Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har moderatorer og administratorer en egen side med maler for kommentarer angående f. eks. emnefelt? Jeg regner med at de ikke skriver en og en melding. Eller en slik melding:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Trådstarter bes lese igjennom Retningslinjene for denne kategorien, som er tydelig nevnt i toppen av denne kategorien.

 

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å tenk på dette neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men ta gjerne og p_report.gif dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

9338291[/snapback]

Jepp, det stemmer :)

 

post-3851-1187855002_thumb.png

 

Hvordan stiller man et atomur da? Hørt at det er fiffig bruk av relativitetsteorien. Mens vi er inne på den, så er visstnok Merkur påvirket av graviteten til sola og vil bruke kortere tid enn antatt rundt sola? Hva mener man? Kan man sette opp en matematisk formel for å beregne planeten sin bane rundt sola?

9338343[/snapback]

Man stiller det ikke fysisk. Det "surrer" og går som normalt, men tiden leses av via en datamaskin eller elektronisk krets. Det er denne som stilles. F.eks at man tar klokkesignalet og legger på X klokkesykluser mellom klokkekretsen og "displayet" for å stille den.

 

Alle tidene fra atomturene samles inn i en database, og man regner ut igjennomsnett av alle tidenen, og man har den offisielle tiden.

 

Og siden det første atomuret ble oppfunnet, så har man lagt på 30 minutter.

9338512[/snapback]

Hørtes ganske unøyaktig ut spør du meg. Noen kilde?

9338565[/snapback]

Ja, jorda roterer ikke fullstendig likt hele tida, men varierer på grunn av vektbalansen akkurat som en isdanser justerer rotasjonen sin ved å trekke inn armene eller strekke de ut. Jordas rotasjon varierer ørlite på grunn av en tilsvarende forflytning av masser (hovedsaklig vann) mellom aksen og lengre ut. Altså mellom polare strøk og ekvator. Andre effekter bremser jordas rotasjon kontinuerlig men ekstremt lite per år. Atomur måler ikke jordas rotasjon men måler tid i form av klokkesykluser fra svingninger av f.eks Cesium-atomer. For å få de til å stemme over ens med jordrotasjonen må man justere de for slike effekter av og til.

 

Å måle jordrotasjonen direkte og definere tid ut fra det blir langt mer unøyaktig.

Lenke til kommentar
Omvendt? At jordens rotasjon defineres fra sekunder? Dette høres ikke helt innlysende ut for meg. Jordens rotasjonsperiode er vel uavhengig av tidsmålestokk, og sekunder er nå frikoblet jordens rotasjonshastighet, og det er vel nettopp derfor en legger til ekstra sekunder nå og da. Eller snakker vi forbi hverandre?

9340563[/snapback]

Beklager, det var en kortslutning fra min side. Jeg tenkte en ting og skrev noe annet. Det er så klart rett som du skriver.

 

Er man død med engang hjerte stopper, eller tar det noen sekunder? Og hvis man får en kule i "hvorennsomhelst" man dør på første skudd?? ifnot hvor mange sekunder eller mindre tar det før man er erklært som dau

9340291[/snapback]

Man dør ikke med en gang hjertet stopper. I så fall hadde ingen overlevd hjertestans.

 

Jeg er ikke helt sikker på hvilke krav som stilles for å erklære en person død i Norge, men jeg tror det innebærer at man ikke har kunnet måle hjerneaktivitet på X antall minutter ved normal kroppstemperatur. Altså hjernedød uten at man er nedkjølt.

Lenke til kommentar
Finnes det en liste over trossamfunn i norge?

9343109[/snapback]

 

Kristne trossamfunn:

  • Adventistsamfunnet
  • De frie evangeliske forsamlinger
  • Den Evangelisk Lutherske Frikirken
  • Den Finlandske evangelisk-lutherske forsamling
  • Den Islandske Evangeliske Lutherske menighet
  • Den kristelige menighet
  • Den ortodokse kirken
  • Den romersk-katolske kirken
  • Det Evangelisk-Lutherske kirkesamfunn
  • Det Norske Baptistsamfunn
  • Det Norske Misjonsforbund
  • Jehovas vitner
  • Kristensamfunnet
  • Kristne senter
  • Metodistkirken
  • Pinsemenigheter
  • Svenska Margaretaførsamlingen i Oslo
    + Andre kristne trossamfunn
     
    Andre trossamfunn:
     
  • Bahá'í
  • Buddhisme
  • Hindusme
  • Islam
  • Jødedom
  • Kristendom
  • Sikhisme
    + Andre tro- og livssynsamfunn

Lenke til kommentar
Dette er kanskje til Simen1 eller andre moderatorer:

 

Hvorfor får jeg følgende feilmelding når jeg prøver å endre nick på forumet?

 

"Informasjon:

Brukernavnet ditt inneholder ulovlige tegn, søknaden ble ikke sendt."

 

Det eneste jeg har som brukernavn i søknaden er "Fornavn Etternavn" med mellomrom. Er ikke dette lov? Jeg har det jo nå lissom..

9343563[/snapback]

 

Æ, Ø eller Å? :)

Lenke til kommentar
Er man død med engang hjerte stopper, eller tar det noen sekunder?

Og hvis man får en kule i "hvorennsomhelst" man dør på første skudd?? ifnot hvor mange sekunder eller mindre tar det før man er erklært som dau

9340291[/snapback]

Du dør ikke av en kule f.eks i magen med en gang. Men de fleste steder vil du mest sannsynlig blø ihjel etter en stund. Et skudd i hjernen betyr heller ikke konstant død, men mest sannsynlig. En nordmann har faktisk verdensrekorden med å overleve med hjertestans lengst. Han hadde det i hele 4 timer faktisk :ohmy:

Lenke til kommentar
En nordmann har faktisk verdensrekorden med å overleve med hjertestans lengst. Han hadde det i hele 4 timer faktisk  :ohmy:

9343753[/snapback]

Var det ikke hun? Ei dame som falt gjennom isen i et fossefall og ble svært raskt nedkjølet og samtidig satt rekord i lavest overlevde kroppstemperatur? 14'C eller noe sånt. Dama er helt frisk i dag.

Lenke til kommentar
En nordmann har faktisk verdensrekorden med å overleve med hjertestans lengst. Han hadde det i hele 4 timer faktisk  :ohmy:

9343753[/snapback]

Var det ikke hun? Ei dame som falt gjennom isen i et fossefall og ble svært raskt nedkjølet og samtidig satt rekord i lavest overlevde kroppstemperatur? 14'C eller noe sånt. Dama er helt frisk i dag.

9343796[/snapback]

Jeg sjekka opp med Guiness's 2004, der sto det en han:

Longest cardiac arrest The longest cardiac arrest lasted four hours in the case of fisherman Jan Egil Refsdahl (Norway), who fell overboard off Bergen, Norway, on December 7, 1987. He was rushed to Haukeland Hospital after his body temperature fell to 75¡F (24¡C), and his heart stopped. He made a full recovery after being connected to a heart-lung machine.

 

LINK :)

 

Dette betyr at jeg er smartere enn Simen 1 :cool: Hah!

Endret av KoffeinKanin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...