Gå til innhold

Noen grunner FOR å være kristen


Anbefalte innlegg

Sykdommer er djevelens verk.

8208850[/snapback]

 

Så-- Det er ikke bare gud som kan skape liv?

Bakterier er livsviktige for mennesker -- men også livsfarlige...

 

Mennesker blir *født* med genetiske feil -- og genetiske feil er et resultat av mutasjon...

 

ENTEN så står gud for mutasjon; og da også kreft, beinskjørhet samt alle genetiske sykdommer -- ELLER så står *ikke* gud bak evolusjonen.

 

Alternativt så kan også djevelen skape liv, og er da også en gud -- noe som gjør gud til en løgner.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
(...)Du får ( forhåpentligvis ) en god moral, du har noe å tro på i godt og ondt.

8208002[/snapback]

 

Det finnes ingen data som tyder på at kristene har god eller bedre moral enn andre religiøse og ateister (men det finnes faktisk en del data som tyder på det motsatte)

Den moralen du som kristen eventuellt har skal du derfor ene og alene ta kreditt for...

Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke kontroll på hvorfor mennesker opptrer moralskt seg i mellom, men jeg må ærlig talt innrømme at jeg respekterer et menneske som opptrer moralsk av egen refleksjon/intuisjon enn et menneske som bare følger imperativer. (som de ti bud). Nå mener jeg ikke at kristne opptrer moralsk kun pga de ti bud, men da er poenget er at man ikke kan legge religion til grunn for moral, eller påstå at det er den eneste kilden.

Lenke til kommentar
Jeg trenger ikke søke. Jeg vet hva skriften sier. Noen oversettelser har brukt ordet helvete på dødsriket. Dette er gjort for å tilpasse skriften til en falsk lære. Om du sjekker linken jeg ga deg og søker på ordet helvete i 1930 utgaven vil du ikke finne noe. Dette bør jo fortelle deg noe.

 

http://www.bibelen.no/

8209273[/snapback]

 

 

Du spiller lotto med bibelteksten.

 

Her har vi en kjekk og grei passasje fra Matteus, kapittel 5, vers 22:

 

"Men jeg sier eder at hver den som blir vred på sin bror uten grunn, skal være skyldig for dommen; men den som sier til sin bror: Raka! skal være skyldig for rådet; men den som sier: Du dåre! skal være skyldig til helvedes ild."

 

 

Du har selvfølgelig helt rett, det står ikke helvete. Det står helvede.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan folk kan tro på gud i Norge 2007. Når skal vi komme oss over dette tøvet å begynne å tro på evolusjonen som er bevist gjennom forskning? Ifølge bibelen så har kloden eksistert i 10 000 år???

 

Guder har antaglig eksistert i 100 000 vis av år og byttet ut med jevne mellomrom når de har blitt for kjedelige. Dette har nok sitt utspring i politiske årsaker. Statsoverhoder og prester utnyttet stakkars vanlige folks uvitenhet, analfabetamisme(nyere tid) og ja tenk etter...

 

For dette har den vanlige mannen i gata bygget opp alt fra pyramider, moskeer, katedraler gitt de religiøse lederne et liv i luxus som langt overgår hva Røkke har fått til sammenlignet med moderne tid...

 

Nå må folk begynne å våkne! Det værste er at vi tilogmed har høyt utdannede folk her i landet som fremdeles tror på det tøvet der!

Lenke til kommentar

Jeg har hørt svaret før: Jeg tolker bibelen på min egen måte osv... Det er ikke poenget!

 

Jeg snakker heller ikke bare om kristendom, men alle religioner! Hadde vi sluppet dette religionsgreiene så hadde det vært en mye roligere verden. Religionene seg imellom er: ONDT MOT ONDT

 

Jeg tror på moder jord, det er min "GUD" om man kan kalle det for det...

 

Hvordan kan man være så naiv å tro på noe som det ikke forekommer vitenskaplige bevis for eksisterer??

