Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Kan en 19 åring ha sex med en 15 åring?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mener dere seriøst at en 19 åring er "på lik linje" når det gjelder utvikling psykisk, fysisk og følelsesmessig?

 

I tenårene så er man ganske i ubalanse på mange områder.. er da man forandrer seg mest, og man handler mere på impulser enn noe annet.. Hormonene raser villt rundt og man kan ende opp med å gjøre mye dumt...

 

Det er jo en grunn til at lavalderen er blitt satt til 16, og det syns jeg man skal ta hensyn til.. En 19 åring er jo myndig, men en 15 åring trenger fortsatt å ta med seg meldeboka på skolen med mamma sin underskrift hvis man vil slippe unna gymtimen liksom...

 

Jeg synes ikke det er riktig at man bryter med denne loven som har blitt satt...

 

Og det skjønner vel trådstarter også, i og med at han er bekymret for å bli anmeldt hvis han gjør no..

 

Mitt råd er å vente ihvertfall...

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

Hvis jeg var moren til en 15år gammel jente, så hadde jeg nok reagert om hun hadde sex med en 19åring. Grunnen er at en jente på ungdomsskolen er såpass mye lengre tilbake i sosiale forhold.

 

Hadde jeg anmeldt 19åringen så hadde det vært en fair sjangs for at noe hadde sjedd. Jeg hadde dog ikke anmeldt mannen hvis de to var like modne. Men hvem ønsker at datteren skal være sammen med en såpass umoden 19åring. Det er i alderen 9 til 15år at jentene har et stort forsprang i modenhet, enkeltpersoner varierer dog veldig.

 

synes i grunn at 16år mot 20år er også litt på kanten, men det er bare fordi jeg har opplevd at en veninne har totalt falt ut av verden etter hun ble forlovet som 16åring med en 21åring. Som 17åring var hun forsatt noenlunde sosial savy, men da hun gikk ut fra vgs. Snakket hun sjelden med folk og var aldri glad eller fornøyd.

 

Så jeg har mind tvil om at store alderforskjeller kan fungere noe særlig før man i allefall runder 18år.

 

Nok om det, andre her har svar på spørsmålet uansett.

 

-ciao

Lenke til kommentar

Dersom en av personene er umyndig og under seksuell lavalder er det personens foreldre i sammen med personen som avgjør om det skal anmeldes eller ikke, evnt personen eller foreldre/foresatte alene.

 

Så selv om man har et godt forhold til vedkommende, og alt skjer frivillig, er man ikke "trygg". Av den grunn, også alene, er det god nok grunn til å ikke gjennomføre noe slikt.

 

Hvorvidt en person på 19 og en på 15 er like utviklingsmessig vil jo sterkt variere fra personer til personer, men eg vil tro det er et fåtall at to med denne aldersforskjellen såpass tidlig er på samme nivå. Men i det store er ikke 4 år så mye, men det er tidlig. Dessuten er forelskelse og andre følelser veldig missvisende og kan føre til at fort gjør "feil" eller urassjonelle ting som en ellers ikke ville gjort. Ansvaret for slike ting vil i et slikt tilfelle automatisk havne på den eldste og myndige, som burde "visst bedre".

Lenke til kommentar

Loven sier ikke bestemt at en person under 16 ikke kan ha sex med en person over 16. Loven står fordi at det ved store aldersforskjeller kan man dømme den eldre personen om man faktisk ser at personen utnytter den personen under 16.

 

Selvfølgelig er jeg enig i at det er stor nok aldersforskjell på en på 19 og ei på 15, men de kan være like modene begge 2. Så lenge de har ett godt forhold og begge helt frivillig vil ha sex ser jeg ikke problemet.

Da mener jeg at 19åringen kanskje burde kjenne familien til hun på 15 nokså godt. Så de ikke tror han bare utnytter henne.

 

Jeg er selv 18år og har en kjæreste på 14, jeg er til tider mer umoden enn henner. Bare så det er sagt! Jeg vil si vi fungerer veldig bra sammen å har et veldig fint forhold. Jeg kjenner også Moren hennes ganske godt, så hun vet hva slags person jeg er, tror hun føler det litt tryggere da enn hvis det var en annen 18åring.

Lenke til kommentar

Den loven er vel egentlig ikke for å hindre kjæreste-par som er glad i hverandre i å ha sex selv om det er noe aldersforskjell. Loven er vel til for å hindre at personer ikke skal bli brukt av en eldre person.

 

Har dere begge to lyst å ha sex med hverandre må dere vel få lov til det. Derimot kan det kanskje være litt lurt å ta det opp med foreldrene slik at de vet at det skjer og ikke de er sikre på at det ikke har noe med tvang å gjøre.

Lenke til kommentar
Ja, emn om jenta starter en krangel med gutten som er 19 så kan hun i sinne anmelde gutten, og så lenge de klarer å bevise at de har hatt sex så er det ille ute for gutten.

8935865[/snapback]

Det er foreldrene som må gjøre det såvidt jeg vet.

8935940[/snapback]

 

Anmelde gutten? :D

Lenke til kommentar
Jeg synes ikke det er riktig at man bryter med denne loven som har blitt satt... 

 

8930279[/snapback]

 

 

Loven sier ikke bare at hvis man er under 16, så er det ulovlig, sålenge det er frivillig og personene er psykisk like i utvikling, er det lov.

 

Jeg for min del hadde nok aldri gjort noe slikt, da jeg ikke er "vant" med det.

Lenke til kommentar

Til trådstarter: Nei. Hun er under seksuell lavalder (16 år). Hvis man blir tatt for slikt, vil dog aldersforskjellen bety mye i vurderingen om hvor alvorlig lovbruddet er (les: hvor stor straffen blir). Man kan selvsagt ha forbudt sex uten å bli anmeldt, spørsmålet er heller om man blir oppdaget/avslørt. Uansett, lovlig er det ikke.

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...