det ikke mye selv.

9108026[/snapback]

"ny teknologi" er det ikke men.. Det ligger jo en rss feed i de nyere SE telefonene. Og de har jo klart og lage en bra "track id" som starks nevner :)

Lenke til kommentar

Må få slenge inn en ting her, når det gjelder hva som først med farger,så var det siemens uten tvil, allerede på modellen S10 Var de på vei inn med farger.

 

Og som det kom frem i en tidligere post, Ericsson lever enda,og de står for utviklingen innen tlf enda..

 

Ar Ericsson var gode tlf,det kan diskuteres frem og tilbake, hadde de vært så bra som det enkelte vil komme frem til, da hadde de vel solgt mer tlf en de gjorde?

 

Og når man først snakker om tlf,så var vel siemens mer frempå med ny utvikling av teknologi?

 

 

men som tråden handler om,Ericsson var flinke med tlf ja,og man kan si hva man vil om dagen tlf,de er tøffe,masse dilldall i seg. :dribble:

 

Men,de har glem hva man skal med tlf i dag,det er snakk om å ringe med,og det er jo så vidt man kan det,må jo ha brukerveileding for å ringe snart :)

 

Nei,tlf før var enklere,og man kunne snakke time etter time,og man trengte ikke å ladde 2ganger i uka. Og det skal Ericsson ha,de hadde veldig gode batterier ja.

Endret av djheaven
Lenke til kommentar

Fikk som nevnt over minner fra min T39 (som ble stjålet!). En ny versjon av denne med intern antenne, bittelitt større skjerm og decent kalender - det hadde vært noe for meg!

 

Ellers må jeg si meg enig i at SE etter min mening har gått for mye for telefoner med "bling"-faktor. Det finnes egentlig kun P1i slik jeg ser det - men jeg har begynt å foretrekke Nokia.

 

De har forresten fremdeles ganske gode batterier i sine top-modeller. P1i skal visstnok ha 10t taletid, som er langt foran Nokia. Akkurat her virker det som de holder koken.

 

//Torgeir

Endret av twhoffma
Lenke til kommentar

Her var det utroling mye surr i åpningen Simen1 ;)

 

 

For det første ”kjøpte” ikke Sony opp Ericsson. Ericsson og Sony dannet Sony Ericsson som et joint venture med 50/50 eierandel.

 

Årsaken til dette var at Ericsson hadde kjørt mobildivisjonen sin så på ræv at hele selskapet sto i fare. Fra å være klar markedsleder, ble de i løpet av kort tid totalt akterutseilt av Nokia, og det gikk fort.

Snudde seg totalt mellom 1998- 2001, det er IKKE riktig de hadde gode innoative telefoner på denne tiden, de var lysår etter Nokia.

Situasjonen var ikke så veldig ulik det økonomiske uføre som Siemens sin divisjon kom ut for, forskjellen ligger i snuopperasjonen

I praksis gjenstod egentlig bare muligheten for salg eller nedleggelse rundt 2000.

Overraskende nok ble det ingen av delene, men et helt nytt selskap med frisk kapital og med teknologisk sammarbeid som jeg tror begge selskapen nyter godt av.

 

Mener for øvrig at direktøren heter Miles Flint og viseadm.dir Jan Wäreby, kjenner dem ikke personlig, men de høres ikke japansk ut.

Mener også å huske at hovedkontoret til SE ligger i London.

:p

 

Om man liker telefonene deres det er en helt annen sak................................

 

Har enda liggende S868 og 688.

T2X telefonene hadde en forferdelig dårlig byggekvalitet mener jeg å huske, slarkete men små.

Lenke til kommentar
Sony var en etablert mobil proodusent før fusjonen med Ericsson. Men det er sant som du sier at det ikke er mye ericsson å finne i SE teleffonene, men så må vi da også huske på at grunnen til dette kan være ny teknologi og rett å slett utviklingens skyld  ;)

9107352[/snapback]

Etablert og etablert. Var ikke Sony en knøttliten produsent som ville dødd ut naturlig hvis de ikke hadde fått større markedsandeler?

 

Ellers så er det ikke den gamle Ericsson-teknologien fra 2001 jeg savner men ericssons drivende kraft i utviklinga. Nå ser det ut som Ericsson-delen av SE ikke gjør noe som helst. At alle de smarte hodene, forskere og utviklere, ikke lengre er i selskapet slik at alt som lages er utviklet av japanere. Er det noen som vet hvor mange ansatte Ericsson hadde utviklingsavdelinger i Skandinavia i 2001? Og hvor mange ansatte SE har i tilsvarende avdelinger i Skandinavia nå? Jeg misstanker at det siste tallet er faretruende nært null.