 

Skulle ønske de kunne bruke kirkene til et samlingssted for folk som ikke trodde på gud, men som kunne treffes over en hyggelig formiddagskaffe. Kan gjerne beholde tradisjoner som gravferd, bryllup, barndåp osv men vi trenger ikke blande inn religionstro i det!

 

Religion splitter mennesker mellom kontinenter, land, områder og ja tilogmed mellom naboer.

 

Noen ganger har jeg tenkt... Hadde jeg vært troende så hadde livet blitt enklere! Livet er så enkelt for de troende, det er jo en mening med alt. Men desverre/ heldigvis så er jeg utstyrt med en fornuft som ikke gjør det mulig i forstå hvordan man kan tro på noen bøker av ymse slag som er skrevet av folk som er borte for lenge siden... Livet kan nok være "tøffere" for oss ikke troende, men vi er da hvertfall i våken tillstand. Er det virkelig så vanskelig å forstå???

Lenke til kommentar
Hvorfor skal man ikke få lov til å tro på evolusjonen når man er kristen?

 

Er altfor mange mennesker her inne som krever absolutter og enten eller...det synes jeg er litt trist.

8216942[/snapback]

 

 

Tenk over hva det ligger i betegnelsen <<å ha en overbevisning>. Man er overbevist om noe. Altså, det er ikke noe en har følt seg frem til. Jeg som kristen har et nokså avslappet forhold til hva andre tror på. Jeg krever ingen absolutter. Folk får tro hva de vil. Men jeg tar meg den frihet å påpeke hva jeg synes er riktig, på samme måten som evolusjonister og ateister gjør det.

 

Det jeg synes er trist, er at evolusjonister og ateister har en spottende måte å omtale kristne det på. Det ser en ofte på disse sidene også. Kristne blir kalt dumme og naive, eller de blir fremstilt som mennesker med psykiske lidelser. Jeg ser sjelden eller aldri at kristne tyr til samme metode. Jeg regner med at du også har lagt merke til det.

Lenke til kommentar
Det jeg vil begynne med er fenomenet med at kroppen blir noen gram lettere etter man har dødd. Hvordan kan dette skje? Er det sjelen som trekkes ut?

8207789[/snapback]

Kan dette ha noe med at næringsinntaket synker når du er død?

8217041[/snapback]

Næringsinntaket synker ikke momentant. Men denne "21 grams"-undersøkelsen har jeg mine tvil til.

Uansett, man må bevise at sjelen finnes før man kan bevise at den trekkes ut når man dør ;)

Lenke til kommentar
Det jeg vil begynne med er fenomenet med at kroppen blir noen gram lettere etter man har dødd. Hvordan kan dette skje? Er det sjelen som trekkes ut?

8207789[/snapback]

Kan dette ha noe med at næringsinntaket synker når du er død?

8217041[/snapback]

Næringsinntaket synker ikke momentant. Men denne "21 grams"-undersøkelsen har jeg mine tvil til.

Uansett, man må bevise at sjelen finnes før man kan bevise at den trekkes ut når man dør ;)

8217134[/snapback]

 

 

F :no: orteller bibelen at vi har en sjel i det hele tatt? Sier den ikke heller at vi er en sjel? :hmm::wallbash:

Lenke til kommentar
Tenk over hva det ligger i betegnelsen <<å ha en overbevisning>. Man er overbevist om noe. Altså, det er ikke noe en har følt seg frem til.

8217131[/snapback]

Altså, det er løse tanker uten et solid fundament i virkeligheten. Det er greit å fantasere, men på et visst punkt bør man finne ut at det er greit å vite noe før man legger for mye i tankene sine.

 

Jeg som kristen har et nokså avslappet forhold til hva andre tror på. Jeg krever ingen absolutter. Folk får tro hva de vil. Men jeg tar meg den frihet å påpeke hva jeg synes er riktig, på samme måten som evolusjonister og ateister gjør det.

