Gå til innhold

Trenger jeg bare videoredigerings kort?


Anbefalte innlegg

Jeg har tilgang til diverse programmer for videoredigering gjennom licens fra jobben. F eks. Adobe premiere 6.0 trenger jeg bare et passende kort med rette inn/utganger Firewire og analog inn/ut ? Hvilke inn/ut ganger er vanligest og hva må jeg ha på det kortet. Kameraet har Firewire/analog inn/ut.

 

Helt fersk innen AV/redigering. Hjelp

Har Pinnacle TV kort fra før ?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Du trenger da kun et kort med de inngangene/utgangene som du selv vil ha. Dersom du kan skal bruke digitale medier, da trenger du kun et firewire kort. Dersom du skal kopiere over til VHS, må du enten ha en videokamera som støtter dette (Sony PC-110 og PC-120E har dette), eller du trenger et kort som har en breakout box, med analoge innganger/utganger.

Lenke til kommentar

Robertb:

Ja, en breakout box er noe man har i tillegg til kortet. Denne boxen festes med ledning til kortet, slik at man kan koble andre enheter til. Breakout box og Bluebox er det samme. Bare to forskjellige navn på det. Men det er bare en liten box med diverse inn- og utganger på.

 

Når du skal velge utstyr, så kommer det ann på hva du skal bruke utstyret til. Hva skal du lage. Dersom du har tenkt å holde deg på amatørnivået, holder det med et firewire kort, og en pc, som du kan bruke til videoredigering. For så å bruke de programmene som du har.

 

Det viktigste er ikke firewire kortet, selv om det er nødvendig. Men det viktigste er pc'en du skal redigere på, samt programvaren du skal bruke til redigeringen. Den største jobben er redigeringen.

Vær oppmerksom på at det finnes nok av folk som er uenig i dette synspunktet.

 

Mvh

Kenneth

Det er vanskelig å gi deg gode hint om hva du trenger når du ikke skriver hva du skal bruke det til.

Lenke til kommentar

Robertb:

Det du trenger er en breakout box, som du kan koble til ditt analoge utstyr. Enten det eller en box fra Dazzle, som gjør samme jobben. I tillegg til dette trenger du et firewire kort, som du setter inn i pc'en. Så kobler du firewire kortet til breakoutboxen eller dazzle boxen, som du igjen kobler kameraet til. Da får du det inn digitalt. Og det må du for å redigere når du har et analogt kamera, uten firewire kontakt på kameraet.

Eller du må kjøpe et nyere og bedre kamera for å slippe breakout boxen eller dazzle boxen. Dazzle boxen kan kjøpes fra Andresen data på internett, og du kan lese mer om produktet på http://www.dazzle.no, se etter hollywood dv bridge. Denne fungerer som en breakout box.

 

Mvh

Kenneth

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Det letteste blir nok å kjøpe en hollywood DV bridge ja. Men den koster oppmot 3000 kroner. Dersom du kan få hjelp til å komme igang, kan du også klare deg med et vanlig firewire-kort. Lydkortet Soundblaster Audigy (bulk (billig)-versjonen koster 699 på http://www.flexi-data.no) eller et vanlig firewire-kort til om lag 500 kroner på http://www.komplett.no eller http://www.flexi-data.no

 

Lykke til!!!!

Lenke til kommentar

Takk for alle svar.

 

Jeg synes også 3000,- er mye for å redigere Hi8 video. Men noe skal det altså koste. Ja! det stemmer at jeg har ikke Firewire kontakt på kameraet. Altså blir det riktig at jeg trenger både breakout boksen og et firewire kort. Mener forøvrig å huske at pinnacle hadde noe komplette greier en gang i tiden som jeg burde ha kjøpt (mener dette ble kalt digitaliserings kort dengang). Glad for at dere engasjerer dere alle sammen og er fremdeles åpen for flere forslag. Kanskje jeg burde finne noe i bruktmarkedet. En annen ting jeg tenkte på er om det går å benytte USB istedenfor Firewire ?

 

/RB

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...