Gå til innhold

NRK-lisens - Hvordan unngå?


Anbefalte innlegg

Betinger et par gode programer for noen at ALLE må betale 1100kr i kvartalet, fordi dem har en TV i huset?

Nei, det skulle vært valgfritt slik det er med andre ting.

Det er snakk om at vi er i året 2007 nå, slike avgifter hører fortiden til.

Med 3300kr PR år er ikke NRK verd det for min del.

Eventuelle serier som nevnt her Team Antonsen får man kjøpt til 99kr på DVD huset. Kjøper man den kan man se det når man vil, ikke etter når en TV kanal du faktisk også må betale for finner det passenede å sende det.

 

Støtter meg helt bak hva Qualye har skrevet.

Så enig så enig.

Endret av Darkrevan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
eller la staten betale kanalen.

7964446[/snapback]

 

Sånn at de som ikke har TV også må betale mener du?

7966362[/snapback]

 

ALLE som har Nrk tilgjengelig ser på kanalen gjennom året. INGEN kan nekte for det.

De aller fleste i Norges land har Nrk tilgjengelig, men en god del sniker seg unna og betaler ikke lisens. Hvor stor andel dette er tør jeg ikke tippe engang, men Nrk har sikkert statistikk på dette.

La innkrevingen av lisensen gå over skatteseddelen. Når alle betaler for seg får vi en mere rettferdig fordeling av kostnadene og "lisensen" burde jo da kunne reduseres(?)

I tillegg så er det store besparelser med å avvikle lisenskontoret i Mo i Rana, samt et tosifret antall kontrollører rundt om i Norge.

7966959[/snapback]

 

 

 

:mad:

TULL OG TØYS, jeg har selv parabol og der er ikke NRK lagt til i programlisten engang. Vet nøyaktig antall min og sekunder jeg ser på NRK i året og svaret er 0 min og 0 sekunder. Større dritt av en tv kanal skal man lete lenge etter. ( Betaler ikke linsens )

Lenke til kommentar
Jeg tror noen av programmene i "gullrekka" har brukt å ha oppimot en million seere, ikke kom her å fortell meg at den eneste grunnen til det er at seerne bare får inn en kanal.

8575345[/snapback]

 

 

når de sier at "programmet er sponset av norsk tipping" (eller noe) er ikke det reklame?!

Lenke til kommentar
"Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med statskanal, mener du da en kanal som prøver å treffe alle grupper? NRK treffer ikke meg, dessverre burde jeg kanskje si - spesielt siden jeg er tvunget til å betale for kanalen. "

 

Har du aldri sett på f.eks Lillelørdag, åpen Post, Team Antonsen eller Typsik norsk?

8903323[/snapback]

 

 

Om jeg har eller ikke har sett på noen av disse programene er vel egentlig ikke relevant i debatten, er det? For ordens skyld så har jeg sett noen episoder av "Lillelørdag", "Åpen Post", "Team Antonsen", "Beat for Beat" og "Nytt på Nytt". Det du ikke forstår er at det ikke har noe med saken å gjøre. Det som er poenget er at disse programene ikke er viktige nok for meg til at jeg ønsker å betale NRK-lisens for å se dem. Jeg hadde aldri abbonert på NRK og dermed ikke sett disse programene om jeg hadde et valg.

 

Et program jeg virkelig kunne tenkt meg å sett igjen på NRK, som det faktisk er levert inn underskriftskampanje for å få på skjermen ble blankt avslått av statskanalen, som liksom skal serve og treffe seernes behov.

Lenke til kommentar

Til høsten etablerer NRK en tredje tv-kanal. Helt idiotisk spør du meg. NRK 2 har jo vært en reprisekanal de siste ti årene. Det koster flesk å kjøpe inn/lage innhold til tre kanaler. I tillegg må lisensbetalerne legge ut for overgangen til digital-tv. Mitt svar er heller å kutte i tilbudet, dvs. heller fokusere på de områder hvor NRK er gode, slik som på nyheter og aktualiteter. Én NRK-kanal burde vel holde..?

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Jeg tar opp igjen denne tråden for å høre om folk har klart å lure seg unna lisens med parabol?

 

Tror ikke jeg orker å overføre abn til et annet navn ettersom regningene da vil komme dit.

 

Å få lisensavdelingen til å tro at jeg har solgt utstyret skal jeg nok klare. Jeg har ingen tv registrert på meg, kun parabol.

 

Det jeg lurer på er om NRK går inn i arkivene til Canal Digital og Viasat for å "oppdatere seg" eller er det kun snakk om registrering når man kjøper parabolen?

Lenke til kommentar

Jeg sier bare:

 

NRK får ikke adgang til å kreve lisens av de som ser TV-programmer på PC eller mobil. Det går frem av den nye stortingsmeldingen om kringkasting.

 

kilde:

http://www.nrk.no/nyheter/1.2426197

 

I lovdata står følgende:

 

Den som har (bl.a. også den som låner eller leier) fjernsynsmottaker plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget.

 

For videospiller kombinert med tuner (mottakerdel) skal det betales kringkastingsavgift som for fjernsynsmottaker med farge.

kilde: http://www.lovdata.no/for/sf/kk/tk-19801023-8798-0.html

 

definisjon på fjernsynsmottaker:

 

Departementet vil inntil videre legge opp til at dagens system for kringkastingsavgift videreføres gjennom en teknologinøytral definisjon av begrepet «fjernsynsmottaker», kombinert med en meldepliktsordning som er avgrenset til å omfatte tradisjonelle fjernsynsmottakere.

