Gå til innhold

Ebay - Erfaringer og Anbefalinger


Anbefalte innlegg

logoEbay_150x70.gif

 

Jeg har lagt merke til alle trådene som oppstår om Ebay, og hvorvidt det er trygt, hvilke selgere man kan stole på, Import-regler og avgifter etc.

 

Jeg foreslår derfor her at de som føler for det navngir selgere, hva de kjøpte og hvilken erfaring de gjorde seg med den selgeren, slik at vi etterhvert får en slags database over trygge selgere vi alle kan benytte oss av. Fortrinnsvis selgere av foto-relatert utstyr.

 

Vær saklig og unngå diskusjons-poster uten informasjon i, det kan vi ta i andre tråder.

 

Når du handler fra det store utland, husk følgende:

 

Frakt:

Selger opplyser somregel om kostnadene på forhånd, men ikke alle har prisen til Norge liggende i systemet. En del opererer med fastpriser. Frakt kan du spørre selger om på forhånd i en epost, og er det opplyst at de kun sender til USA, er det lov å spørre om de kan sende til Norge også.

 

Moms:

Denne ligger på 25% av varens pris og frakten og betales når pakken din fortolles inn i Norge. Pakker med vareverdi under 200kr slipper moms og tolling. Dette gjelder også gaver. I tillegg kommer ett justerbart tollgebyr.

De fleste selgere på eBay er tilbøyelige til å skrive ned pakkens verdi til ett beløp under 200kr, eller merke den med gave, slik at du slipper utgifter til toll og moms.

Dette vet jeg ikke lovligheten av, og heller ikke hvilke konsekvenser det får om pakken skulle forsvinne (sett at du har forsikret forsendelsen og den er merket med en lavere verdi enn det som faktisk er).

Uansett, jeg vet at i 99% av tilfellene går pakkene glatt igjennom tollen.

 

Har du rettelser på dette, send en PM så vi slipper diskusjoner om etikk og lovgivning på dette området her.

 

Men post anbefalinger av selgere til du spyr, dette er alle tjent med!

 

Jeg starter:

 

urgalaxy

Ebay Store med produkter innen Foto, nytt

 

Selger med gode tilbakemeldinger og på de få negative som finns har selger gode argumenter.

Selger fabrikknye gjenstander.

Jeg har kjøpt Sigma (for Canon) 10-20mm objektiv og Hoya PRO-1 Pol-filter her, og er meget fornøyd, kjapp respons på epost om du lurer på noe, samt rask levering. Sender med Fedex om du vil også, og har ingen problemer med å skrive ned verdier på forsendelser om du måtte ønske det.

-------------------------------

 

tradingoo

Ebay Store med Filtre og Objektiver, fabrikknytt

 

Kjøpt ett Canon 50mm f/1,8 her, grei selger og ingenting å si på objetivet. Fikk med ett Hoya Green-series UV filter. Selger skriver nok ned verdien på pakken om du ber om det, men vi endte opp med å betale toll på denne, dog dette var vår egen feil tror jeg.

-------------------------------

 

gadgetinfinity

Ebay Store med Foto tilbehør, fabrikknytt

 

Kjøpte ett Sony A100 batteri og trådløs utløser her. Upåklagelig frakt og service. Batteriet viste seg å bli avvist av kameraet, og selger ba om serienummer på batteriet som viste seg å være fra en defekt batch, og sendte så ett nytt som fungerte prikkfritt, free of charge for meg selvfølgelig.

Utløseren var helt OK, uorginal som opplyst i annonsen, og den funker helt -greit-. Det fulgte forresten også med en trådutløser i pakken som fungerer PRIKKFRITT.

Endret av Fulgu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EllieShang

 

Ikke noe sjokk her, kjøpte minnekort, som så klart var fake (var vel egentlig klar over dette, dog hadde butikken godt rykte og korter var passe dyrt) Men problemet var at kortet ikke ville passe i kamera en gang, masse mailer til personene, ikke svar, eller svar om at han var på ferie. Så jeg satte litt hardt mot hardt og var litt krassere i mailen, da kom han plutselig hjem fra sin 14 dagers ferie etter 2 dager. Merkelig, lovte å fikse alt sammen. Men ikke hørt noe fra han.

Ikke bruk denne selgeren.

Lenke til kommentar

Har selv kjøpt 139 greier via E-bay. (Selvsagt mye småtterier som linselokk etc.)

 

Statistikken min er grei:

 

3 pakker dukket aldri opp, og en var humbug fra selger'n (En linse med linseseparasjon i uskadd eske som han mente måtte være transportskadd).

Av de tre som ikke kom fram er jeg temmelig sikker på at en forsvandt i posten fra USA, og to fra samme selger var rot hos selgeren.

