Gå til innhold

Relansering av bruktmarkedet?


Anbefalte innlegg

Har vært en trofast bruker av HW-nettverket i mange år, og gleder meg stort over utviklingen vi har sett de siste årene. Dessverre virker det som om bruktmarkedet ikke har blitt prioritert. Det jeg ønsker med denne tråden er en debatt rundt bruktmarkedet. I det siste har det vært en del svindel og svindelforsøk. Det er altfor lett for brukere å gi seg selv karakterer, og det er for lett å registrere seg som bruker.

 

Mine forslag til endringer:

 

* Ved registrering av bruker er det obligatorisk å oppgi et telefonnummer, det blir så sendt en sms til dette nummeret som man må bekrefte ved å logge seg inn på HW.

* Brukere kan ikke gi karakter før en handel er gjennomført.

* Man skal fortsatt ha mulighet til å legge inn kommentarer på annonsene, men disse skal først godkjennes av enten annonsøren eller av en moderator fra HW.

* Sterkere overvåking av bruktmarkedet.

 

Vedlagt følger denne lenken til annen tråd angående svindel på bruktmarkedet.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

AMEN, jeg støtter forslaget. :D

 

vil i tillegg forelså at det blir satt opp en "planleggingsgruppe" el. som kan vurdere hvilke retningslinjer som det burde føres opp.

 

det burde bla også bli gjort mer "strømlinjeformet" med feks søk på "nick" osv. og med geografisk inndeling. slik at man kan søke på annonser i nærheten av der man bor.

 

mailadresser burde bare være tilgjengelig for de som er medlemmer som er logget inn (slik kan man feks stoppe spam fra svindelroboter ol.)

 

hele bruktmarkedet burde rett og slett:

1.planlegges på nytt

2.stenges

3.startes i den nye og forbedrete formen.

 

dette er noe som dere som styrer hardware burde tatt tak i for lenge siden egentlig men nå som det er så mange svindelforsøk osv så er dette ikke noe som burde vurderes men som derimot må gjøres noe med.

 

og dette er ikke bare snakk om noen få enkeltpersoner.

bruktmarkedet blir både brukt av lokale b-gjengen-helter og av multinasjonale svindelfirmaer mm.

 

tror ikke det er sinnsykt store innsatsen som skal til for å få fikset opp i dette.

 

har selv vært utsatt for svindler og svindelforsøk, samt fått insane mye spam og tullete nigeriatilbud igjennom det siste året spesielt.

 

som bruker av bruktmarkedet gjennom flere år står jeg på barikadene og sier:

nytt kjøp og salg forum nå!!!

 

peace. :thumbup:

Lenke til kommentar

Njaaaa. Det med sms registrering synes jeg var en meget god ide :thumbup:

 

Når det gjelder store endringer, så må vi huske at bruktmarked.no er en gratis tjeneste... Det kan fort bli litt for dyrt for hw.no å holde dette gående hvis vi starter å kreve tiltak som gjør at bruktmarked.no blir like brukervennlig som andre bruktmarkeder som tar betalt.... (Correct me if i'm wrong!!)

 

Strengt tatt burde en sms registrering gjøre susen... Folk må jo bruke litt sunn fornuft og ;)

 

Cudos til nuffern! Flott at noen tar seg tid til dette! :thumbup::thumbup:

Endret av Zopilote
Lenke til kommentar
Cudos til nuffern! Flott at noen tar seg tid til dette! :thumbup:  :thumbup:

7868795[/snapback]

Hehe, takker. De som virkelig skal ha cudos er de innenfor HW som tar tak i utfordringen. Håper de setter dette sitt på "roadmap".

 

Er enig at store endringer vil koste penger, og at det da kan bli vanskelig å holde bruktmarkedet gratis. Når det gjelder SMS-registreringen så kunne dette kanskje ha kostet 25 kr. Det er jo noe man bare gjør én gang. På denne måten kunne HW ha dekket inn noen av utgiftene. 25 kr ganger x-tusen = bra med penger.

 

Hadde vært fint med andre endringer, men det som bør prioriteres ved siden av registreringen av brukere, er registeringen av karakterer. En god selger får ødelagt sin karakter av noen fjortiser, mens en uærlig selger skryter seg selv opp i skyene.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar
Hehe, takker. De som virkelig skal ha cudos er de innenfor HW som tar tak i utfordringen. Håper de setter dette sitt på "roadmap".

