Gå til innhold

Ditt livssyn: Kristen?


Hvilket livssyn har du?  

348 stemmer

  1. 1. Hvilket livssyn har du?

    • Ateistisk
      186
    • Kristent
      66
    • Alt3. Buddhistisk
      5
    • Islamistisk
      7
    • Jødisk
      2
    • Annet
      34
    • Agnostisk
      47


Anbefalte innlegg

Beskriver ikke emnetittelen godt nok? Fikk bare lyst å starte en tråd og spørre hvor mange som faktisk hører til en religion, og hva dere synes om den.

Selv er jeg fremdeles innmeldt i statskirken (ikke myndig), men en kan trygt si jeg ikke er en forkjemper av den. Jeg har et ateistisk livssyn med andre ord.

Hva med deg? Er du en stor forkjemper av kirken? Står du opp hver søndag og varmer stemmebåndene? Eller synes du det er noe sprøyt?

Hadde vært flott om en moderator kunne fått et poll opp å gå :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kristen, selv om jeg har en tendens til å forsove meg på søndager. Tar det igjen med å stille på ungdomsmøtene på fredagene. :p

 

Er ikke helt sikker på hva jeg skal synes om statskirken, er innmeldt i statskirken siden menigheten jeg tilhører er underordnet statskirken (ikke eget trossamfunn), men har fått med meg at statskirken har gjort mye kødd. :/

Lenke til kommentar

jeg er ikke kristen, har vokst opp i et kristen hjem. Kristen konfirmasjon, og komf leder, men bestemte meg bare etterhvert at dette var bare for kjedelig, og alle spørsmålene mine om min egen tro skapte vanske for meg og mitt, så jeg er ganske enkelt en Alternativt troende, jeg tror på en verdens sjel :)

Lenke til kommentar

Niks. Jeg tok en kirkelig konfirmasjon, litt for å lære om kristendommen (jeg lurte veldig på hvordan det kan ha seg at folk tror på noe så ulogisk) men mest fordi de fleste jeg kjente gjorde det. Fortsatt medlem av statskirken, siden jeg ikke er myndig. Men nei, jeg er ikke kristen. Signaturen min forklarer mitt syn på saken. Heldigvis har jeg ikke blitt oppfostret til noen religion, så det har utelukkende vært et valg jeg selv har tatt.

Lenke til kommentar

Vokste opp med ateistiske foreldre, begge medlemmer i HEF. Dog skal nevnes at ingen av mine foreldre har på noen måte prøvd å påvirke meg på noen måte, men endte opp som ateist også, og da jeg ikke lenger var medlem i HEF pga mine foreldre valgte jeg å melde meg inn selv. Og må si meg enig med araziel. Kirka opererer med statistikk som viser at 85% av Norge er kristne fordi de er medlemmer i statskirken, mens en europeisk undersøkelse viste at under 30% virkelig kan regnes som kristne. Og det er jo bare å se på samfunnet i dag, kirkene er jo nesten tomme under gudstjenester, så 85% kan det vel ikke være? :whistle:

Endret av Rooonald
Lenke til kommentar

Jeg fikk vite at jeg var ateist av en kristen jente som klagde over at jeg var så kritisk til bibelen.

(Hvorfor skal man ikke være kritisk til alle kilder..?)

 

Uansett ... Hun sa jeg trodde på ateisme -- noe jeg benektet.

 

Senere fant jeg ut at jeg hadde rett -- jeg *er* en ateist, og jeg *tror* på det jeg kan selv kan bevise eller etterprøve.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar

Moderator tillater seg å kommed med en vennlig henstilling i proaktivt øyemed (før denne tråden går den veien alle religionstråder går): Tema for denne tråden er ditt eget forhold til religion.

 

Jeg tillater meg å innføre noen restriksjoner på topic:

 

Det er ikke en tråd om hvorvidt Gud eksisterer og det kan bevises eller ikke, om selvmotsigelser i Bibelen, for eller mot statskirken, om kristendommen er god eller ond, om islam er enda værre eller annet. Det er heller ikke en tråd om evolusjon. Det har vi andre tråder om:

 

Hvis du føler for å fortelle hvor fæl [en eller annen religion] er, poster du i denne tråden: Hva i religioner og ismer gjør DEG kvalm?

 

Hvis du lurer på hvilken religion du skal like/ikke like kan du prøve denne tråden: Which religion is the right one for you?

 

Vil du dikutere ateisme: Ateisme, en mulig løsning?

 

Finnes det en gud? Jesus: Eksisterte han?

 

Bare for å nevne noen alternative tråder.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Skal også melde meg ut av statskirken nå. Har nok vært en av de som ikke gidder, men nå skal det handles!

 

Synes egentlig at all vitenskap vi har i dag burde være nok for folk til å forstå at det høyst usannsynlig at det finnes en gud.

 

Er nok mer eller mindre en ateist. Før så jeg på meg selv som en agnostiker, men blir bare mer og mer sikker på at religion er noe tull.

Lenke til kommentar

Minner om min post lenger oppe som sier hvor dere skal poste innlegg om hva som er galt med religionen. Altså ikke her i tråden. Jeg har flyttet et par poster, men regner med at dere klarer å poste i riktig tråd selv.

 

Og selv om moderator er hjertens enig: Dette er ikke tråden for å drive agitasjon for å få folk til å melde seg ut av statskirken. her handler det om dere eget livssyn, ikke andres. Et par poster er fjernet.

 

"Alt"-prefixene er fjernet i pollen

 

Kan noen legge til agnostiker også`?

7586374[/snapback]

Agnostisk er lagt til.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Ikke kristen, jeg heller vel mer i ateistisk retning, men jeg svarte "annet" fordi jeg liker å kalle meg agnostiker. Om noen greier bevise for meg at Gud eksisterer, skal jeg tru på at han finnes, men jeg kommer aldri til å tilbe en gud.

 

edit:Ps! Hvordan finner jeg ut om jeg er medlem av statskirka? Jeg trur ikke jeg er det, ettersom jeg aldri blei døpt, ei heller konfirmert kirkelig..

 

edit 2:

Kan noen legge til agnostiker også`?

 

Agnostisk er lagt til.

 

Geir :)

7586389[/snapback]

Æsj, så så ikke jeg dette før jeg hadde posta.Er ikke mulig å flytte stemmen fra Annet til Agnostisk? hm :p

Endret av dabear
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...