 

Kjøp fra e-bay Butikker med tusenvis av feedbacks tror jeg stort sett er bortimot hundre prosent trygt.

 

Fra privatfolk dersom de har en konto som har vært en stund, og dessuten 10-20 gode feedbacks vil stort sett være til å stole på. De tar godt vare på feedbackene sine.

 

Det største problemet jeg har hatt er det forbannede systemet med momsinkreving hos posten.

 

Jeg har norske bokstaver i navnet mitt så selvsagt blir det skrevet feil fra utlendingene.

 

Av sånn roughly 50 pakker til fortolling i 2006 (dvs merket med verdi over 200 kr) tror jeg posten hadde 100 % bom på at pakken faktisk var til meg. Dermed så legger de pakken til side, og etter ca en uke dukker det opp en snailmail om å sende in fortollingsfullmakt. At det ikke er så mange som heter Age her til lands og at de fleste utlendinger sliter med å skrive Åge har ikke posten klart å få inn i datasystemet sitt som er laget for å håndtere pakker fra utlandet til Norge.

 

 

For småtterier som filtre, linselokk, lysparaplyer etc har jeg svært god erfaring med OECCAMERA.

 

Han har 28202 feedbacks og 100% positive.

 

Vær oppmerksom på hvordan feedback systemet fungerer. De fleste selgerne gir ikke feedback til kjøperne før etter at kjøperne ar gitt sin feedback. Det forstår jeg godt ellers så får de negativ feedback om posten somler noen dager etc, og dette kan ikke opprettes.

 

Dersom en selger har denne policy'en bør han ligge på 99, ett eller annet i positiv feedback. Har han under 99% så kan det allikevel være en seriøs selger dersom han gir feedback med en gang du har betalt. (Det blir ferre og ferre av disse.)

 

Stort sett trenger du noen gode feedbacks selv før du får lov til å by hos enkelte.

Så det kan være greit å begynne med noen småkjøp hos butikker med "buy it now" før du gir deg i kast med ausjonskjøp.

 

Goffen

 

 

Goffen

Lenke til kommentar

Re toll: (Les Moms)

 

 

For det første:

 

På fotoutstyr er det ingen toll kun moms.

 

Det skal betales moms av pakker på over 200,- og da er det 200 INK frakt.

 

Pakker merket med verdier på oppunder 200,- blir ikke stoppet selv om frakten står spesifisert på pakken og totalen vil bli 3-400,- (Vet ikke om dette er interne regler på posten, men jeg har bra grunnlag for å si at dette er praksis)

 

Blir en pakke stoppet så er regner de alltid med frakt i momsgrunnlaget.

 

I tillegg til de 25% moms så må du betale et "servicegebyr".

Mener dette gikk opp til nyttår til kr 90,-

 

På pakker over kr 1000 (igjen ink frakt) er dette ca 190,- (Det var 180 før nyttår)Her blir det til og med spesifisert moms på servicegebyret. Altså : Avgift på avgiften for å kreve inn en avgift !!!

 

Kun i Norge... (Og hvor f... er EØS avtalen blitt av ? I EU betaler man MVA i det landet man kjøper varen fra, ferdig arbeid. Derfor er det heller ingen som har et opplegg for å trekke fra momsen på eksportsalg lengre. *Fullt medlem av det indre marked* my ass )

 

Det er også kun i Norge man må betale moms på bruktkjøp fra privatpersoner.

 

Den gode nyheten er at det eneste som skjer dersom noe er merket for lavt eller ikke merket er at du må hoste opp en faktura (Cut'n paste fra PayPal email kvittering holder). Ingen straffeavgift eller noe i den duren.

 

Pakker som ikke har en deklarert verdi blir alltid stoppet (stoppet, og du må skaffe bilag ) dersom den er større enn en liten konvolutt. Så Husk å få selger til å merke verdien skikkelig.

 

Jeg vil selvsagt ikke oppfordre til ulovligheter, man jeg lurer virkelig på lovligheten av det norske opplegget i forhold til EØS. ( Og dersom noen vet hvor man kan henmvende seg med klager på slikt vil jeg gjerne vite det)

 

 

Fra USA kan det ofte lønne seg å bruke Jetcarrier dersom selger er villig til å sende til dem. Da betaler du lokal frakt til jetcarrier, og i deres sendingspris inngår fortolling, slik at det at du slipper servicegebyret til posten ofte dekker inn ekstrakostanden med å sende via Jetcarrier. Du slipper å vente på snail mail fra posten, og du kan spore pakken helt hjem.

 

 

Goffen

Lenke til kommentar

Mye bra tips her, goffen (vi har forresten nesten identisk antall kjøp). Jeg har stort sett de samme erfaringene som du nevner.

