Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Du gir ikke noe fundamental informasjon her. Du sa at en trengte kun en rask titt på selskapet for å forklare det. Gi noen tall på hva som ikke forsvarer en prising på over 30kr. At hegnarforumet er fullt av dritt vet alle og da burde samtlige aksjer være overpriset på OSE.

Nå må du gi deg. Du kan selv lese regnskapene, kvartalsrapportene og regne deg frem til de interessante investor-verdiene. Når jeg sier man bare kan ta en enkel titt, så er jo P/E absolutt noe man vil slite med å forsvare på 30kr aksjen. Men for all del, du må gjerne fortelle meg hvor den eksplosive utviklingen i inntjeningen/lønnsomheten i selskapet kommer fra? Opera har til nå ikke klart å tjene penger så godt som de burde.

 

Apegryn - Jeg tror ikke Funcom har hatt noen emisjon siden den var priset langt høyere, men har ikke sjekket det. Hvis det stemmer, så var selskapet priset til 1.32mrd da det stod i 25kr aksjen. Jeg tror småinvestorer/spekulanter preget aksjen i en ganske stor grad. Jeg har jo nevnt dette med at Funcom tross alt er/var en "kul" aksje og et kult selskap. Du har rett i at disse to ikke alltid er synonyme, men jeg mener det på tiden var det i Funcom. Age of Conan var veldig profilert på den tiden. 1.32mrd kan høres veldig mye ut, men det behøver ikke være det. Synsing ja, men jeg tror nettopp av disse grunnene at "yngre" mennesker utgjorde en fin del av prisingen. Var kanskje litt uheldig den måten jeg skrev om at jeg kjente til noen "yngre" mennesker som nettopp var inne og spekulerte. Ikke alltid lett å uttrykke tankene på en grei måte. Kan fort høres litt corny ut. Men med et Norge hvor pc-spill er ganske stort, hvor man har et Norsk selskap som skal gjøre storutslipp, så var hypen ekstrem. Kanskje galt av meg å si "yngre mennesker", for den spillende generasjonen blir eldre den også. Poenget mitt er mer at jeg tror mange mennesker som var inne i Funcom, fort ikke var din mer jevne/vanlige investor/spekulant.

 

Det var du som kom med en påstand og jeg ber deg begrunne den. Da er det du som må komme med relevante tall og ikke prat om at "alle selvfølgelig må se det". Gi meg noen nøkkeltall hvis det var det du reagerte på og forklare hvorfor de er gale opp mot andre i samme sektor. Det eneste du har sagt er at en rask titt i årsrapporten viser dette, da må du begrunne det.

 

Angående FunCom stiller jeg meg sterkt tvilende til det du sier med mindre du har noen bevis for det. Spekulanter og småinvestorer kjørte kanskje aksjen, men jeg tror ikke spillere av AoC er kapitalsterke/interesserte nok til å påvirke i så stor grad som du sier. Forøvrig er 60% av aksjene eid av de 10 største eierne og en av de, Northzone som er et VC selskap, solgte seg stort ned for litt siden.

Endret av wilberforce
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Holder på å lese gjennom en av bøkene i Market Wizards-serien nå. Anbefalt lesning. Den gir et raskt, om enn noe overfladisk, innblikk i flere dyktige traderes strategier og hva de ser etter når de vurderer aksjer. Boken beskriver flere forskjellige tradingsstiler som passer forskjellige personligheter, så den har informasjon av verdi for de fleste.

 

Har en av disse i bokhyllen, ser frem til å lese den :thumbup: Men så var det bare det at jeg har hauger av andre bøker jeg også ser fram til å lese :p

Lenke til kommentar

Da har aksjen Wuxi Pharmatech fått dratt seg ned nokså kraftig på noen dager.

