Gå til innhold

Adapter til skriver for å printe på DVD-plater


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det er tvilsomt at det går ann få en printer til å skrive direkte på cdplatene nåe den ikke er beregnet til det i utgangspunktt. jeg skriver generlt om det for di jeg kjenner ikke til hp.

 

Epson og Canon er de eneste printer merken som jeg vet om som har denne muliheten.

 

det skal også finnes noen makiner som skriver/trykker på cd og dvd plater men de er beregnet til industriformål og koster deretter.

 

så har man libscribe ( usikker på om det er rett stavet) .

 

libscribe = dvd-brenneren brenner inn et bilde på platten.

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar

Kan ikke helt se hvordan det skulle la seg gjøre å lage adaptere som gjør dette mulig å printe direkte på CD/DVD på printere som i utgangspunktet ikke er laget for formålet.

 

Arkmatingen i de fleste printere bøyer arket fra noe i underkant av 90° til omkring 180° avhengig av om det er stående "magasin" i bakkant eller et liggende magasin (skuff). Der papiret passerer skrivehodene ligger det vannrett (90° i forhold til dysene på skrivehodet).

 

For å printe på CD/DVD må det nødvendigvis være en åpning bak eller foran der man kan mate inn platen (med evt. adapter) slik at den passerer skrivehodene i samme plan som papiret ellers gjør, og det må være plass på motsatt side slik at hele platen kan passere skrivehodene.

 

Det er riktignok en del printere som har manuell mating for konvolutter o.l., men selv her er det normalt en viss bøying av mediet. I tillegg er nødvendigvis en CD/DVD tykkere enn papir/konvolutter slik at det nok ville blitt problemer uansett når matemekanismen ikke er beregnet for det.

 

I tillegg bør nødvendigvis driveren støtte utskrift på CD/DVD med tanke på riktig regulering av blekkmengde og plassering av utskriften på CD. På adapteren til min Canon Pixma er det noen blanke felter som jeg antar printeren bruker for å "sikte inn" utskriften så den treffer der den skal. Dette må nødvendigvis være innebygget i printeren. Uten denne funksjonaliteten blir det nødvendigvis vanskelig å treffe nøyaktig.

Endret av Pengu
Lenke til kommentar
så har man libscribe ( usikker på om det  er rett stavet) .

 

libscribe = dvd-brenneren  brenner inn et bilde på platten.

7050362[/snapback]

Det heter LightScribe. Etter min mening er dette for spesielt interesserte. For det første blir bildet/motivet bare monokrom ("svart-hvitt") og man må ha en brenner som støtter LightScribe og bruke spesielle LightScribe plater. Se eksempler på LightScribe motiver på lightscribe.com.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...