 

kilde: http://www.regjeringen.no/nb/dep/kkd/dok/r....html?id=466392

 

 

Konklusjon min: høgg vekk antenneinngangen din slik at den er heeeelt ubrukelig(står ingen plass at den må fjernes og kvittering vises) og bruk heller en hdmi fra mediacenterpcen din med tvkort...gjerne digitalt tvkort med mpeg 4 støtte:)

 

innviter kotrolløren inn på kaffe å litt høyoppløst nrk titting.(selv om det bare er dritt der, i know...men 5 min, det holder du ut:)) å han kan ikke gjøre damn shit med det!

 

Skal forøvrig nevnes at NRK fortsatt krangler om lisens på mobil og pc. og har du tv kort i pcen vil neppe kontrolløren gi seg selv om du har rett. (leste på en norsk seriøs side at tv mottaker i pc ikke var lisensbelagt, men husker seff ikke nå hvor jeg fant det.) Uansett så sier regjerningen at definisjon på en fjernsynsmottaker fortsatt skal avgrenses til å gjelde tradisjonelle mottakere...noe en pc ikke er.

Lenke til kommentar
Er det noen her som har fått lisenskontrolløbesøk da, og lurt seg unna? Ellerble resultatet annerledes?

Får man eventuelt bot om kontrolløren kommer, eller får man bare lisensregningen?

 

 

Heh, jeg gikk på den smellen der for noen år tilbake. Jeg flytta på hybel da jeg var en 16-17 år og kjøpte da alt av TV/Video i min fars navn. Siden han allerede betaler lisens, vil han ikke få ytterligere regninger ved å ha flere apparater registrert i sitt navn. Parabol kjøpte jeg også (i mitt navn), men utifra den kom det ingen regning, selv om NRK inngår i programpakka.

 

Det varte og det rakk, jeg snek meg unna helt til en varm juli ettermiddag da jeg var en 24-25 år. Plutselig banka det en kar på døra og sa han var i fra NRK og spurte om jeg hadde TV-apparat. Jeg kunne selvfølgelig ha prøvd å vridd meg unna med noe lurt, men fant ut at det var det tvilsomt jeg hadde kommet særlig langt med i lengden. Jeg sa jeg flytta inn i forrige uke og fikk dermed lisensregning på den resterende perioden. Er nå 28 og har betalt lisens siden den gang.

 

Nå skal det sies at jeg ikke kikker stort på NRK med unntak av vintersporten (hopp, langrenn, alpint, VM, OL osv), men reklamefri er den så absolutt ikke. Indirekte reklame er det jaggu nok av.

Lenke til kommentar

Fikk besøk her i dag.

Hele blokka var i "ALERT" modus for gammle damer og andre folk...

 

Kompis av meg (anna hybel) min var så smart og ikke åpnet døren sin i det hele tatt.

Hvorfor i faen gjorde jeg heller ikke det?? Faen også. Jeg vet jo hvordan vennene mine ringer på. Trykker på knappen som alzheimerpasienter med ekstreme rykninger.

 

Men jeg var litt smart da. TV'n stod ikke på høyt volum. Hadde mellomdøra atlukt så han kunne ikke høre noe (HÅPER JEG). Da jeg gikk mot døra slo jeg av TV'n. Lukte mellomdøra og prata med fyren. Jeg var skjelvende. Men sa at jeg ikke hadde TV.

 

Men faen heller. Han noterte ned navnet mitt, hvorfor i fanden sa jeg ikke et falskt navn? Han hadde en liste over romnummer og navn på mange folk. Tror ikke det var noe spesielt.

 

Men faen viss jeg får brev i kassa. Faen også! Får sette TV'n på boden imens og vente på at han kommer tilbake når jeg nekter for at jeg har TV. Får se TV oss venner istedet... Bygge Flat-TV'n i veggen?

Lenke til kommentar
Jeg tar opp igjen denne tråden for å høre om folk har klart å lure seg unna lisens med parabol?

 

Tror ikke jeg orker å overføre abn til et annet navn ettersom regningene da vil komme dit.

 

Å få lisensavdelingen til å tro at jeg har solgt utstyret skal jeg nok klare. Jeg har ingen tv registrert på meg, kun parabol.

 

Det jeg lurer på er om NRK går inn i arkivene til Canal Digital og Viasat for å "oppdatere seg" eller er det kun snakk om registrering når man kjøper parabolen?

 

Pr i dag har ikke NRK hjemmel til å forlange abonnentslister fra Canal digital eller andre kabel/parabolleverandører. Men butikker som selger TV og annet mottakerutstyr er pliktig til å rapportere når de selger slikt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg skal kjøpe meg en fin liten Sony-tv og jeg trur jaggu jeg skal få antenneinngangen plombert med en gang. Det er uansett ikke bruk for den når analognettet stenger i mai. Da trenger jeg ikke betale tv-lisens, eller hva? Ikke er jeg interessert i å betale dyrt for bakkenett-dekoder heller.

 

De jeg leier hybel hos har IPTV fra NGT. Må vel ha egen dekoder for det hvis jeg er interessert.. Men det jeg blir å bruke tv-en mest til er avspilling av media fra pc. Nyheter og annet kan jeg få fra nett-tv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...