 

http://www.google.com/finance?q=NYSE:WX

 

Om det var ett lurt trekk av meg får jo bare vise seg, men jeg:

 

- beholdt like godt de gamle aksjene mine

- kjøpte like godt noen nye til kurs 15,11

 

Det ser jo ut til å ha flatet ut for i dag forhåpentligvis (nedturen), og håper på at aksjen skal ta seg opp til gamle høyder igjen. :)

 

22 timer gammel nyhet:

Morgan Stanley reiterated Overweight rating on WuXi PharmaTech (Cayman) Inc. (NYSE:WX), and reduced price target from $18 to $17. Credit Suisse maintained Neutral rating and $14 price target on WuXi PharmaTech (Cayman) Inc.
Endret av G
Lenke til kommentar

I slutten av dagen så er det pengene et selskap tjener (eller i fremtiden har utsikter til å tjene) som man må basere prisingen på. Men jeg er også enig i det Kalinken skriver om prising av software-selskap. Opera er også i vekst som Kalinken nevner. Men, man kan ikke ut ifra hva selskapet tjener av penger eller har utsikter i å tjene, kunne forsvare prisingen av Opera til over 30kr. Om dere er uenige der, så hører jeg gjerne på hvordan dere får det til. Opera kan nok absolutt forsvare en høy selskapsverdi ut ifra ressursene som software-selskap, men til syvende og sist, så må de tjene penger. Skal jeg ta det litt på sidelinjen: Tar man en titt rundt omkring på hva investorer skriver om Opera - slik som på Hegnar.no der det skrives ganske mye - så burde antennene fort lyse litt opp. Det skrives null om reelle verdier, om selskapet vil tjene store penger i fremtiden osv. Nei, det skrives nærmest utelukkende om produktene deres. At nettleserne er kjappe osv. Det er jo ingen som bestrider at Opera lager gode produkter, men å utelukkende investere ut ifra et slikt ståpunkt, er jo lotto. Man baserer seg på følelser heller enn det reelle. Som investor, må man se på det økonomiske aspektet.

Aksjekursen skal ikke bare baseres på inntekter i dag, men også på hva man forventer av fremtiden. I og med at Opera er markedsleder i et av verdens raskest voksende marked, og allerede har 11 av de 30 største operatørene i kundeporteføljen sin, samt at de regner med å få inn flere slike kontrakter, og operatørinntektene har sett en voldsom vekst, så er Opera ganske interessant, og muligens svært lavt priset, dersom fremtidsutsiktene slår til.

 

Se også på på YouTube som i sin tid ble kjøpt opp for nesten 10 milliarder dollar av Google. YouTube var dominant på online-video. Opera er dominant på mobilbrowsing. Opera Mini 5 og Opera Mobile 10 vil spise opp ytterligere deler av dette markedet.

 

Du burde lese artiklene om Operas Capital Markets Day. Der gikk det et lys opp for mange. Det er en grunn til at Opera har steget siden.

Lenke til kommentar

Det var du som kom med en påstand og jeg ber deg begrunne den. Da er det du som må komme med relevante tall og ikke prat om at "alle selvfølgelig må se det". Gi meg noen nøkkeltall hvis det var det du reagerte på og forklare hvorfor de er gale opp mot andre i samme sektor. Det eneste du har sagt er at en rask titt i årsrapporten viser dette, da må du begrunne det.

Nå må du lære deg å lese. Jeg har nevnt P/E. Det er jo også åpenbart noe alle investorer ser på som noe av det første. Ergo åpenbart. Ellers er det bare å se i rapportene. Driftsresultatet forsvarer overhode ikke noe i nærheten av 30kr aksjen. Altså må det komme en eksplosiv økning i inntjening mot slutten av 2010 og i 2011. Men hvor skal det komme ifra? Når det gjelder software, så gjør Opera det veldig bra. Men de tjener ikke penger. Med unntak av om man virkelig tror på et oppkjøp av selskapet, så vil en prising på 30kr aksjen ikke være rotet i virkeligheten. Dot.com prising. Sånn, nå har jeg foretatt en helt enkel summering, basert på et enkelt kikk på selskapet.

 

Angående FunCom stiller jeg meg sterkt tvilende til det du sier med mindre du har noen bevis for det. Spekulanter og småinvestorer kjørte kanskje aksjen, men jeg tror ikke spillere av AoC er kapitalsterke/interesserte nok til å påvirke i så stor grad som du sier. Forøvrig er 60% av aksjene eid av de 10 største eierne og en av de, Northzone som er et VC selskap, solgte seg stort ned for litt siden.

