Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Det spørs helt på person. Jeg nekter å tro at man kan generalisere det og si at alle heroinmisbrukere ønsker hjelp.
Vis gjerne til en heroinmisbruker som IKKE ønsker hjelp. Ja, jeg vet det er vanskelig å finne noe sånt, men jeg har aldri hørt om noe annet.

 

Helt feil. De som sitter på diskusjon hele dagen uten å gjøre noe annet, ja, de er dårlige tannhjul. De som kjøper mat på McDonalds, de som innimellom leser diskusjon og de som kjører bil er ikke dårlige tannhjul, da de får markedet til å gå rundt. Uten folk som kjørte bil hadde ikke bensin hatt ett så stort marked osv.
McDonald's bidrar til økte helseskader (noe Gavekort brukte som argument mot legalisering), torturerer dyr og hogger trær i regnskogen. Dårlige tannhjul. Folk som kjører bil ødelegger miljøet. Dårlige tannhjul. Folk som røyker skader seg selv og andre mye mindre enn bilister og McDonald's-kunder.

 

Det spørs helt på person. Mange liker alkohol mye bedre, det gir en litt annen rus og det smaker godt for mange.

Da får de drikke alkohol, da. Jeg ser ikke problemet. Men JEG, og veldig mange andre, ønsker et legalt substitutt, fordi det er sunnere og morsommere. Endret av Magnusjs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vis gjerne til en heroinmisbruker som IKKE ønsker hjelp. Ja, jeg vet det er vanskelig å finne noe sånt, men jeg har aldri hørt om noe annet.

 

Hmm, sorry for feilen, Zaftig har uansett rettet på meg. Jeg mente selvfølgelig brukere.

 

McDonald's bidrar til økte helseskader (noe Gavekort brukte som argument mot legalisering), torturerer dyr og hogger trær i regnskogen. Dårlige tannhjul. Folk som kjører bil ødelegger miljøet. Dårlige tannhjul. Folk som røyker skader seg selv og andre mye mindre enn bilister og McDonald's-kunder.

 

Argumentet til Gavekort var at mange cannabiskonsumenter gjør det dårlig i arbeidslivet, nettopp fordi de er cannabiskonsumenter.

 

Det er ihvertfall slik jeg forstod det.

 

Da får de drikke alkohol, da. Jeg ser ikke problemet. Men JEG, og veldig mange andre, ønsker et legalt substitutt, fordi det er sunnere og morsommere.

 

Ja, det er min tankegang også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Nei, det vil man ikke. Man vil absolutt holde enkelte borte fra slike miljøer, men det betyr ikke at de har vært en del av dette miljøet. Det kriminelle miljøet vil ikke forsvinne kun fordi de ikke kan selge Cannabis lenger.

Dette omhandler forebygging av nyrekruttering. Det er vanskelig å rydde opp i de enorme skadene kriminaliseringen allerede har påført millioner av uskyldige mennesker.

Åja! Så om vi fjerner alle fjortissene som vanker nede på byen for å kjøpe gress, så utelukker man alle rekrutteringskildene til den italienske mafiaen i New York? Å legalisere en type dop vil ikke redde verden. Føler du deg som en medlem av en kriminell organisasjon når du kjøper din Cannabis? Jeg antar at du som alle andre Cannabis-brukere ikke har så veldig mye med langeren sin å gjøre.

Hva? Selv om man vil ha krutt så trenger man ikke å legalisere skytevåpen. Jeg vil ha det gode av Cannabis, ikke det dårlige. Jeg tenker for samfunnets eget beste, ikke mine egne egoistiske rusbehov.

Det er mer egoistisk å bestemme hva andre ruser seg på enn å ønske å ruse seg selv. Økt hasjbruk ---> mindre vold. det er et faktum, fordi det er så godt som umulig å slåss når man er THC-påvirket. Der har du faktisk til og med en meget god grunn til at ALLE burde røyke, uten at vi behøver å diskutere om nettoresultatet av noe slikt er fruktbart eller ei.

I din lille hippieboble skal nok alle få lov til å ruse seg som de vil og kjærligheten skal være fri!

Det er på tide at du våkner opp og ser at du lever i et samfunn som er avhengig av at du er frisk og dugende til å bidra.

At økt hasjbruk leder til mindre vold vil jeg se kilder på i form av statestikk.

Tror du virkelig at man kan bygge et samfunn på kjærlighet og Bob Marley?

Dette er bare et av få problemer man drar inn i samfunnet, og jeg synes vi har nok med folk som ender på pumping. For det er nemlig slik at alkohol aldri kommer til å bli erstattet med mindre man gjør alkohol ulovlig for å erstatte det med Cannabis, noe jeg kan stille meg delvis positiv til.

Alkohol vil ikke bli erstattet av den grunn. Da vil vi bare få akkurat den samme undergrunnskriminaliteten som i dag, bare med et annet rusmiddel. Og millioner av mennesker vil bli drept og fengslet. Så skal det nevnes at alkohol er et mye farligere rusmiddel enn hasj/marijuana, og at folk virkelig burde røyke THC fremfor å konsumere alkohol, rent helsemessig.

Jeg har aldri påstått at alkohol ikke er et problem, men det betyr ikke at alle mindre problemer skal få gå fritt frem inn i samfunnet våres. Jeg er fullstendig klar over alle skadevirkningene til Cannabis, og er allerede klar over de aller fleste argumentene som kommer frem i denne tråden.

