Gå til innhold

Den massive skotråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Desert bootsene mine er det ingen problemer med, bare disse. Sannsynligvis veldig mange som får gode sko, og et fåtall som får dårlige - men det er jo sistnevnte man hører. Skal dog sies at det har vært noen poster på SF som tilsier ganske drøye glipper i kvalitetskontrollen.

Lenke til kommentar

Men nå er jo mange av gutta på SF ganske pirkete også, har sett mye i tråden der jeg ikke selv ville reagert på en gang. Men selvfølgeøig, det er jo kjedelig å få et par sko med åpenbare feil når man har ventet i opptil 2 mnd, det er ikke til å komme bort i fra.

Lenke til kommentar

Det ene paret med sko fra Meermin hadde så ujevn welt på sålen at de blir muligens returnert. Får dog merutgifter på omtrent 450 kroner, i form av frakt til Meermin og nytt fortollingsgebyr når erstatningsproduktet kommer. Litt kjedelig.

post-76108-0-14189000-1369664977_thumb.jpeg

Pass på å fylle ut utførselskjema når skoene sendes ut, samt få dem til å merke med "repair work under warranty, $0" så skal du ikke måtte betale noe mer mva. når de kommer i retur.
Lenke til kommentar

Jeg fikk skoene fra Ropeysoles i brevsprekken i dag. Tok kun fem dager. Veldig fornøyd, traff fint på størrelsen. Måtte opp 1.5, men det hadde nok holdt med 1⅓, sett at det hadde vært mulig.

 

Veldig behagelig, fin farge (marine), kommer til å kjøpe flere.

 

e: 9/10 would bang.

e2: kipper i trapper. Tror heller jeg skal gå for 44 neste gang.

Endret av Jostein K.
Lenke til kommentar

Jeg har bestilt akkurat samme skoene som deg Henrik C. Veldig kjipt at du fikk de sånn da.

 

Det er nok som Jørgen sier at man hører bare om de negative opplevelsene, som i alt annet. Men, jeg kan nok tenke meg de er litt slappere der enn f.eks engelske skomerker. Spanjoler er jo ikke kjent for å være mest nøye.

 

Det burde jo ikke skje, men de har nok prøvd seg på en spansk en :p

Lenke til kommentar

Mine brukte over en måned på produksjon, og så tok frakten ganske mange uker. Tror UPS rotet litt, men ble nærmere 2 måneder til sammen for min del. Er også en del av grunnen til at jeg er usikker på retur, Luisa sa 20 dager på eventuelt nye sko, pluss frakt. Det er i lengste laget.

Endret av Henrik C
Lenke til kommentar

Trenger litt hjelp, etter å ha kastet bort en del tid på googling, browsing av GQ og hele pakka.

 

Har fått ny jobb, og trenger i den forbindelse å kneppe et lite hakk opp på dresskoden. Fra casual til business casual, kan man vel si. Eller business casual light. Altså fra "ha på deg det du vil, din slask" til "vi setter pris på rene klær, pen skjorte er ingen ulempe".

 

Vanligvis går jeg nå i noe sånt som jeans (blå eller svarte) eller bomullsbukser (beige, kamel, brune), rutete/stripete skjorte, belte (slasker meg fortsatt litt av og til med skjorta utenpå buksa), en blå eller grå (eller til nød svart) genser om det ikke er sommervarmt (helst crew, men har et par V-halser også). Altså litt sånn klassisk traust halvpent, med litt omtanke for kontraster og sånt.

 

Problemet mitt er sko. Jeg har null oppdragelse innen mote, familebakgrunn med støvler og sko som ble innkjøpt mest pga pris, minst pga stil. Det lille jeg kan om skomote stammer fra observasjon og diverse websider. Jeg har en tendens til bare å kjøpe meg et ganske safe skopar og bruke det til sålen er utslitt og læret faller fra hverandre, men nå kunne jeg kanskje tenke meg å legge litt mer omtanke i det.

 

Noen alternativer (mye inspirert av GQ og sånt, da):

- Monkstraps (ehmtja, litt for flashy/pretensiøst for der jeg føler at jeg er på motekurven)

- Brogues (virker som om dette er default-skoen for mange, men jeg misliker at de er så "overdesignede" med de hullmønstrene ... sliter generelt med å like brogues)

- Sneakers (hvite? Svarte retro-Adidas? For wannabe-etellerannet?)