Husk at Funcom er et helt annet case i dag, da spesielt grunnet prisingen selvsagt. Men Funcom var også svært profilert på den tiden. I forhold til den enorme oppmerksomheten, så er ikke 1.32 mrd (som selskapet var priset til ved kurs 25NOK) en så veldig høy verdi. Tvert imot. Det er langt ifra ulogisk å anta at spekulanter og småinvestorer var mer enn en liten del av kaken. Men nå har jeg selvsagt ikke instrumenter til å kunne gå tilbake og granske handelen, aktørene involvert osv. på den tiden.

Lenke til kommentar

Nivået her er ikke mye å skryte av. Ei øker jeg selv den standarden. De fleste inkl. meg; her bygger sine synspunkter på 'vår egen' fornuft, selv om det kan bety mangt ; ) Når det er sagt er det moro å diskutere her, og plukker du med deg de rette 'poengene' bak øret kan du sikkert lære mye. Kanskje du har noe å lære oss også.?

 

Jeg mener personlig at 'festen' her har mange gode innlegg, kanskje noe å se gjennom.

Ja, jeg skriver også under på det Apegryn skriver her. Men når det gjelder trading, så sitter nok Investor inne med mye kvalitet. Men det du spør etter Nighthawk_1989, vil du aldri få noe svar på. Ingen av dem som sitter på en vinner oppskrift vil dele det, ikke en smakebit engang. Så enten må du kjenne de rette folkene, eller så må du skape dem selv fra nærmest bunnen av. Men å studere er nok ikke dumt av deg, da kan du lære deg å sette opp modeller. Å finne en vinner modell dog, er noe kun de færreste klarer. Et godt eksempel er eiendomsmarkedet, kun svært få klarte å beregne renteeffekten mer eller mindre riktig. Selv bruker jeg ikke noe kalkyler eller modeller, slik kunnskap/kapasitet/ekspertise sitter jeg ikke på. Som de fleste her, så er det snakk om hobby. Hvis ikke, hadde jeg ikke vært her. Når det er sagt, så tror jeg på at jeg er rik om noen år til grunnet investeringene. Men det vil i så tilfelle være basert på min fornuft, ikke store analyser og fantastiske modeller. Fornuft og baller, man kommer langt med det. Med litt mer flaks hadde jeg vært rik i dag, men jeg har stor tro på at fremtiden blir svært fruktbar.

 

Angående Opera, tjener de pengene sine utlukkende på salg av lisenser til andre produsenter (mobil feks.).

Gå til nettsiden å sjekk rapportene og guidingen gutt. Mener ikke å være for frekk, men det er svært viktig å kunne finne frem til slik info selv. Det er ikke vanskelig. Så får du heller si ifra hvis du ikke finner frem.

Lenke til kommentar

Gå til nettsiden å sjekk rapportene og guidingen gutt. Mener ikke å være for frekk, men det er svært viktig å kunne finne frem til slik info selv. Det er ikke vanskelig. Så får du heller si ifra hvis du ikke finner frem.

Jeg er veldig komfortable med å finne finansiell informasjon for ekstern interesenter.

Derimot så søker jeg ingen omfattende inforasjon om selskapet. Faktisk kun et lite enkelt "hva er operas (primære) inntektskilder".

Ikke skal jeg verdsette firmaet, ei heller finne kursmål, ikke utøve en større konkurranseanalyse, risikoanalyse etc.

 

Faktisk så skal jeg ha så lite informasjon, fordi undringen min ikke var altfor stor eller viktig, at jeg tillot meg å stille spørsmålet her fremfor å søke/gjennomgå i årsrapporter, pressemeldinger etc da det tilsynelatende virket som det var forumbrukere som fulgte firmaet nærmere enn hva jeg gjør og dermed enkelt kunne svare.

:)

Lenke til kommentar
Angående Opera, tjener de pengene sine utlukkende på salg av lisenser til andre produsenter (mobil feks.).

http://www.opera.com/company/investors/faq/#faq3

 

Ellers er det bare å se i rapportene. Driftsresultatet forsvarer overhode ikke noe i nærheten av 30kr aksjen. Altså må det komme en eksplosiv økning i inntjening mot slutten av 2010 og i 2011. Men hvor skal det komme ifra? Når det gjelder software, så gjør Opera det veldig bra. Men de tjener ikke penger. Med unntak av om man virkelig tror på et oppkjøp av selskapet, så vil en prising på 30kr aksjen ikke være rotet i virkeligheten. Dot.com prising. Sånn, nå har jeg foretatt en helt enkel summering, basert på et enkelt kikk på selskapet.