Det spørs absolutt på hver enkelte, men mange mennesker er svake og ender opp som alkoholikere og går på sosialhjelp. Det er ikke alle som er like fornuftige som meg og deg Sindre. Jeg ville absolutt ikke hatt noe imot at du hadde røykt Cannabis, men det er kun fordi jeg vet at du er en (av mange, heldigvis) som er sterke nok til å fortsatt leve et normalt og produktivt liv i "symbiose" med Cannabis. Men dette gjelder ikke alle, og det er det som virkelig setter et brennmerke på samfunnet.

Forklar hvordan de plager samfunnet. Jeg ble faktisk veldig interessert nå. Vi har allerede konkludert med at de fungerer utmerket i arbeidslivet, og oppfører seg helt normalt.

Hvem er dere? På hvilke grunnlag har dere at alle som inntar Cannabis vil fungere normalt? Det høres ut for meg som en påstand tatt ut av tro.

Skal jeg begynne å si at jeg fungerer normalt selv om jeg drikker alkohol, derfor vil alle som drikker alkohol fungere optimalt i samfunnet? Akkurat som alkoholikere, så har vi stonere som synker ned i sin egen verden av Cannabis fordi de er psykisk svake, men ikke nødvendigvis psykisk syke.

Slutt å sleng ut påstander tatt ut av løse luften, og begynn å konkluder ting med kilder fra noen som har en utdanning, ikke erfaring som stoner.

Tusen takk for at du bekrefter argumentet mitt! Faktum er at de fleste vil røyke Cannabis og skade luftveiene sine, uansett om man har nok av substitutter, slik som man har for sigaretter.

Nei, de fleste vil ikke skade luftveiene sine. Hvorfor tror du de har et eget røykerom på coffeeshops i Amsterdam, viet til de som vil blande marijuanaen med tobakk?

Selvfølgelig vil de skade lungene! Her begynner du igjen å provosere meg med slike påstander tatt ut av løse luften!

Cannabis sine fiber brenner lenger enn tobakk, og vil derfor gi en slags "brannskade" på lungene. Dessuten er ALL røyk, om det er blomster eller tobakk, skadelig!

http://www.digitaljo.../article/249245

http://www.flexcincr...ana-harm-lungs/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7217601.stm

Alkohol er et kapittel for seg selv i denne diskusjonen, for alkohol er, og vil være verre enn Cannabis. Som du sikkert merker, så er jeg sterkere motstand av alkohol enn Cannabis, problemet er bare at man ikke trenger begge deler bare fordi det ene er verre

Man har begge deler allerede. Den store forskjellen er bare den at det ene stoffet er ulovlig, og dermed sidestiller hasjrøykere med voldtektsforbrytere.

Selv om man har begge deler så begynner man ikke å legalisere! Hvorvidt Cannabisbruken vil øke ved legalisering kan diskuteres.

Legalisering av Cannabis vil kanskje hjelpe mot å få ungdommen på sterkere stoffer, men det kan også virke omvendt. Jeg ville likt å sett kilder på dette.

Den eneste linken mellom cannabis og sterkere stoffer er sosial. Det er det folk ikke klarer å få inn i hodet sitt, og det irriterer meg, fordi det er så åpenlyst. Rent naturvitenskapelig er linken mellom cannabis og heroin like vag som linken mellom H-melk og pedofili.

Kilder, kilder, kilder,kilder og kilder! Igjen tror jeg du drar konklusjoner ut av din egen erfaring.

Problemet i denne saken tror jeg er at man bryter en isvegg når man begynner med ulovlige substanser, så derfor kan man likegodt prøve alt det andre ulovlige og spennede stoffet. Legalisering vil flytte denne isveggen siden man fortsatt står bak den om man bruker Cannabis, noe som er positivt.

Legalisering av sterkere stoffer er ren idioti. Er man medlem av et samfunn så skal man ikke få lov til å velge mellom å være en belastning eller en som bidrar. En lovlig heroin-narkoman er ikke en som tjener samfunnet, og vil neppe gjøre noe godt ut av seg.

Folk som bestemmer over andre, som bruker vold mot andre og som viser intoleranse overfor andre er mennesker som ikke gjør noe godt ut av seg. Hvorfor er det så vanskelig for folk å forstå dette? Heroinmisbrukere gjør ingenting galt, annet enn å ønske en behandlingsplass. Denne behandlingsplassen får de ikke, fordi den er viet folk som tar et par joints i uka, og som absolutt ikke behøver hjelp. Det er helt sinnssykt.

Folk som tar seg en pils i helga er det heller ikke noe galt med, men om man begynner å bli alkoholiker og er uføretrygdet, så er man en belastning og en parasitt på samfunnet.

Rusbruk går opp, uføretrygdede går opp og antallet som blir skadet eller drep av rus går opp. Det er en oppsummering av hvorfor jeg ikke synes at flere rusmidler vil bidra noe godt på samfunnet.

Syke mennesker med psykotiske problemer, dårlige lunger og som går på sosialhjelp er dårlige mennesker. Jeg vil se kilder på at Cannabis-røykere ikke er et samfunns-problem. Røykere er også dårlige tannhjul, fordi de ender opp med luftveissykdommer og blir uføre. Vi trenger virkelig ikke flere som ender opp slik som tobakk-røykere.

Folk som sitter på diskusjon.no er dårlige tannhjul. Folk som spiser på McDonald's er dårlige tannhjul. Folk som kjører bil er dårlige tannhjul.

La oss alle samles sammen til et kollektivt selvmord og overlate verden til roboter som ikke gjør noe galt.

