Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Øl er snadder det. Men eg blir fort lei hvis eg drikker det samme dag inn og dag ut.. liker å variere med merke og har eg drukket mye øl en stund er cider og coktails enda deiligere å drikke.

 

varm øl er ikke godt punktum

Men skal eg bli full og det er det eneste tilgjengelig så er det ikke noe problem å hive det innpå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pils er så uhyggelig. Jeg kan ikke fordra utvannet øl. Norsk øl må være noe av det verste i hele verden, dog Dahls kan gå an.

England, skottland og Irland har veldig godt mørkt øl. Ah, forfriskende!

Og hvis man først skal ha lyst øl, så er det "weissbier" - lyst, tysk hveteøl - som er det aller beste.

Lenke til kommentar

Etter som jeg har lest så lages vørterøl av vørtelen som er på mange måter det man kan kalle "satsen" eller blandingen man får før man skal begynne å brygge. Men når man lager vørterøl så dropper man den ekte bryggingen som gjør det til øl og bare tilsetter sukker eller noe sånt. Jeg husker ikke detaljene men man kan si vørterøl er et slags uferdig "jukseøl". :p

Lenke til kommentar
Jeg er svært glad i vørterøl. Ingenting slår et par kalde øl etter trening. :dribble:

 

(Forresten, ligner smaken av vørterøl smaken av vanlig øl?)

 

Vørterøl er ikke øl.

Hehe, jeg vet. Var med glimt i øyet jeg skrev det. Jeg er kun 16 og har tenkt til å holde meg fri for øl i alle fall til jeg er 18. Ja, bare kall meg en krakk.

Lenke til kommentar
Jeg er svært glad i vørterøl. Ingenting slår et par kalde øl etter trening. :dribble:

 

(Forresten, ligner smaken av vørterøl smaken av vanlig øl?)

 

Vørterøl er ikke øl.

Hehe, jeg vet. Var med glimt i øyet jeg skrev det. Jeg er kun 16 og har tenkt til å holde meg fri for øl i alle fall til jeg er 18. Ja, bare kall meg en krakk.

 

Vørterøl lages som sagt av Vørteren og gjennomgår ikke ikke de siste stegene i prosessen som vanlig øl gjennomgår. Til å begynne med ble vørterøl brukt som en erstatning til vann, siden det mange steder, spesielt i byene var dårlig tilgang til rent drikkevann. Spesielt barn ble gitt vørterøl. Vørterøl inneholder mineraler, maltsukker og b-vitaminer og egner seg derfor godt som sportsdrikk.

 

Selv syntes jeg vørterøl smaker veldig godt, men smaken kan ikke sammenlignes med øl.

Lenke til kommentar
Ser en del nevner KilKenny her, og har også hørt flere nevne den blant sine favoritter, men jeg har aldri kommet så langt at jeg har smakt den. Er den virkelig så god? Og hva slags øl er det? Mørk, lys, grønn, lilla?

 

Kilkenny er en irsk Stout. Det vil si den er fyldig og mørk..men litt lysere en Guiness.

Ganske god men prøv mye annet også det er ikke bare irsk som er godt!

 

Kilkenny er absolutt ingen stout!

Kilkenny er en ale, og brygges nå av Guinness. Kilkenny er en eksportvare, og jeg har så langt ikke sett Kilkenny på en eneste av de irske pubene (i Irland) jeg har vært innom.

Kan sammenlignes med Smithwicks (som er lysår bedre) og til en viss grad Newcastle Brown Ale, selv om denne er en underlig bastard med bla mais som ingrediens. Støtter forresten ersa når det gjelder Murphy's Red.

 

Newcastle Brown Ale er en av mine desiderte yndlingsøl! Er det virkelig mais i den? :ohmy:

 

You better believe it.. mais, hvete og bygg. Pluss karamell og glykose. Noen kilometre fra renhetsloven, altså. Men for all del, det smaker konge med en iskald 0,55 flaske newkie brown.

 

Men som sagt, skulle du befinne deg i Irland bør du prøve Smithwicks ale (uttales Smittix) Har drukket det i England også, men ikke alle pubene har det.

Lenke til kommentar

Svyturys Ekstra er det beste ølet eg noen gang har smakt. Nå har de komt med mange forskjellige varianter og dill dall av den ølen, men den vanlige som også er den eneste du finner på polet er den beste. De kan ikke forbedre den geniale smaken.

 

Heineken, Carlsberg og San Miguel smaker tilnærmet akkurat det samme for meg. Men det smaker godt.

Becks er også veldig god.

Hansa og Ringnes er for syrlige eller ka du kaller det. Grans har eg smakt en gang og det smakte avskyelig piss. Tuborg drikker eg hvis eg er i et gjerrig humør, men det smaker verre enn hansa og tuborg.

Guiness er så jævla stress å bestille på utested fordi du må vente på at drikken skal roe seg i glasset før du kan drikke. Er ikke noe fan av mørkt øl som Guiness eller de der Tsjekkiske. Er greit med en eller to, men det gir deg bare ølmage og en følelse av metthet. Anbefales ikke hvis du skal ha mer enn 1-2.

Skulle eg drukket noe øl varmt måtte det ha vært Corona da det nesten ikke smaker øl. Men det er altfor dyrt i Norge og i Mexico er Corona noe av det billigste drittølet du kan finne...

 

Det som er så deilig med øl er den mer avslappede rusen og som varer lengre enn f.eks når du drikker vodka. Du har mer kontroll og mer nytelse.

 

Er synd eg må ut med 43kr for Svyturys. Svindlerpris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...