Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Tråden om operasjon av trang forhud


Gjest Gjest :)

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Finnes det et alternativ til Volvat i Trondheim? Jeg vil heller betale 6 tusen enn å vente 6 måneder Anonym poster: 8e3984877d60a98cc1f924b1491cfbd0

 

Jeg fikk operasjonen på Aleris i Trondheim. De er tilknyttet denne ordningen sånn at du får det dekket. Du kan sikkert få operasjonen der kjappere også, men da må du betale rundt 7000 tror jeg.

 

Jeg har også noen spørsmål angående dagene etter operasjonen. Det er nå litt over 5 døgn siden jeg ble operert (lokal bedøvelse, gikk veldig greit). Forhuden min har vært tilbaketrukket siden operasjonen og selv om det skal være trygt å trekke den frem nå ser det ut som dette kan bli ubehagelig da jeg også sydde strengen, noen som har opplevd dette?

 

Bortsett fra dette syns jeg det fremdeles er vondt å gå uten bandasje noe jeg tror kommer av at det er vanskelig å trekke frem forhuden igjen.

 

Hvor lenge har det gått med dere andre før dere har kunnet gått vanlig og uten ubehag?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hei, tok operasjon for nøyaktig 3 uker siden, har ikke drevet å dratt så mye bak på forhuden de siste dagene, men i dag når jeg dro bak huden merket jeg at selve arret rundt penis har blitt veldig stammt, så stramt at full ereksjon ikke kan tolereres, jeg må dra forhud over penishode der det ikke er like stamt. Er dette normalt? vil arre mykne opp etter hvert? bør jeg kontakte lege? Anonym poster: ef6b8aeafa4c3584cd1dd61da1a797b2

Lenke til kommentar

Litt skuffet av å lese disse trådene.

 

Jeg har funnet en forståelsesfull jente som skal reise vekk om to måneder. Hun bli vekke i et halvt år og jeg har gjerne lyst å få "gjort" det før den tid.

 

Vi har prøvd men sånn snoppen er nå er det ingen håp. Det er for vondt og det funker rett og slett bare ikke.

 

Jeg hadde et lite håp om at en operasjon kunne få fikset det, men etter å ha lest her virker det ikke som at det er noe alternativ pga. ventetid eller kostnad. Er det også sant at snoppen ser stygg ut etter operasjon? Anonym poster: c04b291892a1bae1f5784103c7214c34

Lenke til kommentar

Ventetid kommer du desverre ikke unna her i Norge, men hvis du går til legen din i dag, så er går det jo litt fortere enn hvis du gjør det i morgen.

 

Jeg tok full omskjæring, fordi jeg fikk forklart at det kunne ikke bli helt bra med bare en åpning i forhuden.

Og jeg vil ikke si at den ser "stygg" ut.

 

/TiNuSsS

Lenke til kommentar

Hei, jeg har tenkt å ta en operasjon, har veldig lyst til å få fullført operasjonen før sommeren. Det jeg leser i denne tråden her er at ventetiden ofte er på 6 måneder, er det samme ventetid å gjøre det privat (Volvat/ aleris)? og hvor mye koster dette? og hvordan går jeg fram for å få operasjon? Jeg bor i trondheim og har fastlege i oslo.

Lenke til kommentar

Du må få henvisning fra fastlegen din. Og det er jo forskjellig ventetid på forskjellige offentlige sykehus. Ventetiden kan f.eks. være kortere i Trondheim enn i Oslo. Du har jo fritt sykehusvalg, så du kan be fastlegen din henvise deg til et hvilket som helst sykehus i Norge med kortere ventetid. Selv ventet jeg kanskje maks 3 måneder for operasjonen på dagkirurgi i Sandefjord.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Var på volvat på fredag og tok et snitt og litt sying og sånt! Det var ikke noe problem, og gjør ikke vondt eller noe sånt. Men! Legen sa at jeg måtte dra den hver dag så det ikke skulle gro igjen.. Men da begynner jeg bare å blø! er dette normalt?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei!

Tenkte å dele min forhud-historie, er ikke helt sikker på hvilken metode som ble brukt, men tror det er dorsal split som ble utført.

 

Har en stund vært plaget av litt for trang forhud, har fått den over tyskerhjelmen erigert, men den har strammet godt og jeg har tidvis pådratt meg små rifter/kutt som følge av sex.

