Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Barn på chattesider?


Anbefalte innlegg

Her om dagen så jeg inne på ett chatteforum en jente på 9 år, hun hadde bilder av seg selv, profolbildet hennes var av henne i singlet med sminke på. Jeg søkte deretter på brukere mellom 8 - 12 og fant MANGE! Jeg ble helt paff der jeg satt, hva er det som skjer egentlig? Hva i all verden er det små barn gjør inne på slike sider, der det foregår en del ting de absolutt IKKE burdte bli utsatt for!?! :ohmy:

 

Det finnes en chat på denne siden også der det blir brukt en del stygge ord og utrykk, for ikke å snakke om innholdet i en mange av disse samtalene. Hva er galt med moderatorene som tillater en 8 år gammel gutt i å legge ut bilder av seg selv i bar overkropp? eller lar noen av disse barna legge ut bilder og profiler om seg selv på denne siden i det hele tatt?? (vet ikke om jeg har lov til å legge ut navnet på denne siden, men det er en av norges mest populære nettsamfunn, og det er mange andre steder som også tillater det samme) :no:

 

Det som bekymrer meg mest er ikke det vi ser, men det vi IKKE ser. Folk med skumle hensikter kan sende disse barna private meldinger som ingen andre kan se, og det er ganske lett for en voksen mann med erfaring og lure en 8 år gammel jente/gutt.

 

Jeg blir KVALM at andre voksne gjør det lettere for pedofile og slå til!! :angry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Chatting er en ting. Men å legge ut bilder av seg er noe helt annet, og jeg synes det blir helt feil. Men, det er vel foreldrene som har ansvar over barnas PC bruk. Når jeg tenker meg om, den dagen jeg blir far så kommer jeg til å tenke meg om hvis ungen spør om å få web cam. Uansett, foreldre burde passe bedre på nettbruken til barna sine.

Lenke til kommentar

Dessverre alt for mange foreldre som ikke tar ansvar og har alt for høye tanker om egne barn.

 

Er ikke mer enn 3 uker siden jeg ble sjokka av å finne et ganske utfordrende bilde av ei 12 år gammel jente jeg vet hvem er. Hun var samtidig aktiv på chatten og klokken var rundt midnatt. Enda verre var det å se språkbruken hennes.

 

Ringte selvsagt foreldrene hennes og fikk en overhøvling for å blande meg inn i andres saker...

 

Mulig det var en overreaksjon, men jeg sendte uansett en bekymringsmelding til barnevernet også. Bildet er i allefall nå borte og har ikke sett henne online siden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lQle7N2M

Jeg synes det er skremmede a se vilke verdier 12-14 aringer har i dag. Hva skjer hvis de har de verdiene nar de er 30-40 hva skjer med samfunnet da?

Lenke til kommentar

Ja, jeg kjenner at jeg er veldig bekymret for hvordan samfunnet kommer til å bli etterhvert. Jeg jobber på en barneskole og blir sjokkert hver dag av oppførsel og språk fra mange av barna, og dette er til og med små søte 1.klassinger!! søte utenpå ihvertfall...

 

 

Og voksne burdte IKKE være med på og gjøre det mulig for barn å legge seg ut på chattesider. Hvor går grensen? :no:

Lenke til kommentar

Fant denne på blink i dag. Anbefales

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Shannon kunne høre fotrinnene bak seg når hun gikk hjem. Hjertet hennes slo fortere ettersom hun begynte å tenke på om noen fulgte etter henne.”du er bare dum” tenkte hun,ingen følger etter deg! For sikkerhetskyld begynte hun å gå enda fortere, hun torde ikke se bak seg og var glad når hun var nesten hjemme, Shannon sa en rask bønn på veien:”kjære gud sørg for at jeg kommer meg sikker hjem!”

Hun så utelysene og var lettet da hun endelig var hjemme, hun kikket forsiktig ut vinduet for å se om noen var der,gata var helt tom.

Etter hun hadde slengt fra seg bøkene sine på sofan bestemte hun seg for å få seg noe mat for så å kikke på internett.

Hun logget seg på med brukernavnet sitt Byangel213,hun sjekket vennelista og så at at Goto123 var pålogget.Hun sendte han en melding:

Byangel213:Hei, jeg er så glad du er pålogget, jeg fikk litt panikk idag da jeg trodde noen fulgte etter meg hjem!

