Gå til innhold

Fra pirat til storkjøper


Tandamram

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte Xbox i januar, 2005. Fram til da hadde jeg Gamecube og PC. Jeg kjøpte egentlig svært få titler til GC, og spilte heller ingenting på PC (la det på hylla i slutten av 2003). Når jeg kjøpte Xbox'en var noe av det første jeg gjorde å få den chippa, og en helt ny spillverden åpnet seg. Jeg lastet ned spill i massevis, noen gode og selvfølgelig en del dårlige. I løpet av den perioden jeg hadde Xbox kjøpte jeg ett spill, som jeg kunne spille samme dag som jeg kjøpte konsollen, mens jeg ventet på å levere den til chipping. Bortsett fra det ene spillet var resten piratkopier.

 

Som de fleste vet, er Xbox en utrolig enkel maskin å operere. Når man først har fått i chip og lagt inn et brukbart dashboard har maskinen gode verktøy til å få utnyttet den maks. Jeg storkoste meg, eller trodde ihvertfall det.

 

Mai i 2006 var tiden inne for et generasjonsskifte. HDTV var på plass og det var på tide å se hva den nye skjermen var god for. Litt skeptisk, gikk jeg til innkjøp av en 360. Nå kom en problemstilling jeg fryktet. Her hadde jeg fra før en eldre konsoll som kunne by på alt gratis, og en ny hvor det meste koster penger. Jeg hadde ikke brukt én krone på spill på over et år, og jeg visste at hungeren for et nytt spill kom til å melde seg titt og ofte.

 

Nå sitter jeg her, et halvt år senere med 15 spill + X antall arkadetitler. Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Selv om konsollen har kostet meg ganske mange lapper merker jeg at jeg har en mye sterkere driv til å fullføre spillene jeg kjøper enn tidligere, når jeg lastet dem ned. Noen bomkjøp har det selvfølgelig vært (CoD3, MotoGP, FarCry), men disse har jeg enten solgt videre, levert tilbake eller begravd i hagen. Jeg ville aldri flashet om 360'en for å få muligheten til å spille "backups", som det så pent heter. Aldri! Live-biten er noe jeg er meget fornøyd med, og ikke minst det å motta oppdateringer uten den minste bekymring.

 

Poenget med denne posten er denne forunderlige transformasjonen fra pirat til storkjøper. Jeg skulle trodd at jeg var mer misfornøyd med å bla ut lapper i hytt og pine, men jeg gleder meg som et barn hver gang jeg skal handle nytt spill. Så sånn kan det gå. Det er vel godt for markedet at det kan gå andre veien også, at det ikke bare er en negativ trend.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

100% enig. Jeg piratkopierte også en del i mine yngre dager og skammer meg vel litt for det. Det føles helt klart mye bedre å selv kjøpe et spill enn å stjele det. Det er ingen menneskerett å få spille og det er tross alt noen som skal tjene penger på dette. Piratkopiering har ingen positive sider og jeg har ikke noe imot om det blir slått hardere ned på det på lik linje med annen kriminalitet. Spillbransjen er tross alt noe jeg føler sterkt for og piratkopiering er en trussel mot den, derfor må det holdes i sjakk...

Endret av Norse360
Lenke til kommentar

Vel, gratulerer med å ha sett lyset :) Jeg er helt enig med deg i at det gir litt mer glede i å kjøpe spillene enn å bare laste dem ned - for det første så virker spillene mer "eksklusive" når man faktisk har punget ut noen hundringser for dem, og for det andre fører det til at man spiller færre spill, og at opplevelse man får fra disse spillene dermed blir forbedret.

 

Noe imot at jeg spør hvilket spill som fikk den tvilsomme æren av å bli begravd i hagen forresten?

Lenke til kommentar

Når jeg lastet ned var jeg mye mer kritisk til spillene. De minste mangler gjorde spillet uinteressant og spillet ble skrinlagt, mens nå når jeg faktisk betaler for dem er jeg mer tolerant. Og da snakker jeg ikke om typisk problemer med gameplay eller noe sånt. Det var virkelig småpirk det var snakk om.