8217131[/snapback]

Det er bra. Man skal ikke lynsje folk for det de tror på, man får heller prøve å lære dem Det Glade Budskap eller lære dem noen vitenskapelige prinsipper. Debattene blir ofte litt småhissige fordi man sitter med en følelse av at motparten "nekter å forstå", men igrunn tror jeg alle bare prøver å forklare til den andre parten hvorfor de har rett. Eller, hvertfall de fleste, ettersom noen også foretrekker å hogge hodet av motparten :tease:

 

Det jeg synes er trist, er at evolusjonister og ateister har en spottende måte å omtale kristne det på. Det ser en ofte på disse sidene også. Kristne blir kalt dumme og naive, eller de blir fremstilt som mennesker med psykiske lidelser.

8217131[/snapback]

Man føler seg gjerne litt tråkket på når en ateist kommer og krever fakta for de fantasiene du tror på, men om du innser at dette bunner i våre vidt forskjellige verdisyn så blir du kanskje ikke så støtt av en vanlig debatt. Jeg som er en realist, vitenskapselsker og ateist vil naturligvis føle at folk som tror på fantasier uten å mukke er ganske naive, men du får unnskylde om du føler deg tråkket på.

 

 

Jeg ser sjelden eller aldri at kristne tyr til samme metode. Jeg regner med at du også har lagt merke til det.

8217131[/snapback]

Nei, faktisk ikke. Jeg har lagt merke til like merkelige uttalelser fra kristne om ateister som man har hørt fra ateister om kristne. Enkelte kristne jeg har hatt kjennskap til har faktisk vært ganske forhåndsdømmende også. Hvis man er ateist og hører på metal, og kanskje noen har langt hår i tillegg (ikke jeg) så må man regne med å bli kalt kirkebrenner og satanunge. Dette til tross for at det finnes langhårede kristne som hører på metal også.
Lenke til kommentar
Det jeg vil begynne med er fenomenet med at kroppen blir noen gram lettere etter man har dødd. Hvordan kan dette skje? Er det sjelen som trekkes ut?

8207789[/snapback]

 

Eneste måten slike målinger kan på noen måte være pålitelig, er hvis kroppsvekten blir målt rett før og rett etter døden inntreffer. Og ærlig talt, personer som gjør dette må være såpass tvilsom at det igjen gjør "målingene" tvilsomme.

 

Og husk: Gud dømmer deg ikke om man stiller seg kritisk til kristendommen!

 

Kommer vel ann på i hvilken grad man er kritisk...hvis man er så kritisk at man ikke tror, så dømmer gud deg, gjør han ikke? Ifølge alt jeg har hørt, lest og lært om kristendommen, så blir man dømt til evig pinsel i helvete hvis man ikke tror...

 

Faktisk, så vil jeg tro det at hvis en glemmer at gud kanskje ikke finnes, så vil en være styrket når en har "noe" å klamre seg til.

 

For litt siden var jeg i barnedåp, og der stod moren (min brors kone) og sa hun har fått mye hjelp fra gud, og kunne ikke klart seg uten.

 

Hvis flere kunne "fått hjelp" eller å ha "noen" å støtte seg til i vanskelge tider, så ser jeg ikke noe i veien med det.

 

Problemet er vel ikke de som får hjelp av å støtte seg til religion...problemet er vel heller de som støtter seg til religion av andre årsaker, som å fordømme andre, eller til og med drepe andre...

 

Jeg skjønner liksom ikke hva som er negativt med å være kristen.

 

Det å være kristen i seg selv er det ingenting galt med. Det som er galt er dobbeltmoralen mange kristne har. For det første velger mange kristne hvilke deler av bibelen de skal følge, noe som fører til situasjoner hvor de f.eks. det ene øyeblikket fordømmer en homofil, mens i det neste lyger så det renner av de. I tillegg blir det vel rettet en del negativitet mot kristendommen i og med at det er statsreligionen. Folk vil klamre seg til kirka, men ingen vil bruke den utenom under dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Dessuten så tyder de fleste undersøkelser på at det er langt færre kristne i Norge enn de offisielle nummerne. I følge en europeisk undersøkelse vi fikk utlevert på skolen i fjor, så var Norge det minst kristne landet i hele europa...igjen noe som peker mot dobbeltmoral. Mange nordmenn er "kristne" bare for å være "sikker", og fordi de ikke gidder melde seg ut...

