Gå til innhold

Pianotråden, diskutér her


rabbitmonster

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Yay, Chopin is the man. Han skal feires i år 200 års jubileum =). Han ble født 18010 og døde 1849. Konsert i askerkulturhus her jeg bor på onsdag da med Håvard Gimse som skal spille.

Blir morro.

EDIT:For informasjon så er dess dur det samme som d flat major.

Dess dur går nesten alle sorte tangentene som Minute Waltz gjør.

Endret av Jason Blade
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Heisann hoppsann! :D

 

Prøver å lære meg litt piano nå. Noen som vet hvor man kan få lært litt piano på internett?

 

Kan anbefale deg å sjekke ut gotitans999 på youtube. Utrolig lett å lære fra ham. Men som fyren over meg sa, burde du lære deg å lese noter. Skal selv prøve å sette meg inn i det når jeg får tid.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har selv startet å spille piano og føler progressjon. "Problemet" er bare at jeg spiller på et keyboard som jeg fikk til jul for 4 år siden, den har bare 5 oktaver. Startet på Bella's Lullaby, men etterhvert fikk jeg problemer da jeg måtte spille lysere enn hva som er mulig på mitt keyboard. Lurer derfor på om noen vet om noen pianosanger som er litt vanskelig (men overkommerlig for en nybegynner), som er på 5 oktaver.

Lenke til kommentar

Siste nytt:

Yamaha has recalled 20,000 pianos due to a problem with the pedal sticking, causing pianists to play faster than they normally would. This has resulted in a number of accidentals. Several near misses have also been reported in the carpal tunnel. The sticky pedal also makes it harder to come to a full stop at the end of a piece, making it risky for audiences and professional reputations alike.

 

Although there have been many accidentals, so far there have been no reported deafs.

 

Currently sales are flat and analysts are waiting to see if current volumes will be sustained or dampened. Experts suggest that Yamaha's response will be the key.

 

Criticism of the company has been sharp, and Congress is planning hearings to find out when Yamaha first learned about the treble.

:p

Lenke til kommentar

Veldig fornøyd ja. Selv om den kanskje ikke er den nyeste modellen på markedet lenger, tror jeg ikke forskjellene er så enorme i lydkvalitet fra den til tilsvarende nye i dag. Bedre headset og høytalere blir eventuelt viktigere for den biten enn nytt piano. Når det gjelder lyd når du slipper tangentene høres det litt rart ut. Eller. Det er definitivt lyd fra P-90'en når man slipper tangentene, men den lyden er jo mye lavere enn den man får når man trykker ned;) Det er klart at visst man spiller et stemningsfullt stykke og holder en lang sistenote som skal "fade out in silence" er det kanskje litt kjipt, men jeg har iallfall ikke lagt merke til det selv. Har derimot reagert på lyden som kommer når jeg trykker ned til tider, hvis jeg har spillt sent på kvelden og har lav lyd for ikke å vekke naboer for eksempel.

 

Den har 64 polyfoni (kan holde 64 forskjellige lyder samtidig), som kanskje er litt lite (ja det høres ut som mer enn nok, men hvis man har tatt opp noe komp som man spiller og i tillegg kjører to overlappende lyder skal man fort ikke opp i mer enn 16+noter i rask rekkefølge før sustainen blir kuttet av de notene man spillte først) , men det er ikke noe jeg har blitt plagd med egentlig.

 

I tillegg til pianolyder har man litt elektrisk piano, orgel, strykere, vokal, gitar og bass. Det er egentlig veldig sjelden jeg bruker noe annet enn pianolydene og elektrisk piano. Kanskje litt orgel hvis jeg skal leke kirkepianist, eller spille "Walk of Life" med Dire Straits;), men jeg savner likevel innimellom den gamle synthen med de hundre forskjellige lydeffektene :p Det viktigste er jo uansett at pianolyden er bra, noe jeg føler den er.

 

Ellers tåler den jo "alt", og har aldri hatt noen problemer med pedaler som henger seg opp eller tangenter som brekker (ja det er visst et ganske normalt problem for konstertpianister som bruker stage piano O.o )

 

En eneste innvending må være kvaliteten på lyden hvis man holder sustainpedalen lenge nok. Den blir etterhvert veldig "tom" og kunstig. Men dette tror jeg er et generelt problem for stage pianoer. You can't beat the real deal.

 

Kjøpte det vel nytt for 7ish år siden for 12000, og jeg regner med det holder i minst 7 år til :)

 

Ble en lang rant dette, men det stod mellom det og å si "ja.. .veldig fornøyd"

 

hva med deg? kjenner ikke til 140'en egentlig

Lenke til kommentar

Er mye av det samme med mitt, har ikke satt meg så fryktelig inn i specs på det. Er passe sikker på at det var 140, kan se i bruksanvisninga i kvell. Er veldig fornøyd med det egentlig, sett bort ifra litt dårlige høytalere. Spiller jeg med et godt headset er lyden derimot helt sjef, men ledninger er ikke helt min greie :p

 

 

 

-> Er det forresten noen som vet hvor man kan få kjøpt noter til populærmusikk?

Endret av Kaktuz
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vet ikke hva privatlærere tar i timen, men det er definitivt ikke billig. Jeg mener å huske at læreren min fra musikkskolen tilbød seg å fortsette som pianolærer privat etter at jeg sluttet, og jeg tror han foreslo 200kr timen, som var en god pris.

 

Jeg ville tippet at profesjonelle normalt ligger på 300+, men at du kanskje kan presse prisen ned til 150ish hvis du finner musikkstudenter eller folk som kan spille piano, men som ikke er utdannet til musikkpedagog.

 

edit: Prøv å ringe til den lokale kulturskolen og hør om de kan sette deg i kontakt med noen. Evt ring til musikkhøyskolen /undervisning i musikk ved universitet. De vet helt sikkert om folk som trenger flere elever!

Endret av Asmodeanx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...