- Seilersko (misliker dem, ikke et alternativ)

- Mokkasiner (tja, vet ikke, kanskje fine sommersko? Gir meg åttitallsvibber, men det er kanskje ikke feil)

- Desert boots (for slaskete?)

- Penny loafers (visstnok ekstremt trendy nå, men de virker så uendelig gammelmodige)

 

Jeg vil ikke at skoene skal være for formelle, men samtidig vil jeg ikke at de skal være "underdressed" heller. Fargen bør vel helst være en relativt mørk brun for å passe med mest mulig av klær.

 

Og så må skoene være sommerklare! Altså ikke for varme. Jeg har et par svarte semskede Vans jeg har brukt hele vinteren (tror nesten de må klassifiseres som chukka boots, litt usikker), og selv om de ikke er fôrede så synes jeg de er for varme nå for tiden. Jeg blir derfor litt forvirret av at "alle" skoguider ser ut til å fokusere på semskede skinnsko for sommeren 2013. Jeg har også et par canvas-sko (mørkeblå, ganske pene), men føler at canvas på kontoret blir feil.

 

Usikker på om dette ble for vanskelig og sært, eller om det er mulig å foreslå noe basert på mine lett forvirrede ønsker:

- Enkle (ikke så altfor mye pynt, i alle fall)

- Luftige (eller i alle fall ikke altfor varme)

- Passer på kontoret

- Passer til mange ulikt fargede antrekk

- Understated, men ikke underdressed, og samtidig gjerne ikke direkte kjedelige :D

 

Mørkebrune bluchers? Eller skal jeg trosse min antipati mot detaljer som virker påtatte/unødvendige og gå for split toes? Eller noe helt annet? :\

 

Kanskje bare noe sånt, enkelt og greit (og pent)? http://www.allenedmonds.com/aeonline/producti_SF8005_1_40000000001_-1

 

Hjelp! :)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Synes det første man må ha er et eller to par boots, enten chelsea boots eller chucka boots. Et par av hver kan være en god idè, ettersom sko skal hvile minst 24 timmer mellom hver gang man bruker dem. I de fleste business casual miljøer i Norge (dette sier jeg uten noen form for erfaring, bare så det er sagt) antar jeg at det vil være helt akseptabelt å møte opp i chuckas eller chelsea boots. Jeg har to par chuckas, (Meermin og Loake Pimlico) og et par chelsea boots (RM Williams) selv, og er kjempefornøyd med alle.

 

Etter at du har boots på plass er det jo mye å velge mellom, f. eks wingtips, longwing, dub-monks, single monks, PTB, Split toes pluss mye annet. Her er mitt råd å gå for det du selv liker best, ettersom sånt ofte blir smak og behag. Jeg står ovenfor et lignende valg til neste par med sko, og for meg står det mellom dub-monks og longwings.

 

Ut i fra det du skriver virker det kanskje som om et par brune PTBs er det beste valget or deg, anbefaler heller å bruke litt mer tid på å studere detaljrike sko ettersom de gjerne vokser litt på deg.

 

Av gode nybegynnermerker anbefaler jeg (basert på egne erfaringer og ting jeg plukker opp rundt om kring) Loake, Meermin, Barker, Herring, Sanders, Grenson, Allen Edmonds, Septieme Largeur, (eller hva de nå heter) og så videre. Alle disse er mer som ligger på et relativt lavt prisnivå og holder god kvalitet.

 

Kan forøvrig legge til at dette ikke er noen fasit, kun mine personlige betraktninger.

Endret av JorgenH
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bucks tror jeg hadde passet ganske bra. Ellers så er brouges noe som vokser veldig på deg etterhvert, bare så det er sagt. Jeg har ett par semskede brouges som egentlig passer de aller fleste anledninger. Synes også brouges gjør litt mindre av seg i semsket enn i "vanlig" skinn, da alle detaljene ikke er like fremtredende i mine øyne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Guide: Hvordan strekke sko?

Bland 50/50 vann/isoproponol (kondensfjerner) i en sprayflaske og spray innsiden av skoene dine med dette. Ta på deg ullsokker og gå rundt med skoene i 20 minutter. Når du tar de av vil de være videre, fordi blandingen vann/isoproponol gjør det lettere å strekke skoene og gjør at læret ikke går tilbake til sin opprinnelige form.

cd48RNF.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...