Gå til innhold

Tråden om gitar shred....


MacNitro

Anbefalte innlegg

Nå begynner jeg og bli sabla lei av folk som sier ''shredding suger'' de som gjør det er 99% av tiden folk som ikke klarer det, jeg har ALDRI møtt en gitarist som virkelig kan og shredde som sier at shredding suger. Shredde: spille RASKT på en melodiøs måte på gitar.

 

Hva tror dere??

Har jeg rett?

Handler dette om missunnelse??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
....jeg har ALDRI møtt en gitarist som virkelig kan og shredde som sier at shredding suger.

Jeg har. =)

 

Greit nok at det er vanskelig å spille fort... men problemet med de fleste shreddere er at de prøver å "redde" rett og slett skitdårlige melodier med å spille dem grisefort, evt. så bare spiller de opp og ned skalaen uten mening.

 

Det finnes GODE gitarister som spillert fort, men de vil jeg ikke kalle shreddere. Shreddere er folk som må spille fort for det er den eneste måten de greier å imponere, de greier ikke å imponere ved musikk i seg selv.

 

For å si det sånn, jeg såg et klipp av verdens kjappeste gitarist(Batio), den ENESTE delen av den uberlange soloen som var kul var når han snek inn Smoke On The Water Riffet, og den kan til og med jeg.

 

Gode melodier > Fart

 

EOD.

Lenke til kommentar

Shredding forbinder jeg stort sett med å "måtte" spille fortere enn lynet fordi det liksom er så sinnsykt fett. Rase opp og ned langs gitarhalsen, mens alt som heter melodi kan gå og legge seg. :sleep:

 

Har mye mer sansen for sånne som f.eks John Petrucci i Dream Theater, som klarer å flette inn raske partier i gode melodier og interessante, intrikate tekniske soloer (selv om han på Train of Thought skiva bæsjet kraftig på leggen og kastet alt som het gode soloer ut av vinduet. Et godt eksempel på at selv en genial gitarist som han ikke klarer å holde min interesse ved bare å shredde)

Endret av Azagrath
Lenke til kommentar
jeg sjønner at det er vansklig og innse at det er folk som er flnkere enn dere.....

shredde betyr ikke at man beveger hånden meningsløst over gripebrettet..... dere som er misunnelige kan gå og LEGGE seg HAHA eigd EIGD.......

7666332[/snapback]

Det kunne ikke brydd meg lenger opp brunøyet om de folka er bedre enn meg på gitar eller ikke. Det jeg derimot bryr meg om er om det høres fett ut, og det gjør det definitivt IKKE i Batios eller noe av de andre 80-talls gitar-runkernes tilfelle ...

Lenke til kommentar
For å si det sånn, jeg såg et klipp av verdens kjappeste gitarist(Batio), den ENESTE delen av den uberlange soloen som var kul var når han snek inn Smoke On The Water Riffet, og den kan til og med jeg.

7638026[/snapback]

Han er ikke engang verdens raskeste... Marcus Paus... Poden til THE Ole Paus er verdens raskeste..

 

 

jeg sjønner at det er vansklig og innse at det er folk som er flnkere enn dere.....

shredde betyr ikke at man beveger hånden meningsløst over gripebrettet..... dere som er misunnelige kan gå og LEGGE seg HAHA eigd EIGD.......

7666332[/snapback]

Batio = Show off... no more, no less... Heller en gitar-trikser enn gitarist...

Noen nevnte Paul Gilbert... dog litt for fokusert på showoff etter min smak, så har han en del svært heftig melodiøs spilling.

 

Det er egentlig bare å innrømme ovenfor seg selv hva man liker... Gitar-sirkus eller gitar musikk... :thumbup:

Endret av Griffin
Lenke til kommentar
jeg sjønner at det er vansklig og innse at det er folk som er flnkere enn dere.....

shredde betyr ikke at man beveger hånden meningsløst over gripebrettet..... dere som er misunnelige kan gå og LEGGE seg HAHA eigd EIGD.......

7666332[/snapback]

 

heihei... jeg kan spille fort/shredde på gitar og ha god kontroll på det(synes det var artig før, men så kom jeg til et punkt jeg har funnet ut at det er faktisk ikke så vanskelig i forhold til mye annet). men det er usansynlig kjedelig... Steve Vai og Satriani kan spille fort de å, men det er mye mer enn bare fart.

Lenke til kommentar

Les intervjuer med Vernon Reid om hans tanker om shredding. Fyren kan spille gitar som få, få andre, og kan shredde som bare det, men synes det er bare teit, kjedelig, og enkelt.

 

Selvom han selv ofte blir anklaget for å bare holde på med kjedelig gitarrunking han også. Men enkelt er det i alle fall ikke.

Lenke til kommentar

Er egentlig småenig med trådstarter jeg..

 

Begynner også å bli veldig lei folk som hevder at "shreddere" suger, og ikke er så flink som en "feeling-gitarist" ..

 

Personlig mener jeg dette er hestepiss fra ende til annen..

 

Hvis en gitarist klarer å spille veldig raske partier, samt å være "on time" med takt og tone, vel, da får han respekt av meg.. For, det er jævla vanskelig å spille raskt (og korrekt), og for å klare det MÅ man være en habil gitarist.. Og å si at noen "slike" suger, det blir bare dumt.. det samme med at han ikke er en god gitarist, eller noe..

 

Noen gitarister synes det KULT å spille fort, og får en musikalsk glede ved akkurat det; å spille fort.. Hvem er det som kan si at DET ikke et korrekt musikk-uttrykk? "Fordi han må ha feeling"?? Pissprat.. En "shredder-gitarist" har SIN musikalske glede ved spille fort, blandt annet..

