Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har tro på et bølgende marked, uten de helt store svingningene. Relativt rolig sommer, med take off til høsten. Tipper børsen er godt over 500 ved nyttår.

 

Hva er det Tyskland gjør rett? Har inntrykk av at det går så det suser der.

 

Det var vel noe optimistisk. Har tapt som bare faen på REC i det siste. Helvete at jeg ikke solgte når den var på 22! :(

Kommer uansett til å se an situasjonen litt fremover, en liten rekyl har jo for vane å komme etter en stund.

Lenke til kommentar

Noen som har noen formeninger hvordan markedet vil bli i sommer? Jeg hadde egentlig tenkt til å selge meg helt ut i Mai men lot være, fy som jeg angrer, lappene flyr ut av vinduet hver eneste dag nå.

 

Skal man spå om det fremtidige marked bør man ta hensyn til de økonomiske forhold i PIGS landene og den uro utvikling der kan ha på aksjemarkedet.

 

Tviler på om en konkurs i Hellas er fullt ut diskontert i aksjekursen.

De klarer ikke sine forpliktelser og trenger mer økonomisk hjelp.

 

Spania sliter på flere økonomiske fronter og kan bli offisielt pleietrengende før vi vet ordet av det. Arbeidsledighet på 28%. Noen aldersgrupper har enda ikke kommet i arbeid.

Arbeidsledighetstrygden var opprinnelig ment å gjelde ett år. Når langtidsarbeidsledigeten har kommet opp i flere år har opplegget for støtte blitt endret.

Mange spanjoler må gå fra husene/leilihetene sine og banken overtar, de har likviditetsproblemer.

 

Hvis europas "kraftverk" Tyskland får rusk i maskineriet eller mindre godvilje til å støtte andre nasjoner økonomisk kan det virkelig bli en svært urolig børssommer.

 

Jeg ville sakt "reduser porteføljen" hvis noen spurte.

Endret av reor
Lenke til kommentar

REC og Sevan er skrekkaksjene da, disse ville falt om markedet gikk så det suste. Kan ikke dra konklusjoner ut fra dem.

 

REC: Etterspørelen i markedet syknker, stadig flere land sier de vil kutte subsidiene.

Tidligest om 3 år kommer denne energisektoren til å kunne matche, kull/atomkraft, det vil si esktreme kostnadsredukjoner innad i selskapet.

 

@omp9, hva sitter du med da?

 

Jeg for min del, gikk tungt inn i markedet i dag.

Endret av guttorm
Lenke til kommentar

PGS, DNBNOR og GJF er bunnsolide etter mitt hode, de andre kjenner jeg ikke så godt til. Gikk selv inn i PGS i dag. GJF har jeg fra før.

Fikk selv 10% gevinst på Sevan etter den gikk under 1 kr, er godt fornøyd med det. Vurderer et mindre innskudd om den kommer under 20 øre, går nok ikke konkurs. (men hvem vet)

 

Jeg er ikke bekymret for sommeren, litt opp og ned som sagt. Blir nok lite handel som alltid.

 

Husk at vi ikke har hatt en eneste solid korreksjon etter den vannvittige oppgangen i 2009. Vi har hatt noen mindre nedturer, i år ble markedet "naturlig" bremset at katastrofen i Japan. Samt den økonomiske uroen i Europa.

OSEBX steg ca 64 % i 2009 og ca 18 % i 2010. Vi har hatt en liten nedtur på 3-4% totalt i år, men se alt vi har vert igjennom.

Hellas får det veldig tøft, men før eller siden snur det også der, dog vil det ta lang tid.

Heldigvis er det ikke Hellas som styrer den globale økonomien.

Rentene er på vei oppover, dette er for å bremse inflasjonen, noe som tyder på at økonomien er i vekst, selv om det ikke ser sånn ut.

Lenke til kommentar

Hvis veksten er for lav, øker kanskje risikoen for mislighold og rentene stiger. Er veksten for høy kan rentene stige på grunn av inflasjon. Det kan være litt vanskelig å kalkulere i hvilken grad det er kredittkvalitet og i hvilken grad det er veksten som styrer de faktiske rentene i 2011, sammenlignet med før kredittkrisen. Et slags mareritt hadde vært at Japan gikk konkurs først og at det spredde seg til USA (rentene utviklet seg som i hellas), og de ble for store til å redde), uansett ser det ut til at effekten av QE2 er at en slik negativ utvikling der veksten blir for lav og rentene kommer ut av kontroll ikke inntreffer. Hadde de ikke trykt penger og havnet i en veldig dårlig situasjon med svært høy arbeidsledighet kunne rentene raskt gå veldig høyt.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Noen som vet om en spesiell grunn til at Eltek (ELT) har falt en del i senere tid? Nesten så man angrer litt på at man ikke solgte da den var over 6kr :wee:

 

Foreslår brist i rekken av triggere for kursutviklingen resulterte i at for mange fikk høydeskrekk og ville sikre gevinsten.

 

ELT har jo steget formidabelt så det er ikke rart at noen sikrer gevinst.

Lenke til kommentar

Inflasjonen i Kina har fortsatt ikke avtatt, om det blir elendighet i Kina, demonstrasjoner, synlige problemer, fallende oljepris, boligpriser som tar seg opp igjen i USA samtidig som det faller i Kina osv tror jeg det vil løfte stemningen i USA. Jeg tror på resesjon i Kina i 2012. Det er litt slik som det var med sovjetunionen i gamle dager, det er ikke slik at en sterk kinesisk økonomi er bra for stemningen i USA.

Endret av festen
Lenke til kommentar

De tok opp dette hos hegnar i dag. Inflasjonen er nå på sitt høyeste på nesten 3 år, samtidig skyter matvareprisene i været og lønningene gjør det ikke. Matvareprisen steg 12%(!!) i mai. Tipper den lille gjengen av mektige herrer på toppen følger dette nøye.

Veksten bremser da, men de må vell forsette med rente økningen for å gjøre noe med inflasjonen?

 

Resesjon er kraftig, men at veksten nermest vill stoppe opp er ikke umulig. Usikker på hvordan dette vil slå ut på resten av verdens økonomien. Ikke sikkert det er bra for USA, Kina importerer ganske mye fra dem.

Lenke til kommentar

Hva er det vitkigste man må kunne om aksjer? Prøvd meg litt på aksjer spillet i det siste.

 

Du vil sikkert få forskjellige svar på spørsmålet.

Å kunne lese et regnskap er viktig.

Sette seg inn i macrobildet er viktig samt markedet generelt.

I tillegg bruker jeg charts for timing av kjøp / salg.

 

Søker du på google etter aksjeskole vil jeg anta at du får noen treff.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...