GoTo123:LOL. Du ser på for mye tv,hvorfor skulle noen følge etter deg? Bor ikke du i ett trygt nabolag da?

Byangel213: LOL, selvfølgelig gjør jeg det! Var vel bare fantasien min som spillte meg ett puss!

GoTo123: For du har vel ikke gitt bort ditt egentlige navn på internet har du vel??

ByAngel213: Selvfølgelig har jeg ikke det! Jeg er ikke dum heller!!

GoTo123: Hadde du en softballkamp på skolen idag eller??

ByAngel213: JA! Og vi vant:D

GoTo123: Det er Topp da! Hvilken lag spilte dere mot da??

ByAngel213:Vi spilte mot Hornets! Uniformene dems er bare sååå stygge.LOL. GoTo123: Hva heter laget ditt da??

ByAngel213: Vi heter Canton Cats. Vi har Tigerfotmerker på uniformen, de er bare såå kule:D

GoTo123: Kastet du da?

ByAngel213: Nei, jeg spilte 2 base. Jeg må gå nå, leksene venter på meg! Vil jo ikke at foreldrene mine skal frike ut!!Hade:D.

GoTo123: Ser deg senere.Hade!

Imellomtiden..... GoTo123 gikk til medlemslisten og begynte å søke etter Shannons profil. Han fant profilen og skrev den ut. Han tok en penn og begynte å skrive ned hva han viste om henne så langt: Hennes navn:Shannon,Bursdag:3 jan.1985,Alder 13. Fylke:nord carolina USA, Hobbier:softball,kor,skating og shopping.

Utenom dette viste han hvem by hun bor i, og at hun er hjemme alene hver dag til kl:1830 da foreldrene kommer hjem fra jobb, dette hadde hun fortalt han.

Han vet nå at hun spiller softball hver torsdag ettermiddag på skolelaget og navnet på laget.Hennes draktnummer er 7. Han vet at hun går i 7 klasse og på hvilken skole.Hun har fortalt han alt dette da hun trodde hun var anonym på internett. Han hadde ingen problemer med å finne henne nå!

Shannon fortalte ikke sine foreldre om hendelsen på veien hjem den dagen.hun ville ikke at de skulle lage en scene og nekte henne å gå hjem alene.Foreldre overdriver jo bestandig,og hennes var værst! Det fikk henne til å ønske at hun ikke var enebarn.

Når neste torsdag kom hadde hun alerede glemt fotstegene som skremte henne for en uke siden.

Under treninga på softballen følte hun at noen kikket på henne, hun kikket forsiktig opp fra 2 base og fikk se en fremmed mann som kikket på henne.Det var da hun kom på hendelsen med skrittene! Mannen lente seg på gjerdet bak 1 base og smilte til henne når hun så på han! Han så ikke skummel ut så hun glemte han fort.. Han satt på en benk mens hun snakket med treneren etter treninga, hun la merke til at han smilte til henne igjen når hun passerte han, hun smilte tilbake...han la merke til navnet hennes som stod bak på treningstrøya hennes da hun passerte..Han viste det han trengte å vite!

 

Stille gikk han bak henne hele veien hjem til henne...Han så hvor hun bodde,gikk tilbake å henta bilen sin...

Nå trengte han bare å vente...Han bestemte seg for å få seg noe å spise mens han ventet og kjørte avsted, han fant en kafe hvor han satt å ventet til tia var inne...

Shannon satt på rommet sitt senere på kvelden da hun hørte stemmer nede i stua...”Shannon kom her!” ropte hennes far.Han hørtes sinna ut..Hun gikk inn i rommet og så at mannen fra treninga satt der.

”Sett deg!”sa faren hennes.

Denne mannen har nettopp fortalt oss en interisang historie om deg! Shannon lurte fælt på hvordan en fremmed kunne fortelle noe om henne,hun hadde jo aldrig sett han før idag!

”vet du hvem jeg er ?” spurte den fremmede mannen.

”Nei” svarte Shannon.

”jeg er en politimann, også kjent som din venn fra internett Goto123”

Shannon var sjokkert.”Det er umulig svarte Shannon! Goto er et barn på min alder! Han er 14 år og bor i Michigan!"

Mannen smilte.”Jeg vet at jeg fortalte deg det, men det var ikke sant. Du skjønner Shannon,det er mange voksne på nettet som later som de er barn:Jeg var en av de! Men mens andre later som for å finne barn for å skade dem tilhører jeg en gruppe foreldre som later som for å beskytte dem fra overgripere!

