Gå til innhold

Hvilken Vei Til Data Ingeniør Utdanning?


naXoz

Anbefalte innlegg

Jeg går i 10. klasse og vil bli data ingeniør.

 

- Hvilken linje på VG.

 

- Hvilken skole etter VG.

 

- Hva trenger jeg for og nå denne utdanninga

 

- Hva kreves av meg

 

- Hvor mange år vil dette ta

 

 

Skal skrive oppgave om dette som skal være inne på fredag den 24, så dette haster litt...

 

Takk :D

Endret av naXoz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger studie kompetanse, med fysikk og 2mx må du trenge. 3årig allmenfag så har du nok klart kravene, da er vel 2mx og fysikk fag du må velge.

 

ellers gå et år på elektro, et IKT, så påbygging, og da med 2mx, og fysikk hvis du får velge det. Er litt usikker på antal timer da. Er litt usikker på denne veien, er noe omlegging av IKT-studiene nå

 

Spør rådgiveren din på skolen

Lenke til kommentar

Etter vidergående er det jo å finne en ingeniør skole som du vil gå på med data linje, eventuelt om det er noen som har en spesiell fordypning du er interesert kan det være lurt å ta. Ingeniørskole tar 3 år om man ikke blir forsinket.

 

En kan vel diskutere hvor en lærer mest, på allmen får en mer generel kunnskap, mens elektro gir mer elektro kunnskaper.

Lenke til kommentar

Allmenn -> Dataingeniør er veien jeg har gått/driver på med nå.. Men hvis du er så interessert i Elektro, hvorfor ikke heller bli elektroingeniør ?

 

Skal ikke uttale meg om hva som er best eller dårlig men den mest normale

måten å komme seg til dataingeniør studiet er vel allmenn med 3MX, 2FY (Greit å ha meg seg KJ også).

Evt. Allmenn med bare generell studiekompetanse. Mange videregående skoler har datafag som studieretningsfag, da blir det ikke så tørt og kjedelig. Også kan du gå forkurs for ingeniørfag for å få 3MX, 2FY, eller noe som heter tresemesterordning. Intensiv matte og fysikkkurs samtidig som du driver på med ingeniørstudiet. Du starter altså normalt som de som har 3MX og 2FY fra videregående. Dette forutsetter at du har generell studiekompetanse da.

 

Bare sifra hvis det er noe du lurer på angående Dataingeniørstudiet. :) Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Er det noen steder hvor det kjøres slike forkurs i Oslo-området? Har lett, men har vanskeligheter med å finne.. =\

7474529[/snapback]

 

se her.

7475023[/snapback]

 

Virker ganske tøft. Noen som har vært igjennom dette opplegget og kan fortelle litt? :)

7475293[/snapback]

 

jeg gikk forkurs på høgskolen i sør-trøndelag (trondheim) for noen år siden. det var rimelig hektisk, spesielt fordi det var noen år siden jeg hadde gått på skolen (tok et fagbrev + militæret ++). det verste er at det går så fort, fordi det er mye som skal gjennomgås. men, det er absolutt overkommelig, og det var et kjempemorsomt år. har aldri angret et sekund på at jeg hoppet av arbeidslivet noen år for å ta høyere utdanning!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har planer om å gå dataingenør, så jeg går Elektronikk med Almennfag på Hønefoss (Er ikke sikker på om denne linjen er andre steder). Da får jeg det vanlige elektronikktilbudet og almenntilbudet over to år, sånn at det blir fordelt teoretiske og mer praktiske fag. Får også 3MX og 2 FY gjennom å gå dette sånn at jeg kan komme rett inn på ingenør studie.

 

Så jeg går:

 

Grunnskole

GK Elektro

VK1+VK2 Elektronikk med Almennfag

Data/IT ingenør studie?

 

får se om et år hva jeg kom inn på ;)

 

Er kansje ikke allt du trenger fra elektro og elektronikk når du går videre, men det er ikke allt fra allmenn du trenger heller. Når vi var på tur med klassen til HiBu i Kongsberg i fjor påstod omviseren (en lærer på HiBu kongsberg) at vi som hadde gått elektronikk med allmennfag hadde en fordel på grunn av at vi hadde endel mer praktisk erfaring. Han snakket om Ingenør utdanning gjenerelt sett da, ikke om bare IT studie.

 

Var også en fjorårs student som går på no System Engineering (skriveleif?) som var innom, og de første timene hadde de vistnokk hatt endel om transistorer og annet som han kunne fra GK og VK1 :thumbup:

Lenke til kommentar

Høres ut som en ypperlig linje du går på, som sikkert er en kjempebra grunnlag for å få en myk start på både data- og elektro ingeniørutdanningen.

 

Med din bakgrunn er kanskje elektro og/eller tele mer relevant. Men hvis du er kjempeinteressert i programmering er nok dataingeniør veien å gå.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg skal begynne på Data ingeniør til høsten og her er mine erfaringer tips:

Jeg går nå forkurs ved HiB. Dette er et knall tøft kurs. Det blir svært mye jobbing hver eneste dag. VI har tilsvarende 1mx/2mx/3mx og 1fy/2fy/3fy.

Men du kommer ikke inn her med det første. VI er to klasser og såvidt jeg vet så har alle enten jobbet noen år eller så har de i det miste fagbrev.

Det var ca 450 søkere til Forkurs ved HiB, høsten 2006 og bare ca 70 kom inn.

En av de beste tingene med forkurs er at så lenge man har over 30 timer i uken undervising så kommer man inn under en kvote på 20% som alle ingeniørstudiene ved alle Høyskolene i Norge har reservert til forkurs elever. Man kommer altså inn nesten uavhengig av hva man får i karakterer på forkurset så lenge man får stå karakter i alt.

 

Siden du fortsatt er på ungdomskolen så tror jeg en mer sannsynlig vei for deg er videregående utdanning og ta 2mx/3mx/2fy i tillegg. Dette lar seg fint gjøre om man sprer det over hele VGS. Det eneste du må passe på er å holde kunnskapen ved like. DU kan ikke begynne på ingeniørstudiet når du har glemt all matten eller fysikken...

 

Det jeg har gjort er å gå 3 år med elektronikk, siste året service elektronikk. Jobbet med data i noen år og har fagbrev. Dette har skaffet meg noen år med erfaring. Noe som gir ekstra poeng ved opptak til skole.

 

3 år med allmennfag syns jeg nesten er bortkastet, du kommer til å være så drittlei alt etter de tre årene at du bare orker å sitte i kassen på rema.

 

Om det er noe du lurer på så bare spør

Lenke til kommentar
3 år med allmennfag syns jeg nesten er bortkastet, du kommer til å være så drittlei alt etter de tre årene at du bare orker å sitte i kassen på rema.

7836984[/snapback]

Tja - smaken er som baken. Hvis man er skoleflink, kan yrkesfag fort bli lite utfordrende.

 

Jeg er evig glad for at jeg valgte allmenn, da det gir bedre grunnlag i matte og fysikk. I tillegg får man lært litt språk...

Endret av trøls
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...