Hasjrøykere forsvinner ikke selv om det er ulovlig. De blir bare gjort til kriminelle. Og da får de ikke jobb etter å ha sonet en dom. Og så blir de sosialklienter, fordi "ingen vil ansette en hasjbruker." Og da snylter de utelukkende på staten. Og da blir de virkelig "dårlige tannhjul".

Og med en legalisering vil man sannsynligvis kunne minke antallet luftveissykdommer, all den tid hasjen er ren og kontrollert, fremfor å ha vært innom rumpa til en marokkaner.

Folk som sitter på Diskusjon bruker fritiden sin. Fastfood kan faktisk sammenlignes veldig godt med Cannabis, for om man en sjelden kan konsumerer det så er det greit, men så har vi dem som konsumerer for mye og tar skade på seg selv. Fastfood blir per i dag mer og mer regulert av myndighetene, fordi det blir et problem med folks helse. Her igjen kan jeg konkludere med at vi ikke kan introdusere nye problemer, bare fordi de er likestående eller mildere enn allerede lovlige problemer.

Disse "Hasjrøykerene" burde ikke røyke om de vil ha seg en jobb! Er de avhengige? Det burde gå opp et lys for dem om de er arbeidsledige fordi de heller vil ha rusen sin!

Det er ulovlig å konsumere Cannabis. Legalisering hadde nok ikke fjernet dette tabuet uansett, så lenge arbeidsgiver er av forrige generasjoner.

Hvorvidt alkoholikere er verre kan jeg bekrefte, men vi kan som sagt ikke sammenligne alkohol og Cannabis, for Cannabis vil aldri være en substitutt for alkohol.

Hva vet du om det? Om jeg hadde hatt weed på meg i går, hadde jeg ikke gått på byen, til eksempel. Fordi jeg synes det er morsommere, sunnere og billigere å røyke meg fjern enn å dundre ned fem liter øl og seks tequilashots, for siden å havne i en grøft.

Jeg bruker gjerne cannabis som et substitutt til alkohol.

Gøy for deg! Men jeg vil nok tro at Ola Nordmann aller helst foretrekker begge deler.

Har du sluttet å drikke om du konsumerer Cannabis? Nettopp! Så grøften ender du nok opp i uansett en dag.

Endret av Gavekort
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Problemet tror jeg ligger mye i at det er kjempelett å gro det på egenhånd hjemme fremfor å kjøpe. Det er langt i fra sannheten med alkohol, hvor du gjerne må gjennom diverse prosesser med finjusterte oppskrifter for å kunne få den riktige smaken på alkoholen, mens for cannabis avhenger rusen i stor grad av typen plante og måten det tas på ( røyke, spise etc )

Det er "kjempelett" å gro noe. Det er også "kjempelett" å brenne noe.

Dog å gro noe med god smak og en komplett rus er langt fra lett, akuratt som med alkohol.

Jeg kan godt slenge opp en Low Ryder eller to i dyrkeskapet og gi de litt vann og næring i blandt. Vil helt sikkert gi meg litt yield, dog hvis jeg gir de ekstra TLC og passer på at alle behov er dekt vil yield økes betraktelig sammen med potens og smak.

 

Potens/rus har veldig mye med hvordan planten har blitt behandlet, og smak har alt med hvordan planten behandles siste ukene før høsting.

Det er også det samme med dyrking som med brenning med finjustering av næring/vann/flushing/curing o.l., ulempen er at resultater vises ikke med det første.

Lenke til kommentar

Åja! Så om vi fjerner alle fjortissene som vanker nede på byen for å kjøpe gress, så utelukker man alle rekrutteringskildene til den italienske mafiaen i New York? Å legalisere en type dop vil ikke redde verden. Føler du deg som en medlem av en kriminell organisasjon når du kjøper din Cannabis? Jeg antar at du som alle andre Cannabis-brukere ikke har så veldig mye med langeren sin å gjøre.

 

Man vil svekke introduserings-miljøet i Norge. Som allerede påstått, grunnen til at folk går over på sterkere stoffer er sosiale grunner. Det er samme grunn som at mange prøver å røyke, fordi noen andre gjør det og det virker gøy.

 

I din lille hippieboble skal nok alle få lov til å ruse seg som de vil og kjærligheten skal være fri!

Det er på tide at du våkner opp og ser at du lever i et samfunn som er avhengig av at du er frisk og dugende til å bidra.

At økt hasjbruk leder til mindre vold vil jeg se kilder på i form av statestikk.

Tror du virkelig at man kan bygge et samfunn på kjærlighet og Bob Marley?

 

Nei ærlig talt, det der må du nesten oppleve selv før du kommenterer. Når man har røykt er det helt fysisk umulig å slå noen hardt, spesielt over lengre tid. Balansen er helt fucket, dybdesynet er dårlig, eye-hand/foot coordination er dårlig og du blir rett og slett for sliten til å holde på.

 

Jeg har aldri påstått at alkohol ikke er et problem, men det betyr ikke at alle mindre problemer skal få gå fritt frem inn i samfunnet våres. Jeg er fullstendig klar over alle skadevirkningene til Cannabis, og er allerede klar over de aller fleste argumentene som kommer frem i denne tråden.

 

Kan du vennligst vise meg noe som sier at Cannabisrøykere gjør det spesielt mye dårligere i samfunnet enn feks. folk som drikker innimellom eller noen som ikke ruser seg i det hele tatt?

