Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

DiaGenic tapte seg nylig mye på informasjon at selskapet trengte å få inn frisk kapital (utvanning av aksjen??).

 

Bare de siste dagene så har aksjen hatt en rå oppsving, for så å ha en litt rød dag. Og i dag har aksjen gått opp 35% på noen gode nyheter fra selskapets virkefelt og produkt.

 

Jeg tror oppsvingen har mest å gjøre med at aksjen litt tidligere sank så kraftig. Det spørs om virkningen vil vare særlig lenge fra den positive nyheten. De med mest pessimistisk syn på selskapet vil vel trø til igjen tenker jeg. :!:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

@battlefield:

Så lenge en skriver at en selv er investert i ett selskap en omtaler så må det være greit å kunne si noe. De proffe kan vel fort se hvor uprofesjonellt ett innlegg er, og kontre litt om nødvendig.

 

Dessuten så får en ikke diskusjon uten påstander og spørsmål fra andre med-debattanter.

 

Så hold deg til dine andre favorittforum om det er løsningen for deg. Jeg liker at det finnes en aksjetråd her som gjerne kan komme med interessante innspill innimellom.

 

Dessuten glemte du å nevne hvilke andre forum du måtte synes er bedre enn dette. Jeg har helt og holdent tro på at slike forum finnes, men om ikke du lirer av deg URL'ene så er det tyngre å finne veien dit.

 

Å lete i flere kilder gir jo av og til bedre innsikt, om én ikke alltid.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

battlefield, hva forventer du av en tråd på et forum som omfatter veldig mye mer enn aksjer? Spør du meg så er det utrolig hvor god informasjonen her faktisk er, i forhold til det man kan finne på blant annet hegnar.no

 

Og folk diskuterer selvfølgelig aksjer dem kjøper og følger selv. Jeg kan ikke skrive utdypende informasjon om Acergy om jeg ikke følger dem. festen f.eks. skriver nesten alltid veldig bredt om bransjer, osv. Veldig nyttig å lese.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Denne tråden har holdt høy kvalitet i lang tid. Langt over normen på Hegnar (som jeg pleide å lese masse av før i tida).

 

Riktignok har trådens aktivitet dalt litt i det siste, men det har vel omsetninga på OB også gjort. Vi er i en vennrett trend, og tror vi kommer til å ligge der i en stund framover, på rundt 380. 350 er ingen umulighet.

 

Vi skal ha rom, ganske stor takhøyde også, for newbiespørsmål. Men direkte, virkelig dumme spørsmål, det kan vi kanskje styre oss unna.

 

Jeg heiv på tråden da GOGL var på topp, og det vil alltid være aksjer som overtar 1. plassen når det gjelder de mest omsnakkede aksjer. At man ikke alltid har dekning for opphausinga ser ikke jeg på noe problem.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er nærmest klart at federal reserve kommer til å kjøpe lange statsobligasjoner for en trillion eller tilsvarende. Avgangen til Larry Summers er antagelig med å legge press på Bernanke, fordi han er den som ryker etter Summers. Med råvarepriser på vei opp og børser i flere utviklende økonomier og gull ved all time high kommer det nærmest garantert til å sette fart på inflasjonen. Det ser ut som teknologiaksjer med fokus på utviklende økonomier er vinneren så langt. Selskaper som baidu (bidu) og apple viser trenden. Det er ikke noe nytt at FED kjøper lange statsoblisjoner, de gjorde det under 2 verdenskrig og fortsatte jevnlig med det utover 50 og 60 tallet, men etter vietnam krigen og utover holdt de seg til den korte enden.

 

Det som er en viss motsetning er at gull relativt sett nå ligner mer på perioden rundt 1975-1980, enn ved perioden rundt 1940-1946 som det er mest naturlig å sammenligne med. Det kan bety at markedet for amerikanske statsobligasjoner er i en boble og at rentene kan øke raskere enn tilfellet var mellom 1940-1981. Det er mulig at USA vil følge etter de andre landene som har fått problemer med finansieringen og da må FED, faktisk virkelig kjøre seddelpressen i ren banan stil.

