Gå til innhold

Vil forby bensin og diesel biler innen 2020


Anbefalte innlegg

KrF ønsker å forby bensin og dieselbiler innen 2020. Sånn umiddelbart må jeg si jeg synes det er et spennende forslag. Det er slike drastiske tiltak som må til for å snu den negative miljøtrenden i verden. Det ville tvunget frem utvikling av langt bedre el-biler og andre alternative drivstoff. :thumbup:

 

LINK

Endret av Milorg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er nok et forslag kun for å få medieomtale. KrF vet (forhåpentligvis..) at forslaget er helt umulig å gjennomføre i praksis, pga for kort tidshorisont.

 

Det som er besynderlig, er at jeg så vidt jeg kan huske, ikke ble innført noen spesielle gulrøtter eller annet rettet mot "miljøvennlige" biler da KrF satt i regjering...

 

Derimot er jeg enig i at det er positivt med slike forslag, nettopp for å starte en vridning mot å avvikle bruken av fossilt brennstoff. Så selv om forslaget i seg selv er håpløst, så kan det ha en viss signaleffekt. Dessverre svikter myndighetene når det gjelder bidrag til forskning på alternative, gode, energikilder, eller i det minste saftige gulrøtter til "miljøvennlige" biler. Mye snakk, lite ull.

Endret av klilleng
Lenke til kommentar

i og for seg er det en god tanke, men tror ikke det lar seg utføre innen 2020.

Det er så mange i norge som kjører biler med bensin/diesel. Bensinstasjoner som selger biodrvstoff og slikt er det langt imellom.

Få opp antallet på disse, og sett ned prisen på biler som bruker slikt drivstoff, slik at de vil bli et bedre valg å kjøpe en slik bil, både økonomisk, og økologimessig..

 

Har ikke lest linken da...

Lenke til kommentar

Et rett ut tøvete forslag. Ingen kan i dag vedta å forby dette innen 2020. Ingen vet hvordan situasjonen er økonomisk og teknologisk. Og man kan ikke forby bensin og dieselbiler hvis det fører til kollaps av økonomien og samferdselene.

 

Slike forslag anser jeg som rent politiske for å profilere seg som miljøparti. Forslaget kan man trygt fremsette i visshet om at det er umulig og unødvendig å følge opp med praktiske handlinger.

 

Man bør heller sette seg som målsetting å gjøre bensin/disel unødvendig innen 2020 og så finne konkrete måter å oppnå målet på. Men det ville selvsagt også være politisk mye mer bindene ettersom det forutsetter at man gjør konkrete tiltak.

 

Forslaget er med andre ord rein og skjær populisme.

Lenke til kommentar

Hvor mye ressurser kanaliseres det i dag (i Norge og internasjonalt) til forskning på fornybar energi? Monner det noe?

 

Kunne man lovpålegge oljeselskapene å bruke en viss %-andel av overskudd til slik forskning? Eller kanskje for hver krone som brukes til oljeleting så må også en krone brukes til forskning/etablering av teknologi rundt fornybar energi...

Lenke til kommentar
Hva med å vente til det ikke er mer olje igjenn å selge før vi setter igang noe slikt?

8135018[/snapback]

en ting er jo å planlegge, og gjøre klart til det skjer, slik at det plutselig står biler rundt i hele norge, uten muligheter for å fylle mere bensin7diesel

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...