Jeg kom hit ikveld for å lære deg hvor farlig det er å gi ut for mye informasjon til folk på internett! Du fortalte meg nok til at jeg kunne finne deg! Du fortalte meg: hvem skole du går på, hvor gammel du er,navnet på softball-laget ditt,nummeret på drakta di....du var lett å finne shannon!

Shannon var sjokkert”så du bor ikke i Michigan??”

Han lo..”Nei, jeg bor rett i nærheten av deg!Du følte deg trygg med tanke på at du trodde jeg bodde på andre siden av landet??”

Hun nikket..

Han sa:”jeg har en venn som hadde ei datter som var like gammel som deg, bare hun var ikke like heldig...Mannen fra nettet fant henne og drepte henne..Barn lærer jo at de ikke skal fortelle når de er hjemme alene, men de gjør det hele tia på nettet! Feil personer lurer deg til å fortelle ting på nettet,før du vet det har du fortalt dem nok til at de kan finne deg uten problemer..Jeg håper du har lært en lekse her og ikke gjør dette igjen!Og fortell alle vennene dine også om dette så er de også tryggere!”

”Det er ett løfte” sa Shannon!

Shannon holdt løfte sitt og gav aldrig igjen uten informasjon om seg selv på internett igjen.

Andre barne er ikke like heldige fordi de ikke vet at pedofile overgripere lurer på nettet til alle tider!

Lenke til kommentar

Det er ikke disse sidene det er noe galt med. Det er foreldrene. Det finnes ikke noen unskyldnign for å la så små barn sitte på nettet uten tilsyn. Disse foreldrene burde bli fratatt omsorgsretten til barna sine på flekken. Det er bedre at barna vokser opp uten foreldrene sine enn at de blir drept fordi de får bo hos de uansvarlige foreldrene sine.

Lenke til kommentar

Ikke så lett å være foreldre heller! Tror ikke de vet alt som skjer.

Personlig så har jeg ingen erfaring med chatte kanaler etter at MSN kom og irc forsvant for små prat type ting, måtte faktisk google litt på det nå! Og fant en bunch på nettsnakk.no elns. Viste ikke at det vær noe særlig slikt igjen.

Foruten i amerikanske krim serier hvor jenta på 17 blir drept da...

 

Men, for all del! Foreldrene har et ansvar, og de må vel kanskje bli litt mer obs på at ting kan finnes der ute!

Lenke til kommentar
Det er ikke disse sidene det er noe galt med. Det er foreldrene. Det finnes ikke noen unskyldnign for å la så små barn sitte på nettet uten tilsyn. Disse foreldrene burde bli fratatt omsorgsretten til barna sine på flekken. Det er bedre at barna vokser opp uten foreldrene sine enn at de blir drept fordi de får bo hos de uansvarlige foreldrene sine.

8329153[/snapback]

 

Nei det er litt vanskelig det der.....

Lenke til kommentar

Burde man ikke finne ut/gjøre noe med årsaken til at barn/ungdom bretter seg ut, fremfor å fokusere ensidig på faren for pedofili/utukt?(som vel egentlig er et "bi-produkt" av fenomenet/problemet). Det har f.eks. kommet inn 200 anmeldelser mot den beryktede "lommemannen" som plukker opp smågutter på gater & torg, hvilket viser at denslags handlinger "fint" fungerer uten bruk av internett.

 

Jeg tror årsaken er at hele media-verden kjører på med diverse reallity serier, web camera, ungdomsblader, mobil tlf. gjør deg berømt/beryktet, osv. Grensene for hva som utleveres av seg seg har fallt dramatisk. Det hjelper nok lite at Barneombudet en gang imellom kommer ut med pekefinger og formanene ord, all den tid de unge ser "virkeligheten" rundt seg og hva som er hiipt,coolt, & trendy, og som "alle" snakker om.

 

Vil man utøyet til livs, må det vel faktisk innføres sensur/regler for store deler av media, av hva de sender/utgir/tilbyr. Dette er big-business (og "ytringsfrihet") og ingen tør/orker vel derfor å ta opp kampen med dette.

 

Hvordan kan vi liksom håpe/forvente at ungdom(og etterhvert barn, som ser/lærer av eldre søsken) skal ta vare på sin integritet, når hele mediabildet og voksenverden rundt har kastet alle trosser overbord? :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...