Gå til innhold

Hva var det første ekte mmo spillet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+987123897
Hei. Jeg lurer på hvilket spill som var det første orginale mmorpg spillet. Nekter nesten å tro at "WOW" er storebroren til alle mmo spill.

8684132[/snapback]

I følge mmorpg.com er Kingdom of Drakkar det med tidlegast angitt dato. Det kom ut i 1992.

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

764.jpg

Bilete frå spelet

Endret av Slettet+987123897
Lenke til kommentar

Det har vært utallige MMORPG før WoW. Sikkert ikke det første, men Ultima Online var et av de tidlige virkelig store MMORPG spillene, men det kom i en tid der ikke folk hadde faste nettilkoblinger etc. så det ble naturlig nok aldri så enormt som WoW. (Synes dog fortsatt UO er morsommere)

 

Selv om det er mye eldre er det fortsatt mer fritt, man kunne drepe og rane andre spillere, bygge hus og slott man kunne bo i, som man også kunne være tyv og bryte seg inn i.

 

UO er forøvrig 10 år gammelt.

 

uo.jpg

Lenke til kommentar

NWN har MP del og endel "persistent" worlds der characters lagres online på serveren, men det har vel aldri støttet mer enn 64 spillere på hver server?

 

:blush: feil NWN

 

Selv vil jeg si at det var Everquest som var det første, virkelig store MMOet.

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
Selv vil jeg si at det var Everquest som var det første, virkelig store MMOet.

8685153[/snapback]

 

Vel.. Ultima Online er absolutt stort nok til å bli kalt det første virkelig store. Det er også verdens lengst gående mmorpg, og har 7 expansions og spilles fortsatt 10 år etter (det er planlagt to expansions for 2007)

Lenke til kommentar

Selv vil jeg påstå at det var Everquest som gav liv til sjangeren siden det var det første som MMORPG som nådde ut til et større publikum. Tror mange vil være enig med meg når man sier at EQ bør få tittelen "storebror" og ser man på de fleste "high fantasy" MMORPG som blir utgitt på markedet i dag så ser man tydelig at EQ har vært en inspirasjonskilde.

Lenke til kommentar

Ahhh Meridian59, la ned mange timer i det spillet gitt. Nå føler jeg meg virkelig somen gammel gubbe hehe. Men jeg vil si at EQ var den som satte standarden, UO var bra det også men EQ og UO er veldig forskjellige og alle de nyere MMO's har fulgt oppskriften til EQ og ikke UO.

Lenke til kommentar

Jeg stemmer på UO her. Det var det første spillet som virkelig begynnte å får litt fart i sjangeren. Men Meridian 59 og The Realm må også nevnes.

 

Everquest var vel spillet som gjorde genren "mainstream" ikke "mainstream" slik som Wow gjorde, men drastisk flere spillere enn det UO klarte. Everquest introduserte også 3d i sjangeren.

Endret av Phoenixs
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...