Gå til innhold

Dagens spill er bare søl...


Anbefalte innlegg

Etter min mening så er det omvendt. Jeg storkoser meg med dem og blir like imponert hver gang når jeg ser hvor langt dem har kommet grafikkmessig og hvor bra lyd som det er.

 

De spilla vi hadde før var jo bare noe firkanter som sprang rundt og dunket i hverandre. Hva var så bra med det? Storymessig så ser jeg svært liten endring, men nå har jeg aldri likt spill som monkey island, space quest o.l. heller. Dem var sikkert geniale på sin måte, men dem kjedet meg til døde.

 

Spillene i dag gir meg mye mer og så snart jeg kommer hjem så skal jeg rett i butikken og kjøpe meg FS X Deluks ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nytter lite å klage over at dagens spill er noe møl og så mye dårligere enn spillene i gamle dager.

Det er fryktelig mye mer elementer, grafikk, design, lyd, ai og andre elementer som skaper et spill i dag.

Tidligere var det sprites...det var 2d....det var lavere grafikk-standard som gjorde at skjønnhetsfeil ikke var såååå tydelige.

I dagens spill er det synlig med en gang noe er feil ved grafikken....lydmessig er det svære krav, og med lydteknologien som eksisterer blir det med en gang avansert der også.

Ai har vi blitt vandt med gjør mye rart, og dette krever svært mye arbeid.

Desto mer avansert ting blir, desto tydeligere blir manglene.

 

De gamle spillene hadde enten ikke manglene fordi de hadde ikke avanserte nok elementer til at manglene kunne oppstå, eller enkelt og greit de var ikke synlige nok pga simplisiteten i alt.

 

Tar man i tillegg og vender litt på det, så kan man se hva slags spill man kan få utviklet nå til dags på svært kort tid, kontra de årene det tok å utvikle et super nintendo spill eller doom tidligere.

(aner ikke hvor lang tid det tok å lage doom)

 

Alt var så mye bedre før.....jada......

Var vel heller at alt var ikke mulig før...

Alle kan gjøre simple ting..... Mer avanserte ting blir derimot vanskeligere og med større fallhøyde.

Alt var ikke bedre før.....var bare mer simpelt.

whiiiiine...

Lenke til kommentar
Det finnes hundre tråder om dette på forumet.

 

Kort konkludert: alle synes spill var bedre før, fordi det var de første opplevelsene de hadde med spill, og alt var nytt og spennende.

 

Når årene går og du blir eldre ønsker du å gjenskape den gamle følelsen av å oppdage noe nytt, og det blir vanskeligere og vanskeligere.

 

Altså: spillene var ikke bedre før, det var bare du som opplevde ting for første gang.

7060351[/snapback]

 

Du har det med å trekke konklusjoner for alle andre som før ja...

Gi meg noe som tilsvarer Baldurs Gate 2, Deus Ex eller gode gammle Monkey Island i dag av samme kvalitet så skal du få lov å vinne denne diskusjonen, disse spillene er fremdeles spennende i dag, og ingenting måler seg med det spenningsnivået jeg, og sikkert endel andre, følger nå vi spiller disse spillene.

Endret av Snabben
Lenke til kommentar

Må si at flere av dagens spill er søppel som handler utelukkende om frame rate, og å melke populære konsepter (The Sims, Colin McRae, Nintendogs, Mario, etc.) til det ekstreme.

 

Jeg må innrømme at å spille Super Mario World, Sonic, Stunts, International Rally Championship, og Destruction Derby ikke er like morsomt å spille i dag som det var da jeg var mindre, men det er fremdeles bedre enn mye av det som gis ut i dag. Spill som Monkey Island, King's Quest, Sanitarium, o.l., er allikevel like morsomme i dag som da de var nye.