En annen ting som er kjekt å vite er at om man får (amerikansk) selger til å sende via USPS EMS(Express) og ikke bare vanlig USPS Airmail, får man også tracking på pakkene. Veldig greit å vite nøyaktig hvor i løypa pakken ligger (kan følge den både via www.usps.com og www.posten.no)

 

Forøvrig ikke alt som er like mye å spare på via utlandet. Men f.eks en ting som GPS er grisebillig i USA vs Norge. Det samme er det med klokker (fra Singapore har jeg kjøpt et par ganger. 30% av Norsk pris)

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar

:

) Dette var en kjempefin tråd som sikkert mange kan dra nytte av.( også meg)

Mitt bidrag: Det dyreste jeg har kjøpt på eBay er et Benrostartiv: M227

Kjøpt av: [email protected]

Pris: 213 USD

Frakt: 50 USD Norsk moms : 416 kr

Ca 2100 norske kroner totalt

Jeg bestilte søndags kveld, fikk mail mandag ( dagen etter) med sporingsnr.Pakken var på Alnabru tirsdags morgen.(men derfra og til Sarpsborg tok det en drøy uke).Bestilte like etter et stativhode,KS-1 ballhead av samme selger. Like rask sending .(og slapp fortolling) Selgeren anbefales!

Ellers har jeg handlet en del smått, f.eks en telekonverter og et filter til mitt Panasonic Fz7, av [email protected] Rask forsendelse, rett hjem i postkassa

Bestilte så et batteri av [email protected] forsendelse, men batteriet har fungert utmerket.

Minnepenn ( Sandisk micro) av [email protected]

Fungert bra så langt, rimlig kjapp forsendelse.

Manual til kamera av [email protected]. Rask forsendelse.

Har bestilt noe mer, men fra samme selgere, det som er fotorelatert.

Jeg har bare positive erfaringer med handel på eBay.Men jeg sjekker feeden godt før jeg handler.Bruker bare Paypal, noe jeg forøvrig er veldig fornøyd med.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

asiancamera1

Tilbehør, StepUp\Down ringer, linselokk, filtre etc

 

Kjøpte to step up ringer, pent innpakket og greit levert. Sender innen 24 timer og merker pakken med hva du måtte ønske.

 

--------------------------------------------------------

 

D-SLR-a

Solblendere, Blitz diffusere og linselokk

 

Kjøpte ett innergrip linselokk og en screw-on solblender, begge til ett 50mm objektiv med 49mm filterfatning, og det funker problemfritt.

 

---------------------------------------------------------

 

Har forresten handlet enda ett Pro-1 CPL Hoya 77mm filter fra urgalaxy, fremdeles ingenting å klage på der, bortsett fra at air-mail gikk ulidelig sakte, godt over en uke i postgang, velg FedEx dere, verdt pengene.

Endret av Fulgu
Lenke til kommentar
EllieShang

 

Ikke noe sjokk her, kjøpte minnekort, som så klart var fake (var vel egentlig klar over dette, dog hadde butikken godt rykte og korter var passe dyrt) Men problemet var at kortet ikke ville passe i kamera en gang, masse mailer til personene, ikke svar, eller svar om at han var på ferie. Så jeg satte litt hardt mot hardt og var litt krassere i mailen, da kom han plutselig hjem fra sin 14 dagers ferie etter 2 dager. Merkelig, lovte å fikse alt sammen. Men ikke hørt noe fra han.

Ikke bruk denne selgeren.

8111931[/snapback]

 

 

Hadde du sjekka denne først, hadde du spart deg for denne handelen:

http://toolhaus.org/cgi-bin/negs?User=Elli...ved+by&ref=home

Lenke til kommentar
EllieShang

 

Ikke noe sjokk her, kjøpte minnekort, som så klart var fake (var vel egentlig klar over dette, dog hadde butikken godt rykte og korter var passe dyrt) Men problemet var at kortet ikke ville passe i kamera en gang, masse mailer til personene, ikke svar, eller svar om at han var på ferie. Så jeg satte litt hardt mot hardt og var litt krassere i mailen, da kom han plutselig hjem fra sin 14 dagers ferie etter 2 dager. Merkelig, lovte å fikse alt sammen. Men ikke hørt noe fra han.

Ikke bruk denne selgeren.

8111931[/snapback]

 

 

Hadde du sjekka denne først, hadde du spart deg for denne handelen:

http://toolhaus.org/cgi-bin/negs?User=Elli...ved+by&ref=home

8218426[/snapback]

Hehe ikke noe sjokk nei.

Jeg hoppet på en aksjon som var noen få minutter igjen av uten å gjøre noe research så er jo min feil.

Men hva gjør jeg nå?

Jeg har mulighet til å gi han en negativ feedback. Men da vil vel bare han gi meg en negativ feedback også? Og jeg har bare 20 salg, så 1 negativt feedback vil se mye verre ut på min bruker enn på hans, så da taper jeg jo bare på det...