 

7869631[/snapback]

 

At noe bør vurderes å gjøres med bruktmarkedet er det ikke tvil om nei.

 

Brukerregistrering med navn, adresse og telefon/mobiltelefon (hvor sistnevnte sjekkes) kunne vært greit.

 

Om det hadde gått an å få til et enkelt system hvor kun kjøpere og selgere kunne lagt inn kommentarer i forbindelse med gjennomført handel hadde det og vært en fordel.

Lenke til kommentar

Takk for mange veldig flotte innspill!

 

Vi ser selv at vi er nødt til å gjøre noe med bruktmarkedet, men dessverre har det ikke blitt satt av tid til videreutvikling etter at Ueland gjorde systemet "ferdig" for noen år siden. Jeg skriver "ferdig" fordi en nettjeneste stadig er under utvikling, og vi sjelden regner oss som ferdig selv om vi for en periode avslutter videreutviklingen.

 

Akkurat nå jobber vi med videreutvikling av prisguide og speedometer. Jeg skal definitivt ta med disse innspillene når vi vurderer hva vi skal arbeide med fremover. Bruktmarkedet er en viktig tjeneste for oss, og vi ser at den blir MYE brukt av leserne våre!

Lenke til kommentar

Flott med tilbakemelding, amund! Jeg tror deg når du sier at du kommer til å ta saken videre. Dette er sikkert noe dere har hatt i tankene mer eller mindre fra før.

 

Personlig vil jeg påstå at videreutvikling av bruktmarkedet er viktigere enn speedometeret, men jeg skal ikke legge meg opp i deres arbeide.

 

Takker for at dere driver utviklingen videre ved å gjøre Norges beste nettsted enda bedre. Mitt ønske til julegave i 2008 er et nytt bruktmarked. :)

Lenke til kommentar
Flott med tilbakemelding, amund! Jeg tror deg når du sier at du kommer til å ta saken videre. Dette er sikkert noe dere har hatt i tankene mer eller mindre fra før.

 

Personlig vil jeg påstå at videreutvikling av bruktmarkedet er viktigere enn speedometeret, men jeg skal ikke legge meg opp i deres arbeide.

 

Takker for at dere driver utviklingen videre ved å gjøre Norges beste nettsted enda bedre. Mitt ønske til julegave i 2008 er et nytt bruktmarked. :)

7878442[/snapback]

 

 

yo...

 

amund ruler.. litt iallefall... :thumbup:

 

han fikser jo stort sett det meste vet jeg.

svarer på mail og alle ting.

 

om resten av gjengen er hekta på å forbedre det MEGATEITE speedometeret så tror jeg desverre ikke det blir noen endring i bruktmarkedet allikevel.

 

huff.. vente til jul 2008?.. neva... :thumbdown:

 

de må fikse bruktmarkedet i løpet av februar/mars eller bare stenge heile møkka..

leste i avisene nå at det ikke er et enestående tilfelle det som skjer på bruktmarkedet da heller... både qxl, finn, og andre sliter med "selfcontrol" av markedene sine.

 

hadde vært fint å sett at hw.no gikk forann som et godt eksempel.

det hadde vært noe det :w00t:

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i dette.

 

Og når det gjelder dette økonomiske aspektet ved det hele, har jeg ingen problemer med å betale for en annonse, slik man gjør på finn.no. Her koster en annonse 25,- og er varende i 60 dager.

 

Dette tror jeg ikke de fleste vil krangle på, siden det vil øke kvaliteten for bruktmarkedet. Enkelte vil kanskje si at: "da er det ingen vits med bruktmarkedet, vi kan jo bare selge på finn.no"

 

Ja!! Det kan du. Men dette markedet er myntet på oss som leter etter HARDWARE (maskinvare) og andre ting som har teknologi relatert. Det vil ikke bli noe enklere andre steder.

 

ID sikring via sms er genialt, da slipper vi falske annonser eller lignende.

