Gå til innhold

Virker en såkalt "low-carb" diet?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Er ca. 183 høy, 17 år, 90 kg. Har trent i 1 år, holdt meg unna det meste av det som sees på som "usunn" mat, og spiser generelt sunt med kun vann som drikke. Likevel virker det ikke som jeg klarer å få fekk det ekstra fettet. Eneste jeg vet jeg har gaina er muskler.

 

Virker det å slanke seg ved å spise lite til ingen karbohydrater? Har hørt om folk som kaster i seg omeletter og bacon daglig, og slanker seg på notime. Eneste trikset er å holde seg unna karbohydrater. Vil det virke, og må det evt. mye trening til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, lavkarbo fungerer. I mine øyne er lavkarbo det optimale, stabilt blodsukker gjennom hele dagen, redusert sultfølelse og proteinsparende. På et kosthold med lite karbohydrater (0 til kanskje 20 gr den første uka) vil man gå over til å hovedsakelig brenne fett (ketose), i stedet for karbohydrater. Man må fortsatt få i seg nok kcal (men under daglig forbruk hvis du skal ned i vekt), og dermed må man passe på å spise nok fett.

 

Denne artikkelen oppsummerer ketose greit. lavkarbo.no har et stort forum for folk på lavkarbo-dietter. Det er viktig å lese mye og vite hva man gjør.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Gikk bra for meg, jeg hadde ikke behøvd det, men badesesongen nærmet seg, og trengte og få på plass litt magemuskler så jeg kjørte på den i en uke. er somregel rimelig rippa året rundt uansett.. :p men som sagt liker jeg å prøve ting...

 

gikk på den kun en uke, er vissnok farlig og holde på for lenge med den, da den er beregnet til personer som har 3-4 ganger så stor fett prosent som meg :p

 

det var badesesongen så regner jeg hadde rundt 11 % fett i starten, gikk ned til kanskje 9-10, ganske mye på meg som ikke hadde så mye å miste i starten, gikk ned 3-4 kg også..

 

husker ikke hva den inneholdt er ett års tid siden, men var ikke nok til å få meg mett for å si det sånn, men kom meg igjennom :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En lavkarbodiett er veldig effektiv da grunnprinsippet er rimlig logisk:

 

Kroppen har to primærkilder for energi: fett og glykose (sukker/karbs)

Kroppen bruker glykose som energikilde til daglig. Dette er den energikilden kroppen bruker først. Når man har større inntak av sukker/karbs, øker glykosenivået ditt. Om du ikke bruker opp denne energien, blir det du ikke bruker om til fett (lagring av energi). Det er derfor mange har fedme: de har for stor inntak av glykose og trener for lite.

 

Å minste karbnivået til 20g pr. dag (15g for jenter), vil kroppen bruke opp glykosen etter ca. 3 dager og deretter går kroppen din i ketose, det stadiet hvor kroppen begynner å bruke fettet som er lagret for energi.

 

Du kan måle om du er i ketose fordi kroppen skiller ut ketogener i urinen og ånden. Man bruker ketostix som påviser grad av ketogener som skilles ut.

 

Man anbefaler å være i ketose til man har nådd det vekttapet man ønsker (max 6 måneder) og gå heller over til mer variabel kosthold for vedlikehold av vekten. Det anbefaler også å ta vitamin- og mineraltilskudd (selen, sink, magnesium, krom og kalium) siden dette er noe man går i manko ved å spise lite karbs.

 

Grunnen til at mange som forskere sier at man ikke trenger å spise frokost i en lavkarbodiett er fordi kroppen har allerede den energien den trenger via fettlageret :)

Endret av überGoliath
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vil ikke gå på musklene siden du spiser mye proteiner som musklene bruker. Du tisser på disse ketostix'ene og de forandrer farge etter konsentrat av ketogener.

 

En lavkarbodiett gjør at du mister mye av den eksplosive energien man vanligvis har da det er karbo som gir deg denne energien.

Lenke til kommentar

Prøvde å lese litt på lavkarbo.no men alt var så rotete. Så det var satt opp masse forskjellige lunsj, middag, frokost kvelds, tråder. Men alt virket så useriøst og vanskelig å sette sammen. Jeg trenger bare 2 bra måltider (lunsj og middag) som er enkle å lage og inneholder veldig lite karbs, og kanskje noe ekstra som er god erstatter til snacks.

 

Vil bare ta av meg 4-5 kg, og det gjør overhode ikke om jeg spiser det samme hele tiden. Så en enkel oppskrift på hva jeg bør lage hadde vært supert.

Lenke til kommentar

Hva slags kesam er best, og hvor mye koster det?

Fant Tine sans mager kesam

 

Næringsinnhold per 100g

 

energi 326 kJ (74 kcal)

protein 12,0 g

karbohydrat 4,3 g,

fett 1,0 g

kalsium 90 mg (11%)'

riboflavin 0,2 mg (13%)'.

 

Er ikke det ganske masse karbs når man går på en lov karb diet?

 

Hva slags kyllingfilet er best og billigst når man skal gå på en slik diet? Hvor får man kjøpt det billigst? Har hørt om store pakker.

Og vil gjerne ha litt mer fyldig svar enn bare tunfisk, kyllingfilet og kesam. Spiser du for eksempel bare Tunfisk fra boksen til lunch? eller laksefilet i handen? ;)

Vil gjerne vite hvordan dere tilbereder maten og hvor mye.

Endret av LeanFear
Lenke til kommentar

First Price kyllingfilet på kiwi. 144 kroner for 2 kilo.

Man kan f.eks kutte opp en filet og steke den. Ha den sammen med max en neve makaroni, hvor du da kan "krydre" med paprika/løk/salat.

Kesam, Sans Kesam. Har en kompis som blander denne med fun, han digger det. Smaker som yougurt uten klumper.

Tunfisk kan man ha på en skive med brød, helst fiber-rikt brød.

Nøtter, er nøtter.

Lenke til kommentar

Har ikke gjennomført en low-carb diet før, men jeg ville kutta brød. Har blitt vandt til og spise tunfisk nå men før når jeg ikke likte det så bra så lagde jeg denne retten.

litt hvitløk i olje, hiv oppi løk, paprika, tunfisk og litt tomatpurre, spe med litt vann og spis. helt greit raskt måltid.

Lenke til kommentar

For å si det sånn, jeg ser ikke hvordan EN skive om dagen med GODT og GROVT fiber-rikt brød kan skade low-carb inntaket. Men du står jo fritt til og kutte brødet også.

 

Disse rettene med kyllingfilet evt. litt makaroni og div. kan lagres i små bokser i kjøleskapet i 3-4 dager uten at det gjør noe. Slik at du slipper å stå forran stekeplatene hver dag. ;) (jeg hadde dette som måltid hver dag før, det blir veldig ensformig i lengden, så kylling HVER dag er ikke å anbefale, HVIS ikke selvdisiplinen din er i verdensklasse) :)

Endret av Paulex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...