Gå til innhold

hvorfor hører du på akurat den musikken du gjør?


Anbefalte innlegg

Sjanger: Generelt sett Rock, men også mye country, punk og metal, og små innslag av pop, techno, blues og annet rart.

 

Begrunnelse: Hører på det jeg synes er bra.

 

Første gruppa du begynte og like: Red Hot Chilli Peppers.

 

Grupper du hører mest på: Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd, Iggy Pop, Jokke å Valentinerne, Korn, Johnny Cash, Eddie Meduza, Uriah Heep, Øystein Sunde og Audioslave.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjanger: Liker ikke en sjanger, liker enkelte sanger innenfor en sjanger, men kan hate andre.

 

Begrunelse: Det er det jeg liker?

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Uhmm, liker ikke bare en sjanger, og har ingen favoritt. For litt mer on topic, jeg husker ikke.

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Pink Floyd, Billy Talent, The Beatles, Eminem, Karpe Diem, Minor Minority, Led Zepplin, Tungvann osv...

Endret av Bruktbilen
Lenke til kommentar

Jeg hører på forskjellige sjangere, men skal ikke gjøre et tafatt forsøk å virke som en som hører på "absolutt alt" av den grunn. Jeg hører på både prog, rock, metall, trip hop og andre ting... men nå skal jeg ta for meg metall siden det trossalt er den jeg hører mest på.

 

Sjanger: Metal

 

Begrunnelse:

Når jeg begynte å fatte interesse for musikk så var jeg i en dårlig periode, skjedde mye dritt(ble mobbet bla.), dette førte til at jeg likte musikk jeg kunne kjenne meg igjen i. Samtidig var jeg også frustert over hvordan samfunnet var. Dette førte til at jeg hørte på musikk som var politisk bevisst(System of a Down, Rage Against The Machine), men også mye musikk beskrev frustrasjonene mine. Metallica er et eksempel på et band som har lyrikker som har med begge deler å gjøre. Jeg begynte med mer "lett" metall, og gikk meg oppover.

 

Jeg har vanvittig mye følelser, og vil si at i motsetning til det mange mener så er metall en av de mest følelse-ladede sjangerne du finner... men den er gjerne litt ekstrem. Power metall forteller ikke bare om en liten glede, men en noe som er vanvittig positivt og glad. Thrash metal beskriver ikke bare småsinne eller irritasjon, her er det snakk om hat. Doom metallen synger ikke om å være lei seg, men deprimert. Du kan helt klart anklage metallen for å overdrive, essensen til hele sjangeren er å dra ting så langt(eller lengre enn) mulig. Det var ikke fordi jeg var enten KNALLGLAD, mega-super-duper deppa elns som gjør at jeg liker denne musikken. Musikken er en god måte å få ut følelser på. Hvis du er litt sint så blir du nesten ennda sintere av å høre på thrash metal... tro det eller ei men dette er faktisk positivt. Når man er sintere så "brenner" sinnet fortere opp. Kan ikke si at den har den samme effekten med lei-seg og trist metall(men man kan alltids "konvertere" lei-segheten til sinne som gjør det "brennbart"). Og power metall(trenger ikke være glad power metall en gang, selv trist musikk så lenge det har ennergi gjelder dette for) på en dag en er glad fra før gjør at en blir veldig glad.

 

Dessuten, jeg liker musikken. Jeg kan ALLTID høre på metall, i motsetning til de meste annet av musikk. Samme humør.

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Enten Metallica, System of a Down eller Rage Against The Machine... er litt usikker. :p (Er så lenge siden)

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: System of a Down, Opeth, Tool, Spiral Architect, Dream Theater, Mastodon, Emperor, Strapping Young Lad, Demons & Wizards, Pagan's Mind, Lamb of God, Sleepytime Gorilla Museum, In Flames, Borknagar, Dead Soul Tribe, Arcturus, Slipknot, Stonegard, Meshuggah, Winds, Spiral Architect, Arch Enemy, Stream of Passion, ++

 

Mer musikk jeg hører på: http://www.last.fm/user/TLZ

 

Og vi som hører på mer enn en sjanger?