 

Simens var vel først ute med fargeskjerm?

9107022[/snapback]

Jepp, jeg også mente at Siemens S25 var først ute? Den fargeskjermen var riktignok elendig, og jeg tror de trumfet gjennom farger mer for å ha et salgsargument enn for at det var til noen nytte.

9107484[/snapback]

Det stemmer. Jeg må ha husket feil i farta.

 

Ellers så kom jeg på ennå noen suksesser fra rundt 2000:

T18 og T28:

EricT18.jpgt28w.jpg

Lenke til kommentar

Dog et område hvor Ericsson var utilgivelig lite nytenkende var når det gjaldt antenne!

T28 hadde vært helt overlegen i sin tid hadde det ikke vært for den svære antenneklumpen som stakk ut fra den. Mener Nokia var flinkest her da de var noen av de første som lanserte innebygget antenne.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt... jævla mange mobiler. For meg er T39 eneren.

 

Goda, gulliga, sköööna T39 från Sverige. Får nesten tårer i øynene når jeg ser den avbildet.

 

Sett ut fra datidens teknologi og og konkurrentene, var T39 helt konge, alt medregnet. Designet var råstilig, og det var jaggu mye bra på innsia også.

 

Var i himmelen da jeg skaffet meg T39. Hadde først en i svart/alu og senere en i lyseblå/alu. Fyttisvarte for noen mobiler! Hadde også et ekstra, tykt batteri som varte lenger enn originalbatteriet. Hvem leverer noe sånt i dag?

 

Hadde T68 også, men den ga ikke samme feeling. Til det var den for plastikkaktig, og antennefølsomheten er blant det laveste jeg har hatt på noen mobil. Og det svei godt i lommeboka da jeg hadde kjøpt den.

 

Tenk om SE hadde lagd en retromodell av, eller basert på, T39, med dagens teknologi. Sony Ericsson, do you read me?!

Lenke til kommentar
Nei,tlf før var enklere,og man kunne snakke time etter time,og man trengte ikke å ladde 2ganger i uka. Og  det skal Ericsson ha,de hadde veldig gode batterier ja.

9108320[/snapback]

Bare for å flisespikke litt: Batteriene var ikke spesielt gode. Det var elektronikken i telefonene som var spesielt gode og trakk lite strøm fra batteriene. Mange tror dessverre at taletid og standby ene og alene er avhengig av hvilke batterier som brukes.

 

Her var det utroling mye surr i åpningen Simen1 ;)

Jeg skal prøve å få ryddet litt opp i det første innlegget.

 

Har enda liggende  S868 og 688. T2X telefonene hadde en forferdelig dårlig byggekvalitet mener jeg å huske, slarkete men små.

9108638[/snapback]

Den eneste Ericsson-telefonen jeg har hatt, en T29 hadde etter min mening fantastisk god byggekvalitet grunnet magnesiumramma de brukte. Så vidt jeg vet brukes ikke metallrammer lengre i noen telefoner. Årsaken er at det måtte produseres et enormt antall magnesiumrammer før det lønner seg vs. plast. Grunnen er at støpeformene til magnesiumrammene er svindyre å lage. (titalls millioner). Derfor kunne man se de samme rammene i en serie telefoner: T28, T29 og T39. Magnesium er et svært lett metall, bare ca 60-80% tyngre enn plast, men desto mye mer solid slik at det trengs mindre materiale for å få den samme stivheten. Hmm.. Jeg kom til å tenke på at du kanskje tenker på flippen og hengselen som var laget i plast. Den skal jeg være enig i var litt skjør. Trist at ikke telefoner lages med magnesiumramme lengre. Eller Aluminium eller stål for den saks skyld.

 

Dog et område hvor Ericsson var utilgivelig lite nytenkende var når det gjaldt antenne!

T28 hadde vært helt overlegen i sin tid hadde det ikke vært for den svære antenneklumpen som stakk ut fra den. Mener Nokia var flinkest her da de var noen av de første som lanserte innebygget antenne.

9108788[/snapback]

Jepp, ekstern antenne hang med ganske lenge, men det var ikke udelt negativt. Ekstern antenne gir bedre dekning og signalkvalitet enn intern antenne, samt lavere SAR-verdi på grunn av større avstand til hodet. Ekstern antenne hjelper også på batteritiden siden telefonen ofte kan nøye seg med ett hakk lavere signalstyrke enn om antenna var intern. Så det hadde sine fordeler og ulemper.