 

Endelig har jeg tatt mot til meg og har nå gått det skritt å operere i en alder av 23 år:

 

 

Pre-op. fastlegen

Fikk time kl. 09:20. Fortalte hva som var problemet og legen spurte litt om hvordan det var i slapp tilstand og i full fest. Jeg svarte på de «eksemplene» han hadde. Etter en kort samtale sendte han en epost med bestilling av time hos urolog, imens jeg satt og ventet. Ingen «visning» nødvendig, han nevnte ikke engang noe om det, kun spørsmål. Det hele var gjort på drøye 5 minutter.

 

 

Brev fra Urolog

Ble innkalt til time om 3 måneder!

 

Mandag denne uken ringte jeg klinikken for å høre om det var mulig å få en time tidligere. Kontordama kikket litt på datamaskinen sin etter avbestillinger, og vips! Så fikk jeg time førstkommende torsdag (I dag). Altså gikk det i underkant av en måned fra fastlegen til jeg fikk behandling. Min anbefaling er å ringe klinikken dersom du er satt opp langt frem i tid - kanskje du er like heldig. Siden dette er et «problem» du kanskje har hatt lenge og tenkt mye på, kan det være greit å få det gjort med en gang, for å ikke gå å grue seg i flere måneder på «dommedag».

 

 

Torsdag – Operasjonsdagen

Fikk time 08:45, møtte opp litt før halv, satt og leste aftenposten ca 5 minutter før jeg ble kalt inn på «arbeidsbenken».

 

Når jeg først kom inn på slakteriet spurte urologen litt om min situasjon, han visste jo selvfølgelig hva det dreiet seg om da jeg hadde fått henvisning fra fastlegen en tid i forveien.

 

Etter litt small-talk angående situasjonen min ble jeg bedt pent om å kle av meg nedentil, ta på meg håndkledet som lå klart, og klatre opp på arbeidsbenken for en titt.

 

Håndkledet ble fjernet/åpnet slik at han kunne inspisere udyret. Han så da raskt at det var en slags «utøyelig ring» som gjorde at forhuden var litt stram på et område av forhuden.

 

Til min store forbauselse sa kirurgen at han skulle finne noe lokalbedøvelse. (Forbauset da jeg trodde at første besøk kun var en konsultasjon med evt. påfølgende operasjon ved en ny time). Han fortalte at det var et enkelt inngrep, jeg spurte da hva han faktisk hadde tenkt å gjøre. (som sikkert alle dere andre, har jeg på forhånd av operasjonen googlet «phimosis», «trang forhud» og alle metoder for snitting av «familiestakan»). Han fortalte da om hvordan han skulle utføre operasjonen, akkurat hva han sa er litt defust, da jeg fortsatt var forbauset over at jeg lå der klar for å bli kuttet! Kort oppsummert sa han nok noe sånn som at han skulle gjøre et snitt på det trangeste området, for så å sy igjen. «Greit nok» tenkte jeg og stolte på at han hadde stålkontroll. (Det må kanskje nevnes at dette var en ren Kirurgi/Urologi-klinikk og ikke utført av en kirurg på f.eks. et sykehus.)

 

Neste steg var da å sette lokalbedøvelsen. Denne ble satt litt rundt omkring, tipper det var omtrent 4-5 ulike steder. Mange sier dette er smertefullt, noe jeg ikke er veldig enig i. Som lokalbedøvelser generelt kjenner man et lite stikk og at det i et par sekunder «presser på». Dette er ikke spesielt vondt, bare litt ubehagelig. Ble dekket til slik at jeg ikke så noe når han satt sprøytene.

 

Når alle stikkene var gjort ble jeg liggende ca 15 min (tok ikke tiden) på benken, slik at bedøvelsen skulle virke - med radio på høyttalerne! Siden timen min var såpass tidlig ble jeg liggende å slappe av/nesten halvsove. Etter tja..10 min? kom sykesøster inn for å gjøre klart utstyret (les: redskaper) som kirurgen skulle bruke, samt vasket underlivet mitt med en brun desinfiseringsvæske. Hvis hun bruker litt mye og det renner ned mot skinkene, vil du kjenne at det svir/varmer – kan sammenlignes med setevarmer i bil! Ikke noe big deal.