Tar naturligvis den dere hører mest på, er ikke værre. (Og slutt å tro at dere som ikke hører KUN på en sjanger er så forbaska spesielle... det som ER uvanlig nå til dags er å IKKE har variert musikksmak.)

Lenke til kommentar

Sjanger: Instrumental rock/ hard rock

 

Begrunelse: Instrumentalt er bra siden da trenger man ikke en pokkers vokalist som skal ødelegge all musikken! Tenk deg et kult riff så kommer det en kis å skal snakke oppå det? kan bli bra, men ikke ofte... "noen" sanger kan være bra med vokalist, men sjeldent... så lenge sangen fenger eller får meg til å glemme meg litt bort på en måte så er det som regel bra uavhengig av sjanger ;)

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Yngwie Malmsteen kanskje? Black Sabbath var første bandet hvertfall

 

Grupper innen sjanger du hører mest på:

Malmsteen, Vai, Satriani, Santana, Aerosmith(et band med BRA vokalist), Dio, Cooley, Impelliteri...gidder ikke nevne opp alle... Men hører mest på instrumental rock og 80 talls hard rock.

Endret av sixx
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Sjanger: Melodic Powermetal

 

Begrunnelse: Fordi det er bra, mystifistiskt og skikkelig musikk for oss som ikke liker den brølemusikken som går slik som "WRÆÆÆÆÆÆL! HYYYYYL! JEG HAR ET PINNSVIN I HALSEN, HJELP!!"

Melodic Powermetal er rask musikk med skikkelig melodi, og med folk som faktisk kan synge.

 

Første gruppa: Sonata Arctica <3

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Sonata Arctica, Luca Turilli, Dark Moor, Angra, Kamelot, Freedom Call, Stratovarius, Symphorce

Endret av Holliday
Lenke til kommentar

(favoritt)Sjanger: Progrock/-metal

 

Begrunnelse: Jeg liker at musikk er gjennomtenkt, arrangert, kompleks, at det skjer litt mer enn fire flate i tre minutter med vers/refreng/bridge/vers/refreng..

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren:

Liquid Tension Experiment.

 

Grupper innen sjanger du hører mest på:

Dream Theater (og LTE), Porcupine Tree, The Flower Kings, Frost*...

 

Gjør deg selv en tjeneste. Få tak i låta "When the Water Breaks" av Liquid Tension Experiment. Den varer et kvarter, men skru av lyset og lås døra. Jeg lover deg at du aldri har hørt noe liknende.

Endret av JLa
Lenke til kommentar

Sjanger: Metall (Trash og heavy for det meste)

 

Begrunnelse: Musikken gir et skikkelig kick, samtidig som man kan slappe av og nyte det. Et hardt og heavy-riff er rett og slett deilig å høre på.

 

Første gruppa: Metallica

 

Grupper innen sjangeren jeg hører mest på: Pantera, Lamb Of God, Trivium, Metallica, Stonegard.

Lenke til kommentar

Sjanger: Hiphop

 

Begrunnelse: Fordi jeg liker enkeltheten og rytmen, det er mange aspekter ved hiphoppen. Jeg liker evnen de har ved å sample og produsere beats som fenger. Jeg liker også karismaen til artistene og historiene dems.

 

Første gruppa: NWA

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Dipset, Wu-Tang, NWA, UGK, Outkast.

Lenke til kommentar

Sjanger: Jazz

 

Begrunnelse: Etter min mening er det flere nyanser ved og uttrykksmåter i jazzen enn andre sjangre, og følgelig syns jeg den er rikere og gir meg mer enn annen musikk. Den kan være alt fra trist, melankolsk og rubato til suggererende, energisk, voldsom og rytmisk, i motsetning til f.eks metall, som jeg ikke finner annet enn sinne i, eller danseband, trance og mye av dagens pop, som jeg ikke finner noe som helst i.