 

Ta meg som ett eksempel, for en uke siden hadde jeg røykt 4-5 ganger uken, jeg fungerte fortsatt helt greit. Cannabismisbruk er og vil alltid være ett problem, men som det er i dag ruser misbrukere seg på noe uansett.

 

Hvem er dere? På hvilke grunnlag har dere at alle som inntar Cannabis vil fungere normalt? Det høres ut for meg som en påstand tatt ut av tro.

Skal jeg begynne å si at jeg fungerer normalt selv om jeg drikker alkohol, derfor vil alle som drikker alkohol fungere optimalt i samfunnet? Akkurat som alkoholikere, så har vi stonere som synker ned i sin egen verden av Cannabis fordi de er psykisk svake, men ikke nødvendigvis psykisk syke.

Slutt å sleng ut påstander tatt ut av løse luften, og begynn å konkluder ting med kilder fra noen som har en utdanning, ikke erfaring som stoner.

 

Helt ærlig ville jeg sagt at for å argumentere skikkelig må man kombinere utdanning og røyking. Ja, det er psykisk svake folk som faller ned i sin verden av cannabis, men disse kan få mye bedre hjelp i ett samfunn der cannabis er legalisert, og når de er "fikset" kan de komme seg ut igjen i arbeidslivet.

 

Selvfølgelig vil de skade lungene! Her begynner du igjen å provosere meg med slike påstander tatt ut av løse luften!

Cannabis sine fiber brenner lenger enn tobakk, og vil derfor gi en slags "brannskade" på lungene. Dessuten er ALL røyk, om det er blomster eller tobakk, skadelig!

http://www.digitaljo.../article/249245

http://www.flexcincr...ana-harm-lungs/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7217601.stm

 

Røyking med uren Cannabis over lengre tid kan også framkalle bronkitt, og da må man ta seg en pause.

 

Selv om man har begge deler så begynner man ikke å legalisere! Hvorvidt Cannabisbruken vil øke ved legalisering kan diskuteres.

 

Cannabisbruk gikk ikke særlig opp i Nederland, men kriminalitetsnivået gikk ned. Nederland har faktisk lavest bruk av Cannabis i Europa: http://www.nationalpost.com/life/story.html?id=2188397

 

Som jeg har sagt tidligere er jo Nederland ett kapittel for seg selv.

 

Kilder, kilder, kilder,kilder og kilder! Igjen tror jeg du drar konklusjoner ut av din egen erfaring.

Problemet i denne saken tror jeg er at man bryter en isvegg når man begynner med ulovlige substanser, så derfor kan man likegodt prøve alt det andre ulovlige og spennede stoffet. Legalisering vil flytte denne isveggen siden man fortsatt står bak den om man bruker Cannabis, noe som er positivt.

 

Du tror man bryter en isvegg, men du mangler også kilder på at Cannabis er en fysisk link til sterkere stoffer? Ja, man bryter en isvegg når man begynner med ulovlige substanser, men hadde Cannabis blitt legalisert hadde vi flyttet Cannabis fra isveggen til ett annet sted uten sterkere stoffer på den andre siden.

 

Legalisering av Folk som tar seg en pils i helga er det heller ikke noe galt med, men om man begynner å bli alkoholiker og er uføretrygdet, så er man en belastning og en parasitt på samfunnet.

Rusbruk går opp, uføretrygdede går opp og antallet som blir skadet eller drep av rus går opp. Det er en oppsummering av hvorfor jeg ikke synes at flere rusmidler vil bidra noe godt på samfunnet.

 

Kan du gi ett eksempel der cannabisbruk dramatisk går opp når man legaliserer? Slik som jeg ser det hadde man kunnet hjelpe med rehabelitering bedre hvis det var legalisert, feks. ved bruk av medlemskort kan man "deaktivere" det eller noe lignende.

 

Folk som sitter på Diskusjon bruker fritiden sin. Fastfood kan faktisk sammenlignes veldig godt med Cannabis, for om man en sjelden kan konsumerer det så er det greit, men så har vi dem som konsumerer for mye og tar skade på seg selv. Fastfood blir per i dag mer og mer regulert av myndighetene, fordi det blir et problem med folks helse. Her igjen kan jeg konkludere med at vi ikke kan introdusere nye problemer, bare fordi de er likestående eller mildere enn allerede lovlige problemer.

Disse "Hasjrøykerene" burde ikke røyke om de vil ha seg en jobb! Er de avhengige? Det burde gå opp et lys for dem om de er arbeidsledige fordi de heller vil ha rusen sin!

Det er ulovlig å konsumere Cannabis. Legalisering hadde nok ikke fjernet dette tabuet uansett, så lenge arbeidsgiver er av forrige generasjoner.

 

Har du egentlig kilder på at flertallet av hasjrøykere gjør ingenting i samfunnet? Slik som jeg har sett er det veldig mange cannabisforbrukere som gjør det helt greit i samfunnet.

 

Gøy for deg! Men jeg vil nok tro at Ola Nordmann aller helst foretrekker begge deler.

Har du sluttet å drikke om du konsumerer Cannabis? Nettopp! Så grøften ender du nok opp i uansett en dag.

 

Mange i denne tråden har sluttet å drikke og gått over til Cannabis. Det er helt opp til personlige preferanser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Åja! Så om vi fjerner alle fjortissene som vanker nede på byen for å kjøpe gress, så utelukker man alle rekrutteringskildene til den italienske mafiaen i New York? Å legalisere en type dop vil ikke redde verden. Føler du deg som en medlem av en kriminell organisasjon når du kjøper din Cannabis? Jeg antar at du som alle andre Cannabis-brukere ikke har så veldig mye med langeren sin å gjøre.