 

Apropos melking: Var Wolfenstein 3D delt opp i flere versjoner, som f.eks. Wolfenstein: Hitler and friends, Wolfenstein: Himmler and friends. osv.? Kom det flere Wolfenstein: *en eller annen nazi-fyr* and friends et halvt år senere? Kom det fult av tilleggspakker til King's Quest? Var det blå og rød versjon av Monkey Island, tett etterfulgt av Yellow Edition, Gold, Silver, Crystal, eller hva det måtte være? Var det 70 forskjellige Alleycat-spill, med fullt av spinoff-serier som Paper Alleycat, Alleycat Kart, og Alleycat: Partners in time? Ble det laget Harley Davidson: Road to Sturgis 89, 90, 91, osv.? Svaret på alle disse spørsmålene er selvfølgelig 'nei'.

Lenke til kommentar

Flere av dagen spill er søppel ja, men det var jaggu mange av de gamle spillene også. Er litt merkelig at man sammenligner de verste spillene i dag mot de beste spillene fra tidligere.

 

Før i tiden så hadde jeg valget å ikke spille de dårlige spillene og det samme valget har jeg i dag. Derfor er det greit det finnes demoer som gjør at jeg kan prøve spillene før jeg kjøper dem, noe som var verre i "gamle" dager.

Lenke til kommentar
For meg virker det som om Retro Gaming er på moten, og folk må vise att spilla var bedre før, for å hevde seg.

 

Sauer.

7119570[/snapback]

 

 

Det er ingen tvil om at det finnest mange bra spill på markedet nå også. Men eg mener at de fleste spilla som er på markedet nå, ikkje er fult så gøy å spille som gode gammle

Transport Tycoon og Ports of Call.

Men det er min meining og det er lov til å ha personlige meininger. :thumbup:

Lenke til kommentar
For meg virker det som om Retro Gaming er på moten, og folk må vise att spilla var bedre før, for å hevde seg.

 

Sauer.

7119570[/snapback]

 

 

Vel, de fleste spillene som hylles av retro-fantaster er spill jeg har likt siden de kom ut. Jeg liker de fordi de er gode, og når jeg gir uttrykk for dette så er det fordi jeg mener det, ikke fordi jeg trenger å hevde meg.

 

Sau kan du være selv. :p

Lenke til kommentar

Hovedproblem med dagens spill er at de er laget for grafikkhorer, samt at de hele tiden er desperate etter å lage noe nytt, og med det ofte gir kast på veldig bra ting de hadde fra før. Noen eksempler: Deus ex 1 var et fantastisk spill og trengte bare oppussing av grafikk og ny spennende historie i en oppfølger. Hva skjer? De lager en 2er som er totalt annerledes og mister mesteparten av det som var bra i 1er. Akkurat det samme skjedde med No One Lives Forever. NOLF 2 ble bare en skygge av sin forgjenger (mistet innelvelsen og spillbarheten totalt). AOE 1 og 2 var glimrende RTS spill, hver på sin måte (husker 1eren hadde noen helt ubetalelige stemmer/lyder (spesielt han prest/medisinmannen var helt rå). AOE 2 var veldig spilllbart, og eventuelle mangler kunne du kompensere for ved å lage deg spilleregler (som f.eks. tilpasse vanskelighetsgraden perfekt til ditt nivå ved å kjempe mot flere motstandere og på et passende tidspunkt også erklære krig mot samarbeidspartner i spillet). AOE 3 og Age og Mythologi er spill som totalt mistet spillbarheten av diverse årsaker, men først og fremst for AOE 3 det at en blir veldig låst til disse handlesrutene, samt at muligheten for å hugge seg nye veier gjennom tett skog og på den måten overraske ikke er til stede som i AOE 2. AOMythology hadde rett og slett for dårlig balanse mellom enhetene. Det mest irriterende var at folk til fots var omtrent like raske som ryttere..