 

Første gruppe/artist: Steely Dan førte meg over fra rocken til jazzen.

 

Grupper/artister innen sjanger jeg hører mest på: Brad Mehldau, Chick Corea, Pat Metheny, Bill Evans, Thelonious Monk, Frank Zappa, Dave Brubeck og Miles Davis, med deres respektive band, er tilbakevendende artister.

Endret av Gønn
Lenke til kommentar

Sjanger: Melodisk/Heavy/power metal

 

Begrunnelse: Klarer ikke å komme på hvorfor jeg liker sjangeren(e), men det hele startet vel med Masterplans "Black in the Burn" tror jeg, etter å ha hørt meg grundig lei på goth metal. Jeg ble interessert i den melodiske, men fremdeles litt grynete stemmen til Jørn Lande. Jeg likte hvordan de klarte å formidle så mange forskjellige sinnstemninger. Jeg skiftet etterhvert mellom de tre sjangerene avhengig av hva slags følelse jeg ville oppleve for øyeblikket.

 

Første artist: Masterplan

 

Ofte hørte: Masterplan, Manowar, Kamelot ++

Hører også svært mye på hard rock for øyeblikket.

 

Gønn: Blir bare teit å angripe musikksjangre du ikke liker. Det er en grunn til at folk hører på det de hører på, og metallhoder går ikke rundt og hører på hatmusikk hele tiden, om du skjønner hva jeg mener. Har du hatt et vondt møte med Dimmu eller?

Lenke til kommentar

Sjanger: Hiphop

 

Begrunnelse: De mange aspektene, måten man uttrykker seg ved tekstene etc.

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Eminem.

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: 2Pac, Eminem, Nas, The Notorious B.I.G., Jay-Z, Snoop Dogg, Dr. Dre, Kanye West.

Endret av shizz kebab
Lenke til kommentar

Sjanger: Metal

Begrunelse: Jeg klarer å få ut alle slags følelser med metall. Hvis jeg er sint så spiller jeg noe heftig sinna-musikk og hvis jeg er litt trist kan jeg kjøre f.eks My Dying Bride

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: System of a Down

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Iron Maiden, Old Man's Child, Immortal, System of a Down, Pantera, Dimmu Borgir +++ masse band...

Lenke til kommentar

Sjanger: HipHop

 

Begrunnelse: Det er mye. Old Skool fordi de hadde noe å si, og sånn generelt fordi; du får mye moro med alle punchlines'a, god flow er aldri å forakte, rimeferdigheter er digg, og hiphop er laidback.

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Det var vel Eminem

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Jay-Z, Nas, Gammel Eminem, 2Pac, Ludacris, Kanye West +++

Lenke til kommentar

Sjanger:

Progressive Metal/Rock

 

Begrunelse:

Liker den fantastiske lyden bandene får frem og det faktum at de aller fleste er fremragende musikere.

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren:

Dream Theater

 

Grupper innen sjanger du hører mest på:

Dream Theater, Luquid Tension Experiment, Symphony X, Circus Maximus

Lenke til kommentar

Sjanger: Jeg vil ikke si at musikksmaken min går innenfor en spesifik sjanger.

 

Begrunnelse: Har egentlig ikke noen ordentlig begrunnelse for musikksmaken min, men har flere band som fasinerer meg på forskjellige måter. Jeg kan hører på allt fra Turboneger (Fengene sanger med satieriske, gode og morsomme tekster) til Pink Floyd (Musikken er enkel og komplisert på en gang. Stemningen blir god ettersom de ikke bare bruker instrumentale effekter, men også lyder fra hverdagslivet, hvert instrument spiller sin rolle akkurat slik jeg liker det)

 

Første gruppa du begynte og like av den sjangren: Turboneger var vell det første bandet jeg begynte å like som passer til min nåværende musikksmak.

 

Grupper innen sjanger du hører mest på: Turboneger, Pink Floyd, Alice Cooper, Iron Maiden, Jethro Tull, Led Zeppelin, Jokke, Mötley Crüe ... for å nevne noen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...