Nei, men du er ikke lengre en del av det kriminelle narkotikamiljøet. Hva man gjør med vold og drap kan ikke narkotikapolitikken styre, men sannsynligvis er det sånn at de aller fleste som på en eller annen måte involveres i et kriminelt miljø, startet med et ønske om å røyke litt hasj.

 

I din lille hippieboble skal nok alle få lov til å ruse seg som de vil og kjærligheten skal være fri!

Det er på tide at du våkner opp og ser at du lever i et samfunn som er avhengig av at du er frisk og dugende til å bidra.

At økt hasjbruk leder til mindre vold vil jeg se kilder på i form av statestikk.

Haha.

Har du prøvd å røyke hasj? Hvis ja, behøver du ikke kilder. Prøv det selv. Da skjønner du godt hva jeg mener. Men ok: Drug czar gets facts wrong again.

 

Tror du virkelig at man kan bygge et samfunn på kjærlighet og Bob Marley?
Når det økonomiske systemet har tatt et strukturelt selvmord, vil dette skje. Da forstår folk hva som er viktig og ikke.

 

Hvem er dere? På hvilke grunnlag har dere at alle som inntar Cannabis vil fungere normalt? Det høres ut for meg som en påstand tatt ut av tro.

Skal jeg begynne å si at jeg fungerer normalt selv om jeg drikker alkohol, derfor vil alle som drikker alkohol fungere optimalt i samfunnet? Akkurat som alkoholikere, så har vi stonere som synker ned i sin egen verden av Cannabis fordi de er psykisk svake, men ikke nødvendigvis psykisk syke.

Du overvurderer skadevikrkningene av cannabis. Man fungerer helt fint i arbeid som cannabisbruker, og faktisk også som misbruker i veldig mange tilfeller. Dette er uansett ikke et stort problem i seg selv. Ingen stat ønsker hundre prosent sysselsetting.

 

Selvfølgelig vil de skade lungene! Her begynner du igjen å provosere meg med slike påstander tatt ut av løse luften!

Cannabis sine fiber brenner lenger enn tobakk, og vil derfor gi en slags "brannskade" på lungene. Dessuten er ALL røyk, om det er blomster eller tobakk, skadelig!

Det stemmer nok. Men tobakk er et farligere nytelsesmiddel enn cannabis. Følgelig har de røykerom i Amsterdam.

 

 

Selv om man har begge deler så begynner man ikke å legalisere!
Nei, ikke om man ønsker store kriminelle narkomiljøer, forfølgelse av uskyldige og stor ulovlig omsetning.

 

Kilder, kilder, kilder,kilder og kilder! Igjen tror jeg du drar konklusjoner ut av din egen erfaring.
Det er vanskelig å finne kilder på noe som ikke eksisterer. Men greit: Kilde.

 

 

Problemet i denne saken tror jeg er at man bryter en isvegg når man begynner med ulovlige substanser, så derfor kan man likegodt prøve alt det andre ulovlige og spennede stoffet. Legalisering vil flytte denne isveggen siden man fortsatt står bak den om man bruker Cannabis, noe som er positivt.
Noen vil alltid prøve sterkere stoffer. Men rasjonell tankegang forteller at færre vil gjøre det om man holder dem unna den eneste klare koblingen til sterkere stoffer. Det kan man gjøre ved å legalisere cannabis. Statistikk fra drugwarfacts viser at man har færre konsumenter av samtlige tyngre stoffer i Nederland enn i USA. Sannsynligvis fordi nederlendere har muligheten til å stikke innom en coffee shop for å kjøpe litt cannabis.

 

(The Netherlands - coffeeshops) "Coffeeshops are tolerated with a view to protecting public health. The purpose here is to create a distinction between the markets for soft and hard drugs so that people who wish to use cannabis do not gradually slip into contact with hard drugs. The regulations governing coffeeshops are very rigorous. No alcohol or hard drugs may be sold or consumed there, and they are not allowed to advertise. Cannabis may only be sold to people who are aged 18 or over."

 

 

Folk som tar seg en pils i helga er det heller ikke noe galt med, men om man begynner å bli alkoholiker og er uføretrygdet, så er man en belastning og en parasitt på samfunnet.
Parasitt på samfunnet?

No offence, men dømmende sosialdarwinister som deg er mye mer skadelig enn alskens rusmisbrukere. Nå fremstår du som useriøs.

 

Rusbruk går opp, uføretrygdede går opp og antallet som blir skadet eller drep av rus går opp. Det er en oppsummering av hvorfor jeg ikke synes at flere rusmidler vil bidra noe godt på samfunnet.
I Portugal har bruken av narkotika gått ned etter en liberalisering av narkotikapolitikken. Kilde.

 

Folk som sitter på Diskusjon bruker fritiden sin. Fastfood kan faktisk sammenlignes veldig godt med Cannabis, for om man en sjelden kan konsumerer det så er det greit, men så har vi dem som konsumerer for mye og tar skade på seg selv. Fastfood blir per i dag mer og mer regulert av myndighetene, fordi det blir et problem med folks helse. Her igjen kan jeg konkludere med at vi ikke kan introdusere nye problemer, bare fordi de er likestående eller mildere enn allerede lovlige problemer.
Du har altså ennå ikke forstått at vi ikke introduserer et nytt problem? Regulering av myndighetene er umuliggjort med dagens narkotikapolitikk. Dermed kan man bare sette seg ned og se på at Norge er på overdosetoppen i Europa, og innbyggerne i landet vårt forgiftes av elendig, uren og ukontrollert heroin og amfetamin. Hadde ikke hasj vært så lite skadelig, hadde vi dødd av dét også.