Er det noen måte jeg kan få pengene mine tilbake på?

Har sendt en del mailer og greier og sendt kortet tilbake og de har lovt å fikse hele greia, men har hørt lite fra dem...

Lenke til kommentar
... Det samme er det med klokker (fra Singapore har jeg kjøpt et par ganger. 30% av Norsk pris)

8113379[/snapback]

 

OT men,

Ragamuffin: Har du noen spesielle selgere eller butikker å anbefale for å kjøpe klokker (regner med at det er merkevare du har kjøpt)?

Lenke til kommentar
Ragamuffin: Har du noen spesielle selgere eller butikker å anbefale for å kjøpe klokker (regner med at det er merkevare du har kjøpt)?

8228700[/snapback]

 

Nå fant jeg ikke tilbake til den selgeren jeg brukte, men et kjapt søk viste flere aktuelle kandidater jeg ikke hadde nølt med å bruke om jeg skulle hatt ny klokke.

 

Eksempelvis denne fra Seiko, koster ca 4500,- her hjemme, har en Buy-it-now pris på $285 (ca 1700,-). $22 i frakt. Kjapt og greit. 100% orginalt og int garantikort vedlagt.

 

http://cgi.ebay.com/Seiko-Alarm-Chronograp...1QQcmdZViewItem

 

Jeg betalte litt i mva også, men det var ikke rare greiene (ikke gave, men selger hadde merket med verdi lik 3-400 kroner - noe jeg hadde ikke bedt spesifikt om)

 

Et søk på det merket du jakter etter, samt filtrering på Singapore gir deg vel noe å vurdere.

Lenke til kommentar

Litt rettelse.. Momsreglene..

 

Fri moms for varer opp til 200 kr på VARENS verdi, dvs UTEN frakt..

 

Jeg har handlet mye fra hele verden, men jeg holder meg stort sett under 200 kr's grensa. Av og til tar de stikk-kontroller og da ber de om dokumentasjon på varens verdi, hvis det ikke medfølger i pakken.

Første gang hadde jeg varer for 199,99 kr pluss frakt ca 45 kr. Den gikk greit gjennom uten moms!

 

For 2 uker siden stoppet de ennå en pakke med 2 minnekort til totalt 30 USD. Men gikk greit det og.

 

Så det hjelper ikke bare med verdien på pakken! Der sto 25 HKD.. Og det er ikke mange kroner..

 

Når det gjelder Gaver, så kan disse ikke sendes fra firmaer, bare fra privatperson til privatperson..

 

:roll:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Liten merknad;

EMS varer blir sjelden eller aldri! ilagt servicegebyr fra posten. Disse kommer til Norge veldig kjapt. Jeg har hatt varer fra Hong Kong som kom etter 2-3 dager og tilsvarende fra USA. Enn så lenge jeg har fortollet dem selv på nettet, (noe som ikke krever mer enn identifiksjonsnummer for pakken) så har jeg aldri fått det gebyret. Pakken blir også levert på døren til deg rundt lunsjtider.

Lenke til kommentar
Har handlet fra urgalaxy, sellnsend og Hong Kong Supplies, og har ingenting å utsette på dem. Det som overrasker meg hver gang er hvor raskt det ankommer Norge og hvor lang tid det tar den siste biten til min postkasse...

Da har jeg fått noe å utsette på Hong Kong Supplies, etter tidligere ha mottatt en pakke fra dem helt normalt, fikk jeg nå problemer med en forsendelse og møtte en heller kald skulder fra HKS. Selv om de var skyld i problemet, forstod de ingenting, visste ingenting og ville ikke gjøre noen ting, anbefaler å velge noen annen med bedre kundeservice.

Endret av Oceanborn
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ser at flere her deler mye positive erfaringer om handel fra utlandet.

Jeg tenket på å handle meg en Bigma og en SB800 og ser at det er en god del penger å spare på å handle fra nevnte butikker.

 

Men ser at de fleste av dere handler bare småting fra utlandet, eller er det bare min oppfatning?

 

Ser flere butikker her nevnes, bla urgalaxy, som selger Bigma til 483£ +55£ i frakt.

Med en kurs på 12.22 blir dette ca 6575,- NOK

Butikken annonserer med NO TAX og marked as "gift".

Dvs rent praktisk at jeg kommer til å betale rundt 6575 for objektivet og ha det hos meg innen en ukes tid?

 

Flere som har erfaringer med å kjøpe glass fra utlandet?

 

Ser også at de opererer med både pund og dollar.

Lønner det seg på noen måte å handle i dollar siden denne er ganske svak om dagene? Eller endres prisen etter dagens kurs?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...