 

 

Kirurgen kom så inn på ny, bredte et «kikkehullsforheng» over meg, slik at kun snoppen stakk ut. Så var det i gang. Det var en rar følelse, kjente jo INGENTING. Under inngrepet/overgrepet var også frk. sykesøster inne og observerte. De snakket litt snikksnakk seg imellom og litt med meg. «Sola skinner, pasienten smiler og 9-timen på radio’n» sier legen «generelt god stemning» responderer jeg raskt *felles humring*. Han spør meg noen ganger underveis hvordan det går, til det sier jeg at det går veldig bra, kjenner ingenting – «MEN dette her er veldig rart!»*ny felles humring*. Mot slutten sier kirurgen at det ser veldig bra ut og at han var fornøyd med resultatet. Hele greia fra inspeksjon til siste sting vil jeg anslå tok i underkant av en time.

 

Han viser meg resultatet og jeg blir beordret ned fra arbeidsbenken, får et stk manne-bind til å ha i boxeren som skal samle opp evt blod og væske som skulle komme ut + et ekstra til neste dag. Manne-bindet er formet som en bolle og klistres fast i «trusa» hvor penis blir plassert oppi. Se for deg en hel agurk blir puttet i en middels stor salatbolle.

 

Han fortalte at jeg skulle trekke forhuden tilbake når jeg skulle på do, for å unngå at det kom mye urin i stingene – som kunne svi litt. Også å trekke forhuden tilbake i dusjen.

 

Følgende spørsmål stilte jeg før jeg gikk (burde stilt fler spørsmål, men det var de jeg kom på i farten):

1. Burde jeg vente med å dusje? (Du kan dusje som vanlig i kveld, det er ikke noe problem)

2. Er det noen forbehold jeg burde ta med tanke på infeksjon/betennelse, f.eks rensing? (Det er veldig sjelden det blir betennelse etter en slik operasjon, vask det godt daglig så går det bra)

3. Burde jeg vente med fysisk aktivitet? (Ja, vent i hvert fall et par dager)

4. Hvor lang tid tar det før stingene faller ut? (Det skal ta ca 14 dager, hvis de ikke har falt ut kan du klippe de av med en saks) – tør ikke tenkte på hvordan jeg skal gjøre det enda! :p

 

*Tips* - Hvis det er noe dere lurer på, spør om ALT før du går og du får gode svar.

 

Jeg har lest at flere som har tatt en slik operasjon har fått skrevet ut resept på f.eks. pinex forte eller lignende medikamenter for evt. smerte – dette nevnte han ingenting om. Men han sa at jeg kunne mest sannsynlig ha sex igjen etter 14 dager (noe jeg tar med en liten klype salt) venter nok en uke eller to ekstra for å være sikker.. (kommer helt an på hvordan det gror og hvordan situasjonen er på det tidspunkt). Jeg takket pent for meg, og kjørte hjem – fortsatt veldig bedøvet i krabaten naturligvis – ingen ubehag.

 

I skrivende stund er det gått 6 timer siden operasjonen og jeg kjenner bedøvelsen begynner å gi seg. Fortsatt litt bedøvet. Kjenner nå litt småstikking fra der det er sydd – så jeg tok 2 ibux for å være «føre-var». Småstikking, ikke smerte eller ubehag, ingenting å grine på nesen for. Guttungen er naturligvis litt hoven etter bedøvelsesstikkene. Ingen problemer med å trekke tilbake forhuden i uerigert stand.

 

Ny oppdatering kommer i morgen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Hørtes som om du fikk litt mer info enn meg. Da jeg våknet fra narkosen, var legen gått hjem, så jeg fikk litt begrenset informasjon fra legen som hadde vakt. Fikk ikke beskjed om å dra forhuden tilbake, som jeg ser mange andre her har fått. "Ikke gjør noe", sa legen.

Det var litt kjedelig at jeg fikk såpass lite info etter operasjonen.

 

 

Ser ikke ut som operasjonen hjalp heller, for så vidt.

Lenke til kommentar

 

 

Ser ikke ut som operasjonen hjalp heller, for så vidt.

 

Jeg har også sett fler tilfeller hvor en slik operasjon ikke har gitt ønsket resultat og at man så godt som er tilbake der man startet. I mitt tilfelle kan jeg jo bare håpe at det blir bedre og at jeg ikke ender på "scratch" igjen. Da er jeg redd neste steg er full omskjæring, som jeg ikke er veldig interessert i.

 

Men hvis det er eneste mulighet for å kunne ha sex uten å ha en ubehagelig stram forhud og ikke ha i baktankene at det er mulig jeg får nye rifter/kutt, så er nok omskjæring veien å gå..

 

Hvor lenge er det siden din operasjon? Og hvordan operasjon tok du? Ble det NOEN bedring eller er alt som før?