 

Vi hadde introdusert et nytt problem om vi slapp til hjemmebrent på det legale markedet, mao at vi introduserte det legale markedet for et illegalt rusmiddel. Om vi legaliserer cannabis, vil cannabisen bli renere og sikrere, og vi vil få fornuftige restriksjoner med kontrollerte utsalg- og utsalgssteder. Det er UMULIG å få noe av dette i dagens Norge, når cannabis er illegalt. Og så lenge man har et ikke-mettet marked for cannabis, vil folk fortsette å gjøre seg selv til kriminelle, de vil fortsette å involveres i miljøer med sterkere stoffer, og de vil fortsette å røyke dårlig hasj/marijuana.

 

Disse "Hasjrøykerene" burde ikke røyke om de vil ha seg en jobb! Er de avhengige? Det burde gå opp et lys for dem om de er arbeidsledige fordi de heller vil ha rusen sin!

Det er ulovlig å konsumere Cannabis. Legalisering hadde nok ikke fjernet dette tabuet uansett, så lenge arbeidsgiver er av forrige generasjoner.

Selvfølgelig ville det fjernet tabuet. Folk trenger bare å få informasjon om hva stoffet går ut på. Hva skal man gjøre om arbeiderne bruker noe som er fullt lovlig, og mindre farlig enn alkhohol? Hvem skades av dette? Og om arbeidsgiver er en konservativ noldus, er det han som påfører seg det største tapet.

 

Ved en legalisering vil VELDIG mange skaprøykere komme frem, og tabuet vil forsvinne av seg selv, fordi cannabiskonsum vil bli allment akseptert, som det også bør være.

 

Har du sluttet å drikke om du konsumerer Cannabis?

Ja, når cannabis har vært et mulig substitutt, har jeg sluttet å drikke. Det gjelder også veldig mange andre, inkludert en som postet rett under meg her på forrige side. Endret av Magnusjs
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Diskusjoner slik som denne gjør at jeg mister troen på menneskeheten. Argumenter tatt rett ut ifra luften, fra egne meninger og erfaringer. Her er en av mine favoritter:

 

 

Har du prøvd å røyke hasj? Hvis ja, behøver du ikke kilder. Prøv det selv. Da skjønner du godt hva jeg mener. Men ok: Drug czar gets facts wrong again.

 

 

Grunnlag for legalisering er utsagn fra selvutnevnte eksperter, naturfaglærere og forskjellige artikler ifra VG. For ikke å nevne sammenligningene folk drar, som at sukker er like farlig som cannabis. Ja, drikker du nok vann så drukner du. Med andre ord så er cannabis like farlig som vann, ikke sant? Dere er velkommen til å legge til dette eksempelet i bevislisten for legalisering.

 

Jeg sier lykke til i livet til ca 70% av dere. Måtte deres boble av illusjoner gro tett slik at dere kan fortsette å leve lykkelig med dere selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-211409

Forklar hvordan de plager samfunnet. Jeg ble faktisk veldig interessert nå. Vi har allerede konkludert med at de fungerer utmerket i arbeidslivet, og oppfører seg helt normalt.

Det er det dummeste jeg noen gang har hørt! Både meg og en del venner røykte mye før. Etter en gang jeg fikk totalt noia sluttet jeg, men dette er ikke poenget. Vennene mine har fortsatt å røyke og gjør det fortsatt. Det er lett å merke forskjell på hvordan de var før og hvordan de er nå. Før gjorde alle det helt greit på skolen og var med på en del fritidsaktiviteter, som f. eks å spille fotball og bade.

 

Nå derimot, gidder ingen av de noe annet enn å røyke. Tre av de opprinnelige seks har droppet ut av skolen, og vi går bare i vg1. De resterende tre har dalende karakterer og man merker tydelig at de er blitt stonere. Jeg tviler egentlig på at noen av de kommer til å fullføre videregående.

 

Å si at man oppfører seg helt normalt er rett og slett løgn. Jeg husker såpass fra perioden jeg røykte og jeg kan se det på vennene mine.

 

Det er mer egoistisk å bestemme hva andre ruser seg på enn å ønske å ruse seg selv. Økt hasjbruk ---> mindre vold. det er et faktum, fordi det er så godt som umulig å slåss når man er THC-påvirket. Der har du faktisk til og med en meget god grunn til at ALLE burde røyke, uten at vi behøver å diskutere om nettoresultatet av noe slikt er fruktbart eller ei.

Her beviser du jo poenget mitt. Det er vanskelig å være i fysisk aktivitet mens du er ruset, noe som gjør det vanskelig å jobbe i mange yrker. I tillegg er det omtrent umulig å jobbe med noe annet enn kunstneriske ting mens du er ruset (kilde: Erfaring)

Lenke til kommentar

Forklar hvordan de plager samfunnet. Jeg ble faktisk veldig interessert nå. Vi har allerede konkludert med at de fungerer utmerket i arbeidslivet, og oppfører seg helt normalt.