Lenke til kommentar

Jeg skal opprette aksjekonto. Er det noen plasser som er bedre enn andre å opprette aksjekonto på?

 

Hvis du ikke har hatt vps konto tidligere og ønsker lav kurtasje er skandiabanken et alternativ forutsatt at aksjetraderen deres fungerer, men her kan du få mange forslag.

Har du behov for forslag til investeringer kan netfonds være et alternativ.

Lenke til kommentar

Ser ut til at Netfonds er ett lite hakk rimeligere på kurtasje om du vil ha Investeringskonto. Har ikke sammenliknet Netfonds VS Nordnet på andre ting enn kurtasjen.

 

Investeringskonto tillater at du får reinvestert gevinsten uten beskattning, før pengene tas ut av konto. Du kan vel se på det som at du eier og driver ditt eget fond, men da kun for deg selv.

 

Du får samme mulighet til å slippe å betale "28% skatt oftere enn du må", slik selskaper som handler aksjer kan få til. Med investeringskonto slipper du å opprette ett selskap for å få denne fordelen.

 

En annen finfin fordel er at en slipper å gjøre så mye papirarbeid ved innlevering av selvangivelsen. Dette vil være en kjempestor forskjell mellom ett aksjedepot og en investeringskonto.

 

Du betaler noen prosenter av innskuddet ditt i penger/aksjer/fond per år for å ha midlene dine investert i det konseptet. Det er ikke hårreisende. Men du kan spare noe på å ha aksjedepot, og gjøre mer papirarbeidet. Handler du ofte og har mange forskjellige verdipapirer i porteføljen din, så kan det ihvertfall være arbeidsbesparende å ha porteføljen sin i en investeringskonto. Så får du finregne selv på om arbeidstiden som går med på å rapportere inn til Skattemyndighetene er ett stort eller lite økonomisk tap for deg.

 

Netfonds:

http://www.netfonds.no/investeringskonto.php

 

Nordnet:

https://www.nordnet.no/mux/web/nordnet/investeringskonto.html

 

Det er foreløpig kun disse 2 jeg vet om som har Investeringskonto.

 

Ellers arbeider Aksjonærforeningen for å påvirke politikerne til å innføre fritaksmodellen KLAS:

 

http://stocklink.no/Article.aspx?id=61069

 

(fant dessverre ikke igjen lenke med info om KLAS hos www.aksjonaerforeningen.no så bruk stocklink.no-artikkelen over)

Lenke til kommentar

Selv om det er litt feil emne, så håper jeg treffer på noen svar her. Hvor mye koster det å handle valuta på CMCMarkets? Ser at det er kurtasjefritt men regner med at de tar det igjen i spread. Så hva pleier spreaden på f.eks EURUSD ligge?og er det noe billigere alternativer?

CMC tjener på spreads. For en trader (dagtrader) er det helt horribelt, spør du meg.

Skal du handle valuta bør du bli kunde i en av de største bankene i verden pga de har tilgang til mest likviditet og stiller best priser.

http://www.reuters.com/article/idUSLDE6460UN20100507

I Norge stiller stort sett DnB best priser pga størrelsen på banken... anbefaler dog utenlandske.

 

Ringte til CMC for å høre litt mer. Valuta hos cmc markets kommer fra de største bankene i verden. Snakker da om Goldman, Deutsche osv.

 

Spreaden på EURUSD er 2 pips. Kanskje du kan svare på hva DNB Nor Markets har som spread da?

Lenke til kommentar

Hei, her kommer et par spørsmål fra en som er relativt grønn på aksjehandel.

 

Jeg har friår i år og tjener alt fra 12-16.000 i måneden. Målet er å spare så mye som mulig da jeg skal begynne å studere ved BI neste år. Men, siden jeg har relativt god tid og en del penger å disponere, ville jeg helst sett at de pengene jeg sparer kan vokse mer enn på en vanlig rentekonto. Så jeg lurer egentlig på om det er lurest å investere i fond eller ved kjøp av aksjer på egenhånd? Og, siden jeg kan lite om aksjehandel trenger jeg vel muligens å ta et par kurs eller liknende først? Hvordan begynte dere?

 

Tips og råd mottas med stor takk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...