Gå til innhold

kan noen anbefale en solid(!) ekstern HD


Anbefalte innlegg

Kjøpte dessverre for ca 2-3 år siden en Lacie Porsche 250 gb ekstern HD. Skal innrømme at Porsche navnet fristet meg til å kjøpe akkurat denne. Men for en møkkadisk :no: Har 2 kompiser med samme disken hvor den har havarert. Og nå begynner min å skrante. Enkelte mapper lar seg ikke åpne, og sist jeg brukte den lagte den lyder som et gammelt kjøleskap. Ikke turt å slå den på etter det. Skal kjøpe en ny disk og se om jeg kan berge noe før den leverer inn tøflene på permanent basis.

 

Spørsmålet er altså; kan noen med erfaring med ekstern HD anbefale en disk som er anerkjent for kvalitet, og som er til å stole på? Har sondert markedet noe, men det er jo en drøss med merker i ca samme prisleie, og vet ikke helt hva jeg skal velge. Lacie blir det hvertfall ikke :mad:

 

Takk for råd :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er desverre umulig, etter mine erfaringer med eksterne harddisker. :(

 

Har hatt 1 Maxtor 250 gig og 2 stk 250gig Lacie, alle har tatt kvelden. Tror problemet blir varmet i lengden. Har 19 interne harddisker (forskjellige størrelser), ingen av de har tatt kvelden. Dette tror jeg kan ha med at det er aktiv kjøling på alle diskene. Vifter er tingen tydeligvis :D

Lenke til kommentar

Hei.

 

Generelt vil jeg si at disker beregnet på bærbare maskiner er mere solide til eksternt bruk.

De utvikler mindre varme, er veldig små og tåler litt mere støt.

Trenger vanligvis ikke ekstra strøm heller, så en boks mindre å stresse med...

 

Ulempen er selvfølgelig mindre lagringsplass og høyere pris.

Men utrolig kjekt med 120 Gb på innerlommen da! :thumbup:

 

 

Her er et eksempel på en liten og grei ekstern disk.

 

 

 

Nettulf

Lenke til kommentar

Vil også annbefale MyBook fra WD, har etterhvert blitt mange jeg kjenner som har denne og har heller ikke hørt om noen som har tatt kvelden.

Eneste problemet jeg har opplevd med mybook er at partition table(tror jeg det var) forsvant grunnet feilaktig frakobling, fikk rettet det igjen.

 

Har et Lacie Big Disk Exstreme kabinett her uten disker som jeg lurer på om jeg skal kjøpe hd'er til,men vet ikke enda.

Lenke til kommentar

Hadde jo selv en Lacie 250 gig som i hovedsak ble brukt til backup og slikt. Da jeg nå leste brukererfaringer på denne ser jeg jo folk enten helst ser den brent i helvete eller er fra seg av begeistring. Er det noe som heter god harddisk-hygiene? Dvs hvordan man skal behandle den? Min ble alltid pent behandlet og sto i hovedsak i ro. Ser ikke helt hvorfor den skulle konke etter såpass lite bruk :hmm:

 

Må uansett ha ny. Tror kanskje det blir en Mybook da det virker litt snopt med wlan muligheten. Trenger dog egentlig ikke mer enn 250 gb..

 

er tacksam for alle innspill og gode råd

Lenke til kommentar

Jeg har seks Maxtor OneTouch disker og noen av dem har jeg hatt i mange år. Har både OneTouch I, II og III disker. Noen av dem står på 24/7, andre ikke. Har enda ikke opplevd en eneste feil på disse diskene.

 

Nå skal det sies at med unntak av en, å står de stort sett rolig. Dene ene som er bevegelse bruker jeg til å flytte større mengder mellom server og stue pc (som bare har trådløst nettverk). Den flytter MANGE GB i uken, og heller ikke denne har jeg problemer med.

 

Men ut i fra hva jeg leser rundt om kring, så tror jeg man kan være uheldig med alle typer eksterne disker, spessielt om man flytter mye på dem.

Lenke til kommentar

Min erfaring er å styre unna eksterne disker i størst mulig grad! Bedre å bruke en eldre maskin som filserver, og sørge for god kjøling på den.

 

Et tips kan jo være å prøve å modifisere en ex. HD med noen form for aktiv kjøling? Har tenkt på det selv, men har ikke funnet noen rimelig praktiske løsninger. Her bør du veffal kjøpe HD og kab hver for seg av hensyn til garantien.

Lenke til kommentar

panikk :wallbash: skulle nå åpne disken for å hente ut viktig informasjon. Får bare opp melding om at "F: ikke er formatert. Vil du formatere denne nå?" Dette er helt klart kritisk!! Noen måte å hente ut informasjon på? Kan man flytte gammel disk over i et annet kabinett eller?

 

Kjenner jeg blir eitrende forbanna på den møkkadisken jeg har vært så dum å kjøpe. Skal aldri mer nærme meg en Lacie disk.

 

SVÆRT takknemlig for førstehjelp!!

Lenke til kommentar

Jeg kan tenke meg at mange av problemene man har med eksterne disker skyldes at de er formatert med FAT32 fra produsentens side - for å ivareta kompabilitet med eldre systemer som Win9x. Som kjent er dette et langt mindre robust filsystem enn f.eks NTFS, og verre blir det når dette skal brukes på disker som kobles fra og til mens de kjører. I tillegg er det mange forskjellige brikkesett ute og går som kan påvirke driften. Om kabinettene diskene pakkes inn i har en strømforsyning som kvalitetsmessig er på høyde med det psu-er i pcer leverer, kan det også stilles spørsmålstegn ved.

 

Og man kan bare ikke stole på én disk. Da lurer man seg selv. Disker er mekaniske enheter, og du finner ikke den produsenten i verden som kan garantere at disken ikke vil ta kvelden eller utvikle feil innen en gitt tidsramme. Har du noe du virkelig vil ta vare på, så må du ha det på minst to kilder, altså for eksempel to disker. Sånn er det bare. EOD.

 

Kjøp heller to billige disker enn én dyr.

Lenke til kommentar

Jeg kan vel tenke meg at det også har å gjøre med hvordan man bruker diskene; hva man bruker dem til og hvor mye. Jeg har hatt en MyBook 320GB noe måneder som jeg har musikk på, og kjøpte en Seagate Freeagent 500GB til samme bruk, og begge fungerer kjempefint. Det er selvfølgelig ikke lenge nok til å komme med en kvalifisert uttalelse. Men den siste er hakket mer elegant, litt raskere, og vifteløs. Men jeg har to nettopp for sikkerhets skyld...

Lenke til kommentar

Jeg har i det siste hatt to harddisker fra WD som har tatt kvelden på helt forskjellige tidspunkt, i helt forskjellige pc'er. Det var første gang på 5 år at jeg gadd å kjøpe WD disk, siden den jeg hadde for 5 år siden bråkte som et uvær - noe Seagate ikke gjorde.

 

Tror nok det blir ei stund til jeg kjøper WD igjen... :hrm:

 

Har kjøpt en Iomega UltraMax for noen måneder siden (nei, jeg kjøpte den absolutt ikke pga. navnet :p) og er svært fornøyd med den. Men den koster jo litt :ermm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...