Gå til innhold

Norsk platebransje søker «pirat-tystere»


Ville du tystet på "pirater"?  

151 stemmer

  1. 1. Ville du tystet på "pirater"?

    • Ja, jeg ville tystet på "storfisker".
      10
    • Ja, jeg ville tystet på både de vanlige og storfiskene.
      2
    • Nei, jeg ville ikke tystet.
      95
    • Jeg ville sabotert systemet ved hjelp av falsk tysting e.l.
      39
    • Jeg kjenner ingen som driver med piratvirksomhet, så det er ikke aktuelt for meg
      5


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hm kan bli ganske mye arbeid from dem hvis antallet "tulle" tips blir stort

:roll:

7636543[/snapback]

I og med at det ikke er politiet vi snakker om her, er det vel ikke ulovlig å rapportere inn tulletips? (Noen juss-eksperter her?)

 

Ellers kan man jo bruke litt vage formuleringer i disse tulletipsene, bare for sikkerhetsskyld. To personer jeg har lite til overs for er: Espen Tøndel og Inger M. Sunde (hun er ikke direkte involvert i denne saken, men har gjort mye annet tullball og er generelt en inkompetent drittkjerring).

 

Kunne derfor vært gøy å sabotere litt :ph34r:

 

Alle driver tross alt med dette. Og om godeste Tøndel har unger skal jeg vedde på at dem sitter og leker seg med torrents og annen p2p-snacks når pappa ikke passer på.

Lenke til kommentar

Musikkpirat (16) tatt:

 

-  Vi vil beregne hvor mye musikk og film som er delt, hvor mange kopier som er distribuert og verdien av dette. Vi kan komme med erstatningskrav i et sivilt søksmål i etterkant av straffsaken. Det kan fort bli et sekssifret beløp, sier Tøndel.

 

-  Rettighetshaverne mener det skal være en tredelt strategi: informasjon, bedre lovlige musikktilbud på Internett og at vi fortsatt skal forfølge nettverkene. Den siste biten tar vi oss av, sier Espen Tøndel.

 

( http://www.dagbladet.no/kultur/2007/01/04/487780.html )

 

Jaha. Jeg mener man ikke kan "beregne" hvor mye man har tapt ut i fra hvor mange ganger filene er delt. Det blir "litt" feil.

Endret av Runar
Lenke til kommentar
Jaha. Jeg mener man ikke kan "beregne" hvor mye man har tapt ut i fra hvor mange ganger filene er delt. Det blir "litt" feil.

7639646[/snapback]

Der er jeg enig. En "piratkopi" kan umulig sies å være like mye verdt som et eksemplar kjøpt i butikken. Man må enten være idiot eller en grisk faen for å hevde noe annet.

 

Ellers reagerer jeg på følgende utsagn:

"Denne gutten må svare for en aktiv handling - han var fullt klar over at dette er ulovlig. Dessuten er saken et kraftig signal til foreldre om at de må sette seg bedre inn i hva ungene deres driver med", sier Thorsby

Men hva gjorde denne gutten? Var det han som delte ut filene, eller har han bare tilbudt en teknologisk infrastruktur hvor ANDRE brukere har delt ulovlig materiale?

 

Isåfall syns jeg IFPI burde anmelde en haug med firmaer og institutter i samme slengen, f.eks:

Google, Microsoft, CERN, Telenor og en lang rekke andre aktører. Men det hadde de aldri tørt. Mye greiere å gå etter 16-åringer :whistle:

Endret av Langbein
Lenke til kommentar
Alle driver tross alt med dette.

7639315[/snapback]

Jasså?

 

Og dermed er det liksom ok siden 'alle' driver med det?

7639691[/snapback]

Nei, men det er kanskje litt dobbeltmoralsk av politikere og påtalemyndigheter å prioritere slike ting som er så utbredt, og hvor mange av dem garantert også selv driver med "piratkopiering".

 

En venn av meg er politi, og både han og politi-kompisa hans (som alle er relativt unge mennesker) har ikke akkurat tatt avstand fra nedlasting av musikk, film osv. De driver med det akkurat som "alle" andre :whistle:

 

Poenget er at det er så utrolig utbredt, særlig blant den yngre generasjonen. Det viser vel bare at det er plate- og filmbransjen som er en gjeng med dinosaurer som ikke klarer å tilpasse seg dagens behov. Og resultatet er at de får svi! Det er fortsatt ulovlig, og du har selvfølgelig rett i det, men bransjen har ikke vært spesielt taktiske med sin fiendtlige holdning. De burde isteden prøve å tilby bedre og billigere produkter :thumbup:

Lenke til kommentar
men bransjen har ikke vært spesielt taktiske med sin fiendtlige holdning. De burde isteden prøve å tilby bedre og billigere produkter  :thumbup:

7639733[/snapback]

Jeg har kjøpt musikk og film i 20 år. Og det har aldri vært så billig som nå :)

 

De som virkelig er ansvarlige her er vel kanskje myndighetene i de fleste land som har sovet i timen og latt ting utvikle seg til et punkt der det nettopp har blitt noe som 'alle' gjør uten at det får konsekvenser.

