Gå til innhold

Dummeste pc spørsmål du har fått?


johna

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

en vanlig ting er jo folk som kaller kabinett for harddisk... :lol:

 

husker sefølgelig nesten ingen morsomme men:

 

en venn hadde handla på qxl:

 

1. meg: den pc er grei den men har litt lite ram....

 

kamerat: ok, javel, vi kan vel lage litt mer ram..? :-?

 

2. faren min på handletur:

 

selger på xpert: denne skrivern er et bra merke og har god kvalitet.

 

fattern: ok....hmmm...den har vel word? :lol::lol:

 

selgeren ble plutselig stille og alle bare ignorete den siste komentaren...

Lenke til kommentar

Det er faktisk nesten sant.. For det finns et virus som får bilderøret ditt til å ryke.. Ikke så kjekt..

 

man bare på eldre skjermer som ikke har en sperret Hz...

 

eneste slike virus kan gjøre et å sette Hz'en og oppløsningen høyere en det skjermen takler, men nye skjermer har en sperre som gjør at den skrur seg av om man overstiger det som er max.

Lenke til kommentar

Ikke dumt spørsmål men en plass i denne tråden stod det en link til en side hvor opprinnelsen til en del mailer jeg har fååt videresendt stod.... bl.a. den med oppringing til brukerstøtte..... problemer med WordPerfect...ser ingemtong på skjerm....kan ikke sjekk eller se om strøm står i pga det er så mørkt.......

 

Brukerstøtte: http://www.dagbladet.no/tegneserie/index.h...html?1044054000

Lenke til kommentar

:lol: Ler meg krokete av denne tråden!!

 

Må vel tilføye litt jeg også!

 

Muttern skulle ha seg ny mus til sin "gamle" maskin (jeg har selvsagt oppgradert den litt i det små, uten at hun vet om det). Jeg forklarte henne litt om hvilken muligheter hun hadde, trådløs, optisk etc.

 

Hun tenkte hun skulle invistere i et sånt mus og tastatur sett, trådløst og med optisk mus, ettersom det var klart det beste for hun! Jo da, det var helt til hun preiket med en familievenn av oss. De kom av en eller annen grunn i på det med at hun skulle kjøpe ny mus, og han fortalte at da måtte hun huske å kjøpe forlenger på kabelen til musen. Nei, sa muttern de trengte hun ikke fordi hun skulle kjøpe trådløst! Trådløst, fyren ble helt fortvilet, nei, det måtte hun ikke kjøpe, da kunne folk gå forbi vinduet ditt og hente ned viktig informasjon fra maskinen din, for det hadde han lest! Så muttern kjøpte trådmus!

 

Er vel helt klart at fyren har lest saken om de to som kjøpte PC gjennom jobben og soim fikk PC-pakken levert med trådløs mus og tastatur (no-name kan jeg tenke meg). De kunne iallfall bruke PC'ene til hverandre! Det er iallfall ikke mulig på Logitech og Microsoft! Og så tenker sikkert gubben på 802.11a/b - der folk kan gå forbi vinduet ditt og hente ned sensitiv materiale fra maskinen din! Om du da ikke allerede har tenkt på det og kjørt litt hightech kryptering o.l.

 

En annen liten en:

En dag på min sommerjobb som admin, fikk jeg en telefon på kontoret! Du må komme ned i produksjonen, jeg trenger desperat hjelp på PC'en her, veldig viktig at du kommer litt kjapt! Jeg tenkte at her var det sikkert noe å bry seg på, ah.. endelig... Jeg løper ned til kroppen, og får denne oppgaven: Jeg hadde et sånt bilde på skjermen her før der det stod Word under, da jeg klikket på den kom tekstbehandligsprogrammet opp, nå er det bildet borte, så jeg kan ikke bruke tekstbehandling mer! [start]-->Programmer-->Word <-> [CTRL]+drag n' drop @ desktop

Sånn, nå kan du bruke tekstbehandlingen igjen!

 

Det stod nok helt klart om livet her, og det var nok hent umulig å forklare over telefon!

 

-Chief- :woot:

Lenke til kommentar
Å ha med mennesker i ein datarelatert service jobb, det er å utsette seg for ganske hard tortur!

 

Eks:

Hva windows versjon har du 95/98/2000/XP ??

så svarer kunden "Har Windows 97!"

 

 

 

 

 

 

 

Det har vel med å gjøre at det er noe som heter office 97, hørt denne mange ganger, det er fordi folk ikke ser på maskina starte windows, men office applikasjoner startes mange ganger..

Lenke til kommentar

Jeg og en kamerat skulle ha nettverkskabel kat.5 og alt det der. Skulle lage dem til selv da. Når jeg sa dette til selgeren sa han at:

 

Husk at visst du lager du kabelen selv så får du maks 10 Mbit overføring på den, men visst du kjøpte ferdige kabler så kunne du ha 100 Mbit overføring.

 

Jeg og kameraten så på hverandre med stor forvirring. Vi kjøpte kabel slik at vi kunne lage dem selv vi, og sjokkerende nok fikk vi 100 Mbit overføring...

 

Det som er spesielt her er at vi kjøpte kabelen i en lokal dataforretning, ikke noe elkjøp eller expert her nei.

Lenke til kommentar

Fikk en gøy telefon en her om dagen:

 

Hun: "Det er noe feil med skriveren min. Den fungerer ikke, og jeg har satt i nye patroner uten at det hjalp. Så dro jeg til Elkjøp (i Alta) og de sa at det kunne være et virus i skriveren."

 

Jeg: "Nei, det er nok ikke mulig. De mente sikkert at det kunne være virus i PC'n din, og at det har rotet det litt til."

 

Hun: "Joda, de sa på elkjøp at det var virus i skriveren."

 

Heldigvis ble det en lykkelig slutt på historien: Etter grundig stegvis feilsøk og fiksing fikk jeg henne til å innstallere driveren på nytt, slik at skrivenern funket. For sikkerhetskyld fikk jeg henne til å kjøre en av de freeware virussjekkene uten å finne noe.

 

Hun: "Tusen takk for hjelpen, nå er viruset helt borte og alt fungerer".

Lenke til kommentar

Jeg snakka med en fyr over telefonen:

 

/me: "Så går du ikke i c: stasjonen"

han: "Jeg tror ikke jeg har det..."

/me: "Ta å gå inn i Harddisken der du har installert det"

Han: "FAEN TROR DU JEG FÅR PLASS INNI DER?"

-

Ring Ring:

/me: "hallo?"

Han: "Nå har jeg kjøpt meg en optisk kabel, Men jeg får ikke musa til å optisk"

Lenke til kommentar

Jeg kjenner en som kjøpte en billig maskin til å spille med som hadde integrert skjermkort, fyren ville ha et bedre skjermkort( det integrerte hadde bare 16 farger) så han kjøpte et 256-fargers kort og fikk meg til å installere kortet. Selv om han er ganske grønn på området så lot jeg han få installere drivere, et par dager senere så får jeg en fortvilet tlf fra samme person hvor han sier at skjermkortet virker ikke og at han bare får en sort skjerm. Jeg spør ham de vanlige spørsmålene( har du koblet til skjermen, er du sikker, hvor har du koblet til skjermen?) og det viser seg at han har koblet seg til det integrerte skjermkortet igjen, ikke nok med det, han hadde koblet om mus og tastatur! :roll:

 

Det som overrasker meg med det hele er at jeg hadde forklart det hele i detalj og NESTEN idiotsikkert... :-?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...