Gå til innhold

Den massive skotråden


Anbefalte innlegg

Det må jeg si er ganske merkelig, og vitner om liten bruk av øynene i Norge, og kanskje heller mer lesing av utenlandske forum.

 

Brogue boots i Norge er uvanlig uavhengig av aldersgruppe. Div. andre typer boots med glatt skinn er langt mer vanlig, selv om boots taper stort mot tøysko i Norge uavhengig av årstid. Brogue sko er også noe du ikke finner på 18-åringer i det hele tatt, i Norge er det noe som først og fremst brukes av folk på 30+, og boots er sjeldnere en sko med brogues.

 

Når man spør "ser broge boots dumt ut på en 18-åring" så er i hvert all svaret "Alle andre 18-åringer vil synes det", uavhengig av hva man selv måtte mene. Og det er vel egentlig det svaret de er interessert i.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brogue sko er også noe du ikke finner på 18-åringer i det hele tatt.

Når man spør "ser broge boots dumt ut på en 18-åring" så er i hvert all svaret "Alle andre 18-åringer vil synes det", uavhengig av hva man selv måtte mene. Og det er vel egentlig det svaret de er interessert i.

Da lurer jeg på hva slags 18-åringer du snakker om for dette er i beste fall veldig forskjellig avhengig av landsdel og miljø. Er selv 18 år og har sett flere som har brukt brogue sko, riktignok i semsket skinn. Brogue boots er heller ikke så uvanlig som du skal ha det til og hvis du finner noen som faktisk bryr seg om at andre går med brogue boots er det gjerne flere positive reaksjoner enn negative.

 

Og i følge profilen din er du 25 år så jeg lurer på hvilket grunnlag du har for å vurdere dette, annet enn det som var normen da du selv var 18 år i 2005.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er ikke kjempefan av chelsea jeg. Altså, jeg har det selv, men syns ikke det er det peneste. Men godt med foradring.

 

Enig. Jeg har ikke brukt noen av chelsea bootsene mine eller jodhpurbootsene mine på nesten et år. Det er liksom alltid noe annet som passer bedre.

 

 

Hva synes dere om disse?

 

wolverine-wesley-wingtip-chukka-boot-fw2010-1.jpg

 

 

 

 

 

Ikke særlig pent. Det så ut som en frankensteinversjon av et par vanlige brouge boots. Skal du ha et par "røffe" boots ville jeg heller gått for noe uten så mye detaljer. Et par vanlige 1000 mile boots eller noe lignende.

Lenke til kommentar

Enig med dere, Phelge og Tsjuden. Men kan love dere at en stor andel attenåringer ser rart på andre med chelsea boots. Skjorte og v-hals til hverdags er jo til og med vanskelig å fordøye for mange. :nei:

 

Men så synes jo jeg at å stille opp i gamle joggesko og joggebukse på skolen vitner til dårlig holdning (med mindre man faktisk går idrett), i tillegg til at det er stygt... Vi er nå forskjellige! ;)

Spørs egentlig hvor du bor. Hvis du bor i en liten bygd eller ikke i storbyer der klesstil ikke er så viktig og majoriteten kler seg likt, så ville det kanskje vært rart å gå i chelsea boots. På min skole er det mange, både gutter og jenter, som går i chelsea boots.

Lenke til kommentar

Ikke fine. Hva med noen chukkas? http://www.herringsh...id=6&shoeid=464

 

Vil det ikke være bedre med gummisåle, med tanke på vinter etc. ( http://www.herringsh...d=6&shoeid=5237 )

 

Og er det mulig å få prøvd de noen steder i bergen? Evt. andre gode alternativer som kan prøves på.

 

Positiv til loake kempton og, men har mest lyst til å prøve de på først.

Endret av Revolution
Lenke til kommentar

Jeg går aldri i trange jeans, og jeg er heller ikke jenta som trenger skoene. Det er sko til kjæresten jeg leter etter, og ja, hun går i trange jeans.

 

Chelsea boots er jeg enig i, men de varmer ikke noe særlig og er ikke typisk vintersko for norske forhold. Da snakker vi dagligdags bruk.

 

Edit;

 

Helst skulle hun hatt noen med fôr. Er det mulig å finne fine sko med fôr?

Endret av Antatra
Lenke til kommentar

Chelsea boots er jeg enig i, men de varmer ikke noe særlig og er ikke typisk vintersko for norske forhold. Da snakker vi dagligdags bruk.

 

Edit;

 

Helst skulle hun hatt noen med fôr. Er det mulig å finne fine sko med fôr?

Varmer bra de. Nå vet jeg ikke hvor stor kjæresten din er, og hvor stor skostørrelsen hennes er. Vet av erfaring at det er en del jenter som er flaue over skostørrelsen sin så da er det vel uaktuelt å kjøpe et par sko som er et halvt nummer større slik at hun får plass til ullsokker?

Jeg bruker alltid ullsokker om vinteren, men forstår at dette kan bli upraktisk for andre som ikke har mye ullsokker eller ikke liker å gå i de

 

Ser det er en del som nevner ullsåle her og det bør jo egentlig fungerer ganske greit, men jeg spår at det kan bli litt kaldt i lengden, spesielt på sidene.

 

Hvor er Norge skal de brukes? Chelsea boots funker til vinter, så lenge du ikke skal gå i slaps og søle, måke snø, kjøre kjelke, kjøre snøscooter.

 

Jeg synes sko som er foret oser at det er skikkelig billige sko. Sånn type som alle kjøper på Eurosko elns av deres eget merke Roots.

Lenke til kommentar

Hun har strl 38, om hun bryr seg om det tviler jeg på.

 

Enig i at det er bedre å kjøpe litt større og heller slenge i såle og sokker, men om det er noe hun er med på er jeg usikker på.

 

Skoene skal brukes i Oslo, med fare for de forhold som er på vinteren, med salting og slaps og drit. Jeg puser og holder dem i stand, så de vil bli tatt vare på.

 

Hun hang seg veldig opp i noen sko med litt hæl fra Uggs, de var ikke som de tradisjonelle, men likevel, jeg var ikke begeistret.

 

Får nesten ta en tur rundt i butikkene for å sjekke hva de har ava sko til jenter. Er ikke akkurat veldig erfaren der.

Lenke til kommentar

Grei handleliste for å ta vare på et par Litchfield's?

 

post-128368-0-75360300-1352399275_thumb.png

Antar at det er "Dark brown" jeg burde ha med wax polishen.

 

Og hvorfor kan du få både svart og 'naturell' når det kommer til børsten? Hvilken farge burde jeg velge?

 

Og noen som har erfaring med disse skotreene http://www.afinepair...-wood-shoe-tree? Skal brukes til nevnte sko, så lurer på hvordan de er i størrelsen blant annet. Logiske er vel å gå for 8-8.5 UK ettersom jeg har bestilt UK 8.5 i skoene.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...