Lenke til kommentar
De som virkelig er ansvarlige her er vel kanskje myndighetene i de fleste land som har sovet i timen og latt ting utvikle seg til et punkt der det nettopp har blitt noe som 'alle' gjør uten at det får konsekvenser.

7639819[/snapback]

Hvordan skal problemet løses da - bure inn majoriteten av alle norske ungdommer?

 

Kopiering skjer fordi det er kjapt, praktisk og de tekniske mulighetene er gode. Bransjen har dessverre vært litt for opptatt med saksøking, og de har svidd av store beløp på ubrukelige DRM-løsninger som selvfølgelig ingen kunder vil ha. Gi dem isteden det kundene ønsker :thumbup:

Lenke til kommentar
En skal være ganske på vidda når en får "kopiere" til å være det samme som "stjele".

7639928[/snapback]

Akkurat. Hvis bare alle kunne være enige i dette.

 

Så lenge orginalen finnes på samme sted, i opprinnelig tilstand, kan det vel neppe kalles stjeling hvis man kopierer den.

Lenke til kommentar

Forslag til å løse problemet:

 

Cappe alle internettforbindelser slik at den raskeste nedlastingns hastighete du har er 4 kb/s, og du må betale for minuttene du er online. AKA, dialup.

 

Eller, hold kjeften, sikt seg inn på stordelerne og la "småtjuvene" være. Dette er jo nærmest slik som politiet, i alle fall her. De er stor i kjeften mot ungdommer, men så snart det kommer en litt velbygd kar bort, stikker de halen mellom beina og inn i bilen, mens de mumler "alt er i orden" før de mokler med nøklene mens kollegaen sitter ved siden av og skjelver feil på seg.

 

Hva oppnår de ved å ta de som deler småt? Ingen ting, de blir til latter. De store ler seg i fillebiter, da de igjen har lurt disse selskapene, som tror de er så forbanna kule.

 

Og personelig tror jeg ingen av disse som starter slike tiltak bryr seg om de som har laget materielle. Det er i dag store penger å tjene på å knabbe de som delre ulovelig, og det vet disse forbanna snylterne å bruke. Så de setter seg opp med en falsk glorie, sier de vil beskytte de som har laget av det, mens de desperat forsøker å skjule det griske gliset i trynet sitt.

Lenke til kommentar
En skal være ganske på vidda når en får "kopiere" til å være det samme som "stjele".

7639928[/snapback]

Akkurat. Hvis bare alle kunne være enige i dette.

 

Så lenge orginalen finnes på samme sted, i opprinnelig tilstand, kan det vel neppe kalles stjeling hvis man kopierer den.

7641388[/snapback]

 

Så hvis jeg kopierer Coca-Colas oppskrift vil ikke dette være å stjele, men å bare kopiere..? Og kopiere kan da vel umulig være ulovlig?

Lenke til kommentar

Vet ikke jeg. Men er selve analysen og eventuel kopi du lager, for så å teste den ut (dvs drikke den) ulovlig. ? Du har jo i teorien drukket en "kopi" og cola har tapt potensielle inntekter.

 

Virker kanskje litt langt ute, men det er ikke så langt i fra å ta opp musikk, iallefall analogt. Du "analyserer" lydbølgene/dataene og setter dem sammen "på nytt". For så å høre på din "kopi" isteden for platekompaniets.

 

Men uansett i følge Norsk Lov er piratvirksomhet forbudt og den som vil følge loven bør rette seg inn deretter.

Lenke til kommentar

Ja.. kun til meg selv tviler jeg på at noen egentlig hadde giddi å regaert på.

 

Men hvis jeg hadde funnet en smart måte å faktisk masseprodusere den samme drikken OG få den levert fritt hjem i stua til folk...ja...da måtte jo Coca-Cola bare ha solgt eenda mer pga. all den gode gratisreklamen jeg gir dem? (flere folk ville tross alt gått å heller kjøpt orginaldrikken og betale masse penger for dettet.. bare en liten smaksprøve lissom..for å se om man liker det.. er jo tross alt orginalen som er best å ha...... skal man følge visse piraters argumentasjon).

Endret av CofidiS
Lenke til kommentar

Du vil jo på mange måter levere analysen din videre til folk, som deretter selv må ha den rette programvaren/ingrediensene for å produsere det ferdige produktet. Enten det er kola eller lydbølger.

 

Men nå går dette litt vel for langt off topic.

 

Tilbake til topic.

 

Piratvirksomhet er ikke lov punktum.

 

Men jeg liker ikke at et privat selskap får tilatelser fra datatilsynet til å hente opplysninger som ikke en gang politi får tilatelse til i flere kriminalsaker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...