Det er det dummeste jeg noen gang har hørt! Både meg og en del venner røykte mye før. Etter en gang jeg fikk totalt noia sluttet jeg, men dette er ikke poenget. Vennene mine har fortsatt å røyke og gjør det fortsatt. Det er lett å merke forskjell på hvordan de var før og hvordan de er nå. Før gjorde alle det helt greit på skolen og var med på en del fritidsaktiviteter, som f. eks å spille fotball og bade.

 

Nå derimot, gidder ingen av de noe annet enn å røyke. Tre av de opprinnelige seks har droppet ut av skolen, og vi går bare i vg1. De resterende tre har dalende karakterer og man merker tydelig at de er blitt stonere. Jeg tviler egentlig på at noen av de kommer til å fullføre videregående.

 

Å si at man oppfører seg helt normalt er rett og slett løgn. Jeg husker såpass fra perioden jeg røykte og jeg kan se det på vennene mine.

 

Det er mer egoistisk å bestemme hva andre ruser seg på enn å ønske å ruse seg selv. Økt hasjbruk ---> mindre vold. det er et faktum, fordi det er så godt som umulig å slåss når man er THC-påvirket. Der har du faktisk til og med en meget god grunn til at ALLE burde røyke, uten at vi behøver å diskutere om nettoresultatet av noe slikt er fruktbart eller ei.

Her beviser du jo poenget mitt. Det er vanskelig å være i fysisk aktivitet mens du er ruset, noe som gjør det vanskelig å jobbe i mange yrker. I tillegg er det omtrent umulig å jobbe med noe annet enn kunstneriske ting mens du er ruset (kilde: Erfaring)

Hvordan kan du vite hva vennene dine hadde gjort om de ikke hadde røyket? Hvordan kan du vite at ting hadde blitt så mye bedre om de ikke røyket? Det du nevner her er ikke uvanlig blant ungdom på en alderen. Karakterene begynner å synke etterhvert som nivået heves, man får mindre tid til aktiviteter som fotball. Du kan ikke garantere at dette kommer av røyking. DIn erfaring har egentlig ganske lite å si når det gjelder å bevise hvor skadelig cannabis er. Du kan ha vært uheldig.

 

Jeg må også spørre, hvor mange tror du er høyet mens de går på jobb?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forklar hvordan de plager samfunnet. Jeg ble faktisk veldig interessert nå. Vi har allerede konkludert med at de fungerer utmerket i arbeidslivet, og oppfører seg helt normalt.

Det er det dummeste jeg noen gang har hørt! Både meg og en del venner røykte mye før. Etter en gang jeg fikk totalt noia sluttet jeg, men dette er ikke poenget. Vennene mine har fortsatt å røyke og gjør det fortsatt. Det er lett å merke forskjell på hvordan de var før og hvordan de er nå. Før gjorde alle det helt greit på skolen og var med på en del fritidsaktiviteter, som f. eks å spille fotball og bade.

 

Nå derimot, gidder ingen av de noe annet enn å røyke. Tre av de opprinnelige seks har droppet ut av skolen, og vi går bare i vg1.

 

Røyking i utviklingsårene kan være svært skadelig og noe de fleste aktivister ikke støtter.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-211409

Hvordan kan du vite hva vennene dine hadde gjort om de ikke hadde røyket? Hvordan kan du vite at ting hadde blitt så mye bedre om de ikke røyket? Det du nevner her er ikke uvanlig blant ungdom på en alderen. Karakterene begynner å synke etterhvert som nivået heves, man får mindre tid til aktiviteter som fotball. Du kan ikke garantere at dette kommer av røyking. DIn erfaring har egentlig ganske lite å si når det gjelder å bevise hvor skadelig cannabis er. Du kan ha vært uheldig.

 

Jeg må også spørre, hvor mange tror du er høyet mens de går på jobb?

Om jeg så har vært uheldig, så er dette et eksempel på hvordan det kan gå når noen blir for glad i hasj. At det kan gå sånn synes jeg er god nok grunn til å fortsette å holde det ulovlig. For ikke å snakke om alle som får psykiske lidelser. Det er et farlig stoff.

 

Og jeg er helt sikker på at det ikke hadde gått sånn om de ikke hadde begynt å røyke. Jeg gidder ikke skrive ned flere historier, men det var ikke få ganger vi droppet skolen for å røyke. Det er ikke få ganger folk ble tatt for å stjele penger fra foreldrene våre. I det jeg sluttet å røyke gikk karakterene mine opp og jeg begynte å trene fordi jeg manglet noe å gjøre på fritiden. Energien min gikk til værs.

 

Og de gangene de røyker før skolen/ i friminuttet ser man at de ikke gidder en drit. De forstår ingenting og gidder ingenting mens de er høy/stoned.

Jeg må også spørre, hvor mange tror du er høyet mens de går på jobb?

Det er kanskje mange, det. Ikke vet jeg. Det er flott for de om de klarer begge deler og trives med det. Ingenting er bedre enn det for de.

 

Men ikke alle klarer dette og for de blir det et problem. Om det så bare er en promille av befolkningen som ikke klarer å holde styr på bruken synes jeg det er et godt nok argument for å holde det ulovlig.

 

Røyking i utviklingsårene kan være svært skadelig og noe de fleste aktivister ikke støtter.

Det er flere som drikker enn røyker hasj. Drikking er det 18 års aldersgrense på, hasj ulovlig.

 

Tror du ikke det ville blitt flere mindreårige som prøvde hasj om det hadde blitt legalisert? Det tror jeg.

Lenke til kommentar

Du må gjerne komme med argumenter imot? Ser ikke helt hvordan din metode ved å avfeie alt annet enn din personlige oppfatning er noe særlig bedre.