 

Redigert: Jeg stusset litt på den store oppslutningen og aksellerasjonen av tråden i dag. Først nå ser jeg at den har havnet på forsiden til amobil. :)

Lenke til kommentar
Etablert og etablert. Var ikke Sony en knøttliten produsent som ville dødd ut naturlig hvis de ikke hadde fått større markedsandeler?

 

selv om de var små her i Norge/Europa er det godt mulig de var store i Asia/Japan og hadde store markedsandelder der. jeg har ingen tall som underbygger dette men kan lete litt.

 

selv om Ericsson kanskje var skakkkjørt økonomisk tror jeg teknologisk sett begge firmaene har vært tjent med samarbeidet selv om de kanskje ikke har vært like fremtidsrettet som før når det gjelder teknologi.

Lenke til kommentar

Jeg mener å huske at Ericsson ble akterutseilt hovedsaklig pga. sin elendig skjermteknologi? At de ble så grisebanket av nokia på det området at de ikke maktet reise seg uten vitaminer fra Sony?

Edit: Altså, at skjermene deres var alt for små.

 

Dessuten, godbiter kommer jo fra japan også da, som track ide som folk har nevnt her (og som dessuten er viet en sak på framsida av amobil). OG nå ser det jo ut til at de beveger seg i retning menyene fra psp; liten tvil om at Sony har erfaringer og teknologier som kommer SE godt tilgode.

 

Selv fikk jeg i dag beskjed om at W580i er på vei til meg i posten :) (Og det fra en nettbutikk - uten at den står oppført som innkommet i prisguiden.)

Endret av floolf
Lenke til kommentar

Nokias salg tok av etter at de begynte med telefoner for unge, ikke minst innførte de utskiftbare deksler. Modeller som 3210 og 3310/3330 solgte som hakka møkk. Ericsson tenkte mindre på denne kundegruppen, til fordel for business-telefoner.

 

Når det gjelder skjerm, var f.eks skjermen på T39 liten, men den var klar og skarp, og man kunne nedre teststørrelsen (liten, middels, stor). Dessuten hadde den et herlig, lys turkist bakgrunnslys. Ååå, som jeg digga den telefonen :love:

Lenke til kommentar

Husker den gangen jeg gikk inn i butikken og la fra meg en stooor bunke med lapper for å få tak i R380s. DET var en skikkelig heftig businesstelefon som passet utmerket å ha i lommen når jeg tasset rundt på BI. Den ligger fremdeles i skuffen og fungerer aldeles utmerket. Litt morsomt å leke med den og tenke på at den en gang var "state of the art" :D.

Det var vel den siste skikkelige telefonen av den typen som Ericsson kom med før SE lanserte P800 hvis jeg ikke husker feil.

Lenke til kommentar

Hvis noen som har hatt en gammel Ericsson og en ny Sony Ericsson så er det ganske så tydelig at manysystemet er en videreutvikling av Ericsson sitt. Jeg ser igjen mye av det samme som var i min gamle T65 som i min nye k610i.

 

Det at Sony i praksis tok kontroll over Ericssons mobilavdeling er helt feil. Sånn jeg ser det så kom Sony inn med det utvendige designet på telefonene, mens Ericsson-avdelingen står for innmaten (ser nå bort fra Cyber-shot og Walkman). (Dette er bare en antakelse)

 

At Ericsson trengte å inngå et samarbeid med en annen mobiltelefonprodusent, var helt klart på den tiden. Ericssons mobildivisjon gikk med store tap, og de måtte derfor finne en løsning. Så jeg vil si at å inngå et samarbeid med Sony, er mye bedre enn å bli kjøpt av Nokia.

 

Nå skal det også sies at Ericsson på begynnelsen av 90-tallet fikk tilbud om å kjøpe Nokia, men de takket nei. Lurer på om de angrer seg nå...

Lenke til kommentar

Jeg også savner Ericsson som mobilprodusent. Den første tiden med Sony lovet bra, med den oppgraderte T68i og P800, samt en konseptmodell som desverre ikke nådde markedet; Z7 (eller var det Z8, kanskje?).

 

Har også gode minner fra T39, fullspekket med funksjoner og et fantastisk design. Dagens Sony Ericssoner har riktignok ok med funksjoner, men det fins ikke nyskaping, og da blir jeg lei.

 

Forresten, at SE klarte å komme med TrackID ser ikke jeg på som noen "rettferdiggjørelse" egentlig. Det er genialt, ingen tvil om det, men jeg ville likevel foretrukket en flett ny T39m over en W-hvasomhelst ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...