 

Et godt ekspempel på hva jeg kaller en "shredder-gitarist" er Yngwie Malmsteen. Jeg må innrømme at jeg synes det er jævla tøft å høre på han spille! Mye fordi jeg liker tonene og skalaene han benytter seg av, og mye fordi jeg (også) synes det er tøft med litt go' shredding!

 

Men, så er det en HAUG av folk som vil trekke frem andre "feeling-gitarister", fremfor akkurat Malmsteen, rett og slett fordi de gidder å holde på en tone noen sekunder, i stedet for å rase videre i en enorm fart.. For eksempel Neil Young (uten at jeg har hørt så mye på han, selv), eller hvemsomhelst..

 

Men, la oss nå ta disse to gitaristene, for moro skyld..

 

Nå vil noen folk kalle Neil Young en bedre gitarist enn Malmsteen, fordi Young har mer feeling.. Men, hvem er det som, med rette, kan påstå at den feelingen Malmsteen føler innvendig når han spiller, ikke er en "korrekt feeling"??

 

Hvordan ser jeg på dette? Jeg deler faktisk "god gitarist"-terminologien opp i to..

 

GOD (teknisk) gitarist, og

GOD låtskriver(!).

 

Noen er mer det ene enn det andre, og noen er knallgode på begge felt, mens de aller fleste er ingen av delene..

 

Kanskje Neil Young appellerer til flere folk, enn hva Malmsteen gjør.. Men, det vil jeg kanskje påstå skyldes at han er en bedre LÅTSKRIVER enn Yngwie. Jeg vil per dags dato, aldri i verden gå med på at Neil Young er en bedre (teknisk) gitarist enn Malmsteen!

 

Jeg tror at Yngwie Malmsteen ikke har NOE problemer med å spille et gitarstykke som Neil Young har skrevet, men jeg er ganske så sikker på at Young har kommet til å fått problemer med et utvalgt stykke av Malmsteen..

 

Derimot; Oppfinnsomheten til Yngwie blir nok sikkert slått av Neil Young. Og grunnet dette, og utallige fans, vil Young bli sett på som en bedre låtskriver..

 

 

La meg ta et personlig eksempel (med personlige meninger)..

 

2 gitarister står veldig høyt i kurs hos meg.. Slash og Steve Vai..

 

Slash er "min Gud".. Han er grunnen til at jeg spiller gitar.. grunnen til at jeg tok opp gitar i første omgang, og GARANTERT grunnen til at jeg fortsatt spiller gitar, nå 14 år etterpå..

 

Steve Vai er en gitarist jeg har oppdaget i de senere årene.. Og Vai trenger vel neppe noen introduksjon her i denne tråden..

 

Slash er for meg # 1! Og kommer nok alltid til å forbli det; den roten har gravd seg altfor godt inn i hjertet.. Slash gir AKKURAT det en sang trenger! En jævla god låtskriver (for meg) og en knall gitarist, med "feeling"..

 

Steve Vai er et teknisk vidunder.. en pioner i sitt felt!

 

For meg er Steve Vai "ingenting" i forhold til Slash. Det vil si; Steve Vai er min # 2 gitarist, men Slash er "Gud".

 

Dette er fordi jeg mener Slash er en MYE bedre låtskriver enn Steve Vai, og jeg liker melodiene til Slash mye bedre, men.. jeg klarer IKKE å påstå at Slash er en bedre GITARIST.

 

Steve Vai er (kan være) en "Shredder", Slash er det ikke. Her har vi/jeg "Shredder" vs "Feeling". Men, igjen; jeg klarer IKKE å påstå at Slash er en bedre gitarist enn Steve Vai, av den grunn. Allikevel så holder jeg Slash høyest i gitarverden, rett og slett fordi at "låtskriver-delen" er SÅ mye bedre (enn alle andre).

 

Låtskriver-egenskapen vil vel alltid være subjektiv, men "teknisk god gitarist" vil vel aldri være det. Steve Vai er teknisk overlegen. Noe (blandt annet) hans "shredder-egenskaper" beviser..

 

 

Så vil kanskje folk begynne å krangle på det at "det handler om hva man får FREM på gitaren sin". Og at de som har "rolige melodiøse sanger" får frem noe "mer" på gitaren enn andre.. "Mer feeling"

 

Dette blir for meg tull.. Det blir som å krangle om hvem som har elsket noen høyest, eller hvem som har hatt den største kjærlighetssorgen..

 

Hvem kan si at;

"Oh, my baby has left me.." *klimpre-bend-hoooooooooold-release, bend-hooold*

er en "bedre feeling" enn;

"OH MY GOD, THIS ROCKS!!" *pickpickpickpickpickpickpickpickpickpickpickpick* ?

 

Gir det ikke en viss glede for en gitarist og stå der å vise sine gitarkunnskaper? Er ikke det glede? Musikk-glede? Er det en FALSK glede?? Blir man en dårligere gitarist ved å ikke vise sin musikkglede via kjærlighet(ssorger), enn når man spiller noe som rett og slett høres FETT ut (i deres ører)!?

 

 

Jeg synes mange av låtene til Steve Vai er dønn kjedelige.. Men, når jeg kikker på videoer og konserter, synes jeg det ser banna bein TØFT ut. Måten han spiller på, og forflytter fingrerene, osv.. Feelingen til Steve Vai ligger kanskje(?) i FREMFØRELSEN av en melodi, og kanskje ikke så mye i selve melodiene (med unntak, selvfølgelig). Men, er ikke DET feeling, det også??

 

 

Jeg elsker Slash fordi han appellerer (så det suser) til meg, og for meg er han den som rangerer høyest i gitarverdenen. Men, "verdens beste gitarist", nei.. det er han absolutt ikke..

 

 

Hvorfor er det ene mer riktig enn det andre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...