Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-80wCWpIM

Da blir det tur til systembolaget for å plukke opp 24 stk little creatures pale ale.

 

Spørsmålet er bare om det er like godt som jeg mener å huske at det var når jeg drakk det i Australia.

 

Noen som har noen tips til hva slags øl det kan ha vært jeg drakk i Berlin for en del år siden. Ganske sterk rødfarge på det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For de som ikke gidder å kikke stod det noe sånt som at de som kjøper øl på polet i dag er hovedsakelig eksperter og ølinteresserte og at de (polet) ved fremtiden ønsker å henvende seg til et bredere publikum, fokusere på pris og tilby mer boks-øl.

 

Øl var for øvrig gikk omtrent samme spalteplass som gløgg.

Lenke til kommentar

Da blir det tur til systembolaget for å plukke opp 24 stk little creatures pale ale.

 

Spørsmålet er bare om det er like godt som jeg mener å huske at det var når jeg drakk det i Australia.

 

Noen som har noen tips til hva slags øl det kan ha vært jeg drakk i Berlin for en del år siden. Ganske sterk rødfarge på det.

 

Vil du bytte en Little Creatures med en annen øl? Mange som liker den, og jeg har lyst til å prøve.

 

Når det gjelder berlinølet må du komme med en litt bedre beskrivelse. Sterk rødfarge kan være så mangt, f.eks en belgisk surøl med kirsebær.

Lenke til kommentar

Øl alarm på Vika polet nå. Av høydepunkter kan det nevnes Emelisse, IPA, DIPA, Black IPA etc. Det meste jeg har smakt fra Emelisse har vært svært bra så disse kan være verdt å smake på. I tillegg var det ganske mye fra La Rulles bla.a en Tripel som jeg ikke tror jeg har sett før.

Lost Abbeys "Red Barn Ale" samt Port Brewings "Wipeout IPA" var også på plass. Wipeout IPA'en burde vel være interessant for de fleste, enten man er veldig interessert i IPA eller ikke.

Ellers hadde de også noen flasker fra danske "Det Lille Bryggeri", bla.a en Lakris Porter og en Chili Ale som jeg fant interessant. Og om jeg ikke husker feil så var det noen flasker fra et Britisk Bryggeri, tror det het "Thornbridge". Også en Flaske fra Alvinne "Cuvee de Mortagne".

 

Edit: Merk at noen av disse IKKE står ved/i den vanlige øl-hylla, men borte ved servicedisken.

Endret av Vice
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Da blir det tur til systembolaget for å plukke opp 24 stk little creatures pale ale.

 

Spørsmålet er bare om det er like godt som jeg mener å huske at det var når jeg drakk det i Australia.

 

Noen som har noen tips til hva slags øl det kan ha vært jeg drakk i Berlin for en del år siden. Ganske sterk rødfarge på det.

 

Vil du bytte en Little Creatures med en annen øl? Mange som liker den, og jeg har lyst til å prøve.

 

Når det gjelder berlinølet må du komme med en litt bedre beskrivelse. Sterk rødfarge kan være så mangt, f.eks en belgisk surøl med kirsebær.

 

Hvor i landet befinner du deg ?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Hvor i landet befinner du deg ?

 

Oslo, men det hender jeg reiser rundt litt med jobben. Arendal, Tromsø, Bergen, Vestfold, Stavanger, etc.

 

Bor i Tønsberg, jobber i Horten. Skal legge en little creatures til sides.

Lenke til kommentar

Er det noen Nøgne Ø som ikke må stå i kjølen to tre dager slik at gjærsegementene skal synke før man drikker den?