 

Dette er et spørsmål om legalisering av et rusmiddel. Det er altså snakk om å lovliggjøre et middel som har en nedsettende effekt på mennesket, man fungerer rett og slett dårligere av det. Effektene av dette rusmiddelet er godt dokumentert gjennom mange studier, å krangle om det er bortkastet tid. Kilder.

 

Hadde ikke alkohol hatt en så dyp rot i historien hadde det muligens vær ulovlig det også. Som det er nevnt tidligere i dette i denne tråden har vi en forferdelig drikkekultur, især nordmenn.

 

Derfor er jeg imot å lovliggjøre enda et nedsettende middel.

 

Edit: Mitt forrige innlegg var et typisk angrep på den tynne argumenteringen for legalisering, og var mer en kommentar til det. Disse diskusjonene har jeg vært med i alt for mange ganger, og det er som å krangle med en staur; nytteløst.

Endret av Marius5051
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Haha.

Har du prøvd å røyke hasj? Hvis ja, behøver du ikke kilder. Prøv det selv. Da skjønner du godt hva jeg mener. Men ok: Drug czar gets facts wrong again.

 

Utøve vold når man er stein er veldig vanskelig, mtp. at en kilos klokke føles som den veier 10 tonn, men sikkert ikke umulig.

 

Jeg har aldri sett THC øke aggresjon i noen inkl. meg, det er ikke mange som utøver vold under THC-rus.

 

Du overvurderer skadevikrkningene av cannabis. Man fungerer helt fint i arbeid som cannabisbruker, og faktisk også som misbruker i veldig mange tilfeller. Dette er uansett ikke et stort problem i seg selv. Ingen stat ønsker hundre prosent sysselsetting.

 

Og i veldig mange tilfelle finnes det folk som ikke gjør en dritt annet enn å stone hele dagen, men de pleier å være mindreårig.

 

Det stemmer nok. Men tobakk er et farligere nytelsesmiddel enn cannabis. Følgelig har de røykerom i Amsterdam.

 

Cannabisbruk skader lungene mye mer enn tobakk, her snakker man i form av weed.

 

Parasitt på samfunnet?

No offence, men dømmende sosialdarwinister som deg er mye mer skadelig enn alskens rusmisbrukere. Nå fremstår du som useriøs.

 

Helt ærlig, når du tar det Gavekort var som en fornærmelse er det du som fremstår som useriøs. Han snakket ikke om deg, han snakket om de som faktisk er slik.

 

At du føler deg truffet er din feil, ikke Gavekorts feil.

 

Du har altså ennå ikke forstått at vi ikke introduserer et nytt problem? Regulering av myndighetene er umuliggjort med dagens narkotikapolitikk. Dermed kan man bare sette seg ned og se på at Norge er på overdosetoppen i Europa, og innbyggerne i landet vårt forgiftes av elendig, uren og ukontrollert heroin og amfetamin. Hadde ikke hasj vært så lite skadelig, hadde vi dødd av dét også.

 

Du kan da ikke sammenligne amfetamin og heroin med hasj! Amf og heroin er skadelig når det er rent.

 

Selvfølgelig ville det fjernet tabuet. Folk trenger bare å få informasjon om hva stoffet går ut på. Hva skal man gjøre om arbeiderne bruker noe som er fullt lovlig, og mindre farlig enn alkhohol? Hvem skades av dette? Og om arbeidsgiver er en konservativ noldus, er det han som påfører seg det største tapet.

 

Ved en legalisering vil VELDIG mange skaprøykere komme frem, og tabuet vil forsvinne av seg selv, fordi cannabiskonsum vil bli allment akseptert, som det også bør være.

 

Det vil merkes av arbeidsgiver hvis folk misbruker cannabis, og i ett samfunn der cannabis er legalisert vil det være lettere å hjelpe cannabismisbrukere, fordi de ikke lenger trenger å sitte i ett skap.

 

Det er meget mange som røyker.

 

Ja, når cannabis har vært et mulig substitutt, har jeg sluttet å drikke. Det gjelder også veldig mange andre, inkludert en som postet rett under meg her på forrige side.

 

Jeg drikker ikke alkohol, men jeg røyker.

 

Dette er et spørsmål om legalisering av et rusmiddel. Det er altså snakk om å lovliggjøre et middel som har en nedsettende effekt på mennesket, man fungerer rett og slett dårligere av det. Effektene av dette rusmiddelet er godt dokumentert gjennom mange studier, å krangle om det er bortkastet tid. Kilder.

 

Hadde ikke alkohol hatt en så dyp rot i historien hadde det muligens vær ulovlig det også. Som det er nevnt tidligere i dette i denne tråden har vi en forferdelig drikkekultur, især nordmenn.

 

Derfor er jeg imot å lovliggjøre enda et nedsettende middel.

 

Edit: Mitt forrige innlegg var et typisk angrep på den tynne argumenteringen for legalisering, og var mer en kommentar til det. Disse diskusjonene har jeg vært med i alt for mange ganger, og det er som å krangle med en staur; nytteløst.

 

Mennesker trenger rusmidler i dagens stressamfunn, og hvorfor ikke legalisere de som er i stor bruk og ikke skader noe særlig?

 

Det at du tidligere har møtt ignorante nisser som ikke kan argumentere for seg gir deg ikke retten til å slenge alle som er for legalisering oppi samme boks og ærklere diskusjonen nytteløs.

Endret av Kaymeerah
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...