 

Når det gjelder mitt favorittspill gjennom tidene: Gothic 2, så var det kun behov for å lage en ny knallgod historie i en oppfølger - og eventuelt pusse opp grafikken og AI litt. Med det ville du hatt et nytt tidenes beste spill. Gothic 2 var utrolig engasjerende, trakk deg 100% inn i spillet, hadde veldig god historie, talende NPCer med kule stemmer, nydelig grafikk (artistisk, ikke grafikkhoremessig), utrolig mye å utforske i spillet generelt og også i forhold til størrelse. Det hadde alt det Morrowind ikke hadde (og som jeg håpet Oblivion ville få). Oblivion ble minst like dårlig som Morrowind (tenker da i forhold til Gothic2, ikke dårlig spill generelt forsåvidt..)

Kanskje er Gothic 3 slik jeg drømmer om. Jeg vet ikke, for jeg får ikke spilt det. Pga bugs eller ekstrem kopibeskyttelse eller hva det er. Utrolig irriterende, for dette spillet har jeg betalt kr.449,- og har gledet meg et par år. Måtte nye patcher komme snarest....!

Lenke til kommentar

Jeg kan si meg delvis enig.

Det finnes mange fantastiske perler blant klassikerne som de første Mario-spillene osv. men samtidig må vi huske at det også kom mange helt jævlige spill på den tida også, og imo er det ca. sånn det foregår nå også. Du finner noen ganger noen helt utrolig bra spill mens mange andre ganger er det helt standard / ganske dårlig.

Husk at det ikke bare er nå det kommer dårlige spill, tenk på Action 52 og Beat 'Em & Eat 'Em f. eks.

Dessuten kommer det fortsatt mange flotte spill.

Endret av shizz kebab
Lenke til kommentar
Du har det med å trekke konklusjoner for alle andre som før ja...

Gi meg noe som tilsvarer Baldurs Gate 2, Deus Ex eller gode gammle Monkey Island i dag av samme kvalitet så skal du få lov å vinne denne diskusjonen, disse spillene er fremdeles spennende i dag, og ingenting måler seg med det spenningsnivået jeg, og sikkert endel andre, følger nå vi spiller disse spillene.

7104318[/snapback]

 

Da må jeg først slå deg i hodet med en hammer så du mister hukommelsen og minnene du har opparbeidet deg da du ung og naiv hadde følelsesladede opplevelser med disse spillene. For du vil aldri oppleve nøyaktig det samme igjen.

 

For meg var System Shock 1 mye bedre enn Deus Ex, og Bards Tale 2 var mye mer involverende enn Baldurs Gate 2. Og Planetfall en sterkere opplevelse enn Monkeyfall. Fordi jeg opplevde disse spillene før de spillene du nevner, da jeg var ung og naiv og spill gjorde et mye sterkere inntrykk fordi det var noe nytt og spennende som jeg ikke hadde opplevd før.

Lenke til kommentar
Hva med å nevne se spillene fra i 05/06 som dere tror folk kommer til å huske med glede og tårevåte øyne i 2015/2016? Eller i 2010/2011 for den saks skyld.

Den lista tror jeg blir utrolig liten.

Selv kan jeg tenke ut et par spill som jeg kommer til å huske.

Fahrenheit

World of Warcraft

 

Det er bare å komme med flere forslag.

7131994[/snapback]

 

Du får spørre noen som er 20 år i 2015/2016 hvilke spill de har gode minner til fra barndommen.

Lenke til kommentar
Du får spørre noen som er 20 år i 2015/2016 hvilke spill de har gode minner til fra barndommen.

Men vi som spiller spillene nå må vel kunne ha en viss anelse om hva som blir husket, eller ikke. Jeg spør ikke hva du kommer til å huske om 10 år, men hva du tror de som vokser opp nå kommer til å huske om 10 år.

:)

Lenke til kommentar

Samtale mellom unge voksne om noen år:

 

 

nr 1: Hey, hva brukte dere tenårene deres på da?

nr2: Jeg drakk mye øl og mistet jomfrudommen. Kjørte også mye moped og bil.

nr1: Kult, samma her. heheh

nr3: Jeg var medlem i skytterlaget, vant en del konkurranser. Spilte også i band. Mista jomfrudommen heh-heh-heh.

nr1: tøft. Hva med deg nr4?

 

nr4: eh.. jeg spilte world of warcraft.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...