Lenke til kommentar
Noe imot at jeg spør hvilket spill som fikk den tvilsomme æren av å bli begravd i hagen forresten?

7793229[/snapback]

Det var faktisk FarCry. La med en lapp inni esken hvor jeg skrev på norsk og engelsk noe ala:

 

For all del, lag aldri spill som dette igjen!

 

Gjorde dette sånn at framtidige generasjoner kan ta lærdom av vår generasjons feil. Så skulle noen arkeologer finne det i framtiden så er de advart.

 

Hm.. Burde kanskje laget et skattekart og kastet ut med flaskepost.

Lenke til kommentar

Men så mar man flere "typer" piratkopiering da. Til konsoll er en ting, der vet du spilla noenlunde fungerer når du kjøper dem. Men til PC er noe helt annet. Vil rammen/cpu/skjermkort/ kunne dra det siste innen spill du har kjøpt? Er greit å kunne få en "garanti" for at maskina di drar spillet noenlunde brukbart.

 

But still, er ingenting som kan forsvare piratkopiering....

Lenke til kommentar

Helt enig med trådstarter. Føler det akkurat på samme måte. Synes Live-delen er så utrolig bra at jeg gladelig betaler for spill og abonnementet. Det ville vært forferdelig om jeg hadde moddet maskinen og mistet muligheten til å spille over Live :(

 

Har nok aldri brukt så mye penger på en spillkonsoll før (som nå med 360), men angrer ikke i det hele tatt :) Spent på hvordan Wii og PS3 kommer til å gjøre det. Virker som Wii kommer til å bli cracket, og siden online-delen der er nesten bortkastet, så er det vel neppe så mange som knuer seg til å modde Wii-en.

 

Man burde lære litt av dette. Lag en knallgod konsoll med en superbra Live-del, og i tillegg sørg for at konsollen får mange gode spill. Dette burde være et varsko til de som forsøker å bli kvitt all piratkopieringen.

Lenke til kommentar
Helt enig med trådstarter. Føler det akkurat på samme måte. Synes Live-delen er så utrolig bra at jeg gladelig betaler for spill og abonnementet. Det ville vært forferdelig om jeg hadde moddet maskinen og mistet muligheten til å spille over Live :(

 

 

7793451[/snapback]

sitter her med kopiene mine og live jeg :) eid?

Lenke til kommentar
Gjelder musikk også det. Musikk på Mp3 føles verdiløst. Hør og slett.

7793310[/snapback]

Det skal litt mer til for å få meg til å kjøpe CD'er kontra å laste ned Mp3. For det første så HATER jeg løse medier, så kjøper jeg en CD blir den rippet inn på HD uansett. Da er jeg like langt. Noe jeg har tenkt flere ganger er at det burde blitt laget en torrent med betal-funksjon, at man kan laste ned fra typiske sider som man i dag bruker til å laste ned piratkopiert materiale.

 

Sett at man kommer over dette scenarioet:

 

Pantera - Vulgar Display of Power.scene.torrent

 

vs.

 

Pantera - Vulgar Display of Power.5$toactivate.torrent

 

Jeg hadde faktisk gått for 5$-torrenten, uten å tenke meg om. Per i dag betaler jeg faktisk for å laste ned diverse, via usenet, så det er ikke pengene det står på. Jeg har bare ikke komt over en tjeneste som tilfredstiller behovene mine like godt som diverse warez-sider. Et annet aspekt ved betaling for f.eks. torrent som gjør det litt vanskelig er sikkerhet rundt dette. Er det 100% trygt å bruke Visa'en her?

 

Det er tragisk at plate/spill/film-bransjen ikke var tidligere ute og laget en velfungerende distribusjonskanal via internett. Istedet valgte de å hyle halsen sår og slå med kjeppen på allerede mørbanket jord.

 

iTunes, sier dere? Flaut nok, har faktisk ikke prøvd det...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...