Lenke til kommentar

Hvor lenge er det vanlig at man blir sykemeldt etter en «plastikk»? Et par dager, en uke?

Om jeg husker riktig (ca 6 år siden jeg omskjærte meg) ble jeg sykemeldt 1 uke.

Hadde ikke store ubehag, det verste var egentlig å venne seg til at penishodet lå blottet i bokseren. Tok litt tid før følelsen i penishodet minsket, men takket være det holder jeg lenger når kona og jeg har samleie. Vinn - vinn vil nok hun påstå:-P

Hadde også et tilfellet når uken med sykemelding nærmet seg slutten da jeg fikk en "accidental boner" og røyk et par sting. Blødde endel, men fikk relativt raskt ny time så de fikk ordnet det. Tror jeg var uheldig egentlig, at de hadde sydd igjen litt stramt. Som nevnt tidligere i tråden var jeg også først plaget med at det virket veldig stramt. Etter andre gang var ikke det problemet der.

 

Jeg har iallefall ikke noe problem med å anbefale omskjæring til de som vurderer dette.

Lenke til kommentar

Ser at noen heldiggriser her fikk narkose da de ble omskjært. For min del ble det satt lokalbedøvelse på dagkirurgi, og natta etter blødde det så fælt (på grunn av et løst sting) at jeg måtte dra på legevakta midt på natta, sånn i 03-tiden, for å få satt et nytt sting uten bedøvelse for å stoppe blødningen. Det er det vondeste jeg har opplevd i hele mitt liv.

 

Men i ettertid er jeg glad for å ha opplevd det; nå vet jeg hva smerte er. Og både jeg (og kona) trives med min penis. :)

 

PS: jeg så ingen grunn til å ikke velge full omskjæring, og har ikke angret ett sekund på det etterpå.

Endret av hessel
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Jeg spurte om narkose. Jeg besvimte nesten av å ta en blodprøve for en måned siden, så jeg forestilte meg hva som ville skjedd hvis jeg var våken under denne operasjonen.

 

Men jeg har ikke hatt noen problemer etter operasjonen. Smertefritt og ingen blødninger. Det eneste er at det ikke har hjulpet. Er veldig skeptisk til full omskjæring, men.

Lenke til kommentar

Dag 1 etter operasjonen

Våknet i dag morges med middels «morrabrød» kjente det litt enten i stingene, eller at stingene presset mot glans (stingene er på innsiden av forhuden) – ikke de store plagene. Jeg ble nok vekket av en kombinasjon av det og at jeg måtte på do. Ingen blødninger.

 

Tok min første dusj i dag, selv om legen sa jeg kunne dusje som normalt kvelden før. Fikk lett trukket forhuden tilbake, og vasket godt med dusjen etterfulgt av en kjapp «ettervask» med kokt vann (avkjølt selvfølgelig) og en bomullsdott som ikke kleber. Ettervasken var sikkert ikke nødvendig, men jeg følte for å gå over med bakteriefritt vann. Uproblematisk første dusj.

 

Ellers har jeg ikke stort å melde, annet enn at det er litt sårt der hvor det er en slags «sting-knute» som ligger og irriterer glans litt. Ikke store ubehaget. Ingen blødning i dag. Gleder meg allerede til stingene begynner å gå ut..

Lenke til kommentar

Jeg er 15 år,og jeg står ovenfor et litt vanskelig valg. For tre uker siden var jeg hos en urolog. Han sa at jeg skulle prøve en steroidkrem , og hvis det ble bedre kunne jeg utsette eller eventuelt avlyse operasjonen de visstnok skulle sette opp til meg om tre måneder. Jeg har nå brukt kremen i tre uker, og jeg føler det har blitt litt bedre. I slapp tilstand kan jeg trekke forhuden omtrent halveis tilbake, mens når jeg bader kan jeg trekke den tilbake nesten helt. Før kunne jeg trekke den tilbake kanskje 1-3 cm. I erigert tilstand er jeg ikke i nærheten av å trekke den tilbake. Jeg har nå fått brev om operasjonen som skal være om to uker! Vi ringte opp, og de sa at hvis vi ville utsette den visste de ikke hvor lang tid det ville ta.

 

Hva burde vi gjøre, og hvor mye bedre må det bli før vi vurderer å utsette/avlyse operasjonen?

 

Anonym poster: bf65a07beb96f8d30b06b49bef7a3245

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...