 

Du får ( forhåpentligvis ) en god moral, du har noe å tro på i godt og ondt.

 

Moralen fra bibelen er utdatert, dermed, hvis man får all sin moral fra bibelen, så får man slettes ikke en så god moral som man burde hatt. Heldigvis klarer vel de fleste kristne å luke ut de punktene som er utdaterte...

 

Du har noen du kan bekjenne deg til, noen du kan trøste deg hos.

 

Har jeg også, populært kalt "mamma og pappa"...dette føler jeg har hjulpet meg mye mer gjennom livet enn en gud har gjort. Har jeg opplevd problemer på skolen f.eks, som jeg føler jeg ikke kan takle alene, har jeg bare sagt ifra til mamma eller pappa, og da har de støttet meg og engasjert seg for å løse dette problemet. Har fått samme støtten, og til og med mye støtte fra mine søsken, nå nettopp under en periode hvor jeg var usikker på hva jeg ville studere...er nok ganske sikker på at denne støtten er mye mer og bedre enn hva jeg hadde fått hadde jeg gått til en gud med det...

 

Jeg som kristen har aldri opplevd noe negativt med å være det.

 

Det kommer, som sagt, helt ann på hvordan kristen du er...

 

Ville du trodd på spagettimonsteret ?

 

Spagettimonsteret er en viktig del av mitt liv... :whistle:

 

Se på deg selv. Se på kroppen. Ser det tilfeldig sammensatt ut? Klar over hvor kompliserte vi er?

 

Evolusjon. Kroppen har mange små ting og tang som ikke brukes lengre, som f.eks. blindtarmen. Kroppen er ikke tilfeldig satt sammen, der hvor kroppen har vært dårlig sammensatt, så har dette individet ganske sannsynelig ikke klart formert seg, og dermed har ikke denne dårlig sammensatte kroppen kommet videre...

 

Akkurat nå har du TENKT. Tanken, følelsene. Er de oppstått spontant av protoner, elektroner, nøytroner osv? Tror du virkelig det?

 

Både dette og at kroppen bare har blitt til opp gjennom maaaaaange år, er for meg mye mer sannsynelig enn at en kar sitter en plass og bygger oss. Hvorfor skulle en evt. gud ta seg bryet å skape så mye unødvendig? Hvorfor ga han mennesket en blindtarm? Hvorfor har han lagt igjen spor som kan dateres til mange år før jorden skal ha blitt laget ifølge bibelen?

 

Men det er det som skiller kristne og evolusjonister, vi kristne innrømmer ydmykt at andre kan ha rett.

 

Mange kristne og andre religiøse gjør nettopp det motsatte av dette.

 

Det som er så rart er at det bare er negativt å ikke være kristen sett fra et kristent synspunkt. Feks: Du kommer til helvette når du dør. Hvis man ikke tror på gud tror man heller ikke nødvendigvis på helvette. Jeg velger selv å tro at jeg kan velge hva jeg vi letter døden siden jeg ikke tror på noen spessiel religion.

 

Nok en grunn til ikke å tro på gud i de lineære religionene (kristendommen, jødedommen, islam...). I de fleste slike religioner skal gud være en kjærlig og snill gud, men samtidig truer han deg til å tro på han. Det er som å si at en far som sier "nå skal du gi meg en nattaklem, eller så slår jeg" er en snill og kjærlig far...

 

Slike religioner er i stor grad basert på frykt. Man blir skremt til å tro på gud. Sikkert mange som tenker i samme linjer som skrevet i første posten. Hva har man å tape på å tro? Hva har man å tape på å ikke tro? Setter man disse opp mot hverandre, så "tror" sikkert mange pga frykt for å ende i helvete. Tro basert på frykt er vel ikke noen god ting...