 

Og når det gjelder karakterer så kan jeg ikke få sagt meg mer enig i at det trengs kvalitetssikring. Jeg fikk selv en elendig karakter av en kar som mente at jeg krevde en høy sum for maskinen min. Det kan så være sin sak, men han hadde ingen andre intensjoner om å kjøpe maskinen enn å gi meg en dårlig karakter, fordi jeg hadde satt en pris i utgangspunktet. Det beste med denne historien er jo at jeg også fikk en sms hvor det stod: "jeg har gitt deg en karakter på annonsen din".. Ja ok, tenkte jeg. Fint det... Forøvrig solgte jeg maskinen for et par tusen mindre enn jeg ville ha i utgangspunktet... Men å gi meg dårlig karakter for en pris jeg selv har satt??

 

Skjønner kanskje hvor jeg vil hen?

 

Så jeg er hjertens enig i trådstarter sine ideer, og jeg håper disse blir tatt i betrakning av et nytt bruktmarked.

Lenke til kommentar
Enig i det meste, men at annonsøren selv skal godkjenne kommentarer blir vel litt drøyt? Da vil ingen godkjenne negative kommentarer om selg selv...

7896101[/snapback]

 

Enig, det må være slik at kommentarer eller karakterer som blir gitt, bare skal kunne endres eller fjernes av admin.

 

Scenario:

En som har kjøpt et produkt er sint fordi det tok to dager ekstra i posten pga en eller annen hendelse som sørger for at varen ikke ble sendt. Det ble informert om dette via mail eller lignende, og beklaget. Kunden velger da å gi selger en dårlig omtale, fordi han er sint.

 

er dette rettferdig? Her kan da selger informere bruktmarkedet om sakens stilling, og admin kan da endre eller redigere kommentar/karakter.

 

Og det er også lagt opp til et advarselsnivå her på forumet, dette kan også gjelde for folk som er useriøse eller rett og slett drittunger når det kommer til en handel, slik de kan risikere å bli sperret ute hvis de fortsetter sin håpløse adferd.

 

Dette scenarioet jeg nevnte kan også være visa verse... Selger er totalt useriøs, og kunden har f.eks forhåndsbetalt for noe som kommer delvis ødelagt i posten eller at varen viser seg å være defekt og dette er noe selger viste om på forhånd.

 

Også her skal admin da ha muligheter for å endre en tilbakemelding eller å ta i bruk advarselssystemet. Evnt stenge ute useriøse selgere/kjøpere.

 

Det er et hav av muligheter man må ha med i tankene ved å innføre striktere regler. Her om dagen leste jeg en annonse for Playstation 3. Det var kun oppgitt pris, men overhode ingen kontaktinformasjon. maskinen var av japansk opprinnelse med lovord om at denne virker med sone2 spill og filmer. Lukter dette mystisk? Slike ting må det gå ann å luke vekk.

 

Sorry for dobbeltposting her, men blir litt engasjert, siden jeg er en aktiv bruker av bruktmarkedet og ønsker å ivareta de muligheten vi har med dette systemet.

Lenke til kommentar
Enig i det meste, men at annonsøren selv skal godkjenne kommentarer blir vel litt drøyt? Da vil ingen godkjenne negative kommentarer om selg selv...

7896101[/snapback]

Det er ikke karaktergivningen jeg tenker på, men kommentarene til selve annonsen. Dersom noen har ytterliigere spørsmål som kan være av generell interesse, så kan selger velge om de skal vises i annonsen. Dersom det er noen som skal kaste dritt, så kan han velge å ikke viste det.

 

Dette er noe annet enn selve karakteren man gir selgeren. Dette skal selvfølgelig ikke selgeren ha noen innvirkning på.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

En av fordelene med bruktmarkedet her er jo at det er en del kompetente folk som leser og skriver og selger. Det er positivt at man kan si i fra om en selger virker useriøs, slik at andre ikke blir lurt. Bruktmarkedet skal ikke bli en plass som qxl, hvor det holder å skrive en masse dritt så går alt du selger for 3x verdien. Hvis en person har priset en vare ekstremt høyt, så kommenterer jeg gjerne det. Denne muligheten vil jeg gjerne at skal fortsette å være der.

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar
En av fordelene med bruktmarkedet her er jo at det er en del kompetente folk som leser og skriver og selger. Det er positivt at man kan si i fra om en selger virker useriøs, slik at andre ikke blir lurt. Bruktmarkedet skal ikke bli en plass som qxl, hvor det holder å skrive en masse dritt så går alt du selger for 3x verdien. Hvis en person har priset en vare ekstremt høyt, så kommenterer jeg gjerne det. Denne muligheten vil jeg gjerne at skal fortsette å være der.