 

Må og må. Det er jo et spørsmål om hvor perfeksjonistisk du vil være. Om du får med deg litt sedimenter så er det riktignok en liten degradering av opplevelsen, men det er mest mentalt. I tillegg har man jo dette med riktig temperatur, riktig type glass og ikke minst riktig stemning og dagsform som alt spiller inn på totalopplevelsen. Som eksempel hadde jeg en kollega som hadde drukket en kjempegod øl, det sto 500 på den, og jeg kunne informere at det var en veldig god utgave fra Nøgne Ø. Han hadde drukket den rett fra flasken, og den hadde slett ikke fått stå i ro på forhånd. Men han var jo superfornøyd. Om jeg skal drikke en #500 skal den ha stått i ro et døgn, være mellom 10 og 12 grader, i et skikkelig glass og så må jeg være i stemning for en såpass god øl. Det er forskjell på folk, og ikke alle prioriterer de samme kvalitetene.

 

Alle de gode utgavene fra Nøgne Ø har sedimenter, og dersom du ikke liker å få det i deg bør de stå i ro en stund. Å kreve to døgn er for perfeksjonistene, over natten er helt fint for oss andre. Skal den drikkes samme dag som den kjøpes er det lurt å be kassapersonalet på polet holde den oppreist og så bære den hjem i stående stilling.

Lenke til kommentar

Er det noen Nøgne Ø som ikke må stå i kjølen to tre dager slik at gjærsegementene skal synke før man drikker den?

 

Må og må. Det er jo et spørsmål om hvor perfeksjonistisk du vil være. Om du får med deg litt sedimenter så er det riktignok en liten degradering av opplevelsen, men det er mest mentalt. I tillegg har man jo dette med riktig temperatur, riktig type glass og ikke minst riktig stemning og dagsform som alt spiller inn på totalopplevelsen. Som eksempel hadde jeg en kollega som hadde drukket en kjempegod øl, det sto 500 på den, og jeg kunne informere at det var en veldig god utgave fra Nøgne Ø. Han hadde drukket den rett fra flasken, og den hadde slett ikke fått stå i ro på forhånd. Men han var jo superfornøyd. Om jeg skal drikke en #500 skal den ha stått i ro et døgn, være mellom 10 og 12 grader, i et skikkelig glass og så må jeg være i stemning for en såpass god øl. Det er forskjell på folk, og ikke alle prioriterer de samme kvalitetene.

 

Alle de gode utgavene fra Nøgne Ø har sedimenter, og dersom du ikke liker å få det i deg bør de stå i ro en stund. Å kreve to døgn er for perfeksjonistene, over natten er helt fint for oss andre. Skal den drikkes samme dag som den kjøpes er det lurt å be kassapersonalet på polet holde den oppreist og så bære den hjem i stående stilling.

 

Ærlig talt, jeg merker nesten aldri noe til sedimenter. Er de innblandet i ølet så kan det hende du får litt mer smak. Bare en god ting synes jeg. Imperial Stouts har litt sedimenter i bunnen, ikke værre enn at jeg dropper den siste dråpen øl i bunn av flaska.

Lenke til kommentar

Ærlig talt, jeg merker nesten aldri noe til sedimenter. Er de innblandet i ølet så kan det hende du får litt mer smak. Bare en god ting synes jeg. Imperial Stouts har litt sedimenter i bunnen, ikke værre enn at jeg dropper den siste dråpen øl i bunn av flaska.

 

Det var vel omtrent det jeg forsøkte å få frem da, at dersom man synes sedimenter er så fælt å få i seg så er det mest mentalt. Det er vel bare ølsnobber som meg som forlanger at sedimentene skal ha falt helt til bunns. Jeg har funnet sedimenter i bunnen av det meste fra Nøgne Ø, men det er kun noen få som har så mye at man risikerer å legge merke til det.

Lenke til kommentar

Jeg bryr meg stort sett ikke om sedimenter. Jeg slenger ofte ølen inn liggende på skrå i fryseren en 30-45 minutter før jeg drikker dem. De eneste ølene jeg har merket litt udelikate sedimenter fra er vel et par typer fra Ægir, men jeg husker ikke hvilke. Det smakte uansett godt selv om det var litt mye som fløt rundt, he he. Men så drikker jeg også øl fra Ikeaglass da... :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...