 

Gud skapte evolusjon.

 

Eller skapte mennesket gud?

 

Jeg ser sjelden eller aldri at kristne tyr til samme metode.

 

Har selv opplevd mange ganger at kristne tyr til samme metoder...

Lenke til kommentar
Det jeg vil begynne med er fenomenet med at kroppen blir noen gram lettere etter man har dødd. Hvordan kan dette skje? Er det sjelen som trekkes ut?

8207789[/snapback]

Kan dette ha noe med at næringsinntaket synker når du er død?

8217041[/snapback]

 

Kan du også forklare alle sammen hvorfor man mister 95% av kroppsvekten etter at man er død? :whistle:

Lenke til kommentar
Hvorfor skal man ikke få lov til å tro på evolusjonen når man er kristen?

 

Er altfor mange mennesker her inne som krever absolutter og enten eller...det synes jeg er litt trist.

8216942[/snapback]

 

 

Tenk over hva det ligger i betegnelsen <<å ha en overbevisning>. Man er overbevist om noe. Altså, det er ikke noe en har følt seg frem til. Jeg som kristen har et nokså avslappet forhold til hva andre tror på. Jeg krever ingen absolutter. Folk får tro hva de vil. Men jeg tar meg den frihet å påpeke hva jeg synes er riktig, på samme måten som evolusjonister og ateister gjør det.

 

Det jeg synes er trist, er at evolusjonister og ateister har en spottende måte å omtale kristne det på. Det ser en ofte på disse sidene også. Kristne blir kalt dumme og naive, eller de blir fremstilt som mennesker med psykiske lidelser. Jeg ser sjelden eller aldri at kristne tyr til samme metode. Jeg regner med at du også har lagt merke til det.

8217131[/snapback]

 

Ingen er mindre verdt fordi de er religiøse. De er mennesker de også akkurat som oss andre. Mange har slitt med en oppvekst sammen med foreldre med samme tro. Troen vil da følgelig være noe som er vanskelig å legge bak seg. Jeg synes bare det er leit at noen skal gå gjennom livet på en overbevisning nedarvet i genrasjoner...

Lenke til kommentar
Kan du også forklare alle sammen hvorfor man mister 95% av kroppsvekten etter at man er død? :whistle:

8217415[/snapback]

Så hvis du veide 100kg, vil liket ditt bare veie 5kg? Hmm, nei den må du nesten forklare selv..

8217525[/snapback]

 

Når jeg legger ut bjørnefeller over hele posten er det viktig å henge opp store skilt, ser jeg...

 

Poenget er:

Det er sagt at lik mister noen gram etter døden.

 

Jeg påpeker at man mister 90% av kroppsvekten etter døden.

 

Rent matematisk:

X = vekttap.

 

Vi vet at vi har vekttap X.

 

X aksen: X ____________________________

 

Hva mangler..?

Vi har ingenting å sammenligne X med..!

 

Y aksen; Møt X aksen

Nå skifter vi om på aksene, for enkelhets skyld...

 

Y = Vekt i % av levende vekt X er tid i år

 

Y

90|\

80|  \

70|    \

60|      \

50|        \_

40|           \_

30|              \_

20|                 \__

10|                      \_____________

00|___________________________X

o |1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

 

WOW..!

 

Ved punkt 6, 10 så veier vi 10% av kroppsvekten!

 

Ergo: Vi veier 10% av kroppsvekten etter at vi dør!

 

Vi kan jo alltids legge til:

Når noe avkjøles, så er det egentlig bare noe annet som varmes opp.

I tilfellet døde mennesker, så blir det fuktighet i lungene, samt underlaget, som blir oppvarmet.

Mennesket består av 60% vann, og lungene av 90% vann.

I tillegg blir liket tilført varme så lenge det ligger ved romtemperatur, så det fordamper ekstra mye vann da.

I tillegg dannes det gass av tidligere faste materialer, under forråtnelsen.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...