7898038[/snapback]

 

Så du mener i ramme alvor at en selger oppfører seg dårlig dersom han/hun har satt en pris du ikke liker? Det faller jo på sin egen urimelighet. Å gi en kommentar ala "denne varen synes jeg du skal ha mye for, er det noe spesielt med denne som ikke andre har?" burde jo være greit, men å gi dårlig karakter, noe som da tyder på dårlig oppførsel eller useriøse selgere er jo noe helt annet. Det har man ingen beviser for.

 

Jeg synes nå mitt eksempel på dette er veldig godt. Jeg fikk da solgt min maskin, selv om den var prisen høyere enn det jeg visste at markedet ville betale for den. Kjøperen var kjempefornøyd og siden har jeg ikke hørt noe. Skal jeg da måtte ha på meg at jeg er en dårlig selger, siden jeg priset en vare høyt i forhold til hva enkelte ville betale for den?

 

For useriøs skal jeg ikke ha på meg at jeg er.

Lenke til kommentar

Vi skal ikke bli helt kommunistiske. Selger får bestemme hva han vil selge varen sin for, og om noen vil kjøpe den til den prisen så får de gjøre det. Er direkte useriøst å legge inn kommentarer om at varen er priset for høyt. Da får man heller sende en mail til selger om at det kan være en idé å sette ned prisen dersom han ønsker å få et raskere salg.

 

Dersom noen selger en PC med tittelen "Gamer-PC" og den har nVidia FX5200-grafikk, så burde det være på sin plass med en negativ kommentar (på selve annonsen og ikke selger). Dette fordi selger er uærlig. Det er derimot ikke det samme som det å selge dyrt.

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar
Enig i det meste, men at annonsøren selv skal godkjenne kommentarer blir vel litt drøyt? Da vil ingen godkjenne negative kommentarer om selg selv...

7896101[/snapback]

 

Enig, det må være slik at kommentarer eller karakterer som blir gitt, bare skal kunne endres eller fjernes av admin.

 

Scenario:

En som har kjøpt et produkt er sint fordi det tok to dager ekstra i posten pga en eller annen hendelse som sørger for at varen ikke ble sendt. Det ble informert om dette via mail eller lignende, og beklaget. Kunden velger da å gi selger en dårlig omtale, fordi han er sint.

 

er dette rettferdig? Her kan da selger informere bruktmarkedet om sakens stilling, og admin kan da endre eller redigere kommentar/karakter.

 

Og det er også lagt opp til et advarselsnivå her på forumet, dette kan også gjelde for folk som er useriøse eller rett og slett drittunger når det kommer til en handel, slik de kan risikere å bli sperret ute hvis de fortsetter sin håpløse adferd.

 

Dette scenarioet jeg nevnte kan også være visa verse... Selger er totalt useriøs, og kunden har f.eks forhåndsbetalt for noe som kommer delvis ødelagt i posten eller at varen viser seg å være defekt og dette er noe selger viste om på forhånd.

 

Også her skal admin da ha muligheter for å endre en tilbakemelding eller å ta i bruk advarselssystemet. Evnt stenge ute useriøse selgere/kjøpere.

 

Det er et hav av muligheter man må ha med i tankene ved å innføre striktere regler. Her om dagen leste jeg en annonse for Playstation 3. Det var kun oppgitt pris, men overhode ingen kontaktinformasjon. maskinen var av japansk opprinnelse med lovord om at denne virker med sone2 spill og filmer. Lukter dette mystisk? Slike ting må det gå ann å luke vekk.

 

Sorry for dobbeltposting her, men blir litt engasjert, siden jeg er en aktiv bruker av bruktmarkedet og ønsker å ivareta de muligheten vi har med dette systemet.

7896135[/snapback]

 

en liten ting er det egentlig vits med et separat advarselsnivå ifra det her på forumet? de to kan jo bli synkronisert med hverandre så det blir likt da.. eneste ulempen med dette er at du kan kanskje bli tolket som useriøs fra et veldig aktivt liv her i forumet da... :D

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...