Ditt enkle kikk på selskapet er åpenbart nettopp svært enkelt. Du tar ikke med i beregningen hva Operas strategi er, hva de gjør akkurat nå, og hva de faktisk har sagt om fremtiden. Opera gikk faktisk med overskudd i 2009 til tross for omlegging mot en modell med høyere marginer, nemlig operatører.

 

Opera har nå avtale med 11 av de 30 største operatørene i verden. Hvis strategien deres slår til, noe den ser ut til å gjøre, vil 30 kroner være svært lite for aksjen.

 

Inntektene fra operatører har mer enn fordoblet seg på et år, eller noe slikt (husker ikke helt nøyaktig). Og i og med at mobilt internett bare vil vokse i et mer og mer akselererende tempo, så kan du tenke deg hva dette gjør med Operas inntekter, når de vil få en andel av trafikkinntektene til operatørene.

 

Du burde da en titt på presentasjonen fra Capital Markets Day. Da vil du kanskje lære litt om Operas strategi. Det virker ganske merkelig at du uttaler deg om selskapet uten å sette deg inn i hverken hva de driver med eller markedene de opererer i.

Lenke til kommentar

Sitter i WX som amatør. Gikk inn med litt guts (litt dum?), så det så..

 

Kina er ett spennende aksjemarked. :love:

 

Men, jeg tror ikke selskapet er det verste jeg kunne kjøpt meg inn. Virker stabilt, selv om det kom litt negative nyheter nylig. Dessuten er det ingen stor formue jeg har plassert der.

 

Det så tidligere ut til at aksjen var oversolgt, og jeg gikk inn. Den fikk en fin oppgang, men så gikk den plutselig nedover noe.

 

Denne nettsiden ga oversolgt tipset tidligere:

http://www.chinavestor.com/technical-analysis/overboughtoversold.html

 

Men, nå sier den at det kanskje ikke ser så fullt så lovende ut i øyeblikket, men hvem vet. Dagens volum var ihvertfall litt spennende, selv om det kanskje er kortvarig:

March 15, 2010 (Chinavestor)..

 

.. But the situation is different for WuXi Pharmatechc (NYSE:WX). For one, shares of WX have reached the theoretical lows suggesting the stock is now officially oversold. It is important to keep in mind that oversold is not necessarily the same as being bullish. It merely infers that the security has fallen too far too fast and may be due for a reaction rally. So the bounce back will be based on technicals. The company reported a slight increase in revenues while earnings stayed flat, a not too impressive development, but better than Acorn's disastrous numbers. WuXi Pharma lacks growth, promises more.

 

March 9, 2010 (Chinavestor)..

 

..WuXi Pharmatech (NYSE:WX) issued a bullish forward looking statement along earnings release saying that revenues are expected to grow at an annual rate of 15%-18% vs. 7% in the past. This is reflected in the chart, blue column at the end. Assuming the company got this right, earnings growth should follow. But based on this information alone I don't think WX is a sound buy. Considering that shares of WuXi Pharmatech (NYSE:WX) are trading -.70% lower at 10:38 A.M., the Street isn't buying the success story either.

Endret av G
Lenke til kommentar

Om du ikke skulle finne noen aktører i Norge som leverer den muligheten, så må du kanskje ty til å åpne ett kundeforhold utenlands.

 

Eller, dersom det er fullgodt for deg, så kan det jo hende du finner ett fond som er investert i det du liker av amerikanske opsjoner. Mulig du må være veldig heldig kanskje.

Endret av G
Lenke til kommentar

Om du ikke skulle finne noen aktører i Norge som leverer den muligheten, så må du kanskje ty til å åpne ett kundeforhold utenlands.

 

Eller, dersom det er fullgodt for deg, så kan det jo hende du finner ett fond som er investert i det du liker av amerikanske opsjoner. Mulig du må være veldig heldig kanskje.

 

Aha, så man kan åpne kundeforhold hos utendlandske meglere? Det viste jeg nemlig ikke :)

Fond er uaktuelt, greia er jo at jeg vil trade selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...